Μετάβαση σε περιεχόμενο

Παλινδρομη κυηση και αποβολη χωρις αποξεση


Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια.Ειμαι η Σοφια και ειμαι νεο μελος στην παρεα.Πριν 2 βδομαδες εμαθα τα δυσαρεστα νεα..Ενω ημουν στην 9η εβδομαδα της 1ης μου εγκυμοσυνης ο γιατρος μου εντρομος μου ανακοινωσε οτι το εμβρυο δεν εχει παλμο.παλινδρομη κυηση μου ειπε.Εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου.Μου προτεινε να παω για αποξεση μετα απο 9 μερες.Μπηκα στο νοσοκομειο και μου αρχικα μου ειπε να μου βαλει κολπικα υποθετα για να γινει η αποβολη απο μονη της χωρις αποξεση.Για να μην πολυλογω τη δευτερη μερα και μετα απο εντονους πονους απεβαλα τελικα μονη.Περασα ομως 4 μερες με φρικτους πονους και ταλαιπωρια.Εχει καμια κοπελα αντιστοιχη εμπειρια?Γνωριζεται εαν ειναι καλυτερα απο την αποξεση και ποσες μερες διαρκει ο πονος και η αιμορραγια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Σοφία, καλώς όρισες στο μάμμυλαντ!

Είχα κι εγώ μια παλλίνδρομη το περασμένο καλοκαίρι, περίπου στην ίδια εβδομάδα με εσένα. Κι εμένα πρώτη εγκυμοσύνη και δεν ακούσαμε ποτέ καρδιά.

Έκανα απόξεση, δεν πόνεσα καθόλου, δε χρειάστηκε καν να πάρω παυσίπονα. Δεν είχα μεγάλη αιμορραγία. Νομίζω μετά από μία-δύο μέρες σταμάτησε, αλλά επανερχόταν για τρεις εβδομάδες περίπου. Σ' αυτό, όμως, συνέτεινε και το γεγονός ότι μετακόμιζα και είχα περάσει τρομερή κούραση. Φυσικά δεν αιμορραγούσα συνεχώς, απλά είχα λίγη αιμορραγία όπως στην περίοδο για λίγη ώρα και μετά σταματούσε.

Με τίποτα δε θα μπορούσα να περάσω αυτό που περιγράφεις. Επίσης, δεν ξέρω αν καθαρίζεις τελείως με τα κολπικά υπόθετα που λες. Φυσικά, αυτό θα φανεί στον υπέρηχο που θα κάνεις, αφ' ότου σου έρθει για πρώτη φορά περίοδος.

Σου εύχομαι να μην ταλαιπωρηθείς άλλο και σύντομα να είσαι πάλι εγκυούλα, όπως κι εγώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σέ ευχαριστω για την απαντηση σου.Τελικα ενω στην αρχη χαρηκα που δε θα κανω αποξεση,αρχιζω να το μετανιωνω γιατι ποναω πολυ για μερες.τι να πω ελπιζω να ξεμπερδεψω συντομα γιατι θα με διαλυσει αυτη η ιστορια.ευχαριστω για την ευχη σου!με το καλο να γινεις μανουλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sofaki, κι εμένα η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε απόξεση.. Παλλίνδρομη κύηση στην 9η εβδομάδα. Εμείς είχαμε ακούσει καρδιά στην 6η και στην 9η τίποτα.. Δεν ήθελα καθόλου να κάνω απόξεση. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα το περνούσα εγώ αυτό! Προτιμούσα να αποβληθεί από μόνο του αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά (εκτός απ'την ψυχολογιά μου). Δεν κατάλαβα τίποτα στην επέμβαση, δεν πόνεσα και είχα λιγότερο αίμα από κανονική περίοδο. Μου φαίνεται περίεργο που δε σου έκανε απόξεση σε τέτοια εβδομάδα. Αυτό που έγινε σε εσένα το κάνουν σε μικρότερη εβδομάδα ή σε βιοχημική αποβολή. Τώρα όμως, ότι έγινε έγινε! Δες ότι όλα είναι καλά με έναν υπέρηχο και μετά από δυο κύκλους (γιατί ο πρώτος δεν θα είναι κανονικός) προσπαθείς και πάλι!!! Εγώ το πέρασα πολύ δύσκολα όλο αυτό με την παλλίνδρομη (και δε νομίζω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ) αλλά τώρα πια κρατάω στην αγκαλίτσα μου μια μπέμπα 30 ημερών! Με το καλό κι εσύ! Μη χάνεις την πίστη και το κουράγιο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Steisy ευχαριστω!Καπως ετσι κι εμεις ακουσαμε καρδια και μετα τιποτα.Αυτο που με χαλαει πολυ ειναι ο πονος.Ειμαι που ειμαι χαλια ψυχολογικα,ποναω κι απο πανω.Να χαιρεσαι την κορουλα σου κι ελπιζω συντομα να ειμαι στη θεση σου...!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφάκι τα έχω περάσει και τα δύο. Και αποβολή και παλίνδρομη με απόξεση. Πόνεσα και στις δύο περιπτώσεις αρκετά και είχα αίμα αρκετό. Και στις δύο περιπτώσεις ήμουν 6η προς 7η εβδομάδα. Θα συμφωνήσω με την Steisi ότι είναι περίεργο το ότι δε σου έκανε απόξεση 9η εβδομάδα. Πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσεις με υπέρηχο ότι έχεις καθαρίσει εντελώς γιατί αν υπάρχουν υπολείμματα είναι επικίνδυνο για την υγεία σου.

