Μετάβαση σε περιεχόμενο

χοριακη και παλινδρομηση?


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι καινουρια εδω....για την ακριβεια μόλις το πρωι γράφτηκα και ρωτουσα για γιατρο...

το απόγευμα όμως πηρα την τριτη χοριακη μου....

η πρωτη ηταν στα 372, η δευτερη μετα 3 μερες ηταν στα 1382 και μετα απο 7 μερες (σημερα) πηγε μόλις 1938....

αυριο παω στο γιατρο, αλλα εχω χασει τη μιση ζωη μου....επεσα απτα ψηλα στα χαμηλα...

ξερω ειναι συνηθεις οι παλινδρομησεις αλλα ειναι τοσο δυσκολο να το δεχτεις.

εχετε ακουσει κατι παρομοιο? υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι παροδικο η μη μεγαλη αυξηση μετα απο 7 μερες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gorgonaki....ειχα 2 ιδιες σχεδον παλλινδρομησεις......

Οι γιατροι μου λεγανε "τυχαιο γεγονος" αλλα μετα τη δευτερη που το εψεξα ειμαι ετεροζυγωτης (ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΊΑ) και επρεπε να κανω ενεσεις απο την αρχη της εγκυμοσύνης για να αιματωνεται η μητρα.

Οπότε ισως οντως ηταν τυχαιο γεγονος...αλλά ισως να εσωζα το μωρακι αν το ηξερα νωριτερα.

Ψαξτο ΤΩΡΑ μηπως προλάβεις καμια κατασταση.....

Σου στελνω το τηλέφωνο ενός αιματολόγου που μου έδωσαν και ειδικεύεται σε αποβολές και παλλινδρομήσεις.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μόλις ανακάλυψα ποιό είναι το χειρότερο της αποβολής....

ειναι το να την περιμενεις, να περιμενεις να πας στο γιατρο για να σου πει τα δυσαρεστα, να ξαναπηγαινεις για χοριακη περιμενοντας τη μείωση, να περιμενεις....να περιμενεις....

το μονο που θελω ειναι να τελειωσει ολο αυτο οσο το δυνατον γρηγοροτερα και να το αφησω πισω μου. να κοιμηθω και να ξυπνησω οταν ολα θαχουν τελειωσει. δεν εχω κουραγιο ουτε για εξετασεις ουτε για ψαξιματα ουτε για τιποτα. μονο να τελειωσει.... :cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ax koritsaki m gliko?:(

eyxomai na einai kati tixaio i mi megali auxisi tis xoriakis kai to zouzouni na sas ekplixei kai na pane ola kala!pragmatika!

an omws einai etsi opws ta les, dwse xrono ston eauto s na to prosperasei!giati na to xeperaseis tha s parei ligo kairo!otan perasei ligos kairos psaxe tis aities, mi meineis sto tixaio gegonos!eilikrina!

ki egw eixa mia apovoli ton ianouario tou 2009, den to psaxa amesws, me apotelesma para polles prospatheies epiteuxis neas egkimosinis i opoia den erxotan!stin arxi prospathousame gia fisiologiki sillipsi, meta me ormonotherapeies gia arketous mines me enesima, meta me spermategxusi kai telos to dekemvri tou 2010 me prospatheia exwswmatikis me teleio senario alla apotiximeni k auti!

tote eixa parei tin apofasi m na allaxw giatro!oso diskolo k an itan, to ekana!piga se allo giatro kai ta psaxame ola!telika exw thromvofilia p prepei na kanw eneseis stin egkimosuni, eixa diafragma sti mitra, endomitriwsi,misokleistes salpigges, mpainw xeirourgeio ta diorthwnoume ola stis 1 fevrouariou 2011!

perimena na anarrwsw kai me to prwto ok tou giatrou proxwrisame gia fisiologiki sillipsi!kai nai ta katafera!

me voithise O THEOS KAI H PANAGIA!twra eimai ston 4o mina egkimosinis m!

sta eipa ola auta gia na s dwsw tharros!euxomai i egkimosini na proxwrisei omala kai ola na nai ena kako oneiro!

perimenoume nea s!

filakia kai na xeis Pisti Sto Theo kai Stin Panagia, Stin Agia Eirini Tin Chrusovalantw, Ston Agio Styliano, Stin Agia Marina, proseuxisou kai oti ginei tha ginei gia kalo!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σευχαριστώ πολύ κοριτσι μου!

