Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Δυστυχώς σας γράφω από το κρεβάτι του 'πόνου', από χθες αργά τη νύχτα με πονούσε πολύ ο ένας μαστός. Μ' είχε ταλαιπωρήσει από την αρχή γιατί το μωρό δεν έπιανε καλά και γενικώς δε βολευόταν και τώρα έχω και τη θηλή ερεθισμένη και το μαστό να πονάει. Δοκίμασα κομπρέσες και να τον αδειάσω με το χέρι αλλά καμία βελτίωση. Σήμερα το μεσημέρι ανέβασα πυρετό. πήρα το γιατρό και τη μαία και τελικά φαίνεται είναι αρχή μαστίτιδας, έχω 39,8 πυρετό, ζαλίζομαι και τρέμω σαν το ψάρι! Μου έδωσαν αντιβίωση και οδηγίες να κάνω συνεχώς μαλάξεις με το χέρι, να πετάω το γάλα και να τον ταΐζω μόνο από το άλλο στήθος. Τα'χω δει όλα και από τον πόνο και από την αδυναμία καθώς ο αντρούλης μου ναι μεν φροντίζει εμένα πολύ αλλά δεν έχει μάθει και δεν αισθάνεται σίγουρος να τον αλλάξει και να τον πλύνει οπότε κάθε τόσο πρέπει εγώ να σηκώνομαι... Απλώς έρχεται μαζί μου μη τυχόν ζαλιστώ και μου πέσει το μωρό. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκάλεσε, το στήθος δεν έχει πετρώσει, είναι σχετικά μαλακό αλλά πονάει τρελά εκεί προς τη μασχάλη, προφανώς κάποιος αδένας. Δε καταφέρνω να το αδειάσω με τις μαλάξεις και δε ξέρω τι θα γίνει. Περιμένω να δω αν πέφτει ο πυρετός για να ξαναπάρω το γιατρό και τη μαία μου.

Είχε καμιά παρόμοια εμπειρία? Χρειάζομαι επειγόντως παρηγοριά και θετική ενέργεια κορίτσια!!

Α και το ωραίο, ιδρώνω, πονάω και θεωρητικά δε μπορώ να κάνω ντους ως τη Δευτέρα (μου το έχει απαγορεύσει λόγω καισαρικής). Θα τον ξαναρωτήσω όμως...

Δημοσίευση

κουράγιο κοπέλα μου...δεν ξέρω να σου πω για την μαστίτιδα αλλα ντουζ γιατί δε σε αφήνει να κάνεις? κι εγώ με καισαρική γέννησα και έκανα ντουζ από την δεύτερη κιόλας μέρα και κάθε μέρα αφού μου μύριζα γαλατίλα...

Δημοσίευση

Είναι της άποψης "σφραγίζω τη τομή και δε τη βρέχω, δε την αλλάζω για δέκα μέρες". Και τη Δευτέρα μου είπε να βγάλω μόνη μου τη γάζα (η οποία σημειωτέον είναι αδιάβροχη) και να πλυθώ. Μέχρι τότε τοπικά και τμηματικά... Βίτσιο δικό του, τι να πω? Απλώς σκέφτομαι πως μια μέρα έμεινε, μήπως τελικά μ' αφήσει, νομίζω θα είναι ανακουφιστικό.

Δημοσίευση

ο κάθε γιατρός έχει τα δικά του, τι να πω? εγώ μόνο την πρώτη μέρα δεν την έβρεξα, μετά κανονικά. Σίγουρα θα σε ανακουφίσει να κάνεις μασαζ στο στήθος με ζεστό νερο, εμένα αυτό μου έιχε πει η μαία μου να κάνω όταν με πόναγε το στήθος και πραγματικά ήταν σωτήριο!!! τώρα για τα περαιτέρω επικοινώνησε ξανά με τον γιατρό σου γιατί απ'όσο ξέρω από γνωστή μου η μαστίτιδα είναι άτιμο πράγμα... εύχομαι να τα καταφέρετε με το μπεμπάκι σου να τα βρείτε με το θηλασμο γιατί πραγματικά πιστεύω ότι ο θηλασμός είναι το πιο δύσκολο στην όλη διαδικασία... α και φυσικά επειδή πριν ξεχάστηκα να σου ζήσει το κουκλάκι σου!!! να είναι ένα γερό και τυχερό μωράκι!!!

