Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΙΟΓΙΟ-ΕΝΑ ΑΛΥΤΟ ΘΕΜΑ!


Recommended Posts

Η επιχειρηση γιογιο φανταζει μπροστα μου (μιας και ξεκινησαμε τις προσπαθειες) τεράστιο βουνό που θα πρέπει να φτάσω στην κορυφή. Εχω διαβάσει οσα θρέντ εχουν ποστάρει τα μέλη και ο λόγος που ανοίγω αλλο ενα ειναι μήπως τελικα μέσα απο τις εμπειριες σας βρώ κάποια που να "πλησιαζει" την δικη μου και επιτέλους καταφερω μια αίσια και "αναίμακτη" εκβαση. Απο υπομονη έχω περίσσια, δεν βλέπω όμως πουθενα στο στο τούνελ, φως.

Στην θεωρία ολα οκ. Που κάνουμε τα κακα? Στο γιογιο! Τα τσίσα, στο γιογιο! Στην πράξη ειναι που τα κάνουμε μανταρα. Μέχρι τώρα εχω ακολουθήσει την οδο της θετικης αναδρασης και δεν βλέπω να με βγάζει πουθενα. Ολα με το μαλακο. Στην αρχή μάλιστα που στην ζωή μου δεν εχω ξαναπλύνει τόσα βρακια στο χέρι σε τόσο συντομο χρόνο το βλεπα διασκεδαστικο!! Με το πέρασμα το ημερών ομως, και εφόσον εχω δοκιμασει διαφορα "καλοπιασματα", απογοητεύομαι. Κρύβεται στις γωνίες και δεν θέλει κανένας να την ενοχλεί. ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ το γιογιο!

Κάπου διαβασα οτι τα πισωγυρισματα δεν ωφελούν! Πως θα γίνει ομως?? Δεν θα βγαίνουμε καθόλου έξω?? Ούτε καν στον ύπνο??

Το φοράμε στο βρακι στις προσπαθειες, το βγάζουμε?? Τα αφήνουμε πανω της μήπως και ενοχληθεί??? (αδιανόητο μου φαίνεται αυτό!!) Μήπως θα έπρεπε τελικα να την "απηλείσω" με διακριτικο τρόπο??

Θα θελα τις δικες σας μεθόδους αναλυτικα. Μια ειλικρινα απελπισμένη μαμα...!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου μαιρη ! καταρχας το γιογιο δεν ειναι αλυτο θεμα ! ναι θελει υπομονη , και τα ατυχηματα θα ειναι αρκετα ! στον υπνο φυσικα θα της φορας ακομα πανα για αρκετους μηνες , και καλυτερα και εξω στις βολτες μεχρι να μαθει να πηγαινει μονο του στο γιογιο .

προς το παρον αφου αρνειται το γιογιο , και απο οτι καταλαβα την φοβιζει, κρυφτο για λιγες μερες να το ξεχασει . εγω αυτο που εκανα πριν ξεκινησω το γιογιο ηταν να τους το δινω να το εχουν σαν παιχνιδι για να το γνωρισουν . δηλαδη πλυνε το γιογιο καλα , κρυφτο για λιγες μερες , και μετα δωστο να το εχει σαν παιχνιδι για λιγες μερες χωρις να το χρησιμοποιει για την αναγκη της . μετα προσπαθησε παλι να βγαλεις την πανα και να της συστησεις ξανα το γιογιο ως τουαλετα .. στα ατυχηματα φυσικα και θα την αλλαζεις , και παντα θα της θυμιζεις να παει να κατσει στο γιογιο

ποσο ειναι το μικρο ? αλλα παιδακια τα καταφερνουν στα δυο αλλα στα δυομισι και αλλα στα τρια !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρούλα γεια σου και ευχαριστώ πολυ για την συμβουλη σου! Η μικρή ειναι 28 μηνών! Το γιογιο το εχουμε φέρει στο "προσκήνιο" εδω και πολλούς μήνες απλά και μόνο για να το γνωρίζουμε οπτικα (!), να ξέρουμε την χρήση του και να το δοκιμάζουμε που και που! Τώρα όμως που καλοκαίριασε θεωρησα οτι θα πρέπει να ακολουθηθει μια τακτική και να τελειώσει ο χαβαλες με το γιογιο!

