Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑ 4 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ & ΚΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ


Recommended Posts

Κορίτσια μήπως καμία ιδέα….. κάτι δοκιμασμένο σε ανάλογη περίπτωση ?

Ο Χρηστάκης μου τον Μάιο θα κλείσει τα 4. Από τα 2 και μετά το καλοκαίρι άρχισα να τον έχω όλη την ημέρα χωρίς πάνα και είδα ότι έμαθε γρήγορα και του άρεσε, όλη την ημέρα έκανε τσίσα είτε στην αυλή (μένουμε σε μονοκατοικία – χωριό ) είτε στην τουαλέτα, έβλεπε και τα μεγαλύτερα ξαδερφάκια του και ήθελε και εκείνος να είναι “μεγάλος ”.

Όμως τα κακά του ήθελα να τα κάνει στην πάνα. Του πήρα γιο-γιό …. “μαμά πονάει ο κώλος μου :lol: …. Αυτό με ενοχλεί :evil: ”….. του πείρα κάθισμα για την λεκάνη με σκαλοπατάκια και φατσούλες…… για να κάνει τσίσα όλα καλά, αλλά κακά τίποτα …… κάποιες φορές μόνο στην αυλή ….. είναι παιδί της φύσης :lol::lol::lol::P

Τον Αύγουστο ήρθε και ο αδερφούλης του ο Θεμιστοκλής :!:

Πέρασε ο χειμώνας και πήγαμε και παιδικό από τον Φεβρουάριο (2010) όλα καλά γιατί εκεί για τις τέσσερις ώρες που βρισκόταν δεν έκανε κακά. Ήρθε και το καλοκαίρι στα 3 χρόνια +++ και πάλι τα κακά με τίποτα… τα δοκίμασα όλα….. πότε με μαλώματα ….. πότε με χαδάκια ….. με τάξιμο … με ώρες να συζητάμε, να το αποφασίζουμε και στο τέλος > δεν θέλω . Μία φορά τον άφησα 2 εικοσιτετράωρα και δεν έκανε, ενώ μου είπε “θέλω”, ε δεν θα το σκάσω και το παιδί μου.

Μου πέρασε από το μυαλό μήπως επηρεάζετε από τον αδερφούλη του που φοράει, αλλά δεν μου είπε ποτέ το μωρό μου “γιατί ο Θέμης φοράει και εγώ θέλεις να το κόψω ? ” ενώ γενικότερα είναι πολυλογάς :P:D:D:D

Ξεκινήσαμε να κόψουμε την πάνα το βράδυ …. Στην αρχή κάθε 30 λεπτά ……. Μετά σταδιακά μεγάλωνα την διάρκεια ….. αλλά έτσι και ξεφεύγαμε τις 3 ώρες , του έφευγαν του καημένου….. πέρασαν 3 μήνες, τίποτα, κουράστηκα και εγώ ( ξενύχτια και δουλειά 10-12 ώρες την ημέρα, πόσο να αντέξω ) …ήρθαν και τα κρύα και ξανά πάνα το βράδυ και στα κακά ακόμα τίποτα τελικά.

Η παιδίατρος είπε πως όταν έρθει η ώρα του θα μου το ζητήσει μόνος του :!::!::!: ……

Φέτος το καλοκαίρι θα κάνουμε πάλι τον αγώνα μας ….

Μήπως υπάρχει κάτι που δεν έκανα ???? :?::?::idea::idea:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελένη καλημέρα, εσύ έκανες ό,τι μπορούσες δεν υπάρχει κάτι που δεν έκανες και θα συμφωνήσω με την παιδίατρο σας, άστον θα το ζητήσει μόνος του, αυτό που - ίσως - να έκανα ήταν να μην του φορούσα πάνα το βράδυ! αλλά κακά το βράδυ στον ύπνο του? ή του την φοράς για το πιπί μόνο?

υπάρχει μια ορμόνη που εκρίνει ο οργανισμός μας που είναι υπεύθυνη για αυτή την λειτουργία δλδ τον έλεγχο του πιπί και κακά, ίσως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στον οργανισμό του!!!

μίλησέ του, τι λέει για αυτό? ίσως να έχει κάποια φοβία.......

φιλάκια και στα όμορφα παιδάκι και σε σένα.....παρεπιπτόντως χάθηκες!!! :?:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελένη καλημέρα! Στο τέλος όλα τα παιδιά κόβουν την πάνα. Δώσε του τον χρόνο που θέλει. Και εμένα η Νατ την έκοψε στα 3,5. Έλεγε πότε θέλει κακά, της έβαζα την πάνα και τα έκανε. Της έλεγα κάθε μέρα πόσο χαρούμενη θα ήμουν αν έκανε τα κακά της στην τουαλέτα, αλλά τίποτα. Της είπα ότι αν θα κάνει τα κακά της στην τουαλέτα θα της πάρω ένα δωράκι... τίποτα. Σε άλλα παιδιά πιάνει.

