Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αμνιοκέντηση;;;;


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Είμαι 14+2 εβδομάδων και την Πέμπτη που πήγα στο γιατρό τέθηκε το θέμα της αμνιοκέντησης.

Τα αποτελέσματα της αυχενικής-papp A ήταν κάτι παραπάνω από καλά. Για την ακρίβεια ο γυναικολόγος μου, μου είπε πως σπάνια βλέπει τόσο καλά.

Επειδή δεν τα έχω μαζί μου σας λέω στο περίπου 1:14.500 για down 1:34.000 για τρισωμία 18 νομίζω και 1:112.000 για την άλλη τρισωμία.

Παρ' όλα αυτά ο γιατρός μου, μου έδωσε 2 εβδομάδες για να το σκεφτώ χωρίς να με προτρέπει για κάτι. Γενικά αυτή είναι η τακτική του εκτός και αν βλέπει κάτι κακό ή υπάρχει ιστορικό. Δηλ το αφήνει ολοκληρωτικά πάνω στο ζευγάρι.

Εσείς τι λέτε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AAAAAAAA, κάποια άλλη φαντάζομαι ότι δεν θα το συζητούσε και θα έλεγε με τέτοια αποτελέσματα και νεαρή ηλικία γονέων δεν το κάνω. Αλλα είμαι λίγο γκαντέμο πανάθεμα με. Αν είμαι η 1 στις 112.000;;;; :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για να καταλάβω,ο γιατρός σου αφήνει το περιθώριο σε όλα τα ζευγάρια να κάνουν αμνιοπαρακέντηση άν θελήσουν ακόμα κ αν το ιστορικό είναι καθαρό,είναι νεαροί κ οι δύο γονείς κ έχουν τέτοια αποτελέσματα;;;

Περίεργο,εδώ άλλοι άν δεν συντρέχει σοβαρότατος λόγος ούτε κάν βάζουν τους γονείς σε αυτή τη διαδικασία ή έστω στη σκέψη που θεωρώ(χωρίς να την έχω βιώσει) είναι λίγο ψυχοφθόρα..η αναμονή των αποτελεσμάτων κ μόνο αρκεί για να σε τρελάνει.Αν είσαι τόσο πολύ αγχώδης κ υπάρχει περίπτωση να περάσεις τους επόμενους 7 μήνες με αμφιβολίες..τί να πώ..σκέψου το καλά..κ καλά αποτελέσματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν εισαι γκαντεμω τοσο πολυ τοτε βγαινοντας απ την αμνιο θα σου ρθει ενα κεραμιδι στο κεφαλι.σορρυ κιολας αλλα νευριαζω πολυ με τους γιατρους που μας πανικοβαλλουν κ μας αγχωνουν.αφου δεν εμπιστευεται την αυχενικη τοτε γιατι σ εβαλε να τη κανεις?κ αφου δε συντρεχει καν λογος ηλικιας η κληρονομικοτητα τοτε γιατι να ρισκαρεις το μωρακι σου?η γιατι να δωσεις τα λεφτα σου

εγω ειμαι 35 πατημενα αλλα συζητησαμε με το γιατρο μου τη πιθανοτητα να μου κανει ζημια η αμνιο κ συμφωνησαμε να κανουμε ενδελεχεις υπερηχους ωστε να δουμε αν παει κατι στραβα.κ αν δουμε τοτε ναι.αλλα με καλη αυχενικη κ με αριστη ανατομια των μωρων μου οχι δε το ρισκαρω.αν ειναι απ το θεο ναι,αλλα οχι απο την υπερβολη των γιατρων.ΤΟΝΙΖΩ.σε περιπτωση που ολα δειχνουν καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα και απο εμένα. Κοίτα εγώ θα σου πω καθαρά τη γνώμη μου αλλά την απόφαση θα την πάρετε εσείς και μόνο εσείς. Όταν γέννησα τη κόρη μου δεν έκανα αμνιο αλλά λίγο πριν το τέλος της γέννας είχα αγχωθεί τόσο πολύ που μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που δεν την έκανα.

Είπα πως στο 2ο θα κάνω βρέξει χιονίσει...βέβαια με πρόλαβαν τα γεγονότα γιατί η αυχενική μου δεν ήταν και τόσο καλή και έκανα λήψη τροφοβλάστης, αλλά και καλή να ήταν πάλι θα έκανα. Δεν μπορώ να ζω μέσα στο άγχος και αν υπάρχει και καλός γιατρός τότε οι κίνδυνοι για αποβολή ελαχιστοποιούνται.

Βέβαια μετά τίθεται άλλο θέμα, αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά τότε τι κάνουμε αλλά αυτό ούτε να το σκέφτεσαι. Να είσαι θετική και να έχεις πίστη και όλα θα πάνε καλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ποσο χρονων εισαι?

αποσο ξερω η αμνιο σχεδον "επιβαλλεται" σε γυναικες απο 35 κ πανω, ασχετως των αποτελεσματων της αυχενικης..