σου εύχομαι ολόψυχα να εχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη, υγιή και για τους δυο σας, γιατι απ ο,τι βλεπω εχεις ταλαιπωρηθει πολυ και στο χρωστάνε όχι ένας αλλά όλοι οι θεοί!

να σου πω την αληθεια μου....πιο πολυ απτη στεναχωρια της επερχομενης απώλειας, εχω τρομοκρατηθει και με οσα διαβαζω (δεν εχω σταματησει να διαβαζω) επιπλοκες, με ενα σωρο αιτιες αποβολων και παλινδρομησεων, με αυτοανοσα, με...με .....με....ξερεις σαυτες τις περιπτωσεις το πολυ διαβασμα ισως βλαπτει, σε πελαγωνει, προσθετει και το φοβο στη στεναχωρια και την απωλεια και γινεσαι ενα ματσο εφιαλτες.

τελοσπαντων. με τσακιζει που βρήκα εδω μεσα τοση αγωνια, τοσες απωλειες, τοσο πονο....

απτην αλλη ομως χαιρομαι γιατι βρηκα μια τεραστια παρεα γυναικων που αγωνιζονται με τη φυση και το κορμι τους για την ανασα ενος ακομα ανθρωπου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koritsi m polles periptwseis iparxoun!

kathe periptwsi einai diaforetiki omws!

na diavazeis, na enimerwnesai alla auto prospathise na mi se epireazei!

twra na deis ton eauto sou, na euxesai na pane ola kala!

na skeftesai thetika!

kl oti ma oti kai na ginei edw eimaste kai stis xares kai stis lipes!

oi pio polles istories edw dinoun aperanto tharros k kouragio se oles mas gia na sinexisoume!

O THEOS KAI H PANAGIA MAZI SOU kopela m!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γοργονάκι καλημερα

θέλω να σου πω οτι συμφωνω με τα κοριτσια μιας κ εγω παρομοιες εμπειριες εχω.

να σου πω ομως οτι δεν χρειαζεται να πελαγωνεις- θα πεις στον γιατρο σου πως θες να κανεις εξετασεις κ θα απευθυνθεις σε καποιο κέντρο ανοσολογικου ελεγχου. θα κοστισει αλλα εσυ δεν θα κανεις τπτ παραπανω απο το να δωσεις αιμα.

οι παλλινδρομησεις δεν πιστευω οτι ειναι τυχαια γεγονοτα παντα κ ειμαι της αποψης οτι πρεπει να το ψαχνουμε για να μην το ξαναπάθουμε.

κουράγιο κ ψυχραιμία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε καταλαβαινω...ολες πανω κατω εχουμε περασει απο αυτη τη δυσαρεστη διαδικασια.....λυπαμαι ειλικρινα....μιλα με το γιατρο σου και μην το αφησεις σαν τυχαιο γεγονος....εχουμε δει εδω μεσα πολλες κοπελες να χανουν μωρακια απο "τυχαιο γεγονος" και τελικα ειχαν θρομβοφιλια....

