Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γέννησα στις 13-5-11 ένα πολύ γλυκό κοριτσάκι 3.250. Ταλαιπωρήθηκα πολύ να το φέρω στον κόσμο αφού πέρασα 10 ώρες ωδίνες και τελικά ήταν τυλιγμένη με τον λωρο και της ήταν αδύνατο να κατέβει. Οπότε πέρασα και τα θέματα της καισαρικής.

Όταν την θήλασα πρώτη φορά μου άρεσε πάρα πολύ. Έπιανε σωστά τις θηλές μου, το γάλα μου της αρκούσε και εκείνη είχε αρκετή όρεξη! Φοβόμουν πολύ τον τραυματισμό των θηλών μου γιατί η αδερφή μου όταν θήλαζε πονούσε πολύ και αναγκάστηκε να κόψει τον θηλασμό. Εγώ είχα μεγάλη φοβία με το θέμα αυτό γιατί δεν θέλω να μην θηλάσω.

Στο μαιευτήριο όλα καλα...ήταν πολύ φαγανή, της έδινα εγώ όσο είχα και 2-3 φορές έφαγα και συμπλήρωμα. Τώρα όμως που ήρθαμε στο σπίτι έχω γίνει άλλος άνθρωπος...Φοβάμαι το μωρό μου όταν έρχετε η ώρα να φάει! Με πόνεσε κι όλας αρκετά σε κάποια φάση σήμερα και έβαλα τσιρίδα! Μετά απο πολλές κρίσεις πανικού αυτές τις 2 μέρες, αποφάσισα να γίνω πιο πεισματάρα με το θέμα. Θέλω όμως ψυχολογική υποστήριξη για να το καταφέρω...Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Δημοσίευση

kond μου καλησπερα!να σου ζησει η κοριτσαρα σου,να ειναι παντα γερη και ευτυχισμενη!

εγω ενω δεν πονεσα σχεδον καθολου στον τοκετο αν και φυσιολογικος χωρις επισκληριδιο,στο θηλασμο υπεφερα!ειδικα τις 2-3 πρωτες μερες που δεν ειχε κατεβει ακομα το γαλα,εκλαιγα μερα νυχτα!αφου ελεγα πως αν ηξερα τι θα τραβουσα,δεν θα θηλαζα!ο μικρουλης με ειχε ψιλοματωσει.επειδη εχω μεγαλη θηλη,επιανε τη μιση και μου την ειχε ψιλοκοψει στη μεση!τελικα με επιμονη του αντρα μου και του γιατρου,συνεχισα.

απο οταν ηρθε το γαλα,τα πραγματα ηταν πολυ πιο ευκολα(με αρκετο πονο ακομα ομως)..απο τις 10 περιπου μερες και μετα,ειμαστε τοοοσο ανετοι με το θηλασμο..να φανταστεις προχτες ημασταν για καφε και οταν πεινασα,σκεπαστηκα με ενα σεντονι και τον θηλασα.με το ενα χερι επιανα το μωρο και με το αλλο επινα τον καφε μου!δεν χρειαζεται πλεον ουτε να κραταω το στηθος μου!

εχε υπομονη και θα δεις πως σε λιγες μερες δεν θα νιωθεις τπτ..και οσο μπορεις μη μεταδιδεις το φοβο σου.να εισαι χαλαρη και ολα θα ειναι τελεια!

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια,

Kond γεννήσαμε ίσως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Να το χαιρεσαι το μωράκι σου.. :x Δυστηχώς στην αρχή ο θηλασμός τον έχει λίγο τον πόνο του. Οχι απαραίτητα σε όλες αλλά στις περισσότερες. Καλά κάνεις και έχεις πεισμώσει, μπράβο σου γι αυτο. Εχεις ματώσει? Ειναι πολύ πιθανόν να συμβεί και αυτό τωρα στην αρχή αλλά μην υποχωρήσεις. Θα σφίξεις λίγο τα δόντια σου και σε λίγο καιρό θα τα καταφέρεις. Απλά για να καταλάβω σε ρωτάω αν έχεις πληγη, ή αν πονάς γενικά οταν θηλάζεις. Αν πονάς οταν θηλάζεις χωρις να έχεις κάποια πληγη, πολύ πιθανόν να ειναι η στάση του μωρού. Να την βγάζεις απο το στηθος βάζοντας λίγο το δαχτυλάκι σου στο στοματάκι της για να ανοιξει το στόμα και να την ξαναβάζεις πάλι μέχρι να βρεις το σημείο που δεν πονάς.