Δημοσίευση

Συγχαρητήρια για το μωράκι σου!

Εγώ όταν γύρισα σπίτι ανέβασα πυρετό (μέχρι 39) που πολύ σπάνια μου συμβαίνει και το ένα μου στήθος είχε κοκκινίσει, ήταν πολύ ζεστό και πόναγε. Όχι όμως σε σημείο τρέλας, όπως το περιγράφεις. Ο γυναικολόγος μου είπε να πάρω αντιβίωση (ζιναντόλ) και να μη σταματήσω το θηλασμό. Κατά σύμπτωση δίπλα μας μένει μία μαία η οποία με έσωσε. Μου έκανε μαλάξεις αρκετή ώρα (ένα δεκάλεπτο περίπου για 2-3 μέρες) - φαντάσου επειδή έβγαινε πολύ γάλα είχα πάρει μια από τις μεγάλες πετσέτες μπάνιου για να το απορροφά. Αυτό με ανακούφιζε πολύ. Σε 3 μέρες πέρασε και μετά θήλαζα χωρίς πρόβλημα για 8 μήνες.

Κάνε λίγο υπομονή αν θέλεις να θηλάσεις, η αρχή είναι όντως πολύ δύσκολη καμιά φορά (εμένα επιπλέον μάτωναν οι θηλές μου ) αλλά μετά το πρώτο 10ήμερο όλα στρώνουν!

Αν υποφέρεις πολύ, ψάξε να βρεις (ίσως μέσω του μαιευτηρίου) μια μαία να έρθει στο σπίτι να σου κάνει τις μαλάξεις - γενικά σε τέτοια θέματα οι μαίες ξέρουν πιο πρακτικά πράγματα από τους γιατρούς.

Περαστικά!

Δημοσίευση

καλησπερα

να σου ζησει το μωρακι σου!

επαθα κ εγω μαστιτιδα μια φορα οσο θηλαζα

με βοηθησαν παρα πολυ τα χλιαρα ντουζακια κ οι μαλαξεις στο στηθος κατα τη διαρκεια του ντουζ. με κατευθυνση προς τις θηλες, θα βγαινει κ λιγο γαλα κ θα χαλαρωνεις

επισης (επειδη λες οτι δε θα κανεςι μπανιο ακομα)μπορεις να βαλεις ζεστο νερο σε ενα μπαμπερς κ να το αφησεις πανω στο στηθος, σα ζεστη κομπρεσα! αυτα πριν το θηλασμο!

θα σε χαλαρωσει πολυ! βγαλε λιγο γαλα για να ανακουφιστεις αλλα απο οσο ξερω εγω τουλαχιστον δεν υπαρχει λογος να πετας το γαλα!! μηπως χαλαει επειδη εχεις πυρετο κ ξυνιζει? :lol:

επισης βοηθαει αν βαλεις κρυα κομπρεσα πανω στο στηθος μετα το θηλασμο!!

να σιγουρευτεις οτι το μωρο πιανει καλα το στηθος (πρεπει να ειναι ολη η αλω μεσα στο στοματακι του-το σκουρο σημειο γυρω απο τη θηλη-κ οχι μονο η ρωγα)

να ξερεις οτι βοηθανε παρα πολυ οι συχνοι θηλασμοι!! οση αντιβιωση κ να παρεις αν δε γινονται συχνοι θηλασμοι κ αν δεν φευγει το γαλα που εχει μαζευτει μεσα στο στηθος δε θα δεις βελτιωση.. λογικα μεσα σε 2-3 μερες θα υποχωρησει

μια κοπελα απο το μαμυ μου ειχε δωσει μια συμβουλη: να εχω το μωρο ξαπλωμενο κ εγω να ειμαι στα τεσσερα, να του δινω να θηλαζει απο τον πονεμενο μαστο κ να ακουμπαει το σαγονακι του στο πονεμενο σημειο, μπορει να σου ακουγεται τραγικο κ αστειο αλλα επιασε!