αν δε συντρεχουν λογοι για καποιο κληρονομικο νοσημα κ ανεισαι νεα σε ηλικια δε βρισκω λογο να υποβληθεις σε ολη αυτη τη διαδικασια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Andriani10 τα αποτελέσματα σου ειναι πάρα πολύ καλά. Εάν δεν υπάρχει ιστορικό αλλά και θεμα ηλικίας εγώ θα σου έλεγα να μην κανεις γιατί καταρχην εχει και ενα ποσοστο μικρο βεβαια 1% αποβολής. Ο δικός μου γιατρός οταν ειχα κανει την αυχενικη και ηρθαν τα αποτελέσματα ουτε καν συζητησε το να κανω αμνιοκεντηση, εφόσον και το υγρό ηταν σε καλα επιπεδα αλλα και τα ποσοστα καλά. Τωρα αν εσυ θεωρεις ότι θα νιωθεις καλυτερα αν κανεις ειναι δικη σου αποφαση. Οσο για την γκαντεμια....εισαι πολύ τυχερη ηδη που εχεις ενα μωρακι στην κοιλιτσα σου. Μην ανησυχεις και ολα θα ειναι τελεια. Με το καλο!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ :D ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΙΟΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ????

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ????

ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ 2%ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟ?????

ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΡΥΠΙΜΑ Κ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΙΝΙ????

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ????

ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΙΣΕ!!!!

ΣΟΥ ΜΗΛΑΩ ΕΓΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1:25 !!!! NAI THN EKANA Κ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ!!! ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!! ΕΦΑΓΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΙΚΗ!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα καμία ανησυχία, ούτε έκανα φυσικά αμνιο. Στη δεύτερη, κι ενώ η αυχενική και η papp a ήταν άριστες (1 στις 20000) κάτι δε μου πήγαινε καλά... Εκανα αμνιο κι ενώ τα πρώτα αποτελέσματα ήταν καλά τα δεύτερα δυστυχώς έδειξαν μια σπάνια πολύ σοβαρή χρωμοσωμική ανωμαλία που θα οδηγούσε σε βαριά ανάπηρο σωματικά και πνευματικά παιδί..

Και σου το λέω, γιατι τότε όλοι μου έλεγαν "Είσαι τρελλή να τρυπηθείς χωρίς λόγο;;;;;;"

Μόνο ο γιατρός μου μου είχε πει αυτό : "η γυναίκα πρέπει να ακολουθεί τη διαίσθησή της"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Είμαι 28 και ο άντρας μου 29. Ο γιατρός μου ναι σε όλες τις γυναίκες αφήνει το περιθώριο να το σκεφτούνε όσο καλά και να είναι τα αποτελέσματα και το αφήνει ολοκληρωτικά στο ζευγάρι χωρίς να σε προτρέπει να κάνεις ή να μη κάνεις.

Αν δει κάτι κακό στο προτείνει από μόνος του βέβαια.

Εχω στο φιλικό ευτυχώς και όχι στο οικογενειακό περιβάλλον μου άτομα που υποβλήθηκαν σε άμνιο και τροφοβλάστη αντίστοιχα και με τα δύο αποτελέσματα δηλ το ένα μωράκι ήταν οκ και το άλλο με ντάουν.

Το κακό της υπόθεσης είνια πως η αυχενική είναι στατιστική και όχι διαγνωστική και επειδή έχω δει πολλά να συμβαίνουν γύρω μου ψιλοφοβάμαι.

Πιστεύω όλες οι μανούλες μέλλουσες και μη το καταλαβαίνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ανδριανη μου δεν νομιζω πως υπαρχει λογος να μπεις στην διαδικασια να την κανεις εφοσον δεν συντρεχει λογος ανυσηχιας κ τα αποτελεσματα σου ειναι καλα.πραγματι στι χαρτι που σου δινουν απο το μικροβιολογικο αναφερει οτι η εξεταση ειναι στατιστικη κ οχι διαγνωστικη αλλα αυτο δεν παιζει κανενα ρολο.αν ηταν ετσι τοτε ολοι οι γιατροι θα επεβαλαν στις γυναικες να κανουν αμνιοπαρακεντηση ασχετως ηλικιας κ εξετασεων.δεν θα μας εβαζαν να κανουμε αυτην την εξεταση.κ στο πρωτο μου παιδακι που ημουν 26 κ τωρα που ειμαι 30 κ οι δυο γιατροι που με παρακολοθουν,κανενας δεν μου ειπε να επιλεξω αν θα την κανω η οχι.απο την στιγμη που η αυχενικη ειναι μεσα στα ορια,υπαρχει το ρινικο οστο κ τα αποτελεσματα της εξετασης ειναι καλα...τοτε δεν υπαρχει λογος να υποβληθεις σε μια τετοια εξεταση που καλως ή κακως εχει τα θετικα του αλλα κ τα αρνητικα του.αλλωστε οι γιατροι βλεπουν ήδη απο τον υπερυχο αν παει κατι στραβα με το μωρο.η εξεταση με το αιμα απλα επιβεβαιωνει την αυχενικη κ δινει στοιχεια που ειναι κ στατιστικα γιατι βοηθουν την επιστημη.η αποφαση βεβαια ειναι δικη σου κ σου ευχομαι το καλυτερο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα Ανδριανή, μου κάνει και εμένα εντύπωση ενω έχετε αριστα αποτελέσματα, μικρή ηλικία αλλά και δεν υπάρχει κληρονομικοτητα να σου βαζει διλλημα για το εαν θέλεις να κανεις την εξέταση την οποία την κάνουν εφόσον συντρέχουν λογοι σε κοπέλες ανω των 30. αυτο για την καντεμια δεν το σχολιαζω.....απλα εισαι αγχομενη και σε καταλαβαινω το εχω περασει και εγω για αλλους λογους βεβαια.

σου ευχομαι με το καλο να γεννησεις και να χαλαρωσεις ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...