Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!!ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 25 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Κ ΚΑΤΙ ΜΕΡΕΣ.ΕΔΩ Κ 4 ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΜΟΥΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΕ Ο ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ....ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ Κ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΑΛΑΤΙ ΠΟΛΥ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΗΣΜΕΝΕΣ?Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ Κ ΘΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΦΟΒΗΘΕΙ.....ΦΟΒΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑ Ε?ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Μυριάκι μου από όσο γνωρίζω και από την προηγούμενη εγκυμοσύνη μου γενικά πρήζονται τα άκρα (πόδια, χέρια) αλλά τόσο πολύ πρήστηκες καλό μου που δεν ξεχωρίζουν οι αστράγαλοι????? Το λεύκωμα ανιχνεύεται στα ούρα και έχει σχέση με το αλάτι και κάποιες τροφές που λογικά προκαλούν κατακράτηση...τί εξετάσεις σου είπε να κάνεις????? Εμένα μονίμως μου βρίσκουν ίχνη λευκώματος στα ούρα αλλά προς το παρόν πρήξιμο δεν έχω (ο γιατρός μου πάντα κοιτάει τους αστράγαλούς μου όταν πηγαίνω).....από πίεση πώς πας???????

Δημοσίευση

ΝΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ Κ ΟΥΡΩΝ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ Κ 2 ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.ΜΑΚΑΡΙ Η ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ!!!!!!!!ΠΙΕΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 11 ΜΕ 6,ΑΛΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΟΩ Κ ΑΛΜΥΡΑ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΞΙΜΟ ΝΑΣΙΑ ΜΟΥ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΕΔΙΛΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ ΚΛΠ.ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ.

Δημοσίευση

Εξετάσεις για ουρικό οξύ και κρεατινίνη έκανα κι εγώ στις αρχές της εγκυμοσύνης, νομίζω έχει σχέση με τα νεφρά αλλά επειδή δεν είμαι και γιατρός, μην σε πάρω και στον λαιμό μου......νερό πίνεις μπόλικο?????

Δημοσίευση

ΝΕΡΟ ΠΙΝΩ 3 ΛΙΤΡΑ ΤΙΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΠΙΝΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΝΧΟΣ.ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

Δημοσίευση

xaxaxax Ενα 8α σου πώ , τα πόδια μου μεγάλωσαν κ πρηστικαν τόσο που φορουσα 2 νουμερο μεγαλυτερα παπουτσια !!!!!!! :shock::shock::shock::shock::shock:

και το ένα νουμερο μου έμεινε το παραπάνω !!!!! (εδωσα 14 ζευγαρια παπουτσια !!! εμεινα ξυπολητη) :roll:

Όλα καλα 8α πάνε και με το καλό !!!

Ρωτα τον γιατρο σου και για το HEMERAL GEL φυτικό ειναι , το άπλωνα το βραδυ πριν ξαπλωσω , δροσιζοντουσαν τα ποδαρακια μου κ το πρωι ηταν ΞΕΠΡΗΣΜΕΝΑ !!! :D:D:D:D

μου το ειχε συστησει αγγειολογος στην εγκυμοσυνη ;););)

Δημοσίευση

Να προτείνω?

3 λίτρα νερό την ημέρα, καθόλου αλάτι (και προσοχή στις τροφές που περιέχουν ήδη αλάτι - ψωμί, μπισκότα, ελιές, αλλαντικά, τυριά κλπ.) και να τρως βρασμένα αυγουλάκια, κυρίως το ασπράδι.

Με το καλό!!!

Δημοσίευση

Μυριαμακι μου, μην αγχωνεσαι! Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγω εδω και λίγο καιρο. Έχουν πρηστει τα πόδια μου, δεν μπαίνει το πόδι στο 36. Το αλάτι το έχω κόψει εντελώς εδω και δυο μήνες σχεδόν και να φανταστείς πως ούτε εγω ετρωγα πολυ αλάτι! Απλά είχα μια μικρη αδυναμία στο τυρί. Τώρα παίρνω εμενταλ που είναι αναλατο (μπλιαξ) αλλα τι να κάνω. Κι εμένα μου είπε ο γιατρός να Βάζω τα πόδια μου ψηλά , να ξεκουραζομαι και να μην βγαίνω έξω με τέτοιες ζεστές και να φανταστείς ότι κι εγω μόνο αν υπάρχει ανάγκη κυκλοφορω 11-5 αλλιώς πρωι η απόγευμα .. Ααα, εννοείτε ότι κόβουμε και τις τροφές που πςριεχουν αλάτι, αλλαντικά, ελιές αλλα και έτοιμα φαγητά..

Το ουρικο οξυ το εκανα κι εγω πριν λίγες μέρες , το θέλουν για να δουν ποσο ώριμος είναι ο πλακουντας.

Κι εμένα ο γιατρός μου φοβόταν για το πρηξημο αλλα ούτε σακχαρο ούτε λεύκωμα βρήκε στα ουρά. Κι εΓω πινω παρα πολυ νερό(πάνω απο3λιτρα) αλλα πάλι πρηστηκα..

Τι να πω? προχθές μου είπε ο γιατρός πως επειδή είναι αγόρι και είναι και το πρώτο μας παιδι, πρηζεσαι παραανω..

Υπομονή μυριαμακι μου.. Λένε ότι υποχωρεί γρήγορα μετα τον τοκετού.. Ας ελπίσουμε..

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κ ΤΙΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!Η ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝΑ ΚΑΛΕΣ ΕΥΤΗΧΩΣ.....ΤΙΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΑΝΩ Κ ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ Κ ΑΙΜΑΤΟΣ Κ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΟΥΝ Κ ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΕΣ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!

Δημοσίευση

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΥΔΥΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ....ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΚΑΝΩ....ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΩ Κ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

Δημοσίευση

Κοριτσάκι μου μην αγχώνεσαι! Το πρήξιμο είναι λόγω ζέστης, απλά σε βάζει να κάνεις εξετάσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ρώτα καλύτερα το γιατρό σου τι είναι το λεύκωμα όταν μιλήσεις ξανά μαζί του για να του πεις τα αποτελέσματα! Αυτό που κατάλαβα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου είναι ότι όσο ρώταγα άτομα εκτός του γιατρού μου πιο πολύ αγχωνόμουν γιατί άκουγα ένα σωρό εμπειρίες που δεν είχαν να κάνουν με τη δική μου περίπτωση!

Αν έβλεπες τα πόδια μου τις τελευταίες 3 εβδομάδες πριν γεννήσω θα τρόμαζες, ούτε οι παντόφλες δεν μου έμπαιναν. Και ανάλατα έτρωγα, και ψηλά τα έβαζα και ξάπλωνα αλλά διαφορά δεν είδα! Συνέχιζαν να είναι σαν φρατζολάκια :D Και μένα ο γιατρός φοβήθηκε και με έβαλε να κάνω εξετάσεις πριν γεννήσω και όταν μπήκα στο μαιευτήριο αλλά όλα ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Τώρα μετά από 1 εβδομάδα που γέννησα βλέπω διαφορά στα πόδια και χέρια αλλά φαντάσου ότι η βέρα ακόμη δεν μου κάνει!

Κάνε υπομονή να περάσουν οι ζέστες και να γεννήσεις με το καλό και μην αγχώνεσαι! Να ακούς μόνο το γιατρό σου και όλα θα πάνε τέλεια ;) Φιλάκια!!!!

Δημοσίευση

ΜΕΛΙΤΕΝΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΩ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΝΩΜΕΣ....ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΣΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...