Μαλλον εχεις δικιο για το ότι τελικα δεν πρέπει να τους προσφέρουμε κατι ως εξαναγκαστικο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα,εμένα η μικρή μου είναι 24,5 μηνών.Λοιπόν,πρόσεξε να δεις.Της είχε φέρει ο κουνιάδος μου ένα γιογιο πριν μερικούς μήνες που έκανε και μουσική.Έτσι έπαιζε με αυτό χωρίς όμως να δείχνει ενδιαφέρον για κάτι άλλο.Έτσι πήγα και της αγόρασα κάτι ειδικά καθισματάκια που τα βάζεις πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας.Της το έβαλα,την έβαζα που και που χωρίς όμως να κρατιέται πάντα.Η πάνα ήταν απαραίτητη.Να σου πω ότι το πρωι ξυπνάει θεόστεγνη τις περισσότερες φορές.Όπως λοιπόν είπες κι εσύ τώρα που καλοκαίριασε και ξέστρωσα κιόλας το βρήκα σαν ευκαιρία.Πριν λίγο καιρό δεν ήμουν κι εγώ τόσο οργανωμένη και τόσο αποφασισμένη.Είναι τώρα δύο μέρες που την έχω χωρίς πάνα.Την πρώτη μέρα κατούρησε κάτω 3-4 φορές.Μετά που της έβαλα πάνα πάλι την ενοχλούσε και είχε αγχωθεί.Την ενόχλησε που είχε λερωθεί.Έτσι από την επόμενη πάλι χωρίς πάνα.Της λέω ότι όλοι στο μπάνιο πηγαίνουν κτλ.Εχθές και σήμερα είναι χωρίς πάνα.Εχθές το βράδυ κοιμήθηκε χωρίς και κάποια στιγμή που ξύπνησε στις 5 τα ξημερώματα,την πήγα κατούρησε και μετά ξανακοιμήθηκε μια χαρά.Το λέει βέβαια συνέχεια ότι θέλει γιατί είναι ιδέα της,αλλά σημαντικό είναι ότι συνηθίζει πλέον και θέλει να πηγαίνει στα παπάκια.Το καθισματάκι έχει επάνω κάτι παπάκια.Τώρα το βράδυ την έβαλα,έκατσα μαζί της κι έκανε και κακά.Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τη Ρούλα πως θέλει τρομερή υπομονή. :roll::roll::roll: Εγώ νευριάζω ότι μου λέει ότι θέλει και τελικά δεν κάνει τίποτα.Είναι λογω της ανασφάλειας που νιώθει κι εκείνη μωρέ.Αφού πιάνει συνέχεια το βρακάκι της.Κάτι της λείπει.Ό,τι θες ρώτα.Καλή επιτυχία!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

με το καλό αλλα και εγω προτεινω να μην πιεζεις καταστάσεις ! ;)

εξάλλου εχεις δει κανέναν μαθητη με πάνα ? :lol::lol::lol:

εγω δεν αγχωνομαι με αυτα , το κα8ε παιδακι εχει τον ρυ8μό του , 8α το επιχειρησω όταν 8α μου λέει κά8ε φορά ''Μαμαα κακάαα'' (τωρα το λέει κά8ε 2-3 μέρες , εχω μέλλον :mrgreen: )

τον αφηνω και εγω , εξάλλου μεχρι τα 3 που εχουμε καιρο μπορει να φωναζει '' ρε μανααα , τραβα κ το καζανάκιιι'' :D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!

εμεις σημερα ξεκινησαμε τις προσπαθειες κ νομιζω οτι τα πηγαμε καλα.. εκανε 4 φορες συνολικα τσισα του στο γιογιο1

αυτο που ξερω ειναι οτι δεν πρεπει να το πιεζεις το παιδι, δεν πρεπει να το μαλωνεις οταν εχει μια ατυχια, να μιλας παντα ηρεμα. εμεις με τον αντρα μου ειπαμε να καθιερωσουμε κατι σαν το "χορο του γιογιο", οταν κανει τσισα η κακα μαζι με τη μουσικουλα που κανει το γιογιο τραγουδαμε κ ψιλοχορευουμε, του αρεσει πολυ!

γενικα μην αγχωνεσαι, πρεπει να βλεπεις σημαδια που δειχνουν οτι ειναι ετοιμη να αποχωριστει την πανα. τα περισσοτερα παιδακια την κοβουν 2.5-3 χρονων. μην την πιεζεις, μη της μεταδιδεις το αγχος σου γιατι μπορει να της βγει σε αρνητισμο! οταν καθεται στο γιογιο μην τη ρωτας αν εχει τελειωσει, αγχωνεται ετσι το παιδι..

επισης μπορεις να της παρεις βρακακια με σχεδιακια που της αρεσουν! εμεις του πηραμε βρακακια με το μικι κ το γουινι κ δε θελει να κανει τσισα πανω τους για να συνεχιζει να τα φοραει...

επισης οταν ξεκινας εκμαθηση γιογιο δε φορας πανα ποτε, ουτε εξω!! μονο βρακακι καν δε το θελει εγω μεσα στο σπιτι τον αφησα σημερα πολλες φορε γυμνο. πανα φορας οταν κοιμαται, η πανα του υπνου κοβεται πιο μετα, ετσι μου εχουν πει οι αλλες μαμαδες ..

τωρα αυτα σκεφτηκα.... ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι! καλη συνεχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Foufou,

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Φαινεται οτι εχεις ενα πολυ προθυμο και βολικο παιδακι! Συγχαρητήρια, τα πάτε άριστα! Εχω σκεφτει και γω να τις παρω καθισματακι για την λεκανη της τουαλέτας μπας και γινει κατι, ή να της αλλάξω γιογιο και να της παρω κατι με μουσικη. Μεχρι τώρα της έταζα για να τα "κανει" μεσα στο γιογιο, οτι δηλ. αν τα καταφερει, το γιογιο θα την ανταμειψει με μπισκοτακι ή σοκολατα!! Συν τα "μπραβο" και τα επιφωνήματα ενθουσιασμού μου. Συν τα βρακακια με τον Μικυ και τον Ντοναλτ που της αρέσουν! Τζίφος βεβαια η ολη υπόθεση! (Αυτο με το "την αφήνω" το βραδυ χωρίς πανα με αγχωνει, δεν θα κρυώσει??)

juliax,

Δεν την εχω καταπιέσει πουθενα, ισως της μεταδίδω την αγωνία μου, δεν ξέρω! Παντως υποθέτω οτι αν την αφήσω σίγουρα θα παμε σχολειο και δεν θα εχουμε αποκόψει!!

