Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΡΤΙΤΣΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ. ΑΧ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ. ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου giam!!!!

Τί εννοείς "οι εβδομάδες που αυξάνεται το γάλα"; Το γάλα αυξάνεται όσο βάζεις το μωρό στο στήθος...

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ρυθμός....

Όσο ζητάει το μωρό, τόσο παράγεις γάλα.

Βάζε το στο στήθος όοοοποτε και όοοοοοσο θέλει και το γαλατάκι σου μια χαρά θα είναι! ;)

Μην κοιτάς ρολόγια, μην βάλεις μόνη σου πρόγραμμα (απλά μην το αφήνεις παραπάνω από 3 ωρες νηστικό) και δίνε ένα στήθος σε κάθε γευμα ετσι ωστε να αδειάζει εντελώς και την επόμενη φορά να παραχθεί περισσότερο!

Μετά από λίγο καιρό το στήθος ξεπριζεται..... μην νομίζεις οτι δεν εχεις γάλα...το στήθος δεν είναι αποθήκη....το γάλα παράγεται την ώρα του θηλασμού. Απλά τον πρώτο καιρό μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία θα έχεις πριξίματα.

Εγώ αυτό ακολουθησα και θηλασα αποκλειστικά 14 μήνες! Μετά ήταν δική μου απόφαση να αποθηλάσω διαφορετικά ακόμα στο μεμέ μου θα κρεμόταν!

Πόσο είναι το μωρό σου; Θηλάζεις αποκλειστικά;

Οπως τα λέει η Maryloo είναι! Δεν υπάρχει βδομάδα που να αυξάνεται το γάλα. Βάζε το μωράκι σου στο στήθος και μια χαρά γάλα θα έχεις. :x

ΚΟΡΙΤΣΙΑ SORRY ΓΡΑΨΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΓΑΛΟΥΧΙΑΣ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. Α ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝ ΠΧ ΦΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΓΑΛΩ ΣΤΙΣ 7 ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΓΑΛΑ ΣΤΙΣ 7,30 ΘΑ ΕΧΩ? :roll:

MARYLOO ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΝΙ ΕΙΝΑΙ 40ΗΜΕΡΩΝ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ 30 ΜΕΡΕΣ ΕΔΩΣΑ 1 ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή που εδραιώνεται η γαλουχία. Απλά κάποια στιγμή γύρω στις 6 εβδομάδες (εμένα ήταν γύρω στους 2 μήνες) θα αρχίσεις να νιώθεις και εσύ ότι παράγεις τόσο γάλα όσο χρειάζεται το μωράκι σου. Το μωράκι και όχι οι ορμόνες σου θα είναι αυτό που θα καθορίζει την παραγωγή. ;)

Υπάρχουν κάποια σημάδια όπως το ότι το στήθος δεν είναι πια πρησμένο ή σταματούν οι πολλές διαρροές και αυτό γιατί το στήθος παράγει αυτό που χρειάζεται.

Αφού θηλάζεις αποκλειστικά τότε μην ανησυχείς. Πιθανότατα έχει ήδη εδραιωθεί ο θηλασμός σας :D

Αντλήσεις γιατί θέλεις να κάνεις;

Η γαλουχία εδραιώνεται γύρω στις 40-50μέρες

Άντλήσεις για ποιο λόγο θέλεις να κάνεις για να δημιουργήσεις τράπεζα?

Τι θήλαστρο έχεις?

Η καλύτερη ώρα για άντληση είναι το πρωϊ

ΑΝΤΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΒΕΣΙΚΑ. ΕΧΩ ΤΟ SWING ΤΗΣ MEDELA. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ? ΠΧ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΤΑ 100ML ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ? ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΤΗΝ ΤΑΙΣΩ ΚΙ ΝΑΒΓΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ. ΟΠΟΤΑ ΠΟΣΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ?

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkcalc.html

λέει ότι τα μωρά χρειάζονται κατά μέσο όρο 750 μλ. Οπότε διαιρείς το 750 με τα γεύματα που κάνει συνήθως μέσα σε μια μέρα και βρίσκεις πόσο χρειάζεται. (π.χ 750:6 γεύματα/ημέρα = 125μλ το γεύμα)

και εδώ για τις συνθήκες διατήρησης του γάλακτος http://www.kellymom.com/store/handouts/ ... torage.pdf

Όπως είπε η Νατασούλα το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να αντλείς, σχεδόν μισή με μία ώρα αφού έχεις θηλάσει το μωρό. Αν θηλάζεις στήθος και γεύμα, τότε να αντλείς από το άλλο στήθος.

Το swing είναι για 1-2 αντλήσεις την ημέρα. Αν θέλεις να κάνεις περισσότερες αντλήσεις καλύτερα να νοικιάσεις νοσοκομειακό.

Για την ποσότητα τώρα το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, κάποιο μπορεί να φάει μόνο 50μλ και σε μισή ώρα να ξαναπεινάσει και άλλο να φάει 150μλ και να ξαναφάει μετά από 3 ωρες. Αυτό θα το δείς στην πορεία.

Καλύτερα να αποθηκεύεις μικρές μερίδες και αν χρειαστεί να χρησιμοποιείς περισσότερες πάρά να το πετάς.

Αν τρώει γεύμα και στήθος θα κάνεις αυτό που είπε η Φωτεινή θα θηλάζεις από το ένα και θα αντλείς από το άλλο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...