Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ (ΣΤΟ 8ο ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Η ΤΥΧΕΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ) ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ 4 ΜΗΝΩΝ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΩΡΟ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ!!! ΠΛΗΡΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ, ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΕΠΑΘΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΛΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΕΛΕΓΑ ΝΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!!!

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΑΝ ΣΠΙΤΙ. ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΦΑΓΑ ΦΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ.

ΕΙΜΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ (ΕΥΧΟΜΑΙ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ) ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ΚΑΦΕ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!!!

ΜΗΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ? ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ???

ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΚΛΕΣ?????? :?::?::?::?::?::?::?::?::?:

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΝ 9 ΜΗΝΑ! ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ!!!!!

ΕΠΕΙΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗΣ Κ ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ!!!!!

ΟΠΟΤΕ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΓΥΟΣ!!!!!

Δημοσίευση

Με συγχωρεις thessaloniki86 αλλα η γαστρεντεριτιδα δεν αντιμετωπιζεται με ακτινογραφια κοιλιας!!!!

Οποτε η επεσες σε λαθος γιατρο, η σου εκαναν ακτινογραφια για αλλο λογο.

Η γαστρεντεριτιδα προκαλειται κυριως απο μολυνση του εντερου απο μικροοργανισμους. Αντιμετωπιζεται κυριως στο σπιτι με χρηση ηλεκτρολυτων (αλμορα ) για την αναπληρωση υγρων απο τους εμετους. Αλλοτε δινεται κ ιμοντιουμ για το εντερο η πριπεραν για τον εμετο. Αλλοτε ακομα κ κοκα κολα!

Ακτινογραφια γιατι σου εκαναν??

Παντως στην αρχη της εγκυμοσυνης, η ακτινογραφια θεωρειται επιβλαβης για το εμβρυο.

Δημοσίευση

thessaloniki86 καλησπέρα....σαφώς και μία ακτινογραφία επιβαρύνει με ακτινοβολία τον οργανισμό του ανθρώπου, αλλά σε τόσο αρχικό στάδιο για την ενδεχόμενη σύλληψη σου θεωρώ ότι δεν έχεις πρόβλημα κούκλα μου......είναι υπερβολικά νωρίς να ανησυχείς αν έχεις κάνει κακό στο έμβρυο....έχει πολύ δουλειά ακόμη για να δημιουργηθεί.....θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα....γιατί ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για έμβρυο...σε φιλώ και μην αγχώνεσαι.....αυτό είναι χειρότερο για το νινάκι...:))...

Δημοσίευση
Με συγχωρεις thessaloniki86 αλλα η γαστρεντεριτιδα δεν αντιμετωπιζεται με ακτινογραφια κοιλιας!!!!

Οποτε η επεσες σε λαθος γιατρο, η σου εκαναν ακτινογραφια για αλλο λογο.

Η γαστρεντεριτιδα προκαλειται κυριως απο μολυνση του εντερου απο μικροοργανισμους. Αντιμετωπιζεται κυριως στο σπιτι με χρηση ηλεκτρολυτων (αλμορα ) για την αναπληρωση υγρων απο τους εμετους. Αλλοτε δινεται κ ιμοντιουμ για το εντερο η πριπεραν για τον εμετο. Αλλοτε ακομα κ κοκα κολα!

Ακτινογραφια γιατι σου εκαναν??

Παντως στην αρχη της εγκυμοσυνης, η ακτινογραφια θεωρειται επιβλαβης για το εμβρυο.

Έλα μου ντε!

Πώς γίνεται να κάνουν ακτινογραφία για γαστρεντερίτιδα; Αν είναι δυνατόν!

Επειδή έχω περάσει πολλές κρίσεις γαστρεντερίτιδας, συμφωνώ με την Konstans: primperan (τα οποία για ένα διάστημα τα είχα κάνει καραμέλες!) και σπράιτ (αυτό μου έδινε ο γιατρός μου, όχι κόκα κόλα!).

Θεσσαλονίκη, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και αν είσαι έγκυος να μην έπαθε τίποτα το έμβρυο! Αν δεν είσαι ακόμα καλύτερα, για να μην έχεις και το άγχος, και ο επόμενος μήνας καλός είναι!

Δημοσίευση

καλησπερα κουκλες!!! βασικα δεν ανησυχω τοσο πολυ για μενα γιατι οπως σας ειπα δεν εχω καν καθυστερηση ακομα και ουτε βλεπω να εχω δυστυχως!!!

