Μετάβαση σε περιεχόμενο

O θηλασμός απο αλλη οπτική γωνια...

Recommended Posts

Θέλω εδω και μέρες να γράψω αυτα που σκέφτομαι για τον θηλασμό..αλλα δεν βρησκω χρόνο.. ουτε τις κατάλληλες λεξεις για να περιγραψω την δικη μου εμπειρια κ τις σκέψεις..

Οταν εμεινα εγκυος ξεκινησα να πηγαινω σε διαφορα σεμιναρια που οργανωνοντουσταν απο μαιες κυριως αλλα κ απο αλλους του χώρου..σε καποια απο αυτα σχετικά νωρις διέκρινα ενα υφος φανατισμού με τον θηλασμό.. χρησιμοποιουθσαν εκφράσεις " ολες οι γυναικες μπορουν να θηλασουν " ολες εχουν γάλα" " μην αφησετε τις (κακες) μαιες στις κλινικες να σας παρον τα μωρακια χωρις να τα θηλασετε" " οι ( κακοι) παιδιατροι δε θα σας αφησουν να θηλασετε " " αν κανετε επισκληριδιο θα περασει στο μωρο το φαρμακο ( ΤΕΟΝ!!!)" "να βαλετε το μωρο στο στηθος κατ ευθειαν γιατι αλλιως δν αθα θηλασετε" " αν παρει μπιμπερο δεν τρωει μετα " " να ζητησετε αποκλειστικο θηλασμό"¨" το μωρο παιρνι ολη την αγαπη που χρειαζετα απο τον θηλασμο" κ αλλα τετοια..

Εγω σαν μελλουσα μαμα που ηθελε να θηλασει..σκεφτομουν πόσες δυσκολιες ειχα να αντιμετωπίσω.. αργότερα πηγαινοτας κ σε αλλα σεμινάρια ανακάλυψα οτι ο φανατισμός ειναι πολυ μεγαλος τελικά... αρχισα να αγχωνομαι για το αν θα τα καταφέρω... ακομα θυμαμε μια φραση μαζι με μια εικόνα " Ολα τα θηλαστικά θηλαζουν" κ εδειχνε μια γουρουνα με τα γουρουνάκια της ... μετα μιλησαμε για την σκόνη γαλα.. κ ποσα κακα εχει μεσα.. καρκινογονες ουσιες , αουσιες που οδηγουν στην παχυσαρκια κ αλλα τετοια ηταν μεσα στις αντεδειξεις...ΠΑΝΙΚΟΣ...

Καποιοι μας προτειναν κ τα κατάλληλα βοηθηματα για να θηλασουμε..ξέρετε... μαξιλαρια θηλασμού , ψευδοθηλες , καπάκια συλογης γαλακτος , ειπθεματα στηθους , θηλαστρα , κοχύλια , τσαγια θηλασμου , χαπακια μπυρας & φυσικα συμβουλους θηλασμου!!! Επισης μας ειπαν οτι οποιος μας δωσει ξενο γαλα εμμεσως πλην σαφως "τα παιρνει" απο τις βιομηχανιες γάλακτος....

Πέρασαν οι λιγοι μηνες που μου εμειναν κ ηρθε η ωρα να γεννησω... πηγα στην κλινικη με αρνητικη εντυπωση για τον θηλασμο κ πως θα τα καταφέρω.. Τελικα οι μαιες ηταν πολυ εξυπηρετικές αν κ εγω δεν καταφερα να θηλασψ στην κλινική.. ο παιδιατρος μας , μας ειπε να θηλασουμε οσο μπορουμε κ η σκονη να εινια 2η επιλογή μας & σχεδον ολοι οσοι ασχοληθηκαν εκει στην κλινικη με τις λεχομνες μιλαγαν για τον θηλασμο ( πλην μερικων εξαιρεσεων). Εγω προτειμησα να δωσουν σκονη στο μωρο κ να μη το παλεψω πολυ μιας που γεννηθγηκε 2800 δεν ηθελα να ταλαιπωρησω το μικρουλι μου...περιμενα μονο να βγω κ να ξεκινησει η προσπαθεια μας στο σπιτι!

Οταν φτασαμε στο σπιτι στα αυτια μου ηχουσαν οι συμβουλες που ειχα ακουσε ι 9 μηνες..το μωρο πιανει ευκολα τη θηλη , ο θηλασμος θελει υπομονη , ολες θηλαζουν κλπ κλπ... την πρωτη μερα το μρακι μου ειχε αρνηση για το μπιμπερο , το στηθος ολα... κοιμηθηκε νηστική.. κ εγω κλαμενη κ απογοητευμενη... το βραδυ πηρε το μπιμπερο με τη σκονη πολυ ευχαριστα..κι εκει η καρδια μου κοπηκε..σαν καποιος να μου επερνε την αγαπη του μωρου μου..αυτο το κακο μπιμπερό! Κ να το κλάμα..γουλια του μωρου κ δακρυ δικο μου... ΑΧΡΗΣΤΗ μαμα ελεγα μεσα μου.... αυτο εγινε σε καθε ταισμα του μωρου ως το πρωι που ειχα πρηστει ( 3η μερα ειχε κατεβει το γάλα!)... ξανα το μωρο στο στηθος...το νινακι δεν επιανε να σου το΄κλαμα εγω..μα αφου εχω θηλη γιατι δε νπιανει?!?! Εβαζα κ ψευδοθηλες κλαμα η μπεμπα! Οταν πηρα θηλαστρο για να αντλησω ενοιωθα τελειως φριχτα.. απο τη μια ο αντρας μου εδινε το γαλα μου στο μωτο με το μπιμπερο κ απο την αλλη εγω να τη βλεπω να τρωει κ να κλαιω... να λεω ειμαι η μαμά του θηλαστρου...κ εγινε ζουλιγμα του θηλαστρου κ κλάμα...κ στα αυτια μου παλι να γυρναει το " ολα υτα θηλαστικα ταιζουν τα μωρα τους" /... κ να λεω μα ποσο αχρηστη..ως και τα γουρουνια θηλαζουν !! Μετα το ματι μου επεφτε στα ενηεμρωτικα φυλαδια " θηλασμος .. οτι καλυτερο " κ να λεω οτι δεν κανω το καλυτερο για το μωρό μου ... κ να συ παλι τα κλάμματα! Τελικά αφου φωρτοσα τον ευατο μου τροκμερες τυψεις.. κ μετα απο απειρη προσευχη ο θεος με λυπηθηκε κ το μωρο δοξα το θεο εφαγε απο το στηθος μου.. ομως εγω εκεινη την 1 εβδομαδα ενοιωσα τις κοπελες που δεν καταφεραν να θηλασουν κ την ψυχολογία τους.. Ενοιωσα οτι θα βγω εξω κ ολοι θα λεέν " να η μανα που δε θηλασε"

