Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εμβόλιο εναντίον του Ρότα ιού


Recommended Posts

Τι προκαλεί ο Ρότα ιός;

Ο Ρότα ιός προκαλεί γαστρεντερίτιδες κυρίως σε βρέφη και μικρά παιδιά. Προσβάλλει ειδικά τα παιδιά που πηγαίνουν νηπιοβρεφοκομικό σταθμό. Μέχρι την ηλικία των πέντε χρονών σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν προσβληθεί από αυτόν το ιό.

Ο ιός αυτός είναι υπεύθυνος για 3 εκατομμύρια περιστατικά το χρόνο στην Αμερική. Από αυτά, οι 55 000 χρειάζεται να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Τι συμπτώματα προκαλεί ο ιός;

Τα παιδιά που προβάλλονται παρουσιάζουν πυρετό και εμετό. Στη συνέχεια παρουσιάζουν υδαρείς (σαν νερό) διάρροιες και πόνο στη κοιλία. Επίσης μπορεί να παρουσιάσουν βήχα και ρινική καταρροή. Η διάρροια είναι τόσο σοβαρή που μπορεί εύκολα να οδηγήσει το παιδί σε αφυδάτωση.

Πώς μεταδίδεται ο ιός;

Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα από παιδί σε παιδί. Ο ιός αποβάλλεται από τα κόπρανα του παιδιού που πάσχει τόσο πριν να παρουσιάσει τα συμπτώματα όσο και μετά. Το παιδί θα αρρωστήσει αν βάλει το χέρι στο στόμα του αφού πρώτα ακουμπήσει ένα αντικείμενο που μολύνθηκε από τα κόπρανα κάποιου παιδιού που πάσχει.

Πόσο διαρκεί η αρρώστια;

Ο πυρετός και οι εμετοί διαρκούν περίπου τρεις μέρες αλλά οι διάρροιες μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δέκα μέρες.

Πώς να προλάβετε την αρρώστια;

Πρώτα από όλα πρέπει να μάθετε τα παιδιά σας να τηρούν τους καθημερινούς κανόνες υγιεινής. Πρέπει να πλένουν τακτικά τα χέρια τους. Τα παιδιά που είναι άρρωστα πρέπει να μένουν στο σπίτι μέχρι να σταματήσει η διάρροια.

Εμβολιασμός

Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο αποτελείτε από ζωντανό εξασθενισμένο ιό ο οποίος μιμείται την φυσιολογική λοίμωξη χωρίς να προκαλεί γαστρεντερίτιδα.

Προσφέρει υψηλή προστασία 100% στα σοβαρά περιστατικά. Επιπλέον προσφέρει μείωση ανάγκης για νοσηλεία σοβαρών περιστατικών γαστρεντερίτιδας από ρότα ιό κατά 85%.

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και χορηγείται σε δυο δόσεις. Η πρώτη δόση μπορεί να χορηγηθεί από την ηλικία των 6 εβδομάδων και η δεύτερη δόση πρέπει να δοθεί πριν από τους 6 μήνες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δυστυχως ομως αυτο το εμβολιο δεν εχει ακομα συμπεριληφθει στον εθνικο εμβολιασμο και επομενως δεν δικαιολογειται και απο τα ταμεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
    • @Elenaki12 λογικο ρε αγαπη να σπαζεσαι. Εμείς δουλευουμε βαρδιες κ μερικες φορες πεφτει να φευγει ο ενας για δουλειά πριν να γυρισει ο αλλος. Αστα. Με το καλο ο γαμος σας! Να σας πανε ολα τελεια!
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια ! Δεν εύχομαι τίποτα άλλο από εκείνη τη μετά, να είμαστε καλά κ να έρθουν όλα όπως τα ονειρευόμαστε ! Με προτεραιότητα το μωράκι μας .. δυστυχώς το είδος της δουλειάς μου δεν μου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις εύκολα, αλλά δεν ήθελα να χάσω κ αυτόν τον μήνα χωρίς λόγο! Κάνω τόσες θυσίες(καλή διατροφή, τεστ, συχνες επαφεσ Ακόμα κ πτώμα ) να το χάσω μόνο κ μόνο για τη δουλειά ;!;! Αν είναι να χαθεί ο μήνας να χαθεί από άλλες αιτίες όχι μόνο γιατί έχουμε κωλοδουλεια… συγγνώμη για αυτά που λέω αλλά με είχε πιάσει το παράπονο όταν είδα την κατακόκκινη γραμμή το μεσημέρι στο τεστ ωορρηξίας που πάλι έτυχε σε μέρα που δούλευα ..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...