τα φιλια και κουραγιο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου πω την δικη μου εμπειρια, ισως να σε βοηθησει!Πριν 1 χρονο ειχα μια βιοχημικη εγκυμοσυνη, δηλαδη εφτασε η χοριακη μου μεχρι 300 μοναδες και μετα επεσε κατακορυφα!Ψαχτηκαμε με τον συζυγο και ειχαμε προβλημα στο σπερμα, οχι κατι το ιδιαιτερο, μια προστατιτιδα οπου με μια αντιβιωση λυθηκε!Σε αυτη την εγκυμοσυνη μου, ξεκινησε η χοριακη να ανεβαινει κανονικα μεχρι τις 1400 μοναδες και μετα ναι μεν ανεβαινε αλλα οχι οσο επρεπε.Ενημερωσα τον γιατρο μου και αμεσως μου εδωσε προληπτικα σαλοσπιρ,και ενεσεις ηπαρινης( ειναι για θρομβωφιλια).Δεν ξανα επανελαβα χοριακη αλλα η εγκυμοσυνη εξελιχθηκε κανονικα.Ακομα και τωρα συνεχιζω τις ενεσουλες και λογικα οπου να ναι θα τις σταματησω.Δεν ξερω αν επαιξε ρολο η αγωγη που μου εδωσε ή ηταν γραφτο να συνεχισει η εγκυμοσυνη παντως ολα πηγαν καλα.Μηπως κατι παρομοιο θα βοηθουσε και σε σενα αραγε?

Ευχομαι ολα να πανε καλα και να ειναι ενα κακο ονειρο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου γοργονάκι και καλώς όρισες στο μάμμυλαντ!

Εγώ είχα μια παλλίνδρομη το περασμένο καλοκαίρι. Έκανα για πρώτη φορά χοριακή στις έξι εβδομάδες και ήταν σχεδόν 5000. Όλα έμοιαζαν καλά, αλλά δεν ακούσαμε ποτέ καρδούλα. Αυτή την αναμονή που έχεις εσύ με τις χοριακές, εγώ την είχα με τους υπέρηχους, και μάλιστα δεν περίμενα δύο μέρες, αλλά μία εβδομάδα κάθε φορά. Έτσι πέρασαν δύο εβδομάδες, καρδιά δεν ακούσαμε ποτέ και έκανα απόξεση.

Αρχικά είπα να μην ασχοληθώ καθόλου και να το θεωρήσω τυχαίο γεγονός, αλλά τελικά έκανα εξετάσεις για θρομβοφιλία και ανακαλύψαμε ότι όντως έχω θρομβοφιλία! Νομίζω ότι είμαι τυχερή που βρήκαμε το πρόβλημα με την πρώτη!

ΠΙστεύω ότι όσο διαβάζεις και ψάχνεις, τόσο περισσότερο αγχώνεσαι. Το έχω παρατηρήσει απ' τον εαυτό μου, όσο το ψάχνεις, τόσα περισσότερα θα βρεις για να σε πανικοβάλουν. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, μακάρι να εξελιχθεί η εγκυμοσύνη σου. Αλλιώς, να σκέφτεσαι ότι είναι καλύτερα τώρα παρά μετά. Κι εγώ έτσι σκέφτηκα το καλοκαίρι, και το ξεπέρασα αμέσως!

Περιμένουμε νέα σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια μου χθες πηγα στο γιατρο οπου διαπιστωσαμε παλινδρομη κυηση.΄

υπηρχαν μονο καποια εμβρυικά στοιχεια εντος του σάκου και τιποτα παραπανω. κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαστω αποξεση αλλα θα αποβληθουν ολα με την περιοδο. βεβαια μου ζητησε να με κοιταξει μετα το περας της περιοδου που περιμενω για να ειμαστε σιγουροι οτι δε θα χρειαστω καθαρισμο και μετα απο 1 μηνα μπορω κανονικα να ξαναρχισω προσπαθειες (λεμε τωρα....αυτο το ρυθμιζει η διαθεση και δε σας κρυβω οτι με πανικοβαλλει και η ιδεα και μονο να ξαναμεινω εγκυος).