Αν τωρα οι θηλές σου έχουν πληγωθεί, (αυτο μπορει να το καταλάβεις και αν στις γουλίτσες του μωρού δεις αιματάκι) τοτε η διαδικασία και πάλι δεν θα αλλάξει, αφου θηλάσεις, θα απλώνεις λίγο απο το γάλα σου στις θηλές σου και θα το αφηνεις να στεγνώνει. Αν εχεις πληγές πάρε απο το φαρμακείο σπαθόλαδο και βάζε μετα τον θηλασμό.

Μην το βάζεις κάτω, όλα θα πάνε καλα! Θηλαζε όσο πιο συχνά μπορείς. Ειναι πολυ αρχή ακόμη. Φιλάκια :x

Δημοσίευση

εγω δεν εχω θηλασει..δεν εχω ακομα παιδακι..να σου ζησει..προσφατα ομως γεννησε η αδερφη μου και ημουν εκει..πηγαμε σε μια παιδιατρο που της εδειξε δυο κινησεις και ταιζει τελεια..κανονικα της ειπε δεν πρεπει να σε ποναει..αν πονας το κανεις λαθος..ετσι της ειπε..της εδειξε πως να κραταει το μωρο ετσι ωστε το στοματακι του να μπορει να πιασει το γυρω απο τη θηλη..δεν πρεπει να μασουλαει τη θηλη σου,αλλα το γυρω γυρω και η θηλη να ειναι στον ουρανισκο του..το βοηθας κι εσυ..ειμαι σιγουρη πως εχει στο you tube βιντεακια και διαφορα για το θηλασμο στο ιντερνετ..και οι κοπελες εδω θα σου πουν..εγω σου λεω αυτο που ειδα..το εχει σε μαξιλαρακι,πλαγια με το κεφαλακι καθετα στο στηθος..το βοηθα να μην πιεζει τη μυτουλα του το στηθος και ολα καλα...καλη τυχη..θελει υπομονη πολυ παντως..

Δημοσίευση

kond καταρχήν να σου ζήσει η κούκλα σου!!!!!

Ο θηλασμός θέλει πολύ υπομονή και πείσμα! Στην αρχή, για 10 μέρες περίπου, υπέφερα και εγώ. Στο νοσοκομείο οι μαίες μου δείξανε πως να βάζω το μωρό στο στήθος αλλά μόλις φτάσαμε σπίτι τα είχα χάσει. Με βοήθησε το youtube που είδα βίντεο πως να τοποθετώ το μωρό στο στήθος σωστά και το blog http://www.mitrikosthilasmos.com/. Εχω ζήτησει αρκετές φορές την βοήθεια τους.

Επειδή στην αρχή μου μάτωσε ο μικρός μου την θηλή έβαζα ην κρέμα purelan αλλά έχω διαβάσει από τις άλλες μανούλες ότι το καλύτερο είναι να βάζεις μητρικό γάλα.

Όταν το έβαζα στο στήθος στις αρχές κράταγα για δυο δευτερόλεπτα την αναπνοή μου γιατί πόναγα, εγώ έφταιγα γιατί έβαζα λάθος το μωρό :( Επίσης στις αρχές τα μωράκια κάθονται σχεδόν όλη τη μέρα στο στήθος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία της αρχής αξίζει όσο τίποτα άλλο.

:x

Δημοσίευση

Καλησπέρα κι από εμένα, καλώς ήρθες στην παρέα μας και να σου ζήσει το αγγελούδι σου!

Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία. Εμένα όμως δυσκολευόταν από το μαιευτήριο να πιάσει τη θηλή, τα καταφέραμε μετά από πολλά δικά μου κλάμματα την τελευταία μέρα λίγο πριν βγω, και μόλις γυρίσαμε σπίτι στην ησυχία μας τα πράγματα έγιναν καλύτερα. Μετά όμως άρχισαν να πληγώνονται περισσότερο οι θηλές, να ματώνουν, να κάνουν ραγάδες σε σημείο που ένιωθα ότι θα μου κοπούν και πολλές φορές δαγκωνόμουν για να μην τσιρίξω από τον πόνο μόλις την έβαζα στο στήθος...

Ο θηλασμος όμως είναι μαγική εμπειρία και αξίζει κάθε θυσία! το μόνο που μπορούμε να σου πούμε είναι να κάνεις ΥΠΟΜΟΝΗ και όλα θα στρώσουν στην πορεία, όπως είπαν και οι υπόλοιπες κοπέλες. Προσωρινά αν θες για 2-3 μέρες μέχρι να γιατρευτούν οι θηλές σου μπορείς να βγάζεις το γάλα σου με θήλαστρο και να το δίνεις στο μωράκι σου, αρκεί να κάνεις πολύ συχνές αντλήσεις (ανά 2ωρο το πολύ 3ωρο) για να μη σου μειωθεί. Προσπάθησε να το βάζεις όμως 1-2 φορές την ημέρα στο στήθος για να μη χάνει την επαφή, γιατί μετά καλομαθαίνουν στην ευκολία του μπιμπερό και δεν πιάνουν το στήθος!

Ακόμα όμως και αν στο τέλος νιώσεις ότι δεν στρώσουν τα πράγματα και απογοητευτείς, μην κάνεις το λάθος και κόψεις το γάλα σου, είναι κρίμα να στερήσεις από το μωράκι σου αυτή την πραγματικά πολύτιμη τροφή! και στο λέω από τη δική μου εμπειρία, γιατί δυστυχώς δεν στρώνουν για όλες τα πράγματα στην πορεία. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρεις να θηλάσεις, συνέχισε να βγάζεις γαλατάκι με το θήλαστρο και μην το κόψεις. Αυτά που προσφέρει το μητρικό γάλα στην υγεία του μωρού σου αξίζουν αυτή την "ταλαιπωρία".

Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρεις και σου το εύχομαι! μπες και στο ίντερνετ όπως σου είπαν τα κορίτσια, στο mitrikosthilasmos θα βρεις πολλές απαντήσεις στις απορίες σου. Προς το παρόν βάζε το γαλατάκι σου στις θηλές (είναι φάρμακο!) και ελπίζω όλα να καλυτερεύσουν. Και πάλι να σου ζήσει, και καλούς θηλασμούς!

Δημοσίευση

καλημερα καλη μου!!!

με τιποτα μην σταματησεις να θηλαζεις!!!δεν φανταζεσε τι καλο κανεις στο μωρο σου αυτο μονο να σκαιυτεσε!!!

οι πρωτες μερες ετσι ειναι και γω πονουσα μου χε σχισει τις θηλες καθε φορα που θηλαζα χτυπιομουν!!!ειχα παθει και μαστιτιδα!!!δεν εγκατεληψα ομως ειχα πεισμα!!!

πεισμωσε θα τα καταφερεις εξαλου για λιγες μερες ειναι ωσπου να συνηθισει η θηλη!!

εγω εβαζα λανολινι σε καθε θηλασμο και με βοηθησε πολυ!!!καλη σταση του μωρου οταν θηλαζει και ολα θα πανε καλα!!!

μετα θα δεις την ευτηχια την απολαυση το ποσο γρηγορα θα θηλαζεις!!!

κανε υπομονη!!!αλωστε περασαμε πονους γεννας καισαρικες αυτο θα μας πτοησει????

καλους θηλασμους σου ευχομαι!!!

τα κοριτσια εδω μεσα θα σε βοηθησουν πολυ!!!

Δημοσίευση

Ax πόσο σε καταλαβαίνω!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα ίδια πέρασα κ εγώ στην αρχή κ πάρα πολλές μανούλες!

Πράγματι όλα φαίνονται βουνό στην αρχή κ οπωσδήποτε κ οι ορμόνες της λοχείας κάνουν όλη τη ζημιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ηρέμησε κ συνέχισε την προσπάθεια γιατί αξίζει το μωράκι σου το καλύτερο που δεν είναι αλλό από το μητρικό θηλάσμό!

