Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ!!! Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα διότι στην σχολή όπου πηγαίνω μία συμφοιτήτρια μου είναι έγκυος, σαν και εμένα μάλιστα βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια εβδομάδα εγκυμοσύνης, και συνεχίζει και καπνίζει αρκετά , φανταστείται μόνο τις ώρες που βρισκόμαστε στην σχολή κάνει 6-7 τσιγάρα συν αυτά που κάνει την υπόλοιπη μέρα, και βρίσκεται συνεχώς σε χώρο όπου καπνίζουν συνεχώς. Εγώ στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί βρίσκομαι στην ίδια φάση και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανα κάτι τέτοιο στο παιδάκι μου, ήμουν και εγω καπνίστρια πριν μείνω έγκυος αλλά μόλις το έμαθα το έκοψα αμέσως. Θα μου πείτε τώρα εσένα τι σε νοιάζει είναι δικαίωμα του καθενως να κάνει ότι θέλει και να παιρνει τις αποφάσεις του αλλά εγώ δεν μπορώ με τίποτα να βλέπω ότι συμβαινει δίπλα μου και δεν της λέω κάτι...προσπάθησα στην αρχή να της πω αλλά μου είπε πως ο γιατρός της την αφήνει να κάνει 4-5 τσιγάρα στην αρχή σταδιακά μέχρι να το κόψει τελείως αλλά βλέπω ότι ο καιρός περνάει και αντί να το κόψει κάνει πολλά περισσότερα. Εσέις τι άποψη έχετε για το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη;;; Τι θα μπορούσα να της πω για να σταματήσει να κάνει αυτό το κακό;;;;Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά ειναι ένα θέμα που με στεναχωρεί πολυ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απορώ πραγματικά τι μυαλά κουβαλάνε αυτοί οι άνθρωποι. Τι να σου πούμε κι εμείς, ότι καλά κάνει η φίλη σου; Να είναι καπνίστρια το καταλαβαίνω, κάνει κακό στον εαυτό της. Τώρα, όμως, κάνει κακό στο κακόμοιρο το μωρό της. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα το παιδί να έχει αναπνευστικά προβλήματα, όπως η ανηψιά μου, που η μάνα της κάπνιζε ασταμάτητα στην εγκυμοσύνη, και τώρα το τρέχουν το παιδί κάθε τρεις και λίγο στα νοσοκομεία. Φυσικά, μπορεί να μην έχει και τίποτα το μωρό, και το εύχομαι, αλλά γιατί να το ρισκάρει;

Το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι και εγώ ότι στον εαυτό της μπορεί να κάνει κακό εφόσον είναι επιλογή της αλλά και στο μικρούλι που ακόμη δεν έχει έρθει στην ζωή να λαμβάνει νικοτίνη και όλα τα χημικά έκδοχα που υπάρχουν στο τσιγάρο; τι να πω απλά ήθελα κάπου να το πω γιατί πραγματικά με ενοχλεί πολύ να το βλέπω να γίνεται...όλες αυτές που καπνίζουν στην εγκυμοσύνη έχουν ακούσει κάποιες περιπτώσεις ΤΥΧΕΡΩΝ για μένα γυναικών που τα μωράκια γεννήθηκαν υγιέστατα και λένε σίγα μώρέ μην πάθει τίποτα αφού της τάσδε το μωρό δεν έπαθε κάτι.....τόσο μικρόμυαλες απόψεις!

αυτη τη στιγμη μαζι της καπνιζει και το μωρακι της.πως θα της φαινοταν η εικονα ενος μωρου να καπνιζει?πες της οτι τα βλαβερά και επικίνδυνα συστατικά του τσιγάρου όπως η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα φτάνουν στον πλακούντα απ’ όπου το έμβρυο απορροφά θρεπτικά συστατικά τα οποία επηρεάζουν την ανάπτυξη του.οι επιπτωσεις επισης στην υγεια του μωρου ειναι πολλες..οπως Χαμηλό βάρος γέννησης, ανωμαλίες όπως λυκόστομα, δυσμορφία δακτύλων, σύνδρομο αιφνίδιου νεογνικοί θανάτου, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος,οπως άσθμα και ανεπαρκής ανάπτυξη πνευμόνων, αργοτερα μαθησιακες δυσκολιες κ πολλα αλλα..ευχομαι το μωρακι να ειναι τυχερο κ να μην εχει τιποτα απο ολα αυτα αργοτερα..δεν υπαρχει πιο δυσκολο πραγμα απ το να γεννηθει το μωρακι σου κ να ευθυνεσαι εσυ η ιδια η μανα που το παιδακι σου ειναι αρρωστο...ενω θα μπορουσε να ειναι υγιεστατο..

