Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα.Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν δικαιούται κάποια μόνιμη δημόσιος υπάλληλος την άδεια ανατροφής παιδιού,το λεγόμενο εννιάμηνο, εφόσον ο σύζυγος της δεν εργάζεται.Ευχαριστώ

Δημοσίευση

Καλυτερα να ρωτησεις την υπηρεσια σου.

Μπορει και να μη τη δικαιουσαι.Κριμα βεβαια. :(

Το λεω αυτο γιατι στα δικαιολογητικα που καταθετεις για να παρεις τη αδεια ανατροφής βαζει και ο συζ. μια υπευθυνη δηλωση προς την υπηρεσια/δουλεια του οτι δε θα κανει αυτος τη χρηση αδειας.Ο δικος σου τι θα βάλει;;;Βεβαια μπορει να λεω και χαζομαρες. :?

Παντως να ξερεις οτι μπορεις να την παρεις μεχρι το παιδι να γινει 4. Λογικα ο αντρας σου θα εχει βρει κατι ως τοτε.

Δημοσίευση

Αυτα λεει το άρθρο 53 του Υ.Κ. αλλα για αντρα δημοσιο υπαλληλο(εκπαιδευτικο) και για γυναικα που δεν εργαζεται.

Εχω ομως την εντυπωση οτι ισχυει και το αναποδο.Δηλαδη για γυναικα δημ.υπαλληλο και αντρα που δεν εργαζεται (διαφορετικα υπαρχει ανισοτητα)

5. Αν η σύζυγος του εκπαιδευτικού δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου ή της άδειας ανατροφής, εκτός αν λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με βεβαίωση της δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο υπάλληλος.

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Για τον άντρα ξέρω κ γω οτι δεν τη δικαιούται εφόσον η σύζυγος δεν εργάζεται απλά δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει και το αντίστροφο.Εύχομαι πως όχι.Πάντως στο πρώτο το παιδί δε θυμάμαι να μου ζήτησαν κάποια βεβαίωση από τη δουλειά του άντρα μου..

Ας ελπίσω βέβαια μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα να έχει βρεθεί κάτι.Σας ευχαριστώ κ πάλι