Να σου ζήσει καλή μου κ να το χαίρεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Να σου ζησει το κοριτσακι σου!

Αν αντεχεις ψυχολογικα και σωματικα να συνεχισεις,πολυ καλα θα κανεις.Αν ομως οχι,τοτε ειναι κριμα να φτανεις σε οριακα σημεια για να θηλασεις.Συμφωνω πως ο μητρικος θηλασμος ειναι πολυτιμος,αρκει να μην επιδρα αρνητικα στην ψυχολογια της μαμας.Πιστευω πως σε αυτο το θεμα δεν υπαρχει "πρεπει",ειναι οπως νοιωθει η καθε κοπελα.Καμια φορα η σκεψη οτι ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να θηλασω,εχει αρνητικες επιπτωσεις.

Δεν εχω γινει ακομα μαμα,περιμενω και εγω το κοριτσακι μου.Θελω πολυ να το θηλασω αλλα αν τελικα δεν τα καταφερω για καποιο λογο,δεν θα παθω και υστερια...Δεν λεω να τα παραταμε με την πρωτη δυσκολια,αλλα καμια φορα και η υπερβολικη πιεση δεν κανει καλο. ;)

Δημοσίευση

ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ.ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΛΑΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΝΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΠΑΛΙ Κ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 7,5 ΜΗΝΩΝ ΘΗΛΑΣΑΜΕ 7 ΜΗΝΕΣ Κ ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ 2 ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ Κ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΘΡΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΒΑΜΕ..

Δημοσίευση

ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ.ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΛΑΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΝΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΠΑΛΙ Κ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 7,5 ΜΗΝΩΝ ΘΗΛΑΣΑΜΕ 7 ΜΗΝΕΣ Κ ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ 2 ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ Κ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΘΡΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΒΑΜΕ..

Δημοσίευση

καλησπερα και να σου ζησει το μπεμπακι!καταρχας μην απογοητευεσαι και μην αγχωνεσαι.και εγω στην αρχη εκλαιγα απο τον πονο οταν τον θηλαζα.εγω εβαζα πουρελαν,εκανα ζεστες κομπρεσες με χαμομηλι( κανει παρα πολυ καλο) και εβγαζα το σουτιεν για να ερχονται σε επαφη με τον αερα τα στηθη μου .μιλαμε ποναγα σε σημειο που ουτε το επιθεμα δεν ανεχομουν.υπομονη και επιμονη!!!!τωρα πλεον ολα γινονται αυτοματα τρωμε καθε 4 ωρες το βραδι κοιμομαστε απο τις 9 μεχρι τις 7 χωρις καθολου μαμ και ξυπναμε στις 10 το πρωι!!!α και το καλυτερο μεσα σε 10 λεπτα το πολυ εχει χορτασει.θα δεις θα φτασεις και εσυ σε αυτο το σημειο και απλα μεχρι να μαθει η μαμα και το μωρο χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα.εμενα οι θηλες μου υπεφεραν γυρω στις 3 βδομαδες

καλη επιτυχια

Δημοσίευση

να σουζησει το παιδακι σου!

κοιτα ο θηλασμος θελει λιγο χρονο στην αρχη

να μαθει το μωρο,να μαθεις εσυ, ο ενας τον αλλο..

να ξεκουραζεσαι οποτε κοιμαται το μωρο,δες οπως ειπε μια κοπελα βιντεακια για στασεις θηλασμου,συνηθως η κακη σταση προκαλει πονο.να πιανει οχι μονο θηλη αλλα το γυρω σκουρο στεφανι,να βαζεις στο στηθος πουρελαν η σπαθολαδο και γαλατακι και αφηνε το ελευθρο χωρις μπλουζα

θα ερθουν καλυτερες μερες..υπομονη

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και την υποστήρηξή σας. (Δεν είχα χρόνο να απαντήσω νωρίτερα...καταλαβαινετε νομίζω) Φυσικά και θέλω πάρα πολύ να θηλάσω. Αλλιώς δεν θα έμπαινα σε διαδικασία ούτε καν να σας απασχολήσω.