Θα ηθελα να σας αναφερω καθαρα πληροφοριακα κατι: μετα απο συζητηση με το γιατρο μου αλλα και σημερινη μου επισκεψη σε γνωστο μου γενετιστη-αναλυτη, εμαθα τα εξης, και σας τα μεταφερω οπως μου τα ειπαν γιατι δεν προερχομαι απο ιατρικες σπουδες παρολα αυτα ειμαι σχολαστικη μεχρι σαχλας :mrgreen:

1. δεν υπάρχει πάντα αιτία για τις παλίνδρομες ή βιοχημικές κυήσεις. υπάρχει σε καποιες περιπτωσεις (δυστυχως πολλές- γιατι εδω δεν πολεμάς μια νοσο πχ τη θρομβοφιλία αλλά την ίδια τη φύση και τις προθέσεις της) οπου ειναι καθαρα τυχαίο- για μας τους ανθρωπους- αλλα η φυση δεν αφηνει να προχωρησει η αναπτυξη ενος εμβρυου με τυχον χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Συνοπτικά: "λάθος "της φύσης είναι οταν προχωραει η κύηση "ελαττωματικού" εμβρύου και καποιες φορες ολοκληρωνεται αν δεν την διακοψει ο γιατρος. οταν σταματαει νωρις ειναι προνοια της φυσης.

2. η σειρα των εξετασεων που υποβαλλεται το ζευγαρι,συνηθως συνισταται μετα τη 2-3η αποβολη, οπου θεωρειται "καθ' εξιν" και οι λογος ειναι κυριως οτι ακομα και να διαγνωστεί κάτι, όπως πχ τα natural killers οι φυσικοι εξοντωτες γενετικου υλικου του συντροφου, μονο με καποιες μεταγγισεις αιματος του μπορουν να καταστραφουν αλλα αυτο ακομα δεν εχει διαπιστωθει επισημα ως αντιμετωπιση ιατρικα- πιο πολυ υπερισχυει το κερδος των κεντρων που αναλαμβανουν αυτες τις εξετασεις. με απλα λογια ακομα και αν υπάρχει ένα γενετικο θεμα, δύσκολα μεν θα αντιμετωπιστει αποτελεσματικα- απτην αλλη ομως ακομα και να υπαρχει μπορει σε μια δεδομενη εγκυμοσυνη απλως να υποχωρησει απο μονο του γιατι το εμβρυο καλυπτει ολες τις αλλες προδιαγραφες αναπτυξης.

αυτο που συμπεραινω εγω με το απλο μου μυαλουδακι ειναι τα τελευταια λογια του γιατρου μου: "το παιδι θα ερθει οταν εκεινο θελει, ο,τι και να ψαξουμε και ο,τι και να κανουμε εμεις. και αν θελει και κρινει σωστο η φυση, θα γεννηθει. η μονη στιγμη που μπορουμε να πουμε οτι μια εγκυμοσυνη πηγε καλα ειναι...οταν η μανα παιρνει στα χερια της το παιδι της. Κανενας γιατρος δεν μπορει να αποκρυπτογραφησει -προς το παρον- τις προθεσεις και τον τροπο προνοιας και δρασης της φυσης".

Και για να επανελθω στο θεμα μας....σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφερον και τη ζεστασια σας, χαιρομαι που μπηκα εδω και θα συνεχισω να συμμετεχω και ενω ξεπερνάω αυτο που μου συνεβη και αν και οταν ξαναερθει ενα μωρο στη ζωη μου.

σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! [smilie=love9.gif][smilie=love9.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γοργονάκι, λυπάμαι για την άσχημη εξέλιξη της εγκυμοσύνης σου...

Κι εγώ το ίδιο έλεγα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσω προσπάθειες για άλλο παιδί, ήμουν πάρα πολύ αρνητική, και τελικά έμεινα έγκυος κατά λάθος!!! Αν περίμενα να το πάρω απόφαση, ακόμα θα ήμουν στις σκέψεις!!!