Κατά τ' άλλα, θα σου έλεγα καλύτερα να ψάξεις για την πιθανή αιτία για το συμβάν αυτό πριν προχωρήσεις σε νέα προσπάθεια. Πιθανόν να'ταν τυχαίο, αλλά πιθανόν και να υπάρχει κάποια αιτία.

Στη δική μου περίπτωση υπήρχε αιτία και αν είχα κάνει από την πρώτη φορά τις απαραίτητες εξετάσεις, πιθανόν να μην είχα χάσει και το δεύτερο μωρό μου. Τις έκανα όμως μετά, βρήκα τι έφταιγε και τώρα έχω το μπεμπάκο που βλέπεις στο τικεράκι μου.. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ κι εγώ με την Crazy. Εγώ είχα πει αρχικά ότι θα κάνω όλες τις εξετάσεις, και μετά με έπιασε μια άρνηση και δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Με έστειλε ο γυναικολόγος σε αιματολόγο για άλλο λόγο, και είπαμε να κάνουμε και εξετάσεις για θρομβοφιλία. Σκέφτηκα ότι ήταν πεταμένα λεφτά, έκανα τις εξετάσεις παρ' όλα αυτά, μου τις στέλνουν σπίτι με φάξ, και δεν πήγα να τις δείξω στο γιατρό, γιατί δε με ένοιαζε. Τελικά ξαναμένω έγκυος εντελώς κατά λάθος, πηγαίνω στο γυναικολόγο, του δείχνω τις εξετάσεις και αποδεικνύεται ότι έχω θρομβοφιλία! Ευτυχώς το σώσαμε το μωρό, αλλά αν δεν έκανα τις εξετάσεις, θα το έχανα κι αυτό.

