Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

η μικρη μου ειναι 7 μηνων καιμ ξεκινησαμε σουπες ,χορτοσουπες για την ακριβεια..

δεν τις τρωει με ιδιαιτερη ευχαριστηση..

4-5 κουταλακια το πολυ..

της βαζω συνηθως πατατα,καροτο,κολοκυθι,σεληνο προς το παρον

μηπως κανω κατι λαθος;

δοκιμασα και γλυκοπατατα,αλλα μου φανηκε πιο αγευστη απο την κανονικη :oops:

εβαλα και λιγο λεμονακι..δεν της πολυαρεσε

εσεις τι χρησιμοποιειτε;

θα μπορουσα να βαζω μεσα λιγο καλαμποκι η αρακα η πρασο μιας και της αρεσουν οι πιο γλυκες γευσεις ;

καμια ιδεα;

ευχαριστω πολυ :)

Δημοσίευση

Καλημέρα!!

Μια χαρά την φτιάχνεις τη σουπίτσα

Σπάνια τα παιδάκια τρώνε με ευχαρίστηση τις χορτόσουπες

Είναι και λίγο άνοστες.. :? πάλι καλά που τρώει και 4-5 κουταλιές

Όταν θα βάλετε και κρεατάκι μέσα θα το τρώει πιο ευχάριστα

Οι δικές μου τουλάχιστον τις έφαγαν καλύτερα

Δημοσίευση

καλημερα maria ioanna

οντως λιγο ανοστες...

οτι και να κανω παλι η γευση θαναι :?

θα περιμενω να δω με το κρεατακι σε καμια βδομαδα!

ο αντρας μου μου λεει αρμεξου και βαλτο στη σουπα να δεις πως θα το φαει :lol:

να τις χαιρεσαι!

Δημοσίευση

ωραία σουπίτσα και εγώ πάντα έβαζα σέλινο γιατί, εκτός των βιταμινών που έχει, δίνει και ωραία γεύση...........κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις (τώρα το σκέφτηκα) είναι να βράσεις κρέας και με το ζωμό του να κάνεις την σούπα! :D θα πάρει ωραία γεύση, ή εγώ έβαζα αναλλάξ μαιντανό ή βασιλικό η και ριγανίτσα, επειδή δεν βάζεις αλάτι κάπως πρέπει να δώσεις και γεύση...

εγώ όταν βράζω μοσχαράκι, τον ζωμό δεν τον πετάω αλλά με αυτό θα βράσω και το ρυζάκι και γίνεται μμμμμμμμ, τουλάχιστον σε μένα αρέσει και στα παιδιά!!! :roll::roll::roll:

επίσης μην ανησυχείς είναι νωρις ακόμη για να τρώει ποσότητες σιγά σιγά ......

καλή επιτυχία :x

Δημοσίευση

γερανακι εμενα παλι το αντιθετο!!!! την χορτοσουπα την λατρεψε απο την πρωτη κουταλια!!!.....εγω εβαζα 1 πατατα 1 καροτο η μισο αναλογος....λιγο σελινο γιατι εχει εντονη γευση...1 κολοκυθι...τα εβραζα και μετα προσθετα 1 κουταλια της σουπας λαδι και μπολικο λεμονακι!! αργοτερα προσθεσα και σπανακι....και μετα ενα κοματακι κρεας...μοσχαρι 2 μερες 2 μερες μονο χορτα 2 μερες μονο κοτοπουλο (με λαχανικα ολα)...

Επισης μπορει επηδει ειναι αρχη να μην της αρεσει!!! εμενα δεν ηθελε με τιποτα τα φρεσκα φρουτα.....αλλα τωρα επεμινα λιγο της εκανα φατσουλες της ελεγα μπρααααβο οποτε ανοιγε το στομα και σημερα τα εφαγε σχεδον ολα!!!

αααα και αν βγαζει δοντακι μην περιμενεις να φαει και τρελλη ποσοτητα....εξαλου στην αρχη ξεκινας με 3-4 κουταλιες και καθε μερα προσθετης ακομα 1-2

Δημοσίευση

εμεις κοριτσια παρολο που εχουν περασει λιγα χρονακια απο τοτε που τρωγαμε σουπιτσες τις εκανα το εξης.επειδη δεν ετρωγε τιποτα,ολα με το ζορι, η γιατρος μου ειπε μεσα στο φαγητο της να της βαζω ενα μικρο κομματι τυρι για να αλμυρηζει λιγο κ να παιρνει γευση.βεβαια καποιο γιατροι απαγορευουν τα γαλακτομικα απο τοσο νωρις.η αληθεια ειναι οτι ετρωγε καπως καλυτερα.

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσια

argi ωραια ιδεα με το ζωμο..και για μας δηλαδη οχι μονο για τη μικρη!

sisi2007 μουπε ο γιατρος ειναι ακομα νωρις για τυρακι..αργοτερα σιγουρα...

κατερινουλα ειχες δικιο για το σεληνο...της το εβγαλα..δεν της πολυαρεσε...ουτε σε μενα αρεσει :?

θα της δοκιμασω αργοτερα καποια στιγμη..

magykal εμενα τωρα ξεκινησε και τρωει...οχι καθε φορα το ιδιο...αλλες φορες 4-5 κουταλιες...και αλλες δεν την προλαβαινω να γεμιζω το κουταλι ...παντως αν δεν θελει αλλο δεν περναει ουτε οδοντογλυφιδα το στομα της σφραγιζει παιδι μου!εκει προπσαθω μια δυο...αν δω οτι δεν θελει δεν την πιεζω,σταματαω...

και οσο και να φαει παντα μετα θηλαζει λες και ειναι νηστικια :lol:

εχουν και αυτα τις ωρες τους καλε αυτο σκεφτομαι...

να τα χαιρομαστε ολες!

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια, και εμενα παει πολύς καιρός απο τότε που ο μικρός μου ξεκίνησε να τρώει.. Παρολαυτα επειδή λατρευω τις σούπες μπήκα στο θέμα. Επειδή η μικρή τώρα ξεκινάει το φαγακι είναι λογικό να αντιδρά ποκιλοτροπως στις νέες γεύσεις. Κατα την γνώμη μου πρέπει να επιμένεις γιατί έχω διαβάσει ότι τα παιδιά χρειάζεται να δοκιμάσουν μια γεύση τουλάχιστον 50 φορές για να την συννηθισουν.. Μπορείς στον ζωμο της σούπας να βάλεις και το πρασακι που σκέφτεσαι απλά αφαίρεσε το μετα γιατί Νομίζω ότι είναι λίγο βαρύ για τώρα. Έπισης συμφωνώ με την Αργυρώ πρέπει να βάζεις μαιντανο και γενικά διΑφορΑ χορταρικα αφού δεν βάζεις αλατακι, τον αφαιρείς στην συνέχεια και αυτόν πριν αλεσεις.

Να τα. Χαίρεστε τα παιδάκια σας :D:x

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...