Όντως δεν υπάρχει πάντα λόγος για τις παλλίνδρομες-βιοχημικές, και μπορεί να αποτελούν τυχαίο γεγονός. Αυτό έλεγα κι εγώ για μένα, έλα, όμως, που η παλλίνδρομη οφειλόταν σε θρομβοφιλία; Σε άλλες περιπτώσεις οφείλεται σε αδύναμο σπέρμα, ή σε θυρεοειδή ή σε κάτι άλλο. Δηλαδή, αν δεν έκανα τις εξετάσεις της θρομβοφιλίας, τώρα θα μετρούσα δύο παλλίνδρομες... Γιατί να ξαναπεράσω δεύτερη φορά αυτό το πράγμα;

Από την άλλη, το λούκι των εξετάσεων είναι πολύ δύσκολο... Αν δεν βρεις με τη μία τι συμβαίνει (αν συμβαίνει κιόλας κάτι), μπερδεύεσαι με ένα σωρό χρωμοσωμικές εξετάσεις, κ.λπ...

Αλλά είναι νωρίς ακόμα... Ελπίζω να τελειώνεις γρήγορα και ανώδυνα με αυτήν την ιστορία και γρήγορα να είσαι και πάλι εγκυούλα (έστω και κατά λάθος, όπως εγώ!).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gorgonaki μου ακριβώς ιδια πραγματα μου ειχαν πει κι εμενα οι γιατροί στην 1η Παλλίνδρομη...

Οτι ειναι τυχαια ανωμαλία .....οπότε η ιδια η φυση κοιταει να το αποβάλλει κλπ...

Μου ειπαν οτι μετα την 2η η 3η παλλίνδρομη πρέπει να το ψάχνουμε...

Ναι αλλά εγω την 1η την έπαθα οταν ημουν ηδη 41 χρονών.

Ειχα δηλαδη πολλά χρονια μπροστά μου ...για να παιζω με τις παλλίνδρομες........

Και οταν μετα την 2η παλλίνδρομη ..που παλι για τυχαια γεγονοτα μου μίλησε ο γιατρός...επέμενα να κανω εξετάσεις.....βγηκε οτι εχω Θρομβοφιλία....ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ του ο γιατρός!!

Και ως τα 50 μου να προσπαθουσα και 10 εγκυμοσυνες να ειχα....ολες παλλίνδρομες θα ηταν.

Ασε Γοργονάκι...ειμαι εκνευρισμενη με τους Γιατρούς και με την αμέλεια τους.

Πρόσεξε....μήπως πρέπει να σε καθαρισουν κορίτσι μου...μην το αμελήσεις..

Αντε την επομενη φορά θα ειναι η τυχερή σου!!!!!!!!!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου κοριτσακι μου γλυκο!!!

Εγω την 1η παλλινδρομη την επαθα στα 26!! Την μερα που ακουσαμε καρδουλα... 7η εβδομαδα... εκανα αποξεση...

Αφηνω 2 χρονια να περασουν (μεγαλο λαθος μου!!!) γιατι δεν ενοιωθα ετοιμη. Ξαναπαω στο γιατρο πριν μεινω εγκυος, μου λεει ''ηταν τυχαιο,μη ψαξεις τιποτα''. Αυτο πιστεψα (και η αληθεια ειναι οτι 7 στις 10 ειναι οντως τυχαιες!!!). Μενω εγκυος,παλι παλλινδρομη. Τυχαιο μου λεει παλι!!! Ξαναμενω καπακι εγκυος, μου δινει ''προληπτικα'' ενεσεις ηπαρινης,παλι τα ιδια. Τα παιρνω στο κρανιο, αρχιζω μονη μου να ψαχνομαι απο γιατρο σε γιατρο-παθολογο-αιματολογο-γυναικολογους. Κανω απιστευτες εξετασεις , ευτυχως οχι ιδιωτικα γιατι ειμαι σιγουρη οτι θα εδινα πανω απο 3000 ευρω!!!! Παω σε εναν γυναικολογο -μεγαλογιατρο.. μου λεει η λυση σου ειναι τα αντιπατρικα.... Ψαχνω.. ψαχνω... Ειναι επικινδυνα,δε προσφερουν κατι, στην Αμερικη τα εχουν απογορευσει.Μονο στην Ελλαδα τα κανουν ακομα!!! Φυσικα δε τα εκανα (ευτυχως!!!). Τελικα ξερεις τι εφταιγε;; Ο θυρεοειδης.... Υψηλη tsh!!! Ο ενδοκρινολογος με κοιταξε εκπληκτος (που δε με εψαξαν νωριτερα!!) και μου ειπε οτι αυτο φταιει!!! Κανω θεραπεια με ενα χαπακι, μετα απο 3 μηνες το ρυθμιζω... μενω εγκυος με τη μια.... και τωρα περιμενω τον μπεμπη μου.... :D