Maimoudaki, πολυτιμες οι συμβουλες σου!

Θα στα θω στο σημειο που μου δημιούργησε απορίες: "οταν ξεκινας εκμαθηση γιογιο δε φορας πανα ποτε, ουτε εξω" ?????? Καταλαβαινω απόλυτα το γιατι, αλλα εμενα δυο μερες που την εχω αφήσει με το βρακι εχει τυχει μεσα σε διαστημα μιαμισης ώρας να χει κανει τσίσα 4 φορες!! Ναι, οταν εχει ηδη αρχισει και τα "λεει" διαφορετικα.....θα μας φαει η κλεισουρα?

Και με το διαχωρισμο "τσίσα"-"κακα" τι γίνεται??? Πρέπει να μάθει πρώτα τα τσίσα και μετα τα κακα οπως καποιες μαμαδες ισχυριζονται?? Παιζει κανενα ρολο αυτο???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοψαμε την πανα 26,5 μηνων!(δηλ σχ 1 χρ)

-αγορασαμε γιογιο-

- βρακακια πολλα και με πολλα σχεδια!

- στην αρχη ξεκινησαμε στο σπιτι...οκ δεν ηταν ευκολο..ειχαμε πολλα ατυχηματα..αλλα ποτε δεν την μαλωσα!

- φευγουμε για διακοπες....

- εμαφανισαμε 1 πακετο πανες..

- της ειπαμε οτι εκει που ειχαμε παει διακοπες δεν πωλουσαν πανες...οποτε θα επρεπε να φορα πανε ςμονο το βραδυ για να φτασουν...

- της φορουσαμε φορεματακια για πολυ ευκολια (για ολους)

- ολη μερα στη θαλασσα..αρα τσισα εκει

-στο σπιτι καθε μιση ωρα τη βαζαμε για τσισα καποιες τα πετυχεναμε καποιες οχι

- τα κακα ξεραμε πανω κατω ποτε κανει(πχ δεν εκανε βραδυ)

-στο μεσημεριανο υπνο δεν της βαζαμε πανα..την βαζαμε πιο πριν για τσισα λεγοντας της να κανει γαι να μην την ξυπνησουν ατ τσισα στον υπνο

- στις βολτες δεν βαζαμε πανα...καθε λιγο και λιγακι τη βαζαμε να κανει τσισα...(εχει κατουρησει σε ολο το νησι)

- το βραδυ αποφευγαμε να της δινουμε πολλα πολλα υγρα

- της φορπυσαμε πανα ακριβως πριν τον υπνο(δηλ την ωρα που ξαπλωνε) το πρωι αφαιρουσαμε την πανα και την βαζαμε στο γιογιο ειχε δεν ειχε κανει τσισα στην πανα

επιβραβευση με τη μορφη " δεν πειραζει που εκανε τσισα πανω σου...δεν το ηθελες ...την επομενη φορα θα κανει στο γιογιο"κλπ

απο οταν αποφασισαμε οτι κοβουμε πανα δεν φορεσε τη μερα καθολου...

βραδυνη φορουσε για καν 2μηνο ακομα!

την βραδυνη την κοψαμε ηρεμα κα αυτη λεγοντας οτι οταν δεν θα φορα το βραδυ πανα θα της αγορασουμε δωρ για μεγαλα κοριτσια...

παντα καναμε διαλογο μαζι της!

ετσι και εγινε...το πρωτο βραδυ που κοιμηθηκε χωρςι αυτη και χωρςι ατυχηματα τηα γαορασαμε το δωρο!

Δεν της ειπαμε ποτε "κανε στο γιογιο και θα σου δωσω σοκολατα"

δεν θα διναμε τοση αξια στα σκ@τ@ και τα τσισα!

φυσικα το βραδυ πηαγιναμε το γιογιο στο δωματιο της για να κανει!

ακομα και τωρα αν ξερουμε οτι εχει πιει πολλα υγρα και κοιμαται βαρια την βαζουμε για τσισα

φυσικα και ειχαμε ατυχηματα..αλλα δεν πισωγυρισαμε

καλη επιτυχια σε ολες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαιρη, θα παιρνεις πολλα βρακακια κ παντελονακια μαζι!!!

πιστευω οτι θα δημιουργηθει συγχιση στο παιδι αν για λιγο φοραει πανα κ μετα παλι δε φοραει..

πως θα ξερει οτι "επιτρεπεται" να τα αφησει η οχι? θα μπερδευτει..

γιατι να σε φαει η κλεισουρα? μη δινεις σημασια στο τι θα πει ο κοσμος..

εμενα το μονο που με αγχωνει ειναι τι να βαζω στο καθισματακι στο αμαξι αν κανουμε διαδρομη πανω της μιας ωρας..

πεμπι δεν της βαζατε παμπερς το μεσημερι??