Θέλω να πω σε ολες τις κοπελες θηλαζουσες και μη .. εγκυες μαμάδες ολες ολες..να μην αφηνουμε κανεναν να βαζει ταμπέλες στο πιο ειναι το σωστό κ πιο το λάθος..σε πιο ειναι το καλό για το παιδι μας.. δυστηχως ο θηλασμός δεν ειναι τοσο απλος.. ουτε θελει μονο υπομονη...θελει ψυχικες αντοχες που καμια λεχονα δεν εχει , θελει ψυχολογικη υποστηριξη απο την οικογένεια , θελει ΤΥΧΗ και πολλες συγκαιριες μαζί...αλλες τα καταφεραν με την 1η , αλλες εκλαψαν πολυ γιατι εςιχαν πληγωμενες θλες ,αλλες κλαιμε ακομα ...και ειναι λιγο ντροπη απο καποιους να κανουν τις μανουλες που εφεραν στον κόσμο μια ζωη να νοιωιουν αχρηστες η κακιες μαμαδες η δεν ξερω τι αλλο νοιωθει η καθε μια μας επειδη δεν καταφερε να θηλασει... μα αληθεια.. οι μαμαδες μας μας θηλασαν? γιατι απο τα ποσοστα που βλεπω πολυ λιγες μαμαδες θηλασαν ενω βλεπω πολλα υγειή μωρακια κ παιδακια κ ενηλικες...... Ολες μας προσπαθουμε γι ατο καλυτερο για το μωρο μας απο οταν ηταν ηδη στην κοιλια..δεν ειναι σωστο να νοιωθουμε τυψεις για ολη μας την ζωη.. μακαρι ολες οι κακες μαμαδες να ηταν τοσο κακες οσο οι μαμαδες που γνωρισα εδω που δεν θηλαζουν...τοτε ολα τα παιδακια θα εχουν απεραντη αγαπη απο τη μαμα τους :D

τελος θα δανειστώ μια εκφραση της συμφορουμιτισσς georgi79 .. "Δεν συμφωνω με την θεωρεια οτι με το θηλασμο η μαμα με το παιδι δενονται παραπανω. Εγω με τον γιό μου εχουμε μια αδυναμια ο ενας στον αλλον και μια απεραντη αγαπη, και τον θηλασα μονο 25 μερες'

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ & ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΑς ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ!

Συγνωμη για το τεραστιο ποστ μου.. κ αν καποθ δε βγαινει νοηγμα..ειναι η αγανακτηση μου!επισης συγνωμη αν θιγω καποιον η αν πειραχτηκε κανεις..ειμαι εδω να το συζητησω ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τουρίστρια, δύσκολα τα πράγματα...

Εγώ θέλω πολύ να θηλάσω, αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Πιστεύω ότι είναι κάτι που θα βγει φυσικά. Ίσως επειδή το έψαξες πάρα πολύ και σε άγχωσαν και πάρα πολύ, είχες τέτοιο εκνευρισμό και δεν τα κατάφερες. Αλλά ίσως κι εγώ που δεν το ψάχνω και δεν αγχώνομαι, να μην τα καταφέρω και καθόλου.

Δε συμφωνώ με το φανατισμό, όπως επίσης δε συμφωνώ και με αυτούς που δεν αντιμετωπίζουν το θηλασμό με τη σοβαρότητα που πρέπει. Π.χ. είχα γνωρίσει μια κοπέλα που διέκοψε το θηλασμό στις πέντε μέρες, επειδή είχε πολύ γάλα και βαριόταν να το βγάζει με το θήλαστρο ή μια γιαγιά που, όταν της είπε ο παιδίατρος στο μαιευτήριο να θηλάσει η κόρη της το μωρό είπε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να δίνουν και συμπλήρωμα γιατί δε θα χορταίνει το παιδί μόνο με το θηλασμό!

Γι' αυτό δε ρωτάω τίποτα, δεν πιστεύω τίποτα, είμαι ελεύθερη, κι όταν με το καλό έρθει εκείνη η ώρα θα βάλω τα δυνατά μου, θα ζητήσω όλη τη βοήθεια που χρειάζεται, και μακάρι να τα καταφέρω!