απλα εχω ακουσει κατα καιρους πολλες ανησυχιες για το θεμα αυτο και ηθελα τη γνωμη σας!!!

εχετε δικιο οτι η ακτινογραφια ηταν περιτη!! απλα πηγα σε εφημερευοντα (στο αχεπα για την ακριβεια) και μου ειπαν πως αυτη ειναι η διαδικασια που ακολουθουν σε τετοιεσ περιπτωσεις. εξετασεις αιματος ακτινογραφια κοιλιας και ορο για την αφιδατωση. τι να πω μακαρι να ξερα!!!

σας ευχαριστω πολυ παντως για τις απαντησεις σας και ευχομαι οτι καλυτερο σε ολες!!! με το καλο να εχουμε ολες συντομα ενα μωρακι!!!

Δημοσίευση

φιλεναδιτσα μου,τι μου θυμισες!!!!να ευχεσαι να μην εισαι.κ εγω ετσι την πατησα.ενα βραδυ με επιασε κολικος νεφρου,με εκαναν ακτινογραφια,εμενα δεν με ρωτησαν αν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσηνης κ εγω το βοδι ουτε το σκεφτηκα να το πω απο μονη μου,ουτε εγω ειχα ακομη καθηστεριση αλλα αφου προσπαθουσα αυτο ηταν αναμενομενο.παω στο γιατρο να δει την ακτινογραφια και με ρωτησε αν ειμαι αδιαθετη η αν περιμενω στα κοντα και του ειπα οχι εχει περιπου 1,5 με 2 εβδομαδες που καθαρισα και μου ειπε οτι κατι φαινεται εδω αλλα τελος παντων κ αυτος ο αχρηστος!!!!ηταν το εμβρυακι μου.με βαζουν μια ηρεμηστηκη κ σπιτι μετα απο 2 εβδομαδες περιπου δεν θυμαμαι,περιμενα περιοδο δεν μου ηρθε και εκανα τεστ και βγηκε θετικο,δεν αντεξε ομως η ακτινογραφια το σκοτωσε.μακαρι να μην εισαι κοριτσαρα μου!!!!!!

Δημοσίευση

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΤΗΛ.Κ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ....ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΗ Η ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ Κ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Δημοσίευση

Μεχρι την καθυστέρηση και την πιστοποίηση της κύησης, είτε ακτινογραφία, είτε φάρμακα να είχες πάρει, δεν επιρεάζουν το "εμβρυο" και δεν υπαρχει λόγος να διακοπεί η κύηση! Ο μεγάλος κίνδυνος είναι στην οργανογέννεση που ξεκινάει αργότερα. Αυτό λέει ο γιατρός μου, που είναι από τους πιο παλιούς και έμπειρους σε μεγάλο μαιευτήριο, αλλά και οι υπόλοιποι γυναικολόγοι στο νοσοκομείο που δουλεύω! Τους είχα κάνει την ερώτηση κι εγώ γιατί δούλευα μεχρι την 12η εβδ. στο χώρο του νοσοκομείου και φοβόμουν μόνο και μόνο που πέρναγα εξω απ΄το ακτινολογικό. Αν με το καλό είσαι έγκυος, μην τυχόν σου πει κανενας για διακοπή, γιατί δεν ισχύει. Να πάρεις και άλλη ιατρική γνώμη.

Δημοσίευση

ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΑ.... (ρωτα βεβαια κ γιατρο)

Οι περισσότερες διαγνωστικές ακτίνες X (οδοντιατρικές ακτίνες X, παραδείγματος χάριν) δεν εκθέτουν το έμβρυο σε αρκετά υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας ώστε να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Ενώ η εμβρυϊκή έκθεση σε περισσότερο από 10 rads (μονάδα μέτρησης για την απορροφήσιμη ακτινοβολία) έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τους κινδύνους για μαθησιακές δυσκολίες και ανωμαλίες ματιών, εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Είναι σπάνιο μια διαγνωστική ακτίνα X να ξεπερνάει τα 5 rads. Επισημαίνεται ότι μετά από την ακτινολογική εξέταση δεν παραμένει ακτινοβολία ή ραδιενέργεια στο σώμα

Ξέρετε ότι: κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό σας εκτίθεται σε περίπου 100 millirads φυσικής ακτινοβολίας από τον ήλιο και τη γη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...