Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Και εγώ συμφωνώ με τη LaLA. Τα καθισματάκια αυτά είναι σχεδιασμένα ειδικά για τα μωρά από 0 έως 13 κιλά. Αν υπάρχει ταξίδι πολλών ωρών 3, 4 ή και 6 ωρών τι κάνεις? Είναι ειδικά σχεδιασμένα για το σωματάκι τους. Πιστεύω ότι ο παιδίατρος που είπε, ότι δεν είναι καλό για τα νεογέννητα μάλλον δεν είναι καλά ενημερωμένος:angry: (δυστυχώς)!!

Πώς ξέρεις ότι δεν θα μετακινηθείς καθόλου με το μωρό τους πρώτους 3 μήνες? Καταρχήν ακόμη και αν το μαιευτήριο είναι 100 μέτρα μακρυά από το σπίτι και γίνει μετακίνηση με αυτοκίνητο πρέπει οπωσδήποτε το μωρό να μπει σε κάθισμα για την ασφάλειά του, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρέπει να κρατάμε τα παιδιά αγκαλιά γιατί αν έστω γίνει κάτι (που το αντεύχομαι σε όλες μας) το μωρό πετάγεται, περνά το μπροστινό κάθισμα και βγαίνει έξω από το παμπριζ!!!:( Έχω δει σχετικό βίντεο από κρας τεστ (crash test) και ειλικρινά θεωρώ τους γονείς που δεν ασφαλίζουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο πραγματικά ανεύθυνους. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη και ειδικά στην Ελλάδα, που οι οδηγοί δεν τηρούν το όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη. Μπορεί εσύ να είσαι προσεκτικός σαν οδηγός, αλλά ο άλλος είναι??

Εμείς πάντως αυτό το κάθισμα χρησιμοποιήσαμε για την μεταφορά από το μαιευτήριο-σπίτι και γενικά για όλες τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο από την πρώτη στιγμή!:)

• Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Και εγώ συμφωνώ με τη LaLA. Τα καθισματάκια αυτά είναι σχεδιασμένα ειδικά για τα μωρά από 0 έως 13 κιλά. Αν υπάρχει ταξίδι πολλών ωρών 3, 4 ή και 6 ωρών τι κάνεις? Είναι ειδικά σχεδιασμένα για το σωματάκι τους. Πιστεύω ότι ο παιδίατρος που είπε, ότι δεν είναι καλό για τα νεογέννητα μάλλον δεν είναι καλά ενημερωμένος:angry: (δυστυχώς)!!

Πώς ξέρεις ότι δεν θα μετακινηθείς καθόλου με το μωρό τους πρώτους 3 μήνες? Καταρχήν ακόμη και αν το μαιευτήριο είναι 100 μέτρα μακρυά από το σπίτι και γίνει μετακίνηση με αυτοκίνητο πρέπει οπωσδήποτε το μωρό να μπει σε κάθισμα για την ασφάλειά του, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρέπει να κρατάμε τα παιδιά αγκαλιά γιατί αν έστω γίνει κάτι (που το αντεύχομαι σε όλες μας) το μωρό πετάγεται, περνά το μπροστινό κάθισμα και βγαίνει έξω από το παμπριζ!!!:( Έχω δει σχετικό βίντεο από κρας τεστ (crash test) και ειλικρινά θεωρώ τους γονείς που δεν ασφαλίζουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο πραγματικά ανεύθυνους. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη και ειδικά στην Ελλάδα, που οι οδηγοί δεν τηρούν το όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη. Μπορεί εσύ να είσαι προσεκτικός σαν οδηγός, αλλά ο άλλος είναι??