Ειρηνη,δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου 100%!!!Ετσι ακριβως ειναι!Και σ'ευχαριστουμε που δινεις κουραγιο σε εμας τις μελλουσες μανουλες ωστε να μην τα παρατησουμε αλλα να μην νοιωθουμε και τυψεις αν τελικα δεν τα καταφερουμε! ;):D

θα συμφωνήσω και εγώ με την "Θέλω να γίνω μαμά", ........ είναι πολύ καλό, όταν έχουμε αποφασίσει να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδάκι, να ενημερωθούμε για όλα....για τα υπέρ του θηλασμού ή τα κακά της σκόνης......είμαι σίγουρη όμως ότι μια σύμβουλος θηλασμόυ δεν θα χρησιμοποίησε την έκφραση ή δεν θα πιστεύει ότι το να είναι κανείς καλός γινιός εξαρτάται από το αν θήλασε το παιδί του ή όχι.....και ο γιος μου γεννήθηκε 2950 και όταν ήρθαμε σπίτι είχαμε κάποια δυσκολία με τον θηλασμό, καλέσαμε μαία και με βοήθησε αρκετά, μου έδειξε ΠΩΣ να θηλάζω σωστά και έτσι τον πέτυχα (τον θηλασμό)...........όλα εξαρτώνται από το πόσο θα σου δείξουν τον σωστό τρόπο στην κλινική και γενικά πώς θα σε βοηθήσουν.....δεν χρειάζεται κανένα άγχος από την πλευρά της μητέρας, μόνο λίγη περισότερη προσπάθεια...........υπάρχουν μωρά που ανταποκρίνονται αμέσως και άλλα που χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο.........αξίζει όμως η προσπάθεια................και πάλι καλή μητέρα δεν είναι αυτή που θήλασε ή αυτή που έδωσε σκόνη.......πρόσπαθούμε να δώσουμε όλα τα εφόδια στα παιδιά για να έχουν μια υγιή ενήλικη ζωή!!!!

Να σου ζήσει η μπεμπούλα σου! :x

Μα αυτο ακριβώς λεω κι εγώ... απλως το θέμα ειναι οτι πριν γεννησουμε θελωντας να ενημερωθουμε..καποιοι μας ενημερωνουν τελειως λάθος για τον θηλασμό κατηγορόντας ο ενας τον αλλον κ στο τέλος αν δεν τα καταφέρουμε νοιωθουμε κακες μαμάδες η οτι δεν καναμε το καλυτερο..κατι που ειναι τελειως λάθος!! Προσπαθησα κι εγω πολυ μεχρι να τα καταφέρω για αυτο τα λεω αυτα! γιατι ισως αν δεν ειχα στα αυτια μου διαφορα που ακουσα να τα ειχα καταφέρει πιο γρηγορα!

τουριστρια

η εμπειρια σου μου θύμισε κατα πολυ τα δικα μου ..ολο το 3ο τριμηνο της εγκυμοσυνης μου δεν διαβαζα τπτ αλλο παρα για τον θηλασμο-δεν λεω-ενημερωθηκα- αλλα φανατίστηκα τοσο πολυ κ πωρώθηκα που δεν ειχα στο μυαλο μου οτι ολη αυτη η εμμονή κ η πώρωση μπορει τελικα να μου κανει κακο.

εν τελει κ για να μην πολυλογω- καταφερα ενα μηνα σχεδον αποκλειστικου θηλασμού- κ ενα μηνα ακομη με συμπλήρωμα...

το δε θηλαστρο....ηταν εκει για να με διαλύει...οι αντλήσεις ειχαν μηδαμινα αποτελεσματα.

το τι κλαμα εριξα- οντας κ οι ορμονες μου απολυτα τρελαμένες- οταν επρεπε να παρω αποφαση οτι το μωρο θα ετρωγε κ συμπληρωμα δεν το συζητω - κοντεψα να παθω καταθλιψη. καλα που ειχα τον αντρα μ να με φερνει στα συγκαλά μου.

ενιωσα αχρηστη- αδικημενη απ την φυση- κακια μανα- ολα αυτα που ανεφερες.

Θελω ομως μαζι με το καλο για το παιδι μου- να ειμαι κ εγω καλα για να ειμαστε κ οικογενειακως ευτυχισμενοι.

χαλαρωσα - το πηρα αποφαση κ προχωρησα. κ ολα καλα.

Μακρυα απο την πόρωση κορίτσια- φερνει αγχος κ αυτο ειναι οοοοοτι χειροτερο για τοον θηλασμο.

να ειστε χαλαρες κ να μην το πολυσκεφτεστε κ θα τα καταφερετε μανούλες.

εχω κ αλλα να πω αλλα ας οψεται το νινι μου που πειναει :)

Κοιτα και εγω ειμαι ας πουμε φανατισμενη με το θηλασμο. Τι εννοω... Με ενοχλει πολυ η νοοτροπια που υπαρχει στην Ελλαδα (σε νοσοκομεια-γιατρους-μαιες) να πεισουν τη μαμα οτι το ξενο γαλα ειναι ιδιο με το μητρικο!!!! Ολα φυσικα για τους γνωστους λογους, που καταλαβαινουμε ολοι. Ολες οι γνωστες μου πηγαν να γεννησουν και ουτε μια δε θηλασε, γιατι ο γιατρος τις επεισε οτι δε μπορουν και αυτες ουτε καν προσπαθησαν. Μαλιστα σε μια φιλη που εκανε διδυμα και το ενα δε θηλαζε, της λεει ο γιατρος : ''ε,μη παιδευεσαι,αμα δε θηλαζει ο ενας μη δοκιμασεις με τον αλλον, ξεκουρασου''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε, εγω δε θα ξαναπηγαινα σε αυτον τον γιατρο!!!!!!

Και σιγουρα υπαρχουν κοπελες που προσπαθησαν παρα παρα πολυ και τελικα για διαφορους λογους δε μπορεσαν. Αλλα το προσπαθησαν!!!! Δεν ειπαν ''α,βαριεμαι, θα του δωσω ψευτικο''. Εχει τεραστια διαφορα!!

