Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια ,χθες το βράδυ και για τρεις ώρες περίπου είχα πονάκια χαμηλά στην κοιλιά και στην μέση όπως όταν ξεκινάνε τα προεορτια για περίοδο ,και μου έρχοντουσαν και μου φεύγανε .Αυτό όπως σας είπα κράτησαν 3 ώρες και μετά αχνά πονάκια για όλη την νύχτα .Βέβαια το απόγευμα έκανα αρκετές δουλειές και έσκυβα και αρκετές φορές .Είχα αγχωθεί πάρα πολύ γιατί είμαι 34η βδομάδα και λέω έχε γούστο να γίνει κάτι από τώρα .Ξέρετε να μου πείτε πως θα καταλάβω πότε είναι συσπάσεις ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Elli και με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου!

Τα πονάκια αυτά είναι φυσιολογικό να τα έχεις προς το τέλος. Αν είναι συσπάσεις τοκετού θα το καταλάβεις γιατί οι πόνοι θα είναι τακτικοί (θα επαναλαμβάνονται π.χ. ανά 20 ή 15 λεπτά στην αρχή μετά θα γίνονται πιό συχνοί). Τώρα δεν έχεις πόνους, έτσι; Μην κουράζεσαι όμως πολύ τώρα στην κατάστασή σου, ξεκουράσου και πάρε δυνάμεις θα τις χρειαστείς για το μωράκι σου!

Μη κουραζεσαι. Θα τις καταλαβεις τις συσπασεις οταν "πετρωνει " η κοιλια σου και δεν μπορεις να αναπνευσεις απο το πονο. Κρατανε λιγο αλλα ειναι συχνες.Με το καλο να ερθει το νινι σου.

ευχαριστώ κορίτσια .Enina ήταν τακτικοί οι πόνοι κάθε τέταρτο- δεκάλεπτο ,σήμερα δεν έχω καθόλου προς το παρόν αν έχω πάλι το βραδάκι θα παρω τον ιατρό μου .Αλλά χθες φοθήθηκα πολύ λέτε να είναι από την κούραση?

Αφού σταμάτησαν τα πονάκια τότε μη φοβάσαι, δεν είναι πόνοι γέννας. Θα το είχες καταλάβει πίστεψέ με! Πολύ πιθανό να ήταν και από την κούραση, αλλά όπως είπα και πριν είναι φυσιολογικό να έχεις πονάκια και συσπάσεις από εδώ και πέρα, προετοιμάζεται η μήτρα σιγά σιγά για τον τοκετό! Εννοείται να πάρεις και τον γιατρό σου να του το πεις αν φοβάσαι, για αυτό τους πληρώνουμε ;)

Και όπως είπαμε μην κουράζεσαι, οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά να προσέχεις τον εαυτό σου και το μωράκι σου! Με το καλό!

σε ευχαριστώ πολύ κι εσείς να χαιρόσαστε την μπουμπού σας μια κουκλιτσα είναι .

έχεις δίκιο γι αυτό τους πληρώνουμε αλλά ο δικός μου είναι τόσο απότομος και νιώθεις οτι όταν πας να του πεις κάτι οτι δυσανασχετεί οπότε κι εγώ δεν το παίρνω τηλ. με το παραμικρό

καλησπερα κοπελα καλη λευτερια ευχομαι και να πανε ολα καλα.και εγω ειχα πονακια και συσπασεις ηδη απο τον 7ο μηνα η κοιλια πετρωνε λιγο και ειδικα προς το τελος με επιαναν πιο συχνα.παρολα αυτα αφου πηρα και παραταση γεννησα με προκληση.δηλ. και που εχεις συσπασεις μην τρομαζεις δεν ειναι σιγουρο οτι θα γννησεις και γρηγορα.αν δεν εισαι σιγουρη γι αυτο που νιωθεις το καλυτερο ειναι να πας στον γιατρο σου ή σε ενα νοσοκομειο να κανεις μια κορδελα για να σου φυγει το αγχος.φιλια πολλα και μην κουραζεις ακομη τον εαυτο σου.

θα σου πω το πιο απλό, νιώθεις παράξενα κ διαφορετικά? ότι κάτι δεν πάει καλά? αν ναι πάρε το γιατρό σου τηλ κ μην τον φοβάσαι... δεν θέλω να σε αγχώσω απλά να τονιζω ότι το ένστικτο της εγκυμονούσας είναι αλάνθαστο, είμαστε έτσι φτιαγμένες να έχουμε ένστικτο πιστεύω, ώστε να καταλαβαίνουμε τι γίνεται...

ίσως να μην ήταν τίποτα (εφόσν πέρασε κιόλας), εγώ πάντως που είχα συσπάσεις κ πετρώματα, χωρίς καθόλου πόνο ,όλοι μου έλεγαν μην ανησυχεις είναι φυσιολογικό κτλ αλλά εγώ ένιωθα διαφορετικά ότι "κάτι δεν πάει καλά" πήρα το γιατρό μου κ πήγα να με βάλει στο μηχάνημα για συπάσεις κ είχα κάθε 5 λεπτά, ο γιατρός απόρρισε πως δεν με είχαν πίασει πόνοι. Πήρα χάπια κ το σταματήσαμε γιατί ήμουν μόλις 29 εβδ. κ γέννησα 38+3 εβδ.

πάντως προλυπτικά κ μόνο καλύτερα να μην κουράζεσαι, εδώ που έφτασες κρίμα είναι να γεννήσεις νωρίτερα...

σε ευχαριστώ πολύ κι εσείς να χαιρόσαστε την μπουμπού σας μια κουκλιτσα είναι .

έχεις δίκιο γι αυτό τους πληρώνουμε αλλά ο δικός μου είναι τόσο απότομος και νιώθεις οτι όταν πας να του πεις κάτι οτι δυσανασχετεί οπότε κι εγώ δεν το παίρνω τηλ. με το παραμικρό

Τι παει να πει αποτομος;;; Τον πληρωνεις, δεν ειναι τζαμπα... Αμαν πια!! Στα λεω εγω που σκεφτομαι σαν εσενα :lol: , ντρεπομαι να παρω τηλ,αλλα προσπαθω να το ξεπερασω γιατι λεω οτι το 50ευρω για 15 λεπτα υποθεση το τσεπωνουν, μεσα σε αυτο ειναι να τους παιρνουμε και τηλ οποτε χρειαστουμε κατι... Με κραζει και ο αντρας μου γι αυτο!!!!

Και δεν ειναι το παραμικρο οτι πονας. Ειναι σοβαρο!!!! Και καλυτερα να ντραπεις και να τον παρεις τηλ, παρα να μη παρεις, να γινει κατι και να λες μετα οτι εκανες χαζομαρα!!!! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...