εγω του εβαλα, μαλακια λες εκανα? αλλα τον εβαλα κ πριν κ μετα τον υπνο να κατουρησει

ειχε κανει πολυ λιγα τσισα στην πανα του οταν σηκωθηκε

επισης συμφωνω με την πεμπι, μην ταζεις σοκολατες κλπ για τα τσισα κ τα κακα!!

οταν λες διαχωρισμο για τα κακα κ τα τσισα? εννοεις αν θα τη βαζεις πρωτα μονο για τα κακα η πρωτα μονο για τα τσισα??

εγω με το βρακι τον εχω, δεν ξερω αν ειναι σωστο η λαθος, κ οτι κανει.. παντως οταν ηθελε κακα φωναζε κακα κακα ετρεχε επιανε τον κωλο του κ μου εφερε να του βαλω παμπερς.. φυσικα δεν του εβαλα, αλλα δεν τα εκανε στο γιογιο, αλλα μου αφησε μια ωραια κοραδα στο πατωμα κ μετα χαιροταν κιολας "ζικη μου ζικη μου".

οταν κανει κακα στην πανα δε σου λεει οτι εχει κανει κακα? δηλ δεν εχεις καποιο σημαδι οτι τα διαχωριζει??

πεμπι ποτε αρχιζω κ του βγαζω κ τη βραδινη πανα?

ωραια σκατοσυζητηση ανοιξαμε!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pebbi καλησπερα,

και σ'ευχαριστω για την επεξηγηματικη σου απαντηση! Την εχω "πετύχει" και σε αλλο θρεντ και την εχω "συγκρατήσει".

Σε καποιο σημειο μονο διαφωνω, και θελω να υπογραμμισω οτι δεν ειναι και τοσο κακο να επιβραβευεις με σοκολατα μια επιθυμητη πράξη (γιατι την πράξη επιβραβευεις και οχι τα σκ@τ@ και τα τσιτσα!). Στην δικη μου περίπτωση ισως ήταν άσκοπο, και χρήζει διαφορετικης αντιμετώπισης. Στην δικη σου "επιασε". Και σίγουρα αυτα δεν μπορεις να τα χαρακτηρισεις ως "διάλογο" αλλα ως έπαινο (π.χ.)!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Maimoudaki,

Ναι τα διαχωρίζει, τα λεει ομως αφού τα "σερβίρει" και με πιάνει απο το χέρι και που δίχνει που ακριβώς!! (Τουλάχιστον δεν τα ψάχνω!) (Για τα κακα-τσισα και τον διαχωρισμο τους)= Πολλες μαμαδες εχω ακούει οτι τους μαθαίνουν πρώτα τα τσισα και με τα τα κακα γιατι ειναι λενε ποιο δυσκολο. Δεν μπορώ να καταλαβω πως γιατι και γω ακολουθω την δικη σου τακτικη, εκεινη του βρακιου που ολα τα καλοδέχεται!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις εχουμε ενα μηνα που ξεκινησαμε το γιογιο

το θεωρουσα κι εγω βουνο μιας και ο δικος μου δεν μιλαει ακομη και δεν ηξερα πως θα τον καταφερω

να τα κανει και να μου τα λεει

παρολα αυτα ξεκινησαμε....

ενα πρωι του εβγαλα την πανα και αυτο ηταν...

τις πρωτες 10 μερες ειχαμε πισωγυρισματα...πχ 3 μερες καθαροι την 4η ολα πανω του

υπομονη δεν εχω αρκετη και να πω την αληθεια και τον επιβραβευσα και τον μαλωσα....

πηγαιναμε στο γιογιο ανα μιση ωρα και καθοταν 15-20 λεπτα για να κανει(αν εκανε)

ειδα ομως παρολα αυτα οτι το μεσημερι ηταν στεγνος(δεν του φορουσα πανα)και επεισης οταν βγαιναμε εξω

(δεν κλειστικαμε μεσα)οτι κρατιοταν και μαλιστα πολυ ωρα.

ετσι το συνεχισα και σε καμια περιπτωση δεν του ξαναφορεσα πανα εκτος απο την βραδυνη

τωρα πια καθεται ανα 2 ωρες στο γιογιο(εγω τον βαζω δεν παει μονος του) και τα κανει αμεσως ουτε 5 λεπτα δεν χρειαζεται(ειναι 4 μερες που το καταφερε αυτο)

παει τα τσισα τα μαθαμε!!!!

τωρα τα κακα...

επειδη ειναι δυσκοιλιος δεν ξερω παντα ποτε θα κανει...

αυτο προσπαθω να του μαθω τωρα...

φυσικα κι εμενα μουγκααααα

τα λεει αφου τα κανει στο γιογιο η πανω του

ατυχηματα φυσικα και θα υπαρξουν

εχω πλυνει πολλα βρακακια με κακα και τσισα

οταν βγαινουμε εξω κανει παντα τσισα πριν φυγουμε και εχω παντα μαζι μου

μια αλαξια ρουχα,βρακακι και το γιογιο μας

την αλαξια την εχω 15 μερες αθιχτη.

και φαντασου οτι ο μικρος μου τον αλλο μηνα γινεται 3 χρονων και τωρα εμαθε

περσυ που τον ειχα δοκιμασει ουτε με σφαιρες δεν καθοταν!!!!!