Και ολες αυτες οι ''ακραιες'' οπως λες γυναικες δε σου ειπαν κατι κακο ή περιεργο, απλα προφανως τα χοντραιναν λιγο γιατι αλλιως δε θα καταλαβαινε κανεις ποσο σοβαρος ειναι ο θηλασμος!!!! Και επρεπε να το τονισουν με αυτο τον τροπο, γιατι οταν εχουν τον αντιλογο του γιατρου που ειναι υπερ της σκονης, δε μπορουν να το παλεψουν ευκολα....

Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι να παω σε τετοια σεμιναρια και εγω. Τοτε θα εχω πιο καθαρη αποψη.

Και για να καταλαβαιτε τι βρωμια παιζει.... τελευταια βγηκε μια ερευνα (ο θεος να την κανει!!!!) που ηθελε να μας πεισει οτι ο θηλασμος κανει κακο μετα απο 4 μηνες. Ειναι για γελια οι ανθρωποι. Και απο πισω φανταζομαι ποιοι κρυβονται.... Οπως καταλαβαν και πολλοι αλλοι που τους εκραξαν και ευτυχως κανεις δε πηρε στα σοβαρα την ερευνα!!!!!! :evil::evil::evil:

Μακρυα απο την πόρωση κορίτσια- φερνει αγχος κ αυτο ειναι οοοοοτι χειροτερο για τοον θηλασμο.

όχι πόρωση αλλά σωστή ενημέρωση και λίγο προβληματισμός, όταν πηγαίνουμε στον παιδίατρο και βλέπουμε την διαφήμηση ενός γάλατος πάνω στο γραφείο του, να σκεφτόμαστε τι πραγματικά σημαίνει!!!!

Αχ κοριτσι μου τι ωραια που τα λες, μπραβο!

Και ερχομαι να τονισω οτι η καθε γυναιακ εχει αλλες αντοχες , αλλες συνθηκες ζωης και αλλη "τυχη" οπως το ειπες.

Σταματησα το θηλασμο στο διμηνο. Μονη μου. Γαλα ειχα , αλλα δεν ηθελα αλλο ν α θηλασω. Ζοριστηκα. Θηλες δεν ειχα απο την αρχη το παιδεψα πολυ και ημουν με ψευτοθηλες. Το ιδιο κ η μαμα μου κ η αδερφη μου. Δεν ειναι η κατασκευη ολων των γυναικων ιδια. Εχω επιθεματα σιλικονης και το στηθος μου αρχισε να "καταρρεει" φοβηθηκα μη παθω καμια ζημια και το εκοψα. Η αληθει αειναι οτι ειναι εξαρτηση και μου αρεσε πολυ.

Αλλα δεν με κανει αχρηστη μανα. Ζοριστηκα πολυ να φερω στο κοσμο το μωρο μου. Εκανα εξωσωματικη και περασα για χρονια με θεραπειες. Απο την πρωτη μερα ειμαι 24 ωρες μονη με το μωρο καθως βοηθεια μηδεν απο πουθενα. Ο θηλασμος των 2 μηνων με κανει λιγοτερο καλη μανα απο αυτη που της"ετυχε" το μωρο και το μεγαλωνει παρεα με τη μαμα ή τη πεθερα αλλα παρα ολα αυτα θηλαζει 9 μηνες?

Μην ακους κανεναν. Ουτε εγω θηλασα σαν μωρο κοριτσι μου και η υγεια μου ειναι αριστη. Τα κιλα μου σουπερ και η λατρεια για τη μαμα μου που εχασα αρρωστημενη. Δεν ξεκολουσα σαν παιδι απο πανω της.

Αλλα ετσι ειμαστε στην Ελλαδα, της υπερβολης.

κοριτσια μου η ειρηνη προφανως και ειναι υπερμαχος του θηλασμου γιατι θηλαζει!!! Και ο θηλασμος ειναι κατι πολυ ομορφο, αλλα και δυσκολο κι εγω θηλαζω αυτην την περιοδο. Αυτο που θελει να πει ειναι οτι μια μανουλα αν για καποιο λογο δε θηλασει... δε σημαινει οτι πρεπει να φορτωθει με τυψεις και οτι οταν ειμαστε απο πριν σιγουρες οτι παση θυσια πρεπει να θηλασουμε ισως να μας πνιξει αυτο και να φορτωθουμε με τυψεις , ακομα κι εγω που ειμαι θηλαζουσα πιστευω ακραδαντα οτι καλυτερα μια ευτυχισμενη μανουλα να δινει μπιμπερο κι ετσι να κανει ευτυχισμενο το μικρο της, παρα μια μανουλα κατακερματισμενη και ρακος να θηλαζει ψυχαναγκαστικα και αθελα της να μεταδιδει ολη την αρνητικη ενεργεια στο μωρακι της.

Σαφως κοριτσια η ενημερωση ειναι απαραιτητη και για μενα αν καποιος ειναι ανενδοτος και πορωμενος τοτε ειναι ''κακος'' συμβουλος θηλασμου ή ''κακος'' παιδιατρος που επιμενει να δωσεις συμπληρωμα. Η καθεμια πρεπει να κανει ΜΟΝΟ αυτο που αντεχει γιατι ετσι θα προσφερει στο παιδι της.

Ειχαμε ξεκινησει μια συζητηση στο θεμα μας ''ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΙΟΥ΄' μαζι με την ειρηνη που λεγαμε ποσο στοχοποιουνται γυναικες που δε θηλασαν και αισθανονται αχρηστες, για μενα αυτο ειναι ανθρωποφαγικο και τραγικο. Οπως ανθρωποφαγικη και τραγικη ηταν η στοχοποιηση της μανουλας που θηλαζε κατα τις δεκαετιες 70-80 οπου το μπουκαλι προωθουταν πολυ απο τις και καλα φεμινιστικες τασεις της εποχης.