αυτα θυμαμαι τωρα... περαστικα κ γρηγορα!

Δημοσίευση

Το μωράκι μου είναι 5 μηνών κι έχω πάρει τρεις φορές μέχρι τώρα αντιβίωση λόγω πιθανής μαστίτιδας. Αυτό που ξέρω να σου πω και που μου είπε κι εμένα η γιατρός είναι ότι αν έχεις κάτω από 38 πυρετό μπορείς να θηλάσεις το μωρό. Πριν από κάθε θηλασμό θα σκύβεις στην μπανιέρα και θα ρίχνεις ζεστό νερό στο στήθος σου κάνοντας μαλάξεις από πάνω προς τα κάτω, προς τη θηλή δηλαδή. Αν κάνεις λίγο μαλάξεις με ζεστό νερό και πιέσεις το στήθος σου θα δεις ότι βγαίνει πιο εύκολα το γάλα. Μετά θα βάζεις κατευθείαν το μωρό στο στήθος, πρώτα σε αυτό που σε πονάει. Αν για κάποιο λόγο το μωρό δεν τρώει και δεν στο αδειάζει θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα θήλαστρο. Όσο και να προσπαθείς με το χέρι δεν είναι εύκολο, ειδικά τον πρώτο καιρό που δεν τρέχει τόσο πολύ γάλα..

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα! Σου γραφω βιαστικά γιατί ειναι δυσκολη ώρα!

ΘΗΛΑΖΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ από το στηθος που σε πονάει. Εχω περάσει 9 μαστίτιδες σε όλους τους θηλασμούς και πάντα η οδηγία ήταν ΘΗΛΑΖΕ! Μόνο στην Ελλάδα και χωρίς αιτιολογία μου έλεγαν να πετάω το γάλα. Το μωρό θα σε ανακουφίσει και ο πυρετός θα πέφτει όποτε σε θηλάζει. Δεν του κάνεις κακό.

Για τις ερεθισμένες θηλές προσπάθησε να βάζεις σωστά το παιδί στο στήθος και μετά τον θηλαμσό βάζε λίγο γάλα δικό σου και άσε τις θηλές να στεγνώσουν. Μετά βάζεις λανολίνη και κάνεις υπομονή....

Ξεκουράσου, να τρως σωστά και να πίνεις πολλά υγρά. Περαστικά!

Δημοσίευση

ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια για τις συμβουλές!!!

πάει πολύ καλύτερα η κατάσταση, ο πυρετός έπεσε κι σιγά σιγά αρχίζουμε πάλι να θηλάζουμε από το πονεμένο στήθος. Σήμερα αντλούσαμε από εκεί γάλα με το θήλαστρο και το έπινε.

οι μαλάξεις στο ντους έκαναν τρελή δουλειά!

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Μπορεί να δεις μια μειωση από το στήθος που πέρασε τη μαστίτιδα. Μη το βάζεις κάτω και κυρίως μη τρομάξεις. Θα το δίνεις για περισσοτερη ώρα στο μωρό και θα επανελθει στα φυσιολογικά του. Μη χρησιμοποιείς άλλο το θήλαστρο. Δίνε το στήθος σου!

Δημοσίευση

Θηλάσαμε σήμερα ήδη τρεις φορές από το πονεμένο στήθος με επιτυχία! Απλώς βάλαμε ψευδοθηλή γιατί έχει ακόμα πληγίτσα.

Σ'ευχαριστώ πολύ Αθηνά για τις συμβουλές και την ενθάρρυνση!! Να χαίρεσαι τις κούκλες σου!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...