koritsia eimai kakia mana kapniza kai egw sthn egymosinh mou tote praxmatika then katalavena ti ekana eutixws to paidi mou einai ygeiestato alla auto then pavei na mou dimiourgei enoxes gia thn vlakeia pou ekana. kapoies fores lew ston eauto mou giati then anaveis twra ena tsigaro na to fysixeis panw sto paidi sou giati auto ekanes otan to kouvalouses mesa sou pragmatika den to sunxorw ston eauto mou kai kati allo apo tote pou ton gennhsa den to xanavala sto stoma to paliotsigaro.

Το καπνισμα στην εγκυμοσυνη ειναι οτι πιο βλακωδες και βλεβερο μπορει να κανει μια γυναικα για το μωρο της...Μαζι με την υπερκαταναλωση αλκοολ και τα ναρκωτικα...Στην ιδια κατηγορια τα βαζω.Και θεωρω απαραδεκτο να καπνιζουν οι εγκυες.Εχω και εγω φιλη που ηταν μανιωδης καπνιστρια και μολις εμεινε εγκυος δεν εκανε ουτε ενα τσιγαρο!Ολα στο μυαλο ειναι και δεν υπαρχουν δικαιολογιες του τυπου"δεν μπορω να το κοψω".Πολυ εξοργιζομαι με κατι τετοια! :evil:

Ειλικρινά δεν μπορώ να τις καταλαβω αυτές τις γυναίκες και δεν μπορώ δικαιολογίες ότι καλύτερα να κάνω 4 τσιγαρα παρά να πάθω στερητικό!!!!

Και εγώ κάπνιζα αρκετά αλλά μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος το έκοψα μαχαίρι και ναι ήταν φορές που το ζήταγα, κυρίως στην αρχή, αλλά έβρισκα κάτι να απασχοληθώ και το ξέχναγα. Τώρα στη φίλη σου να της πεις ότι όταν καπνίζει το έμβρυο είναι σαν να βρίσκεται σε θάλαμο αερίων!!!!

kai egw hmoun kapnistria prin meinw egkuos molis to ematha k gia kamia ebdomada ekana 4-5 tsigara thn mera mexri pou eida ton giatro mou k mou eipe oute ena h alhtheia einai oti apo ekei k pera to kopsa pera apo alla 5 tsigara pou mporei na ekana meta kata diasthmata,,pleon den kapnizw.. h alhtheia einai pws kapoies fores to zhtaw k eidika otan pinw kafe pou den sumbainei k suxna alla lew mesa mou pws h amagkh mou giauto den einai sigoura pio megalh apo thn agaph mou giauto to paidi..twra o kathenas kanei oti katalabainei..exw k egw mia filh h opoia einai ston 5o k enw sthn arxh elege oti tha to ekobe k me snomparei otan tis lew oti tha thella na kanw ena tsigaro alla kratiemai gia to aggeloudi mou ekeinh enw leei pws den to xei anagkh sunexizei na kapnizei k kala 4-5 tsigara thn mera alla eimai sigourh oti einai polu perissotera..ti na pw o kathenas apofasizei gia to diko tou kalo apla den ftaine oi athwes psuxoules...

Δυστυχώς δε νομίζω πως ό,τι και εάν της πεις θα την πείσει, εάν δεν καταλαβαίνει πόσο επιβλαβές και χαζό είναι αυτό που κάνει. Στο χέρι του καθενός είναι να κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τον ίδιο και για το παιδάκι που κουβαλάει και το οποίο μπορεί μετά να ταλαιπωρείται με αναπνευστικά για ένα πείσμα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...