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωχ! τώρα με πελάγωσες.. δεν έχω ιδέα τι γίνεται.. ακόμα είμαι στην 33η εβδομάδα οπότε έχω περιθώριο άλλες 2 εβδομάδες να κινητοποιηθώ. Δεν έχω θήλαστρο, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς θήλαστρο να μαζέψεις γάλα, δεν έχω ιδέα και πως γίνεται. Ακόμα το στήθος τουλάχιστον δεν έχει δείξει δείγματα να μαζεύει γάλα.
    • Καλημέρα κορίτσι μου!! Να χαίρεσαι κι εσύ τον μικρακο σου! Γέρος και τυχερός να είναι! 🩵 Μια χαρά τα πάει ο μικρός σου! Κι εμάς έτσι, σηκωνόταν από 7-8 μηνών, και περπάτησε όταν πάτησε τους 13 μήνες... Και τι... Σηκώθηκε, έκανε ένα βήμα, έκανε δύο, και μετά το πήρε απόφαση και περπατούσε συνέχεια. Δύο μέρες μετά αποφάσισε ότι το κατείχε το άθλημα κι άρχισε να προσπαθεί να ανέβει σκαλιά και σηκωνόταν όρθιος πάνω στην παιδικη καρεκλιτσα του... Άσε... Ο μεγάλος περπάτησε επίσης εκεί στους 13 μήνες, αλλά επειδή τον καλοβολευε το μπιυσουλισμα, όταν ήθελε να πάει κάπου γρήγορα, έπεφτε κάτω και έτρεχε έρπειν 🤣. Και για να μην λέμε ότι "αγοράκια είναι, καθυστερούν" και της γειτόνισσας η κόρη και μιας φίλης μου, βαριοντουσαν να περπατήσουν. Είχαν θρονιαστει στο καρότσι και δεν κάναν βήμα. Εκεί στους 16 μήνες το πήραν απόφαση και περπάτησαν και οι δύο. Οπότε, μην αγχώνεσαι και μη σε αγχωνουν οι άλλοι για τις κατακτήσεις του μικρού. Καλύτερα να μην περπατάει, πιο διαχειρισιμο το παιδί 😅 Και για τις λέξεις που λέει, μια χαρά. Ξέρω πολυγλωσσα παιδάκια που είπαν την πρώτη λέξη μετά τα 2 έτη. Θα πει τις λέξεις που είναι κοινές πιο εύκολα και μετά απλά θα καταλαβαίνει. Ή θα μπλέκει τις γλώσσες. Εκεί 3-4 θα στρώσει νομίζω... Εσάς ακούει και μαθαίνει και 4 γλώσσες με τη μια! Εμάς σκέψου τώρα ο μεγάλος που είναι 3,5 και κάνει αγγλικά και καλά στο σχολείο, ώρες ώρες μου πετάει τα χρώματα στα αγγλικά  (θέλω το blue κουτάλι) 😆 μου λέει και fire truck, και oh my god και με στέλνει 😆 ή τραγουδάει στα αγγλικά τώρα... Ο,τι να 'ναι... Ε φαντάσου το δικό σου που τα ακούει επί καθημερινής βάσης!  Κι εμάς πάντως ο μικρός που ακούει μια γλώσσα λέει μαμά, μπαμπά, γιαγιά, γεια, μπράβο και παειιιι (επειδή ρίχνει κι εμάς τα φαγητά κάτω και του λέω παειιιι! Τώρα τα ρίχνει κάτω και λέει μόνος του "παειιιι" και με κοιτάει και γελάει πονηρά ο εξυπνάκιας 😒). Όσο για το μπουκάλι, εμάς δεν το θέλει με τίποτα. Μόνο από εκπαιδευτικό ποτήρι πίνει και μόνο νερό. Άμα καταλάβει ότι έχει γάλα μέσα το πετάει. Πετούσε και το ποτηράκι με το δικό μου γάλα, δεν καταδεχόταν. Ενώ τρώει κυριολεκτικά τα πάντα, με το γάλα έχουμε θέμα. Με τίποτα, άρνηση στο έπακρο! Εγώ δεν του έδινα μπιμπερο απ' την αρχή γιατί και βαριόμουν και φοβόμουν τη σύγχιση θηλών, κι έλεγα ότι νταξει θα το πάρει όταν κόψω τον θηλασμό όπως ο μεγάλος, αλλά με τίποτα!! Τέλος πάντων, ο παιδίατρος είπε να του δίνουμε άλλα είδη γαλακτοκομικών κι αφού τρώει ψάρια, ας παίρνει το ασβέστιο από κει, οπότε το παράτησα το άθλημα... 🙄 Όσο για το σερι ύπνου κι εμάς 2-3 φορές ήταν. Το ίδιο πρόγραμμα έχει κι εμάς. 7-12 θα κοιμάται και μετά στο διάστημα 12-4 θα κάνει μια αφύπνιση, στην οποία μουρμουριζει και προσπαθεί να ξανακοιμηθεί (τι κλωτσιδι τρώμε είναι άλλη ιστορία) αλλά του πιάνουμε λίγο το χέρι, λίγο χαδακι και ξανά ηρεμεί. Δεν σηκώνεται δηλαδή, με κλειστά μάτια είναι σε όλη τη διάρκεια αυτή... Και τέλος 4-6:30 κοιμάται σα βόδι, χτυπάει το ξυπνητήρι και δεν χαμπαριαζει 😆 αλλά είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα πλέον και ξεκουράζομαι πολύ καλύτερα!
    • Είσαι πολύ γλυκιά! Θα τα λέμε εκεί!
    • https://www.facebook.com/share/1JTcgot5ej/ https://m.me/elena.sideri.1990  κορίτσια μου αυτο ειναι το προφίλ μου κ το messenger..θα χαρώ να μου στείλετε αίτημα κ γιατι όχι να κανουμε κ εμεις μια ομαδική συνομιλία να τα λέμε πιο αμεσα,χαίρομαι να μαθαίνω νέα σας κ δεν μπαίνω εδώ για αλλο λόγο μιας κ ολη η υπόλοιπη ομδα Δεκέμβρη εχει μεταφερθεί κ εκεινη..πηρα απολυτήριο απο εδώ επίσημα.. τέλος τα παιδιά για εμενα😆 αααχ ας ειχα γνωρίσει τον άντρα μου 5 χρονάκια νωρίτερα κ αλλο ενα θα το εκανα😅🤩
    • Ααα κ ο δικός μου μια απο τα ίδια!!Μου λεει μην τα χάσεις ολα,κράτα 4 5 😅 στην πρωτη εγκυμοσυνη ξεκίνησα 55 κ μου έμειναν 3 (τα έχασα κ τα ξαναπήρα κ εμειναν) σημερα μου έφερε μερεντα 😅😅😅😍
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...