Σε κάποια φάση έκανε και πιπί πάνω της. Ήξερε ότι δεν φοράει πάνα και παρόλα αυτά κατουριόταν. Κάποια φορά έμεινα από ρούχα ενώ ήμασταν έξω.. Το είχε βρει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν κατουρηθώ. Οπότε τη μάλωσα, της είπα ότι μου βρωμάνε τα κακά της και ότι δεν μου αρεσει πια να την αλλάζω και ένα πρωινό έγινε το θαύμα. Έκανε τα κακά της στην τουαλέτα χωρίς να της πω εγώ τίποτα!!!! Και από τότε μόνο εκεί!!! Πάνα τέλος. Της έβαζα τη νύχτα μέχρι να τη βγάλει στεγνή για μια εβδομάδα τουλάχιστον. Μετά και αυτή τέλος.

Κάθε φορά που έκανε ένα βήμα, της έλεγα μπράβο και της έδινα και κάτι.

Γνώμη μου είναι να μην τον πιέζεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλως την , καιρο εχουμε να σε "δουμε" ! Μεγαλωσαν πολυ τα παιδακια σου να τα χαιρεσαι !!!

Δεν ξερω αν καταλαβα καλα , ο μικρος εκανε καποιο διαστημα χωρις την πανα κακα και μετα το σταμάτησε ? Ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα με τα κακα γιατι τα μικρουλια νιωθουν οτι αποχωριζονται ενα κομματι απο τον εαυτο τους . Και η δικια μου την πρωτη φορα κοιτουσε καπως περιεργα , σα να αγχωθηκε λιγακι . Μερικα παιδακια επισης , σιχαινονται να τα κανουν εκτος πανας . Περιεργο ναι , το αντιθετο θα επρεπε να ισχυει αλλα το χω ακουσει απο πολλους γονεις .

Για τη βραδινη πανα θα σου πω τι συνεβει με μας . Η μικρη μου εκοψε γρηγορα και αποτομα την πανα απο μονη της και δεν δεχοταν με καμια δυναμη να βαλει ουτε τη βραδινη . Ειχαμε καποια ατυχηματα αλλα οχι κατι φοβερο . Μια χαρά δηλ , χωρις κοπο απο μερους μου τα κατάφερε ολα μονη της . Α, να συμπληρωσω οτι επισης δεν δεχεται με καμια δυναμη να την ξυπνησεις και να κανει τσισα . Δεν θα κανει και οταν γυρισει στο κρεβατι μπορει να τα κανει τα επομενα 5 λεπτα . Ξεροκέφαλη ...σαν τη μανα της :mrgreen:

Καποια στιγμη νομιζω τον Οκτωβριο (ειχε κοψει την πανα απο τον Ιουνιο, 2χρ) , αρχισε να χει καποια ατυχηματα στη διαρκεια της μερας και της νυχτας . Την ημερα λες και το εκανε επιτηδες με κοιτουσε και μου λεγε "μαμα τσισι" και τα αμολαγε !!! Το βραδυ δε , αλλαζα σεντονια πανω απο 2 φορες .

Καταλαβα οτι η μικρη μου περναει καποια φαση , πολλα καινουργια πραγματα μαζι , φοβηθηκε καπως ήθελε να νιωθει παλι μωρο . Δυο βδομαδες κρατησε αυτη η φαση και μετα ολα καλα . Το "κακο" ομως ήταν οτι εγω δεν αντεξα τα νυχτερινα και της εβαλα παλι πανα . Ειχα απογοητευτει τελειως γιατι εβλεπα καθε πρωι την πανα μουσκεμα και η μικρη να μην ενοχλειτε καθολου . Εβλεπα αδυνατο να βρουμε μια λυση για τη νυχτα με δεδομενο οτι δεν συνεργαζοταν αν την σηκωναμε να κατουρησει μες τη νυχτα .

Ωσπου μια μερα , δεν ειχα προβλεψει και τελειωσαν οι πανες ! Της ειπα οτι δεν εχουμε πανα αποψε , ξεχασαμε να παρουμε και αν θελει να κανει τσισα μπορει να με φωναξει να παμε τουαλέτα . Ετσι ακριβως εγινε !!!! Ξυπνησε στις 2 και με φωναξε να κανουμε τσισα , το ιδιο εγινε και την επομενη και την μεθεπομενη . Βεβαια μου ειπε κανα δυο φορες , ποτε θα παρουμε πανες , αλλα της απαντουσα οτι πλεον δεν τις χρειαζεται .