Εχθές να πήγαμε πάρα πολύ καλα! Την θήλασα κανονικά όλη μέρα και μάλιστα κάποια στιγμή που δεν έφαγε πολύ και αισθανόμουν πολύ φουσκωμένα τα στήθη μου, έριξα ζεστό νεράκι και έβγαλα με το θήλαστρο 80ml! (για 8η μέρα καλά δεν είναι τα 80ml?) Το άφησα στο ψυγείο αυτό για το βράδυ που είναι πιο λέμαργη και με κρατάει αρκετές ώρες ξύπνια. Σήμερα το πρωί όμως είχα πάλι πολύ πόνο. Την θήλασα το πρωί με το που ξύπνησε αλλά μετά της έκανα συμπλήρωμα γιατί άντεξα...Ξ'ερετε πόσες τύψεις αισθάνομαι όποτε της δίνω συμπλήρωμα? Πολλές... Μετά έβγαλα πάλι με το θήλαστρο 110 ml και της τα έδωσα κατα τις 11 που ξαναξύπνησε. Το καημένο έψαχνε τις θηλές μου...έπινε δεν λεω αλλά ήθελε να αισθανθεί την μανούλα...και τώρα που σας το γράφω κλαίω...Είναι και οι ορμόνες ρε γαμώ το...Λοιπόν, το μεσημέρι πάλι θα της δώσω κανονικά με το στήθος και θα σφιχτώ! Αμα πια! Αφού και όλες σας τα περάσατε! Είχαν οι γιαγιάδες μας και οι μαμάδες μας purelan?? Δεν είχαν κι όμως μας θήλασαν!

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Να σου ζησει το κοριτσάκι σου!! Πάντα υγιή, γερο και τυχερο να είναι!! Καταρχην προσπαθησε να χαλαρώσεις!! Να ξερεις πως το μωρό σου νιώθει τον φοβο σου!! Περασες δυσκολο τοκετο και είναι φυσικο να νιωθεις φοβο προσπαθησε να το ξεπεράσεις!! Εμεις θηλασαμε αποκλειστικα 10 μηνες, με τεραστια δυσκολια, πολύ μα παρα πολύ πονο από την καισαρικη και από τις ματωμένες θηλές!! Φοβόμουν και εγω κάθε φορα που την εβαζα στο στηθος γιατι η μικρή τραβιόταν και ήθελε να πιάνει μονο την θηλή!! Για εμένα μην βαζεις αλοιφές στις θηλές σου. Βάλε μητρικο γάλα και μετα από κανενα πεντάλεπτο βάλε ελαιολαδο!! Προσπάθησε να αφήνεις τις ρογες σου να ερχονται σε επαφή με τον αέρα οσο πιο πολύ μπορείς ώστε να σκληρύνουν!! Εγω πάνω στην απελπισια μου καποια στιγμή ειχα κοψει ένα σουτιέν θηλασμου στο σημειο των θηλών και ετσι κυκλοφορουσα μέσα στο σπιτι!!Αυτο σε συνδιασμο με το οινοπνευμα που αναγκάστηκα να βαλω στις θηλές μου γιατι δεν εκλειναν με τιποτα οι πληγες και η μικρη μου επινε αίμα με εσωσαν τελικα!! Ο θηλασμος ειναι πολυ δυσκολος στην αρχη!! Μπορει να παρει και 6-8 εβδομάδες για να εδραιωθει!! Αλλα ειναι η πιο υπεροχη εμπειρια που υπαρχει!!! Το δεσιμο με το παιδι σου ειναι κατι το ανεπανάληπτο!! Συνέχισε να παλευεις!! Θα δεις, μια φορα θα τα πατε καλά και θα παρεις κουραγιο για την επόμενη φορα.. Και μετα αλλη μια.. αλλη μια.. και καποια στιγμή πολύ συντομα θα αρχισεις να απολαμβάνεις τον θηλασμο!!! Αγάπη, κουράγιο, υπομονή και επιμονή θέλει.. Οποτε νιώθεις πως δεν αντέχεις αλλο, παρε κουραγιο απο το αγγελουδι σου και συνέχισε!! Αυτο ειναι η δυναμη σου!!!!! ;):)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...