Οι μανουλες ζουμε σε ενα κοσμο που δε θα βρουμε ποτε το δικιο μας ειτε θηλασαμε ειτε οχι, παντα μας κρινουν για τα κιλα μας, για τις ορμονες, για τα γελια , για τα κλαματα μας για τις επιλογες μας. Το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να στηριζουμε η μια την αλλη στην οποιαδηποτε εκουσια επιλογη της, που θα εχει ως αποτελεσμα ευτυχισμενα παιιδακια. Ναι κοριτσια οσες μπορειτε να θηλασετε ομως οχι να φλερταρετε με την επιλοχειο αμα δεν το αντεξετε. Εγω αυτο εχω πει οσο αντεξω κι ευχομαι να ειναι πολυ

Afro μου επρεπε να σε παρω τηλ να μου συνταξεις εσυ την εκθεση :lol::lol::lol:

Ετοιλε.. προφανως δν εισαι ακομα μαμα..οταν με το καλό γεννησεις θα καταλαβεις οτι αυτα που λες δεν ισχυουν παντα... κι εγω πριν γεννησω ειχα αποψη ( που ειχα φτιαξει απο οτι διαβαζα/ ακουγα κλπ) γαι τα παντα.. αλαλ εφαγα τη σφαλιαρα κ συνηλθα!

Κι εμενα ο παιδιατρος μου εχει δειγματα σκονης στο γραφειο του κ αφισες ( αφου οι ιατρικοι επισκεπτες κ οι επισκεπτες των γαλατων αφηνουν αναγκαστικα)..αυθτο δεν τον κανει κατα του θηλασμου..ισα ισα οταν του ειπα " θηλαζω" ειπε μπραβο να συνεχισεις ετσι κ μπραβο σου γιατι εισαι μικρη μαμα... κ οταν τον ρωτησα αν πρεπει να δωσω συμοληγρωμα ειπε ΟΧΙ κατηγορηματικα..

Κ επειδη κυριως αυτο το ακουσα απο τα σεμιναρια " πως να καταλαβεται αν ο παιδιατρος ειναι κατα του θηλασμου¨?? εχει δειγματα γαλακτων" ... παιρνουν μιζες κ αλλα τετοια.. τωρα που γεννησα κ ξερω..θα ηθελα να ρωτησω ... γιατι να παιρνει ποσοστα ο παιδιατρος που θα γραψει το μιλουπα ( σαμπως θα μου το πουλησει κιολας?) κ να μη κατηγορισουμε τον συμβουλο θηλασμου που πηρα τηλ να ερθει σπιτι κ μου ζητησε 60 ευρω?!??!?!

Με λιγα λογια ηθελα να πω αυτα που καταλαβε η αφρο.ισως γιατι με "Εζησε " λιγο απραπανω.. ειμαι υπερ του θηλασμου με ΟΡΙΟ... οχι φανατισμους κ να μην ειμαστε απολυτοι..

Τουρίστρια, απ' όσο ξέρω, οι ιατρικοί επισκέπτες ανάλογα με την προώθηση που κάνει ένας γιατρός στα προϊόντα της εταιρείας τους, δίνουν διάφορα δώρα, και όταν λέω δώρα, δεν εννοώ ένα διαφημιστικό στιλό ή κουπόνι για τα Goody's. Τώρα πώς φαίνεται η προώθηση, δεν ξέρω.

Επίσης, ξέρω ότι οι ιατρικοί επισκέπτες αφήνουν ούτως ή άλλως τα προσπέκτους και τα δείγματά τους παντού. Οπότε, δε νομίζω ότι ένας παιδίατρος που έχει στο σαλόνι αναμονής φυλλάδια για ξένο γάλα, είναι κακός παιδίατρος. Αλλά σίγουρα κακός παιδίατρος είναι αυτός που θα σου πει ότι δε χρειάζεται να θηλάσεις ή ότι δε χρειάζεται να πιεστείς και στο κόβει με την πρώτη δυσκολία. Επίσης, δε θεωρώ σωστό στο μαιευτήριο να θεωρείται αυτονόητο ότι θα δοθεί και συμπλήρωμα στο μωρό.

Εμένα μια φίλη μου προσπαθούσε να με πείσει ότι ο θηλασμός δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, γιατί αυτή δε θήλασε τα δύο παιδιά της, το πρώτο επειδή υπήρχε σοβαρός λόγος και το δεύτερο επειδή δε θήλασε το πρώτο και το θεώρησε αδικία! Και μάλιστα, μου έλεγε ότι με το θηλασμό δεν ξέρεις αν χόρτασε το παιδί, και άλλα τέτοια.

Στο μάμμυ κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός, αλλά επίσης κατάλαβα ότι είναι και κάτι τρομερά δύσκολο. Προηγουμένως, θεωρούσα ότι είναι κάτι απλούστατο, όπως θηλάζουν τα γουρούνια, που σας λέγανε και στα σεμινάρια! Ελπίζω ότι, όταν γεννήσω, δε θα σκέφτομαι τίποτα απ' όλα αυτά, θα βάλω το παιδί στο στήθος χωρίς άγχος και θα θηλάσει.

Εγώ πάντως θήλασα ένα χρόνο ως μωρό και είμαι πολύ φιλάσθενη. Όσο για το δέσιμο με τη μάνα μου, καμία σχέση. Ο αδελφός μου θήλασε τρεις μήνες και είναι και πιο γερός οργανισμός και πιο δεμένος με τη μάνα μου. Δε βγάζω σκάρτο το θηλασμό, αλλά πιστεύω ότι παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες για την υγεία και την ψυχολογία ενός ανθρώπου, όχι μόνο ο θηλασμός.