τελικα ηταν πολυ απλο και οχι τοσο βουνο οσο το φανταζομουν

αγχωνομουν πολυ κι εγω πιστεψε με

φοβομουν οτι δεν θα τα καταφερω και να που τα καταφερα!!!!!!

την βραδυνη πανα την εχουμε ακομη γιατι πινει γαλα την νυχτα και ακομη δεν ξερω ποτε και πως θα

την κοψουμε

μου αρκει προς το παρον οτι ολη την ημερα ειναι στεγνος

φοραει το βρακακι του και ειναι σαν ενα μικρο αντρακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω οτι είσαι υπερβολικά αγχωμένη και όλο αυτό το μεταδίδεις άθελά σου στο παιδί!

Όπως σου έγραψαν και μερικά κορίτσια,το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς......

Θα συνηστούσα να το πάρεις λίγο πιο χαλαρά και να συζητήσεις μαζί της,αν θέλει να ξαναφορέσει πάνα ή να είναι με τα βρακάκια που έχουν και ωραία σχέδια.Πες της οτι για να το πετύχετε αυτό χρειάζεσαι τη βοήθειά της.

Μπορείς να τη βάζεις αρχικά ανά μια ώρα στην τουαλέτα,και να πηγαίνεις κι εσύ να κάθεσαι στη λεκάνη.....Ίσως βοηθούσε να διάλεγε μόνη της το γιογιό της.

Μην επιτρέπεις απ το περιβάλλον(γιαγιάδες,θείες...)να την προσβάλουν ή να της ανοίγουν συζητήσεις του τύπου:"α,έμαθα πάλι κατούρησες τον καναπέ της μαμάς!Κατρουλού!Θα σε κοροιδεύουν κλπ"

Την ώρα που είστε στο γιογιό,μέχρι να της έρθουν τα τσισάκια,μη την αγχώνεις με ερωτήσεις:"έκανες?Για να ακούσω?"

Αλλά οτι το δικό σου "ποταμάκι" θα ακουστεί πιο δυνατά κλπ

Η αδελφή μου είχε θέμα με την ανιψιά μου με τα κακάκια της επειδή ήταν δυσκοίλια και είχε εφεύρει μία ιστορία με το μπαμπά κάκαρο,τη μαμά κακαρίνα και τα κακαράκια τους,που έπεφταν στη λεκάνη και πατούσαμε το καζανάκι να τα στείλουμε σπίτι τους!

Κάνε τη να χαλαρώσει εκείνη τη στιγμή.Διαβάστε ένα παραμυθάκι,πείτε τραγουδάκια και όταν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα,μη το μεγαλοποιήσεις!Πες της μπράβο,αλλά δεν είναι ανάγκη να το λες συνέχεια,γιατί σε ενδεχόμενη αποτυχία θα απογοητευτεί περισσότερο,αφού θα νιώσει ότι για σενα το θέμα ¨κακά-τσίσα" είναι σημαντικό!Αν πάλι δεν κάνει τίποτα,μη την πιέσεις...σηκωθείτε και μετά από μισή ώρα ξαναπήγαινέ την.Μη την αφήσεις πάνω από 10-15 λεπτά στο γιογιό.Θα κουραστεί και θα εκνευριστεί!

Όσο για τις βόλτες σας,θεωρώ οτι δε θα πρεπε να τις κόψετε.Ίσως αν τις κάνατε πιο σύντομες,έτσι για αρχή θα ήταν καλύτερο.....Έχε πάντα μαζί σου μπόλικα βρακάκια και αλλαξιές και ένα γιογιό ταξιδίου!Αυτό:http://blog.eimaimama.gr/2011/03/potette.html

Στον ύπνο εγώ προσωπικά,θα φορούσα πάνα στο παιδί και όταν τα κατάφερνε τη μέρα με την τουαλέτα θα του αφαιρούσα τη βραδινή πάνα.

Ίσως σε βοηθήσει και αυτό:http://www.moro-blog.gr/?p=658

Κι εγώ θα ξεκινήσω με το γιό μου σιγά σιγά.........

Περιμένουμε να μας πεις εξελίξεις........

