Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα Μανούλες !!

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να μου δώσετε τα "φώτα" σας!!!

Ο Βασιλάκης μου είναι 16 μηνών και σταμάτησε να μου πίνει γάλα ! Το πρωί μου πίνει 130ml και το βράδυ 60 με 80ml με το ζόρι...!!

Βέβαια το παιδί βγάζει δοντάκια απανωτά .. δυο - δυο τα βγάζει το αγοράκι μου ! Να φανταστείτε σε ένα μήνα έχει βγάλει 4 δόντια και τα άλλα δυο (οι κυνόδοντες) είναι έτοιμοι να σκάσουν!

Μίλησα με τη παιδίατρο και μου είπε να του αλλάξω γάλα, να του παρω φρέσκο .. απα-πα .. δεν το θέλει με τίποτα !! Ευτυχώς τα υπόλοιπα γεύματα του τα τρώει όλα (φρουτόκρεμα - αυγό- φαι - κρέμα!)

Με το γάλα τί μου προτείνετε να κάνω? Κανονικά πρέπει να πίνει περίπου 400ml την ημέρα (βάση της παιδιατρος μου) και εκείνος με το ζόρι πίνει 250ml ...

Καμία συμβουλή ??

Σας ευχαριστώ πολυ - πολύ - πολύ !

Δημοσίευση

Καλημέρα και να χαιρεσαι το αγοράκι σου!!!!!!!

Περνάει φαση προφανώς λόγω των δοντιών και σου κάνει μια ψιλοαπεργια από το γάλα. Μηπως του το δίνεις πολύ ζεστό; Στην φαση που ειναι τώρα οτι καλύτερο για τα πρισμενα ουλα είναι οτιδήποτε δροσερό!

Και ο δικός μου ετσι εκανε.... το γάλα πλεον το ζεσταίνω ίσα να φύγει το κρυο του ψυγείου.

Μην τον πιέσεις με το γαλα μην τυχόν και σου το κόψει τελείως. Δινε του μεχρι όσο θέλει και μόλις σκασουν τα δοντακια θα δεις πως θα επανέλθει.

Αφού τρώει τα υπόλοιπα είναι καλα! Αν ανησυχεις για την λήψη ασβεστίου, δινε του τυρακι και μπρόκολο που εχουν πολύ ασβεστιο και καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες.

Δημοσίευση

Εαν τρωει γιαουρτι η τυρι μην ανισυχεις καθολου..μπορει να μη θελει γαλα το βραδυ αλλα να φαει ευχαριστως ενα δροσερο γιαουρτακι με μερικα κομματια φρουτου μεσα η με κανενα μπισκοτακι η ακομα καλυτερα με μουσλι.

Σημβαινει παντως πολλα παιδια να ελλατωνουν κατ ακαιρους το γαλα που πινουν

Δημοσίευση

Αυτό που μπορεις να κανεις αν δεν το κάνεις ήδη ειναι να του πήζεις την κρεμα με γάλα γρεσκο όχι με νερό έτσι ωστε να παιρνει λιγο ασβεστιο ακόμα. Πάντως μην ανησυχεις και εμενα ο γιος μου δεν ήταν απο τα 2 χρονια και μετα πολύ φιλος με το γαλα αλλα επαιρνε ασβέστιο απο τα άλλα φαγητα και μια χαρά ειναι!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...