Καλησπέρα κι από εμένα.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα είπατε. Φυσικά και είμαι υπέρ του θηλασμού και θεωρώ ότι όλες οι μανούλες το λιγότερο που οφείλουν στα μωράκια τους είναι τουλάχιστον να προσπαθήσουν να τα θηλάσουν. Οταν ακούω φράσεις του τύπου "δεν θηλάζω για να μη χαλάσει το στήθος μου" τρελαίνομαι! και πάλι όμως δεν καταδικάζω ούτε αυτές τις μανούλες, γιατί το αν είσαι σωστή μάνα δεν φαίνεται από το αν θήλασες το παιδί σου ή όχι, μακάρι να ήταν τόσο απλό!

Ναι υπάρχει φανατισμός σχετικά με το θηλασμό, όπως όμως δυστυχώς υπάρχει και φανατισμός κατά του θηλασμού. Πέρασα κι εγώ παρόμοια εμπειρία, μόνο που εγώ δεν αγχώθηκα από τους εξωτερικούς παράγοντες αλλά από τη δική μου μεγάλη επιθυμία να θηλάσω. Είχα διαβάσει βιβλία, είχα ενημερωθεί από τη μαία μου, και νόμιζα ότι είμαι έτοιμη. Οτι θα έβαζα τη μικρή μου στο στήθος και εκείνη θα θήλαζε, τόσο απλά! γιατί τα βιβλία και οι σύμβουλοι θηλασμού σε ενημερώνουν για τη διαδικασία, σου δείχνουν αργότερα πως πρέπει να θηλάσεις, σου μαθαίνουν τα υπέρ του θηλασμού όπως πρέπει άλλωστε, κανείς όμως (στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον) δεν φρόντισε να ενημερώσει για τον ψυχολογικό παράγοντα. Στις αρχές ζοριστήκαμε, μετά τα καταφέραμε και όταν πάλι μετά από 1 μήνα ξαναζοριζόμασταν είχα καταρρεύσει. Θυμάμαι που ήμουν ολομόναχη όλη μέρα στο σπίτι, πάλευα να τα καταφέρω και έκλαιγα συνέχεια, ρωτούσα το Θεό γιατί δεν με βοηθάει αφού αυτό που του ζητούσα ήταν απλό και φυσικό, ήθελα απλά να θηλάσω το μωράκι μου! Γιατί π.χ. η διπλανή στο μαιευτήριο έβαλε το μωρό στο στήθος και εκείνο θήλασε αμέσως και το δικό μου δεν θηλάζει; Τελικά στάθηκα τυχερή γιατί γλίτωσα την κατάθλιψη και κατάφερα να δώσω στο παιδάκι μου μητρικό γάλα για 6 μήνες. Και παιδεύτηκα γιατί τους 5 μήνες από αυτούς ήμουν συνέχεια με το θήλαστρο να κάνω αντλήσεις για να μη μειωθεί το γάλα μου και να αποφύγω να της δίνω συχνά συμπλήρωμα. Χρειάστηκε όμως, αφού δυστυχώς δεν έβγαζα όσο έπρεπε. Οταν όμως έλεγα ότι δίνω και συμπλήρωμα, μερικοί με αντιμετώπιζαν λες και έλεγα ότι έδωσα στο παιδί μου... ναρκωτικά!!! και τι έπρεπε να κάνω δηλαδή αφού το δικό μου δεν της έφτανε, να την αφήσω νηστική προκειμένου να μην πιεί το "κακό" ξένο γάλα;

Αυτό είναι που θεωρώ εγώ κακό φανατισμό. Το οτι υπάρχουν μερικοί που αμέσως καταδικάζουν όσες δίνουν συμπλήρωμα, ή όσες θήλασαν ελάχιστα ή καθόλου, χωρίς να ξέρουν τι πέρασε η καθε μία. Οταν μια μανούλα ζητάει βοήθεια για να θηλάσει, το τελευταίο που χρειάζεται είναι κάποιον να της φορτώσει περισσότερες τύψεις στην ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία της. Απο τη στιγμή που ζητάει βοήθεια σημαίνει ότι θέλει να το κάνει, αλλιώς θα τα είχε παρατήσει από την αρχή. Καλός είναι λοιπόν ο φανατισμός με το θηλασμό, αρκεί να μη φτάνει σε τέτοια άκρα.

Από την εμπειρία μου λοιπόν θα ήθελα να πω σε όλες τις μέλλουσες μανούλες να κάνουν υπομονή γιατί ο θηλασμος δεν είναι εύκολος, και να προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να θηλάσουν τα μωράκια τους γιατί είναι το καλύτερο που μπορούν να τους προσφέρουν σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Αν όμως πάλι δεν τα καταφέρουν, αυτό σε καμία περίπτωση δεν τις καθιστά άχρηστες! Το μυστικό πιστεύω είναι να είναι καλά ενημερωμένες και προετοιμασμένες για τις δυσκολίες, ώστε να μην τα παρατήσουν.

Και φροντίστε την ψυχολογία σας και τον εαυτό σας, χαρούμενη μαμά=χαρούμενο μωρό!