Γι' αυτό περίμενε να περάσει όλη αυτή η φουρτούνα, ηρέμησε, και μετά κάνε τις εξετασούλες σου και όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρος μου,μου εκανε καποιες εξετασεις(2 εκ των οποιων και για θρομβοφιλια) οι οποιες μεχρι τωρα ηταν ολες οκ.Απλα μου ειπε να μην μπω σε αυτο το τρυπακι και κανω συνεχως εξετασεις γιατι ειναι πολυ ακριβες και ψυχοφθορα διαδικασια.Δεν ξερω ακομα τι θα κανω.Περιμενω να βγει και η βιοψια του εμβρυου να δουμε τι θα δειξει και απο εκει θα εξαρτηθει.Αυριο θα παω για υπερηχο για να ελεγξει ο γιατρος εαν εχω καθαρισει.Ευτυχως υποχωρει ο πονος σιγα σιγα.Τι τραβαμε ρε κοριτσια για να κανουμε τα μωρακια μας....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφία, έχεις δίκιο, κι εγώ δεν ήθελα να μπω σ' αυτό το τρυπάκι. Ούτε βιοψία εμβρύου κάναμε, ούτε τίποτα. Μόνο τη θρομβοφιλία, κι ευτυχώς ήταν αυτό και ξεμπερδέψαμε. Το πιθανότερο, όμως, στις παλλίνδρομες είναι το τυχαίο γεγονός.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφια καλησπερα. Παθουσα και εγω, αλλα στον τριτο μηνα, στο α'επιπεδου τεστ διαγνωστηκε ακρανια. Εκανα αναγκαστικη διακοπη εγκυμοσυνης και περασα ο,τι και εσυ με τη διαφορα οτι μπηκα 7 το πρωι στην κλινικη και 9 το βραδυ απεβαλα με φρικτους πονους, κανονικη γεννα και αιμα αρκετο για καποιες μερες. Ο γιατρος μου εξηγησε οτι ειναι ο καλυτερος τροπος για να μην τραυματιστει η μητρα της γυναικας και διακινδυνευσουμε το γεγονος να μην μπορεσω να κανω παιδια. Του εχω πολυ εμπιστοσυνη γιατι ειναι υπερ του φυσιολογικου τοκετου και μονο αν συντρεχει αναγκη κανει επεμβασεις. Αργοτερα εκανα και κολπικους υπερηχους για να δει αν εχω καθαρισει καλα. Νομιζω οτι τελικα εγινε το καλυτερο και αυτο πιστευω και για σενα. Σου ευχομαι ολοψυχα στο μελλον να πανε ολα κατ' ευχην!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα.Αληθεια?Λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου.Μου δινεις λιγο θαρρος,τουλαχιστον να αξιζει τον κοπο η ταλαιπωρια που περναω.Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σοφακι καλημερα και απο μενα.μη νιωθεις μονη σε αυτο που σου συμβανει.τα εχουμε περασει τοσες και τοσες.ειναι πολυ ασχημη κατασταση απο πλευρας ψυχολογιας, το ξερω.και εγω στο α΄επιπεδου διαγνωστηκε ομφαλοκηλη στο εμβρυο και με υποθετα προκαλεσαμε αποβολη με φρικτους πονους και διαρκεια 8 ωρες.ο γιατρος μετα απο τη "γεννα" με καθαρισε και ειχα αιμα για 10-15 μερες .ηρεμησε και σιγουρα ενα νεο σπορακι θα γεμισει την κοιλια σου. :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφακι μου πρεπει να εισαι δυνατη.ειχα κι εγω μια αποβολη πριν 1 1/2 χρονο μετα απο 3 χρονια προσπαθειων.ημουν στην 7η εβδομαδα και απεβαλλα.λογω του οτι εχω χειρουργημενη μητρα (ειχα αφαιρεσει ενα μεγαλο ινομυωμα πριν μερικα χρονια) ο γιατρος μου στην αρχη προσπαθησε να μην μου κανει αποξεση ωστε να μην ταλαιπωρηθει επιπλεον το ενδομητριο.με παρακολουθουσε καθημερινα υπερηχογραφικα για 3 ημερες.3 ημερες τις οποιες εγω πονουσα και ειχα αρκετο αιμα.τελικα επειδη η μητρα μου δεν καθαριζε και φοβηθηκαμε μην δημιουργηθουν συμφυσεις εκανα την αποξεση.δεν εψαξα την αιτια,το θεωρησαμε τυχαιο.εχουν δει πολλα τα ματια μου διοτι δουλευα σε μαιευτηριο ως νοσηλευτρια 8 χρονια.με τον αντρα μου ημασταν πολυ αισιοδοξοι παρ'ολο το προβλημα υπογονιμοτητας που αντιμετωπιζουμε.τωρα βρισκομαι στον 8ο μηνα και περιμενουμε να γεννηθει το αγορακι μας.η εγκυμοσυνη μου ηταν απο την αρχη δυσκολη.αποκολληση,υπερταση και μεσα σε ολα και διαβητη κυησης.ειμαστε ομως μες στην καλη χαρα.δεν κολλαω πουθενα.σκεψου οτι ακομα οδηγω (κι ας μου φωναζουν λιγο).γι'αυτο σου λεω ψυχη μου.κανε κουραγιο κι ολα θα πανε καλα.πανω απο ολα να εισαι εσυ καλα.θα ξανα μεινεις εγκυος και ολα θα πανε καλα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κουκλες σας ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση!Ηδη οσο περναν οι μερες νιωθω καλυτερα.Τι να κανω ημουν τελειως ασχετη με αυτα και επεσα στα βαθια!Να χαιρεστε τα μωρακια σες οσες εχετε και με το καλο οσες τα περιμενετε!Φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφάκι καλησπέρα κι απο εμενα......