Καλή σας επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχχ Μαιρηηη το τι τραβιξα εγω δεν λεγεται....του φοραγα μονο βρακι την ημερα και ας λερωνεται γιατι λεει ετσι δεν θα του αρεσε και θα πηγαινε...τι τον εβαζα μετα το φαγητο ποση ωρα να καθετε και παλι τιποτα μολις σηκονωτανε πηγαινε στο σαλονι κατεβαζε το βρακι και τα εκανε εκει πανω στο χαλι και τσισα και κακα...δεν ειχα σκυλο στο σπιτι αλλα το παιδι μου εκανε για 10....οπου και να πηγαινα ειχα μαζι μου ενα σωρο ρουχα και φυσικα και το γιογιο γιατι αμα παω σε αλλο σπιτι δεν ηθελα να τον εχω στην πανα...επρεπε να μαθει το γιογιο για να μπορεσει να παει στον παιδικο σταθμο...και το τι του εταζα..ενα σωρο..αλλα τιποτα και ακουγα και τις φιλες μου να λενε..ααα εμενααα μολις του ειπα να παει στο γιο γιο και θα του δωδω αυτο πηγε αμεσως..και να λεω ρε παιδι μου τοσο ευκολο ειναι και εγω γιατι δεν μπορω...τελικα μια μερα μονο του και αφου αισθανθηκε ετοιμο προφανος πηγε στο γιο γιο για τα τσισα..τα κακα τα τα εκανε στη λεκανη..αα ξεχναω να σου πω οτι το γιο γιο το ειχα στο σπιτι οπου καθομοασταν και οχι στην τουαλετα για να μπορει ανα πασα στιγμη να πηγαινει..τελικα οπως ειπα καποια στιμγη πηγε μονος του...μετα απο καιρο σε ενα παιδικο παρτυ μιας παιδαγωγου η οποια ειχε 2δυμα μου ειπε το εξης και λεω στο 2ο να το προσπαθησω..ειχε παρει 10 γιογιο και τα ειχε σε διαφορε μερη στο σπιτι για να μπορουν να πηγαινουν καθε βδομαδα περιπου αφαιρουσε 1 μεχρι που εμεινε το 1 στην τουαλετα..θα το δοκιμασω δεν εχω να χασω τιποτα..παντως καθε παιδι ειναι διαφορετικο αλλα μαθαινουν αμεσως αλλα οχι...εμενα με ξεκανεεεε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η δικη μας οικογενεια ειχε αποφασισει οτι δεν θα δινει αξια στα σκ@τ@.

αλλωστε δεν ξεραμε ποσο θα τραβηξει η εκπαιδευση ...και ενοειται οτι δεν θελαμε να αποχωριστουμε τα κακα και να αποκτησουμε σφραγισματα!

εμεις ειχαμε 2-3 γιογιο ντεκορ σε ολο το σπιτι!

οταν εκανε κακα και τσισα τα αδιαζεμε στη λεκανη και τα αποχαιρετουσαμε πατωντας το καζανακι !

ακομα και τωρα που ειναι 3 ων κανει στο γιογιο μονη της...οταν με φωναζει την βαζω στη λεκανη!

αλλα δεν βιαζομαι να κανει μονο στη λεκανη γιατι θα παμε διακοπες και εκει θελω να κανει στο γιογο για ασφαλεια απο τα μικροβια!

εχουμε ξεκινησει να κανουμε διαδρομη ως το χωριο...στο 4ωρο κατουρησε 10 φορες και απο λιγο!

ενοειται οτι δεν επετρεοα σε κανεναν να σχολιαζει τυπου "κατουρηθηκες?"

¨ααααα εισαι μεγαλη κοπελα , τωρα τσισα στη λεκανη"

" ή το ταδε κοριτσακι κανει τσισα απο τοτε στη λεκανη"

"κατουρλου"

η ενοειται οτι εφριξα οταν μου ειπαν :- αφησε τη λερωμενη να μαθει

η κανει οτι της βαζεις φωτια για να μαθει.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι καλα αυτα τα σχολια ειναι οτι χειροτερο μωρε δεν ειναι ωραια η συγκριση αλλα αυτο που λενε αστο να λερωθει..και εμενα μου το ειπαν και το εκανα...μεγαλη χαζομαρα πραγματικα...εγω αυτο που ειδα ειναι οτι το παιδι το καταλαβε μονο του μας εβλεπε και εμας να πηγαινουμε τουαλετα και ετσι αποφασισε να το κανει..δεν εξρω αν η προσπαθεια μου επαιξε ρολο αλλα τελικα..νομιζω οτι εγω κουραστικα και εξαντλιθικα και εχανα και την υπομονη μου καποιες φορες και δεν αξιζει αυτο..το καθε παιδακι θελει το χρονο του και ηταν χαζο που επιρεαστικα απο αλλους που λεγανε τιι ακομα πανα..και τετοιες βλακειες...ναι ρε ακομα πανα μωρο ειναι..τοτε ηταν πρωτο και ημουνα και μικροτερη ...τωρα σιγουρα θα το κανω αλλιως..πιο ηρεμα και ας παρει οσο χρονο θελει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!Θεωρώ πως αν τύχει να κάνουν τσισάκια στον ύπνο τους θα ενοχληθούν και θα ξυπνήσουν.Ίσως να παίξει κι αυτό σημαντικό ρόλο.Απο'κει και πέρα εσυ ξέρεις το παιδάκι σου καλύτερα απ'όλους και ξέρεις τα κουμπιά του.Όλες φυσικα οι απόψεις είναι σεβαστές και η κάθε κοπέλα έχει διαφορετική εμπειρία γι'αυτό και διαφορετική αποψη.Καλή επιτυχία και πάλι :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι ωραια που τα λες βρε "ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ"!! Μια χαρα φαίνεται τα πηγαίνει ο μικρος σου. Πολυ ζηλευω ολα αυτα τα ωραια που μου είπες...! Εμεις ειμαστε ακομα στο στάδιο του δεν καθομαι με τίποτα στο γιογιο :(((( Δεν την πιέζω, το εχω ομως στο χωρο που βρίσκεται μπας και το συνηθίσει εχοντας της το στο οπτικο της πεδίο! Και βαζοντας την τακτικα μπας και της γινει συνηθεια! Τι να πω..?? Θα δω! Αν δεν..., θα την αφήσω για λίγο καιρό μπας και το ξεχάσει μήπως το χει παρει καταναγκαστικο εργο!