Εγω να σου πω την αληθεια δεν εχω "εκπαιδευσει" τη μικρη μου σε τιποτα . Δεν δεχεται σε καμια περιπτωση να κανει κατι αν αυτη δεν αισθανεται ετοιμη . Οτι μα οτι και να χει κανει το εχει κανει ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΗ της . Εγω απλα ειμαι απο διπλα να της δειχνω τον τροπο .

Καλη επιτυχια !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΙΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΚΑΛΙΟΚΑΙΡΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σα ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Χάθηκα γιατί είναι πολλές οι ώρες δουλειάς μου και μετά δίνω όλο μου το χρόνο στα παιδάκια μου και όπως καταλαβαίνετε στο τέλος της βραδιάς ….. ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ :( ……. Την περσινή χρονιά είπα πολλές φορές πως θα πάρω τα βουνά :o:?:shock: ……..

Αrgi μου, όχι κακά δεν κάνει το βράδυ από 1,5 χρονών, μόνο τσίσα.

Το τι κουβέντες έχουμε κάνει !!!! άπειρες ….. δεν ξέρω, εντωμεταξύ αν του πω να μην βάλουμε πάνα το βράδυ, δεν θα φέρει αντίρρηση, ίσως και να σηκωθεί το βράδυ, αλλά συνήθως του φεύγουν και τώρα με τις κουβέρτες και τα παπλώματα δεν θέλω να κάνω πειράματα.

Αθηνά μου, τι πόσο χαρούμενη θα με κάνει αν πάει τουαλέτα, τι δώρα έχω τάξει τα έχω αγοράσει από πριν, τι ότι βρωμάει όταν τα κάνει επάνω του. Γελάει και λέει “εγώ θέλω μπεμπιλινο ” και είναι ικανός να μην κάνει για μέρες. Όσο για το βράδυ, είναι κάποιες φορές που είναι στεγνό και άλλες να φανταστείς έχουν βγεί και από έξω (δεν υπάρχει μεγαλύτερο νούμερο), δεν έχουν υπάρξει πολλές μέρες στεγνές για να πώ να του το βγάλω.

Lala μου, κατά βάσει τα έκανε στην πάνα, απλά κάποιες φορές το καλοκαίρι όταν έβλεπε τα ξαδερφάκια του τα έκανε και εκείνος στην αυλή και μετά γελούσανε όλοι μαζί. Αλλά μέχρι εκεί, στο σπίτι με τίποτα. Δεν νομίζω να τα σιχαίνεται απλά του αρέσει περισσότερο και δεν θέλει προς το παρόν να το αλλάξει.

Οσο για το βράδυ, έκανα υπομονή και προσπάθειες σχεδόν όλο το περασμένο καλοκαίρι….. αλλά εάν δεν τον σήκωνα εγώ κάθε 2-3 ώρες του έφευγαν. Και μιλάμε για ΌΛΟ το καλοκαίρι όχι για κάποια βράδια. Μετά κουράστηκα και είπα ας αποφασίσει εκείνος και τότε θα δούμε.

Δεν θέλω να το πιέζω, γιατί είναι και ευαίσθητος και τα παίρνει τις μετρητοίς αυτά που του λέω, αλλά βλέπω πως από τις 7 μέρες τις εβδομάδας τις 2 η πάνα του να είναι στεγνή.

Anna μόλις ζεστάνει ο καιρός και βγάλουμε τις κουβερτούλες, μαζί θα κάνουμε τις προσπάθειες :) ……

Μου φαίνετε θα κόψει την πάνα μαζί με τον αδερφούλι του. Ο Θεμιστοκλής τώρα που βλέπει τον Χρήστο να κατουράει στην λεκάνη, έρχεται μαζί μας Πάντα και σηκώνει την μπλούζα του και αυτός και γελάει :geek: ( αρκετές φορές τον βάζω και αυτόν μαζί αλλά δεν του βγαίνει ακόμα, μόνο περιμένει και λέει τσστστστστς =τσίσα) …..

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές – εμπειρίες …..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν του έλεγες ότι χρειάζεσαι τη βοήθειά του για να βγάλει ο μικρός την πάνα; Να δειξει στον αδερφό του πως κάνουν κακά στην τουαλέτα κλπ κλπ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...