Ειχα 2 παλλίνδομες κυήσεις 1 στην 8η και 1 στην 9η και τις 2 φορές εκανα αποξεση η οποία ουσιαστικά είναι σαν έκτρωση.

Αν δεν έιναι καλός ο γιατρός που σου την κάνει....όντως μπορέι να σου αφήσει κουσούρια και να μην μπορέις να κάνεις αργότερα παιδι.

Επίσης όμως έχω ακούσει οτι κι αυτό που έκανες θέλει κατόπιν καλή παρακολούθηση με πολύ καλό υπέρηχο για να δούνε οτι όλα ειναι πια καθαρά μεσα.

Γνώμη μου είναι να πας στον γιατρό σου μεν...αλλά πηγαινε και σε εναν άλλον που γνωρίζεις οτι έχει καλό υπέρηχο για να πάρεις κι άλλη γνωμη.

Οσο για το τυχαίο γεγονός......εξαρτάται απο την ηλικία που εχεις....

Εγώ ας πούμε την 1η παλλινδρομη την είχα 41 χρονών και μου είπε ο γιατρός μου..."τυχαίο γεγονός"μην μπαίνεις σε έξοδα.

Αν δεν τον είχα ακούσει και είχα κάνει εξετάσεις ίσως να είχα προλάβει την επόμενη παλλίνδρομη και τώρα να κρατούσα το μωράκι μου αγκαλία......γιατι μετά την δεύτερη αποβολή έκανα εξετάσεις και τελικά είχα θρομβοφιλία.

Με αυτά και με αυτά....έφτασα τα 44 οπότε τώρα πια έκανα εξωσωματική μιας και μειώθηκαν αισθητά τα ωάρια μου και περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Οπότε αν νομίζεις οτι εισαι ακόμη μικρούλα και δεν σε πιέζει ο χρόνος......ασε τον εαυτό σου ελεύθερο και ξαναπροσπάθησε.

Αν οχι....μην αφήνεις τίποτα στην τυχη πια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 7 months later...

Καλησπερα κοριτσια. Νεα στην παρεα και εγω..μολις ειχα μια απο τις χειροτερες εμπειριες στην ζωη μου και ειναι σχεδον η ιδια με της Σοφιας, παλινδρομος κυηση, δεν ακουσαμε καρδια και επρεπε να αποβαλλω στην 10 εβδομαδα..τωρα θα παιρνω για λιγο τα χαπια, βγηκα απο το νοσοκομειο βεβαια και θα με παρακολουθουν με υπερηχους πια μεχρι να αποβαλλω εντελως αλλα η ψυχολογια μου ειναι σε παρα πολυ ασχημη κατασταση..Το θελαμε παρα πολυ το μωρο, ειχαμε κανει πολλα σχεδια..Σοφια, αν ακομη παρακολουθεις την συζητηση θα ηθελα να μου πεις πως εισαι τωρα μετα απο τοσους μηνες και αν ολα πηγαν καλα..και εγω χαρηκα που γλιτωσα το χειρουργειο αλλα φοβαμαι μηπως δεν καθαρισω καλα..πιο πολυ απ ολα ομως φοβαμαι πως δεν θα το ξεπερασω ποτε και πως δεν θα βρω την δυναμη να ξαναπροσπαθησω μηπως και ξανασυμβει..κοριτσια απ οτι βλεπω τοσους μηνες που παρακολουθω το φορουμ (γτ ειχα πολλες αποριες με την εγκυμοσυνη) εχετε πολλες απο εσας περασει δυσκολα αλλα τα καταφερατε..αυτο ειναι υπεροχο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

may γειά σου και καλώς όρισες στο φόρουμ!

