Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

το κοριτσακι μου ειναι 6 μηνων...δεν κοιμαται ακομα ολο το βραδυ ..λες κ εχει ρολοι...3.10 κλαιει και θελει γαλα....ποτε κοβονται αυτα?? οταν αρχισουμε φρουτα κ σουπες η οποτε αποφασισει η δεσποινις???? :D

Δημοσίευση

Kατερινα μου ΥΠΟΜΟΝΗ....!!!

Η μικρη μας εκοψε το βραδινο γαλα οταν εκλεισε το 4ο μηνα...

Μεχρι 11 μηνων περιπου κοιμοταν ολη νυχτα, χωρις ενοχλησεις..

Με το που χρονισε και εβγαλε το πρωτο της δοντακι.. δεν εχει υπαρξει νυχτα-ξημερωμα που να μην εχει σηκωθει-γκρινιαξει-κλαψει.. και ειναι 19,5 μηνων...

Εχουμε δρομο μπροστα μας... Οι μαυροι κυκλοι τελικα μου πανε τρελα!!!!!!!

Φιλια στην ομορφη μπουμπου σου!

Δημοσίευση

Kατερινακι τοσο πολυ απογοητευτηκες που ανοιξες νεο θεματακι :?::?::?::lol::lol::lol::lol:

κοιτα,εγω ημουν απο τις τυχερες,πολυ νωρις αρχισε να ξυπναει ολο και αργοτερα,σταδιακα 5-6 -6.30,τοτε ηταν που το εκμεταλλευτηκα και εγω :!: θελει υπομονη :!: ξερεις ποσα βραδυα μαλλωσα με τον αντρα μου που μου ελεγε"ταισε το παιδι" :!: Εγω δεν υποχωρουσα :!: την επαιρνα αγκαλια,την κουνουσα,εμενα δεν επαιρνε και ποτε πιπιλα :!: τελικα το κοψε \M/ \M/ \M/ \M/

Ε :!: δεν πιστευω οτι πειναει 3 η ωρα τη νυχτα,ειδικα με το ξενο γαλα :!: απλα της εχει γινει ρουτινα και θελει κοπο να την αλλαξεις,τωρα που μεγαλωσε αρκετα :!:

Βεβαια ειναι και αναλογως το παδι,αλλα η εκπαιδευση παιζει ρολο,νομιζω :roll::roll::roll:

Δημοσίευση
χαχαχαχαχα Φανη :lol::lol:

ναι χαρουλιτα :lol: αποφασισα να παρω ποιο δραστικα μετρα και θελω γνωμες :) απλα το θεμα ειναι οτι το πινει το γαλα.. :) αρα πιναει....σωστα???

Σιγα ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΕΙ :o:o:o:o η κουμπαρα μου παντως που το δοκιμασε και η βαφτιστηρα μου ηταν ζορικο νινι,ξυπνουσε και επινε 210ml,τα καφερε :D:D

Δημοσίευση

οντως χαθηκαμε :) αφου ομως πινει το γαλα της οταν ξυπναει δεν σημαινει οτι πειναει??? :roll: ο γιατρος λεει αστην ειναι μικρη ακομα ..... :!::?: επηδει δεν τρωει οσο πρεπει την μερα να της κοψω και το βραδυνο....?! δεν ξερω :roll::roll:

Δημοσίευση

:o:o Μωρα ειναι!Ξυπνουν...κ ας μην πεινανε οπως νομιζετε...αν

κ το στομαχακι τους ειναι σαν μπαλακι....ποσο να χωραει?

Αγκαλιαστε τα μωρα σας κ μην ανησυχειτε...θα κοιμαστε μιααα ζωη!

Χαρουλιτα βαζεις το χερι σου στη φωτια πως το βρεφακι σου ΔΕΝ πεινουσε?????

Κ αν πεινουσε κ γι'αυτο εκλαιγε εσυ???Το αφησες πεινασμενο?

Δημοσίευση

Κατερινα εγω νομιζω οτι 5 μηνων μωρο ειναι πολυ μωρο για να του δινεις τσαι η νερο μεσα στη νυχτα..Γιατι το αποκλειετε με ΤΟΣΗ σιγουρια οτι πειναει το μωρο?? ισως πειναει κ καλο ειναι να πινει γαλα οχι τσαι..Ακομα κ αν υποθεσουμε οτι δεν πειναει, μπορει να εχει μια ανησυχια, πονακια κατι τελοσπαντων κ να σε χρειαζεται..Φανταζομαι οτι αν εργαζεσαι ειναι δυσκολο το βραδυνο ξυπνημα, σε καταλαβαινω...Ομως ειναι πολυ μωρο...