Κοριτσια θα γραψω κι εγω καποια πραγματα που σκεφτομαι με αφορμη το κειμενο της φιλης μας της Ειρηνης. Εκεινο που συμβαινει κατα την γνωμη μου ειναι πως λογω της ελλειψης ορθης ενημερωσης και της αγνοιας που επικρατει, εχει δημιουργηθει εδω και χρονια ενα ΚΑΘΕΣΤΩΣ στην Μαιευτικη που ειναι εξω απο οσα η ΦΥΣΗ οριζει. Τι θελω να πω? Οι καισαρικες δινουν και παιρνουν, ανευ σοβαρου λογου και αιτιας και οι μητερες στην πλειονοτητα τους δεν θηλαζουν, ειναι γεγονος. Κι αν ξεκινησουν να το κανουν, κατι συμβαινει και συνηθως εγκαταλειπουν σταδιακα.

Και ολα αυτα μας φαινονται εντελως φυσικα και τα αποδεχομαστε ως τετοια. Ενω οι φυσιολογικοι τοκετοι θα επρεπε να ειναι το 90% τουλαχιστον και οι μαμαδες που θηλαζουν αποκλειστικα στο εξαμηνο 90% επισης, συμβαινουν αδιανοητα πραγματα. Και το να βρεις μαμα να θηλαζει το μωρακι της στους 6 μηνες ειναι μαλλον σπανιο.

Οσοι λοιπον εχουν δημιουργησει αυτη την παγιωμενη κατασταση δεν το πετυχαν με το ζορι εννοειται. Εχουν καταφερει και εχουν πεισει την κοινη γνωμη πως αυτο ειναι το σωστο. Κι αυτο ειναι το χειροτερο γιατι ο κοσμος οχι μονο συντηρει αυτη την "λογικη", αλλα την υπερασπιζεται κιολας με νυχια και με δοντια.

Πιστευω πως ο καθενας παιρνει την ευθυνη για ο,τι κανει η δεν κανει. Και δεν του φταιει κανενας αλλος. Οφειλουμε να ειμαστε ενημερωμενοι ωστε να μην αναγκαζομαστε να ακολουθουμε τυφλα και ακριτα, ακομη και τους γιατρους.

Εμεις, ως γυναικες πρεπει να εχουμε αυτοπεποιθηση, να ακολουθουμε το ενστικτο μας και την Φυση μας. Τι σημασια εχει αν θα εχουμε η οχι τυψεις αν το μωρο μας δεν παρει αυτο που δικαιουται? Ναι, γαλα ολες εχουμε αλλα αν δεν ακολουθησουμε σωστη τακτικη, σιγα σιγα θα το δουμε να χανεται.

Αυτο που πρεπει να μαθει καθε μελλουσα μαμα ειναι πως θα ξεκινησει την παραγωγη της και πως θα την διαφυλαξει για το καλο του μωρου της. Χρειαζονται συγκεκριμενες αποτελεσματικες οδηγιες και τροποι αντιμετωπισης τυχον "προβληματων".

Enina συμφωνω μαζι σου, πολυ ωραια τα εγραψες. Πανω απο ολα η ψυχολογια μας, εχεις δικιο.

Καλημερα κοριτσια! θα ηθελα να συμπληρωσω πως προσωπικα παρακολουθησα μαθηματα και για τον θηλασμο, που μαζι με οσα διαβασα με βοηθησαν, παρα τις δυσκολιες αρχικα, να θηλαζω κανονικα. Εκανα καισαρικη τομη παρολο που ηθελα με παθος να γεννησω με φυσικο τροπο. Την καισαρικη την προσπερασα μεσα μου ανωδυνα, αν ομως δεν καταφερνα να θηλασω θα τα εβαζα πραγματι με τον εαυτο μου. Αυτο θα συνεβαινε για τον απλο λογο πως κατεγραψα στο μυαλο μου τα οφελη του θηλασμου και θεωρησα αναγκαιο να τα προσφερω στο μωρο μου. Κανεις δεν θα μου δημιουργουσε τυψεις απο τον περιγυρο αν δεν τα καταφερνα, το δυσκολοτερο θα ηταν να πεισω τον εαυτο μου πως ακομη κι αν δεν θηλασω δεν τρεχει και τιποτε. Τυψεις θα ενοιωθα, αλλα οχι για το τι θα πουν οι αλλοι, ποσως με ενδιαφερει. Υπευθυνη ομως προς το μωρο μου, αυτο το μικρο πλασματακι που δεν επιλεγει αλλα εξαρταται απο τις δικες μου επιλογες και του μπαμπα του.

Αν δεν θηλαζα τελικα ειναι βεβαιο και ισχυει μονο για μενα και την ψυχοσυνθεση μου, πως την επιλοχειο καταθλιψη δεν θα τη γλιτωνα. Απ την αλλη ειμαι σιγουρη πως ο κυριος λογος που την απεφυγα ειναι ο θηλασμος.

Οπως και να εχει, καθε επιλογη ή αναγκη στην οποια καταληγει καθε μαμα, δεν ειναι υποχρεωμενη να την αναλυει στον καθενα. Αν εκεινη για το μωρο της αισθανεται καλα, αυτο μετραει.

ηλιοδωρα μου κι εμενα με βοηθησε στην ψυχολογια ο θηλασμος ... γιατι με κανει να νιωθω οτι προσφερω, βεβαια εχω κουραστει κι εχω κλαααψει επισης, ομως ολες οι μανουλες δεν ειναι ιδιες και το σημαντικο ειναι να ειναι καλα!!!!!!