Λυπάμαι γι' αυτό που σου συνέβη, αλλά, όπως είπα κι εγώ στον εαυτό μου όταν απέβαλα στην ίδια εβδομάδα με σένα (κι εμείς δεν ακούγαμε καρδιά), αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Με όλα αυτά που διαβάζω, βλέπω και ακούω, η παλίνδρομη είναι το πλέον ανώδυνο... Δε μιλάω εκ του ασφαλούς, αφού κι εγώ το έχω περάσει. Έκανα απόξεση, όμως, δεν πήρα χάπια, κ.λπ.

Μην ανησυχείς ότι δε θα καθαρίσεις, αφού σε παρακολουθούν με υπέρηχους, θα δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Άσε να περάσει λίγος καιρός, κάνε εξετάσεις αν χρειαστεί, και θα δεις ότι σύντομα θα είσαι και πάλι εγκυούλα. Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να το ξεπεράσεις είναι να μείνεις σύντομα έγκυος, και μάλιστα να είσαι έγκυος τη μέρα που θα γεννούσες αν συνεχιζόταν η εγκυμοσύνη. Εγώ στην αρχή μετά την αποβολή ήμουν πάρα πολύ αρνητική σε καινούρια εγκυμοσύνη, κι όταν πλησίαζε η ΠΗΤ της προηγούμενης εγκυμοσύνης σκέφτηκα αυτό το πράγμα και λέω "έχασα την ευκαιρία, αφού δεν έχουμε αρχίσει προσπάθειες". Η περίοδος, όμως, δεν ερχόταν, κάνω ένα τεστάκι 23/3 και βγαίνει θετικό. Κάνω και μια χοριακή 24/3 και βγαίνει κι αυτή θετική! Και ΠΗΤ είχα 25/3!!! Είχα μείνει έγκυος ενώ και καλά προσέχαμε, και τώρα έχω ένα Αντρεάκι να με παιδεύει γλυκά!

Εμείς οι γυναίκες είμαστε δυνατές και τα αντέχουμε όλα! :)

Συγγνώμη αν τα γράφω κάπως ασυνάρτητα, αλλά τέτοια ώρα τα έχω πλέον φτύσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω παρα πολυ, μονο καποιος που εχει περασει κατι αντιστοιχο μπορει να σου πει κατι που ισως πιασει τοπο..οτι μου λενε οι φιλοι και οικογενεια μου δυστυχως δεν με βοηθαει..ειναι πολυ νωρις ακομα..τους το εχω πει οτι δεν θελω να με παρηγορουν γιατι δεν με βοηθαει καμια κουβεντα..απλα σκεφτομαι συνεχεια αυτο το γιατι..επειδη εχω περασει και αλλα προβληματα υγειας πριν απο αυτο περιμενα οτι τωρα θα παρω κατι πισω επιτελους..τελωσπαντων, δεν θελω να ακουγομαι μελοδραματικη, ειμαι πολυ δυνατος ανθρωπος απλα καπου φτανεις στα ορια σου και σε βασανιζει το γιατι..παντως εχεις δικιο καλη μου, το νιωθω πως μια αλλη εγκυμοσυνη συντομα θα με κανει να νιωσω παλι ομορφα και ο γιατρος μου μου ειπε οτι οσο πιο κοντα στην αποβολη τοσο πιο ευκολο ειναι να ξαναμεινεις..αλλα οπως ειπα και πριν, φοβαμαι και μονο να το ξανασκεφτω οτι μπορει να ξαναπερασω τα ιδια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα οι περισσότερες γυναίκες στο περιβάλλον μου είχαν περάσει τα ίδια και χειρότερα, οπότε με καταλάβαιναν. Παρ' όλα αυτά, το ξεπέρασα αμέσως.

Κι εγώ το ίδιο πίστευα, ότι θα ξαναπεράσω τα ίδια, και όμως... Τελικά τα κατάφερε ο μικρός μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 10 years later...

