Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Βρε μανούλες πείτε μου....Ηρθε η ωρα να δώσω στην μπεμπούλα μου αυγό! :o:o:o

Πως το δώσω μελάτο ή σφιχτό???? :?:?

Εχω ακούσει κ διαβάσει πολλά για το μελάτο(ότι υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας)κ έχω μπερδευτεί κ φοβάμαι! :o:o

Τι να κάνω?!πως να το δώσω?Εσείς τι κάνετε?! :?:?:?

Δημοσίευση

καλημερα!

εγω στη ναχη το εδινα σφιχτο και το ανακατευα με λιιιγο λαδακ ιγια να γινει πιο μαλακο.

τωρα το βραζω 4λεπτα απο την ωρα βρασμου)αυγο ψυγειου) και γινεται λιιιγο μελατο και βαζω κα ιψωμακια..αλλα στην αρχη σφιχτο εδινα. με 5 λεπτα απ οτην στιγμη που βραζει πιστευω θα εισαι ενταξει.

καλη αρχη!!

Δημοσίευση

Και εγώ κορίτσια στην αρχή σφιχτό το έδινα και μερικές φορές μπορεί να σας φανεί αηδία αλλά το έριχνα μέσα στην φρουτόκρεμμα. Εμένα το έτρωγε άλλα παιδάκια δεν τους αρέσει.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Και εμεις τωρα ξεκινησαμε το αυγο και της το δινω μελατο (5λεπτα). Το βαζω στο μπλεντερ με ψωμακι και τυρακι και της το αλεθω μεχρι να γινει λιωμα σαν κρεμα (προσθετω και λιγο βρασμενο νερακι ωστε να γινει κρεμα εντελως χωρις κομματακια μεσα).Απλως οταν βλκεπω οτι το τρωει της βαζω παραπανω ψωμακι μεσα Της το δινω το πρωι αντι για φρουτο και το φρουτο τς το δινω το βραδυ (εκτος απο πορτοκαλι). Ελπιζω να σε βοηθησα

Δημοσίευση

juliet εγώ στην αρχή του έδινα μόνο τον κρόκο σφιχτό και μετά από καιρό του το έδωσα ολόκληρο πάλι σφιχτό(αν και το ασπράδι δεν το πολυθέλει) .Όπως λέει και η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ορισμένα παιδιά όπως και ο δικός μου το τρώνε έτσι, άλλα όχι.Δοκιμάζεις και βλέπεις.Το μελάτο και εγώ ακόμα φοβάμαι να του το δώσω.

Δημοσίευση

Koritsia gia dite ligo kai autes tis odigies

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΨΟΓΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Το φαγητό είναι πηγή πολλών μικροβίων,κάποια από τα οποία μπορεί να αποβούν θανατηφόρα.Για τον λόγο αυτόν στην κουζίνα μας θα πρέπει να ισχύουν αυστηροί κανόνες υγιεινής.Μην τρομάζετε! Οι συστάσεις της ελληνίδας ειδικού δεν είναι δύσκολο να ακολουθηθούν και δεν απαιτούν εξωτικά υλικά: σαπούνι,νερό,χλωρίνη σε συνδυασμό με κοινή λογική περιλαμβάνει η συνταγή της για να μην ενταχθούμε στο 15% των νοικοκυριών που φιλοξενούν σαλμονέλα στο σφουγγάρι του νεροχύτη τους!

* Πλένετε καλά φρούτα και λαχανικά.Αλλάξτε νερό τουλάχιστον δύο φορές και απαλλαγείτε από τα εξωτερικά φύλλα λαχανικών όπως το μαρούλι και το λάχανο που φιλοξενούν περισσότερα μικρόβια.

* Χρησιμοποιήστε διαφορετικές επιφάνειες κοπής για ωμά κρέατα και λαχανικά.Οι πλαστικές είναι καλύτερες από τις ξύλινες για τα κρέατα καθώς δεν είναι πορώδεις (και άρα δεν παρέχουν καταφύγιο σε μικροοργανισμούς).

* Πλένετε και στεγνώνετε τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήσατε για τον τεμαχισμό ωμού κρέατος.Ιδανικά μετά το πλύσιμο θα πρέπει να περαστούν με ελαφρό διάλυμα χλωρίνης (μια κουταλιά χλωρίνης σε ένα λίτρο νερού).

* Εχετε διαφορετικά σφουγγάρια για διαφορετικές εργασίες.Μη χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι για τα πιάτα και τον πάγκο της κουζίνας.Πλένετε και απολυμαίνετε (σε διάλυμα χλωρίνης) τα σφουγγάρια και τις πετσέτες καθαρισμού σε τακτά χρονικά διαστήματα.

* Στεγνώστε πιάτα,μαχαιροπίρουνα,πάγκους και σφουγγάρια.Τα μικρόβια αγαπούν την υγρασία.

* Το καλομαγειρεμένο κρέας είναι το ασφαλέστερο. * Ποτέ μην καταναλώνετε ελαφρά άψητο χοιρινό κρέας.

* Ο κιμάς,ο οποίος περνά περισσότερα στάδια ανθρώπινου χειρισμού σε σχέση με το άθικτο κρέας και μπορεί να προέρχεται από πολλά μέρη του ζώου,έχει αυξημένες πιθανότητες να φιλοξενεί μικρόβια.Πάντα τα μπιφτέκια πρέπει να είναι καλοψημένα,περισσότερο από την μπριζόλα!

* Τα πουλερικά είναι πολύ καλοί ξενιστές σαλμονέλας. Μαγειρέψτε τα καλά.

* Χρησιμοποιήστε τη λογική σας: μην αφήνετε τη γεμιστή γαλοπούλα να περιμένει (δίνετε χρόνο σε μικρόβια να αναπτυχθούν).Βάλτε την αμέσως στον φούρνο.

* Βάλτε το ψάρι στη φωτιά αμέσως μόλις το βγάλετε από το ψυγείο.Ειδικά για το ψάρι καλό είναι αυτό να μην έρχεται ποτέ σε θερμοκρασία δωματίου καθώς υπάρχει πιθανότητα παραγωγής της τοξίνης ισταμίνη. * Μη δίνετε στα παιδιά άβραστα ή ημιβρασμένα αβγά ή προϊόντα όπως η μαγιονέζα που γίνονται με ωμά αβγά. * Δίνετε στα παιδιά παστεριωμένους χυμούς φρούτων ή φρεσκοστυμένους σπιτικούς (που πρέπει να καταναλώνονται άμεσα).

* Βάλτε το φαγητό που περίσσεψε στο ψυγείο χωρίς να το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

* Στο ψυγείο βάλτε σε χωριστά σημεία τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα και βεβαιωθείτε ότι χυμοί από ωμό κρέας δεν έχουν πέσει πάνω σε φρούτα και λαχανικά που θα φαγωθούν ωμά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?artId= ... z1F45ui9nf

To antegrapsa apo edw http://www.tovima.gr/default.asp?artId= ... 23/01/2011

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...