molly,

ευχαριστω για τα λινκ. Εγω μεχρι τώρα συμβουλευόμουν αυτο, δες το και συ ισως σε βοηθησει στο μελλον http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp? ... 2&extLang= Διαβάζω οτι πέφτει στην αντιληψη μου τελος παντων! Ναι οντως ειμαι αγχωμενη αρκετα με το θέμα και αυτο γιατι θεωρώ οτι ειναι ευκαιρια αυτο καλοκαιρι, και ταιριαζει και στην ηλικια της ούτως ή αλλως, να προσπαθήσουμε! Συγχαρητηρια γιατι εισαι μια διαβασμένη μαμα χωρις καν να χει μπει στην διαδικασια!!

Kiska,

Αν ειναι να της βαλω 10 γιογιο και να βγάζω ενα καθε βδομαδα ισα ισα που προλαβαινω το καλοκαιρι!!!

Ευχαριστω για το ποστ σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με τη Τζουλ!

Το κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του.

Αν θα πάει τουαλέτα ή όχι είναι θέμα συναισθηματικής ωριμότητας και από κει και πέρα εκπαίδευσης. Πολλά παιδιά φοβούνται να αποχωριστουν τα κακά τους γιατί θεωρούν ότι είναι κομμάτι του εαυτού τους.

Δεν θέλει άγχος, πίεση. Το να πηγαίνω έξω και να μην βάζω πάνα στο παιδί εγώ δεν το έκανα ποτε.

Αν θα λερωνόταν αυτό θα το έκανε να αισθάνεται πολύ πολύ άσχημα από μόνο του και να αποκτήσει ενοχές.

Ο μεγάλος μου γιος μόλις είχε σβήσει τα 2 του κεράκια και πέταξε την πάνα από μόνος του.

Το γιογιό δεν το ήθελε ποτέ. Πήγε κατευθείαν στην τουαλέτα και χωρίς τη στεφάνη.

Μπορεί να ήμουν τυχερή! Δεν είχα καν ξεκινήσει προσπάθεια για γιογιό.

Πριν λίγο καιρό έκοψε τελείως μόνος του τη νυχτερινή πάνα. Το πρωί έβρισκα την πάνα πεταμένη και αυτόν θεόστεγνο.

Από τα δίδυμα βλέπω ότι ο ένας είναι πιο έτοιμος για γιογιό αφού για να κάνει κακά θέλει να βγάλει την πάνα. Ο άλλος δεν νοιάζεται καθόλου. Κι αν έχει χεστεί ξαναχέστηκε :lol: . Δεν μιλάει.

Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ καθόλου. Μικρά είναι ακόμα.

Όσο μας βλέπουν αγχωμένες τόσο δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

Εμείς τον μεγάλο τον επιβραβεύσαμε με ένα παιχνίδι. Δεν επιβραβεύεις τα κακά αλλά το γεγονός ότι κατόρθωσε να "μεγαλώσει", να κατακτήσει ένα στάδιο. Ότι εμείς θεωρούμε αυτονόητο για εκείνα δεν είναι καθόλου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου frosobal,

συμφωνω απολυτα με το θέμα της επιβραβευσης και γενικότερα της θετικης αναδρασης σε ολους τους τομεις. Οπως πολυ σωστα λες αυτα που για μας ειναι αυτονόητα δεν σημαινει οτι ειναι και για αυτα, ποσοσ μαλλον σε ενα σταδιο εκπαιδευσης.

Θα σταθώ σε ενα σημειο που εχω διαβάσει και αλλου: "Πολλά παιδιά φοβούνται να αποχωριστουν τα κακά τους γιατί θεωρούν ότι είναι κομμάτι του εαυτού τους." Οταν τα κακα πανε στην πανα και μετα στον καδο, ενα κομματι του εαυτου τους δεν βρισκεται στον καδο?? Δεν φαινεται να τα απασχολει ομως!!! (Αυτο σε στυλ χιουμορ!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ίσως γιατί στην πάνα δεν τα αποχωρίζονται άμεσα.

ή ίσως γιατί μένουν στην πάνα δεν τα βλέπουν να χάνονται...

Ο μεγάλος μου παρόλο που τα έκανε από μόνος του όταν τραβούσαμε το καζανάκι ΄λεγε γεια σας κακάκια θα πατε στη θάλασσα και θα σας βρούμε το καλοκαίρι :o:shock::?:lol: .

Επλίζαμε βέβαια πώς δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο :lol: .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απολογισμός ημερας: 5 βρεγμένα βρακακια και μια επιτυχημένη προσπάθεια (μαλλον κατα τυχη λόγω σωστού timing!!)