Καληδπερα σε ολες τις μανουλες και μέλλουσες μανουλες. Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα που αφορα την αποβολη. Ειμαι στη 12η εβδομάδα και παρολο που ειναι πολυ νωρις εχουμε νιωσει 2-3 φορες τις τελευταιες μέρες το μωρακι μας να κινειται. Παρολα αυτα ειναι τωρα 2-3 μέρες που με εχει πιασει ενας τραγικός φόβος οτι κατι παει λαθος και προσπαθω να νιωσω το μωρο και δεν μπορω. Επισης, συμπτώματα του τυπου ναυτιες εμετοι ζαλαδες εχουν μειωθει σχεδον εντελως, απλα ακομα δεν μπορω να τρωω καποια συγκεκριμενα φαγητα. Σημειωτεον οτι ο γιατρος μου ειναι διακοπες και δεν εχω κανει υπέρηχο τις τελευταιες περιπου 2 εβδομαδες οπότε και παλι ειχα παει και τον ειχα βρει στο νοσοκομειο με το οποιο συνεργαζεται παλι εξαιτιας φοβου μου διότι περνούσα μεγαλη ψυχικη κ σωματικη εν μερει πιεση εκεινο το διαστημα. Ωστοσο, απο οτι αντιλαμβανομαι το στηθος μου πχ δεν εχει ξεπρηστει και την κοιλια μου την αισθανομαι το ιδιο, εκτός απο καποιες φάσεις που εκει χαμηλα γινεται ενα καρούμπαλο αλλα μετα υποχωρει .. τα φωτα σας εσεις που ειστε πιο εμπειρες; 🙏🙏🙏

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η maraki27821 είπε:

Καληδπερα σε ολες τις μανουλες και μέλλουσες μανουλες. Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα που αφορα την αποβολη. Ειμαι στη 12η εβδομάδα και παρολο που ειναι πολυ νωρις εχουμε νιωσει 2-3 φορες τις τελευταιες μέρες το μωρακι μας να κινειται. Παρολα αυτα ειναι τωρα 2-3 μέρες που με εχει πιασει ενας τραγικός φόβος οτι κατι παει λαθος και προσπαθω να νιωσω το μωρο και δεν μπορω. Επισης, συμπτώματα του τυπου ναυτιες εμετοι ζαλαδες εχουν μειωθει σχεδον εντελως, απλα ακομα δεν μπορω να τρωω καποια συγκεκριμενα φαγητα. Σημειωτεον οτι ο γιατρος μου ειναι διακοπες και δεν εχω κανει υπέρηχο τις τελευταιες περιπου 2 εβδομαδες οπότε και παλι ειχα παει και τον ειχα βρει στο νοσοκομειο με το οποιο συνεργαζεται παλι εξαιτιας φοβου μου διότι περνούσα μεγαλη ψυχικη κ σωματικη εν μερει πιεση εκεινο το διαστημα. Ωστοσο, απο οτι αντιλαμβανομαι το στηθος μου πχ δεν εχει ξεπρηστει και την κοιλια μου την αισθανομαι το ιδιο, εκτός απο καποιες φάσεις που εκει χαμηλα γινεται ενα καρούμπαλο αλλα μετα υποχωρει .. τα φωτα σας εσεις που ειστε πιο εμπειρες; 🙏🙏🙏

Πραγματικά κορίτσι αν έχεις νιώσει το μωράκι σου τόσο νωρίς έχεις σπάσει όλα τα ρεκόρ. Το πρώτο το κατάλαβα μετά της 22η κ το δεύτερο στην 16η.  Μήπως τελικά δεν ήταν το μωρό σου κ ήταν κανένα έντερο κ άδικα αγχώνεσαι; Τα συμπτώματα επίσης σε κάθε κοπέλα είναι διαφορετικά, άρα μην ψάχνεσαι με στήθος, αναγούλες κ τέτοια. Βρες να κάνεις κάπου ένα κοιλιακό υπέρηχο καλύτερα, να δεις ότι το μωράκι σου είναι καλά κ να ηρεμήσεις.😊

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 3 ώρες, ο/η maraki27821 είπε:

Καληδπερα σε ολες τις μανουλες και μέλλουσες μανουλες. Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα που αφορα την αποβολη. Ειμαι στη 12η εβδομάδα και παρολο που ειναι πολυ νωρις εχουμε νιωσει 2-3 φορες τις τελευταιες μέρες το μωρακι μας να κινειται. Παρολα αυτα ειναι τωρα 2-3 μέρες που με εχει πιασει ενας τραγικός φόβος οτι κατι παει λαθος και προσπαθω να νιωσω το μωρο και δεν μπορω. Επισης, συμπτώματα του τυπου ναυτιες εμετοι ζαλαδες εχουν μειωθει σχεδον εντελως, απλα ακομα δεν μπορω να τρωω καποια συγκεκριμενα φαγητα. Σημειωτεον οτι ο γιατρος μου ειναι διακοπες και δεν εχω κανει υπέρηχο τις τελευταιες περιπου 2 εβδομαδες οπότε και παλι ειχα παει και τον ειχα βρει στο νοσοκομειο με το οποιο συνεργαζεται παλι εξαιτιας φοβου μου διότι περνούσα μεγαλη ψυχικη κ σωματικη εν μερει πιεση εκεινο το διαστημα. Ωστοσο, απο οτι αντιλαμβανομαι το στηθος μου πχ δεν εχει ξεπρηστει και την κοιλια μου την αισθανομαι το ιδιο, εκτός απο καποιες φάσεις που εκει χαμηλα γινεται ενα καρούμπαλο αλλα μετα υποχωρει .. τα φωτα σας εσεις που ειστε πιο εμπειρες; 🙏🙏🙏

Όπως λέει και η @Zeta. ειναι σχεδόν απίθανο να έχεις νιώσει το μωρό σου τόσο νωρίς. Μάλιστα λες ότι τώρα είσαι 12η και έχεις μέρες να το νιώσεις. Πόσο νωρίς δηλαδή το κατάλαβες; είναι ακραία μικρό και αδύναμο για να το αισθανθούμε αν και αυτό κινείται πάρα πολύ. Το Συνήθως 15η-16η θεωρείται το νωρίτερο δυνατο και πιο συχνά σε γυναίκες όχι 1ης εγκυμοσύνης. Κι εγώ πιστεύω ότι ήταν κινήσεις εντέρου και σε μπέρδεψαν. Μετά το 1ο τρίμηνο έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένο να υποχωρούν κάποια συμπτώματα και γενικά οι υπέρηχο να γίνονται κάθε 1 μήνα (στην Ελλάδα κιόλας που παρακολουθούμε πολύ εντατικά τις κυήσεις, στο εξωτερικό και πιο αραιά). Σε λίγο καιρό θα αισθάνεσαι όντως τι μωράκι σου και θα νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά. Είναι πολύ δύσκολο αλλά κάνε λίγη ακόμα υπομονή. Τώρα φυσικά από το να στρεσαρεσαι πάρα πολύ καλύτερα να πας να δεις ότι όλα είναι καλά και να ηρεμήσεις. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 year later...

καλησπέρα, η πρώτη μου εγκυμοσύνη με αιμα΄τωμα από την 7η εβδομάδα κατέληξε σε παλίνδρομη την 10η και έκανα απόξεση. Είχα αίμα 15 ημέρες ενώ είχα πάρει mitrotan και cyclotex. Σταμάτησε και 28 ημέρες μετά την απόξεση ήρθε η π΄ρωτη περίοδος που κράτησε 5 μέρες. όλα καλά ως εδώ , ενδιάμεσα έχω κάνει υπερήχους και είναι όλα οκ, ενδομήτριο λεπτό και βλέπουμε ότι πάει να γίνει ωορηξία. Την ημέρα της ωορηξίας αρχίζω κι έχω καφέ που γίνεται κόκκινο, που γίνεται σκούρο και μετά 9 ημέρες ξαναγίνεται κόκκινο έντονο και πολ΄υ σαν την περίοδο μου(που ουσιαστικά τότε αναμενόταν να έρθει) Η γιατρός είπε να κάνω υπομονή (πόσο πια αιμορραγώ συνέχεια από 20 Ιουλίου) μάλλον είναι ορμονικό κ ίσως χρειαστεί δεύτερη απόξεση. Έχω χάσει πάλι τον ύπνο μου. Το εχει πάθει καμία αυτό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...