επισης εχω να κρινω κατι που αναφερθηκε, καποιους παιδιατρους που πιστεψτε με δεν εχει σημασια αν εχουν διαφημισεις γαλατων ( ετσι λειτουργει ο χωρος της υγειας ) , οι οποιοι πανικοβαλλουν τις μανουλες και πιεζουν για συμπληρωμα καποιοι απο συμφερον αλλα καποιοι πιο επικινδυνοι απο αγνοια. Γιατι στην ελλαδα λιγοι ενημερωνονται για τις εξελιξεις, για τις διαφορετικες καμπυλες αναπτυξης κλπ Αυτο εχει σαν αποτελεσμα οι μανουλες να απογοητευονται νωρις και να μην τα καταφερνουν στο θηλασμο βιωνοντας ενα αισθημα ματαιωσης! Κριμα που η ελλαδα σε ολους τους τομεις εχει τον δικο της μικροκοσμο που επιδρα μονο επιλεκτικα με τα διεθνη δεδομενα

Συνήθως όταν πηγαίνουμε σε έναν γιατρό τον εμπιστευόμαστε και κάνουμε αυτά που μας λέει...ειδικά ένας νέος γονιός θα ακολουθήσει τις συμβουλές του και ειδικά όταν δεν έχει ενημερωθεί από κάπου αλλού ή δεν έχει πάρει μια 2η γνώμη!!!......προσωπικά δεν έχω πάει σε Έλληνα παιδίατρο, γιατί μένω στο εξωτερικό, θήλασα τον γιο μου σχεδόν 5,5 μήνες και μετά έδωσα σκόνη, με ρώτησε ποιό γάλα δίνω και του είπα το τάδε και δεν μου είπε τίποτα αν είναι καλό ή κακό, δεν μου πρότεινε κανένα γάλα!!!!.....την κόρη μου την θήλασα 19 μήνες και όταν ήταν ενός έτους πήγαμε στον παιδ. και με ρώτησε τι γάλα πίνει λέω την θηλάζω ακόμη και μου είπε μπράβο....αυτά.......τα δωράκια που παίρνουν από τις εταιρείες είναι ταξίδια και πρόσφατα διάβασα ότι η GLAXO σταματά τα δώρα-ταξίδια στους γιατρούς!!!............

εγώ υπέρ της ενημέρωσης ........αυτό που δεν δέχομαι είναι να αμφισβητείται κάτι το οποίο, κατά γενική ομολογία, είναι καλό μόνο και μόνο επειδή πρέπει να προωθηθεί κάποιο φάρμακο ή κάποιο γάλα!!!

Είναι πολύ όμορφο που επιτέλους οι γυναίκες μιλάμε για τη δυσκολία και το "μανίκι" του θηλασμού. Αυτή η εικόνα μια ευτυχισμέηνςη, χαρωπής και ροδαλής μανούλας που θηλάζει σαν να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο μάς έχει στοιχειώσει!

Κοριτσια πολυ ωραια πραγματα γραψατε!

Με ολες σας συμφωνω και μακαρι καθε μελλουσα μαμα να τα διαβασει ολα αυτα που γραψατε για να παρει κουραγιο και δυναμη. Ειμαι απο τις τυχερες μαμαδες που δεν παιδευομαι με το θηλασμο. Και το μωρο μου χορταινει και εχω αρκετο γαλα, βεβαια στην αρχη τρομαζα οταν μου αδειαζε και τα δυο στηθη εαν θα εχω για το επομενο γευμα. Σιγα σιγα το συνηθησα και ηρεμησα πολυ οταν πηγα και αγορασα ενα κουτι με σκονη σε περιπτωση αναγκης. Το κουτι στο ντουλαπι ειναι κλειστο αλλα εγω πιο ηρεμη.

Αυτο που με ενοχλησε εμενα ειναι στο μαιευτηριο που απλα μου δειξανε πως να τον βαλω στο στηθος και τπτ παραπανω!!! Ουτε τι φαγητα, τπτ αλλο. Ειπαμε το ξενο ειναι αυτους λεφτα στην τσεπη!!!

Είναι πολύ όμορφο που επιτέλους οι γυναίκες μιλάμε για τη δυσκολία και το "μανίκι" του θηλασμού. Αυτή η εικόνα μια ευτυχισμέηνςη, χαρωπής και ροδαλής μανούλας που θηλάζει σαν να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο μάς έχει στοιχειώσει!

αχ newagemama!!! σε τρεις σειρες τα ειπες ΟΛΑ!!!!!!!!!ετσι ακριβως!!!

οταν θα εχω λιγο περισσοτερο χρονο,θα γραψω κι εγω τις αποψεις μου...

εγώ έτσι ήμουν (ίσως όχι τόσο ροδαλή, αλλά αυτό είναι άλλο) και είμαι σίγουρη ότι πολλές ακόμη μητέρες είναι έτσι ....... για μένα ήταν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, όπως το λες......... και οι δημόσιοι θηλασμοί ακόμη πιο απλοί.......ίσως και να έτυχε........ :!:

εγώ έτσι ήμουν (ίσως όχι τόσο ροδαλή, αλλά αυτό είναι άλλο) και είμαι σίγουρη ότι πολλές ακόμη μητέρες είναι έτσι ....... για μένα ήταν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, όπως το λες......... και οι δημόσιοι θηλασμοί ακόμη πιο απλοί.......ίσως και να έτυχε........ :!:

θα συμφωνησω 100% με την αργυρω...για μενα ηταν το πιο φυσικο πραγμα...σε οδηγαει απο μονο του το μωρο....αρκει να το ακους οταν κλαιει...και καθε φορα που κλαιει

καλησπερα

ο θηλασμος ειναι πολυ δυσκολος... στην αρχη! το πρωτο διμηνο!!

εγω ειχα ζοριστει πολυ, θα τα ειχα παρατησει αλλα με στηριξαν ο γυναικολογςο μου κ ο αντρας μου!!

μετα ηταν απολαυση! αφου οταν το σταματησαμε μου ελειπε η ευκολια του στηθους!!

κ ακομα μου λειπει τοσο πολυ... ελπιζω το δευτερο να καταφερω κ να το θηλασω περισσοτερο!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...