Εμείς πάντως αυτό το κάθισμα χρησιμοποιήσαμε για την μεταφορά από το μαιευτήριο-σπίτι και γενικά για όλες τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο από την πρώτη στιγμή!:)

Δημοσίευση

κορίτσια έχετε απόλυτο δικιο. κ εγώ γι αυτο το λόγο το πήρα απο τώρα για να το μεταφέρω σπίτι...με φοβίσανε όμως ΄όλοι (μα όλοι) οτι το παιδί 3-4 ημερών δεν έχει ακόμα σταθερά κόκκαλα κ οτι δεν κάνει κ τέτοια...γι αυτό άνοιξα κ το θέμα για να δώ κ τις δικές σας γνώμες...το λέω κ στον άντρα μου οτι δεν κάνει κ αυτός μου λέει οτι είναι απο νεογέννητα,,γιατί να μην κάνει? έχω ψιλομπερδευτεί....:huh: :huh:

Δημοσίευση

κορίτσια έχετε απόλυτο δικιο. κ εγώ γι αυτο το λόγο το πήρα απο τώρα για να το μεταφέρω σπίτι...με φοβίσανε όμως ΄όλοι (μα όλοι) οτι το παιδί 3-4 ημερών δεν έχει ακόμα σταθερά κόκκαλα κ οτι δεν κάνει κ τέτοια...γι αυτό άνοιξα κ το θέμα για να δώ κ τις δικές σας γνώμες...το λέω κ στον άντρα μου οτι δεν κάνει κ αυτός μου λέει οτι είναι απο νεογέννητα,,γιατί να μην κάνει? έχω ψιλομπερδευτεί....:huh: :huh:

Δημοσίευση

Επειδή δεν ξέρω πώς να προσθέσω στο μήνυμα βίντεο σε παραπέμπω στο YouTube, στην αναζήτηση γράψε: crash test child seat θα σου βγάλει κάποια αλλά πήγαινε στο: maxi-cosi crash-test: carseat vs. no carseat 2 και παρακολούθησε το βίντεο!:(

Δημοσίευση

Επειδή δεν ξέρω πώς να προσθέσω στο μήνυμα βίντεο σε παραπέμπω στο YouTube, στην αναζήτηση γράψε: crash test child seat θα σου βγάλει κάποια αλλά πήγαινε στο: maxi-cosi crash-test: carseat vs. no carseat 2 και παρακολούθησε το βίντεο!:(

Δημοσίευση

argi μου σε ευχαριστώ πολύ..επίσης είδα κ πολλά βιντεάκια με μεταφορές νεογέννητων στο σπίτι με το καθισματάκι....οπως το ''The carseat test' . Αν το πληκτρολογήσεις αυτό διάλεξε το πρώτο που θα σου βγάλει...πολύ γέλιο..φοβερό;)

Δημοσίευση

argi μου σε ευχαριστώ πολύ..επίσης είδα κ πολλά βιντεάκια με μεταφορές νεογέννητων στο σπίτι με το καθισματάκι....οπως το ''The carseat test' . Αν το πληκτρολογήσεις αυτό διάλεξε το πρώτο που θα σου βγάλει...πολύ γέλιο..φοβερό;)

Δημοσίευση

Κορίτσια και εμένα η παιδίατρος μου είχε πει ΟΧΙ καθισματάκι μέχρι 6 μηνών και το έκανα …..ούτε ριλαξ και δεν τον έβαλα ….πρέπει το κορμάκι του να είναι σε ευθεία, τους πρώτους μήνες και έτσι είχα μόνο καλαθούνα, δεν τον πήγα ταξίδια μακρινά ποτέ και στην παιδίατρο ( 20 λεπτά δρόμος με το αυτοκίνητο) πάντα με την καλαθούνα …..χρησιμοποίησα μετά από 6 μήνες και ριλαξ και καθισματάκι

Δημοσίευση

Κορίτσια και εμένα η παιδίατρος μου είχε πει ΟΧΙ καθισματάκι μέχρι 6 μηνών και το έκανα …..ούτε ριλαξ και δεν τον έβαλα ….πρέπει το κορμάκι του να είναι σε ευθεία, τους πρώτους μήνες και έτσι είχα μόνο καλαθούνα, δεν τον πήγα ταξίδια μακρινά ποτέ και στην παιδίατρο ( 20 λεπτά δρόμος με το αυτοκίνητο) πάντα με την καλαθούνα …..χρησιμοποίησα μετά από 6 μήνες και ριλαξ και καθισματάκι

Δημοσίευση

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι που το έχω απορία εδώ κ καιρό?