Μια απορία: Υπάρχει περίπτωση λόγω εντονου στρεςς να κοπούν τα κακα???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Μαίρη! Εγώ ξεκίνησα προσπάθειες με το γιο μου την Πέμπτη που μας πέρασε. Η πρώτη μέρα ήταν καταστροφή. Δεν ήθελε να κάτσει στο γιογιό για πολλή ώρα, σηκωνόταν και τα έκανε στο πάτωμα. Εντωμεταξύ δεν πετύχαινα ποτέ τη σωστή στιγμή..Δεν του έλεγα πάντως ότι δεν πειράζει..Το αντίθετο. Του έλεγα ότι είναι μωρό και θα ξαναβάλει πάνα, ότι δεν είναι μεγάλος σαν τη ξαδερφούλα του, ότι δεν είμαστε βρωμιάρηδες να κάνουμε τσίσα στο πάτωμα και γενικώς όοοολη μέρα του τα έπρηξα :lol::lol::lol: Τη δεύτερη μέρα πείσμωσα. Γέμισα την τουαλέτα με παιχνίδια και παραμύθια, έκλεισα την πόρτα και καθίσαμε εκεί μέσα από τις 11 το πρωί ως τη μία και τέταρτο το μεσημέρι. Όταν τελικά πήγε να σκάσει έκατσε στο γιογιό και τα έκανε. Το γιογιό άρχισε να παίζει τραγουδάκια και εγώ χόρευα, χειροκροτούσα και του έλεγα ΜΠΡΑΒΟ!!!Αυτός τρελάθηκε από τη χαρά του. Μετά τον πήγαινα κάθε 1 ώρα και πάντα έκανε και μάλιστα τσακ μπαμ γιατί χαιρόταν! Μέσα σε λίγες μέρες έχουμε καταφέρει αρκετά. Το μεσημέρι κοιμάται χωρίς πάνα, στις βόλτες πάλι δε φορά πάνα, έχει κάνει και κακά στη λεκάνη και σήμερα μου είπε και μόνος του 2 φορές ότι θέλει τσίσα..Ατυχήματα ελάχιστα ευτυχώς! Το πρωί ξυπνά ολόστεγνος και αν το συνεχίσει πολύ σύντομα θα κόψω και τη βραδινή πάνα..

Η κολλητή μου πάλι είχε μια τελείως διαφορετική εμπειρία με την κόρη της. Στα 2,5 ξεκίνησε προσπάθειες. Η μικρή δεν ήθελα καθόλου το γιογιό. Φοβερή αντίδραση..Κάπως έτσι έφαγαν όοολο το καλοκαίρι μέχρι που η κολλητή μου αγανάκτησε και της ξαναφόρεσε πάνα. Ήταν και έγκυος και οι αντοχές της περιορισμένες. Φέτος το καλοκαίρι (3.5 χρονών η μικρή) ξαναπροσπάθησε. Τίποτα πάλι. Μάλιστα φώναζε ότι μόνο στην πάνα θέλει να κάνει τσίσα και κακά και αν δεν της φορούσε πάνα τα κρατούσε..Τα ξαναπαρατάει λοιπόν η φίλη μου μέχρι που η κόρη της την έκοψε μόνη της την πάνα. Μια μέρα άρχισε να λέει και τα τσίσα και τα κακά και να τρέχει από μόνη της στο γιογιό. Αυτό λοιπόν δείχνει ότι μάλλον οι διάφορες τεχνικές και συμβουλές δεν έχουν τελικά και τόση σημασία αν το παιδί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ να κόψει την πάνα. Αν δεν είναι έτοιμο όσο και να χτυπηθεί η μαμά δε θα την κόψει..Μην αγχώνεσαι πάντως!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα ο δικος μου μαλον κρατιεται τοσο πολυ

που δεν κανει τα κακα του

εχει τωρα 2 μερες που δεν εχει κανει....και φυσικα τον επιασε παλι

η δυσκοιλιοτητα

τωρα το πρωι ηπιε χαμομιλι

αντε να δουμε τι θα κανει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απολογισμός ημερας: 5 βρεγμένα βρακακια και μια επιτυχημένη προσπάθεια (μαλλον κατα τυχη λόγω σωστού timing!!)

Μια απορία: Υπάρχει περίπτωση λόγω εντονου στρεςς να κοπούν τα κακα???

Nαι υπάρχει και είναι σύνηθες φαινόμενο.

Δυστυχώς κάποια παιδάκια αποκτούν έντονο πρόβλημα μέχρι και σε μεγάλη ηλικία.

Δυσκοιλιότητα, άρνηση να πανε στην τουαλέτα, λερώνουν το εσώρουχό τους και φαντάσου ένα παιδί 9 ετών να μυρίζει στο σχολείο και τα άλλα να το κορϊδεύουν.

Το παιδί μιας γνωστής το έπαθε αυτό και δεν βγαίνει ούτε στο προαύλιο, δεν πάιζει, δεν πάει σε κάποιο άθλημα, φροντιστήριο κτλ γιατί ντρέπεται, φοβάται, νιώθει ενοχές.

Δεν είναι απλό το θέμα κατά τη γνώμη μου.

Πρέπει πρώτα να κρίνουμε αν το παιδί είναι έτοιμο.

Η πίεση δεν φέρνει σωστά αποτελέσματα.

Όσο για τα βρακάκια σας θα λερωθούν πολλές φορές. Είναι κι αυτό στο πρόγραμμα.

Φαντάσου το παιδί που μαθαίνει να τρώει μόνο του. Πόσες φορές ρίχνει πάνω του το φαγητό μέχρι να βρει το στόμα ;) .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...