Ο τωρινος μου γυναικολογος μου ειπε ευτυχως που ακουσα το ενστικτο μου και δεν εκανα τα αντιπατρικα. Ενεσεις ηπαρινης δεν εκανα ''προληπτικα'' γιατι εχουν βρει οτι ισως και να βλαπτουν , εφοσον δεν εχω θρομβοφιλια. Αλλα απο μια βλακεια και εναν αδιαφορο γιατρο τραβηξα ολο αυτο!

Συμβουλη μου;;; Αν εισαι μικρη σε ηλικια και δε σε αγχωνει ο χρονος ,ψαξε τα απλα (θυρεοειδη,σακχαρο) που ενοχοποιουνται για αποβολες. Προληπτικα. Δεν ειναι ακριβες εξετασεις και αν υπαρχει προβλημα καλο ειναι να ρυθμιζονται απο πριν!

Αν εισαι μεγαλουτσικη και βιαζεσαι κτλ, ψαξε πιο πολλα... Αλλα και παλι στο λεω με μιση καρδια, γιατι 1 παλλινδρομη συνηθως ειναι λαθος εμφυτευση ή προβληματικο χρωμοσωμιακα εμβρυο.

Καλη συνεχεια και ευχομαι να μας πεις τα ευχαριστα συντομα!!!! Τωρα που ειναι καλοκαιρακι γλεντησε το, να ετοιμασεις το μπεμπακι σου!!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:-ss Κορίτσια καλησπέρα

Εγώ πάω για εξωσωματική δυστυχώς έχω μπει σε προ εμμηνόπαυση κατάσταση και έτσι αναγκαστικά θα κάνω εξωσωματική. Σε πέντε χρόνια πέρασα μια παλίνδρομη, σύνδρομο Νταουν. Και δυο αποβολές. Ευτυχώς μου σύστησαν έναν πολύ καλό γιατρό με τον οποίο τα κάναμε όλα βήμα βήμα. Εκεί που ήμουν έτοιμη να μπω στο πρόγραμμα δεν αδιαθέτησα αυτό τον μήνα βρήκε να μου κάνει νερά η αδιαθεσία μου ενώ μου ερχόταν κανονικά τους 4 τελευταίους μήνες. Πήρα και ντουφαστον αλλά αυτή τίποτα. Μου είπαν να πάω το Σάββατο πρωί να μου κάνουν υπέρηχο για να δουν γιατί.

Κι όχι τίποτε άλλο αλλά χάνω σχεδόν 2 μήνες χρόνο γιατί κλείνουν τώρα για διακοπές.

Πείτε μου το έχει περάσει καμιά αυτό στον υπέρηχο τι θέλουν να δουν? Εχω αγχωθεί πολύ. Για τον υπέρηχο.

Επίσης έχει κάνει κάποια το πρόγραμμα για εξωσωματική? Πως είναι τι γίνεται συγγνώμη αλλά είναι η πρώτη φορά και με έχει πιάσει άγχος

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...