Η καλαθούνα ενδείκνειται για μεταφορά μωρού σε αυτοκίνητο?

Αφού στην καλαθούνα το μωρό δεν είναι δεμένο.Δεμένη είναι η καλαθούνα.

Εαν γίνει κάποια πρόσκρουση(ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ)το μωρό πώς θα μείνει ακίνητο μέσα,αφού δεν είναι δεμένο???:unsure:

Δημοσίευση

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι που το έχω απορία εδώ κ καιρό?

Η καλαθούνα ενδείκνειται για μεταφορά μωρού σε αυτοκίνητο?

Αφού στην καλαθούνα το μωρό δεν είναι δεμένο.Δεμένη είναι η καλαθούνα.

Εαν γίνει κάποια πρόσκρουση(ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ)το μωρό πώς θα μείνει ακίνητο μέσα,αφού δεν είναι δεμένο???:unsure:

Δημοσίευση

ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ μου εσύ μάλλον εννοείς το port-bebe γιατί ούτε κ η καλαθούνα είναι δεμένη ...Δεν ξέρω κοπέλα μου τί να πω? Υποτίθεται οτι θα πηγαίνεις πολύ σιγά....εσύ τι αποψη έχεις για το καθισματάκι του αυτοκινήτου?:dry:

Δημοσίευση

ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ μου εσύ μάλλον εννοείς το port-bebe γιατί ούτε κ η καλαθούνα είναι δεμένη ...Δεν ξέρω κοπέλα μου τί να πω? Υποτίθεται οτι θα πηγαίνεις πολύ σιγά....εσύ τι αποψη έχεις για το καθισματάκι του αυτοκινήτου?:dry:

Δημοσίευση

ΙRENEKANTE ΜΟΥ ΕΜΕΊΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΌ ΚΑΘΙΣΜΑΤΆΚΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ Κ ΜΕΤΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ.

ΕΓΩ ΠΟΡΤ-ΜΠΕΜΠΕ ΕΙΧΑ,ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΑΘΙΝΗ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΚΕΙ...

ΕΓΩ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Κ ΚΑΜΙΑ ΨΙΛΟΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Κ ΒΓΑΛΕΙ ΓΟΥΛΙΤΣΕΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΟΔΗΓΕΙΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ..Κ ΠΑΛΙ ΛΕΩ,ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ.

Δημοσίευση

ΙRENEKANTE ΜΟΥ ΕΜΕΊΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΌ ΚΑΘΙΣΜΑΤΆΚΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ Κ ΜΕΤΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ.

ΕΓΩ ΠΟΡΤ-ΜΠΕΜΠΕ ΕΙΧΑ,ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΑΘΙΝΗ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΚΕΙ...

ΕΓΩ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Κ ΚΑΜΙΑ ΨΙΛΟΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Κ ΒΓΑΛΕΙ ΓΟΥΛΙΤΣΕΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΟΔΗΓΕΙΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ..Κ ΠΑΛΙ ΛΕΩ,ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ.

Δημοσίευση

Συμφωνώ με τη LaLa! Εδώ πάντως στη Γερμανία αν δει ο τροχονόμος ότι το παιδί δεν είναι σε ειδικό κάθισμα σε σταματά, σου δίνει πρόστιμο και δεν σε αφήνει να συνεχίσεις χωρίς να βρεις πρώτα ασφαλές μεταφορικό μέσο για το παιδί :) Επίσης αν θέλεις ΤΑΧΙ μπορείς να καλέσεις κάποιο που έχει και παιδικό κάθισμα.

Ένας Τούρκος κάλεσε ΤΑΧΙ για να πάει από το μαιευτήριο στο σπίτι, δεν είχε κάθισμα για το παιδί και το είχε στα χέρια ή σε πορτ μπεμπέ (δε το θυμάμαι καλά) και ο ταξιτζής αρνήθηκε να τον πάρει χωρίς κάθισμα.

ELDO, τί γίνεται αν το κακό συμβεί σε αυτά τα 20 λεπτά απόσταση? και ξαναρωτώ: μπορεί εσύ να οδηγείς προσεκτικά, τί γίνεται, όμως, με τους άλλους οδηγούς??????

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...