Δεν το λεω για παρηγορια, αλλα δυστυχως καποια πραγματα ειναι δυσκολα..οταν κανεις παιδι ο οχταωρος υπνος απλα δεν υπαρχει πια..το ιδιο και πολλα αλλα...Αν το παρεις αποφαση κ αλλαξεις λιγο τον προγραμματισμο σου (πχ να κοιμασαι κ εσυ νωριτερα ωστε να ξεκουραζεσαι λιγο) κ οργανωσεις το σπιτι σου, τις δουλειες σου, ετσι ωστε να εχεις και εσυ χρονο, ολα μπορουν να γινουν...

Ο γιος μου σε ηλικια 5 μηνων ξυπνουσε κ πραγματικα πεινουσε το παιδι..τωρα (ειναι 21 μηνων) ξυπναει πολυ λιγοτερο, καμια φορα μπορει να μην ξυπνησει καν...

Θελει υπομονη....

Δημοσίευση

Μα γιαυτο φοβαμαι να της το κοψω! επηδει πινει ολο το γαλα της οταν ξυπναει!!....δεν με πειραζει που ξυπναω...παιδι μου ειναι οποτε θελει θα ξυπναω!!!! απλα βλεπω οτι σχεδον ολα τα μωρακια εδω μεσα κοιμουνται ολο το βραδυ απο 4 μηνων και λεω μιπως κανω κατι εγω λαθος ..... :?

Δημοσίευση

Οχι Κατερίνα μου δεν κάνεις κάτι λάθος. Τα περισσότερα παιδάκια στην ηλικία της μικρής σου ξυπνάνε και πεινάνε ή θέλουν αγκαλιά. Υπομονή θα κάνεις, το νινάκι σου θέλει τον χρόνο της...

Φιλιά

Δημοσίευση

Κατερινα μου δεν ξερω αν ολα τα μωρακια εδω μεσα οντως κοιμουνται απο 4 μηνων η αν απλως αυτο αποτελει ευσεβη ποθο ;)

υστερα καθε μωρακι ειναι διαφορετικο...Ο δικος μου παντως ξυπνουσε...στην ηλικια της μπεμπουλας σου ξυπνουσε στανταρ 3 φορες και παντα ηθελε γαλα..κ οταν αρχισε στερεες τροφες παλι ξυπνουσε..Και μιλαμε για ενα πολυ φαγανο παιδι, ετρωγε (και τρωει ακομα) πολυ φαγητο αλλα παλι ηθελε γαλα...

Τωρα που ειναι 21 μηνων το σταματησε κ αντε να τυχει να ξυπνησει μια φορα...

Προσωπικα τσαι η νερο μεσα στη νυχτα δεν του εδωσα ποτε...ακομα κ τωρα αν ξυπνησει θα θελει κατι να φαει..αν θελει νερο μου το ζηταει ο ιδιος...

Δημοσίευση

κατερινα ειναι μικρο ακομα το μωρακι σου...

ακομα και οι ειδικοι λενε οτι για να "εκπαιδευσεις" το μωρο πρεπει να ειναι τουλαχιστον 6 μηνων..

δωστε καλε γαλατακι στα μωρακια σας!!

τι τα ταλαιπωρειτε.. θα μεγαλωσουν κ θα σταματησουν τα ξυπνηματα, απο τη στιγμη που εχουμε παιδια πρεπει να το παρουμε αποφαση, δε θα κοιμηθουμε ποτε ξανα ησυχα!! οσο μεγαλωνουν ολο κ κατι θα εχουμε για να μας ξαγρυπνα!!!

οσο πιο νωρις το καταλαβετε, τοσο το καλυτερο για σας!

Δημοσίευση

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ απολυταμε το μαιμουδακι....ποσο δικιο εχει....

και γω βασανιζα πολυ καιρο το μυαλο μου...οταν ηταν πιο μικρουλης

αλλα τελικα πρεπει να το παρουμε αποφαση...μωρα ειναι!θελουν τη μαμα τους!

Δημοσίευση
ξερεις ποσα βραδυα μαλλωσα με τον αντρα μου που μου ελεγε"ταισε το παιδι" :!: Εγω δεν υποχωρουσα :!: την επαιρνα αγκαλια,την κουνουσα,εμενα δεν επαιρνε και ποτε πιπιλα :!: τελικα το κοψε \M/ \M/ \M/ \M/

Ε :!: δεν πιστευω οτι πειναει 3 η ωρα τη νυχτα,ειδικα με το ξενο γαλα :!: απλα της εχει γινει ρουτινα και θελει κοπο να την αλλαξεις,τωρα που μεγαλωσε αρκετα :!:

Βεβαια ειναι και αναλογως το παδι,αλλα η εκπαιδευση παιζει ρολο,νομιζω :roll::roll::roll:

Καλημέρα και πώς ήξερες ότι δεν πεινούσε? :o:o:o:o:shock::shock::shock::shock:

και αν πεινούσε?! και εσύ δεν έδινες τροφή?

Κατερίνα δύσκολα θα βρεις παιδιά 4 μηνών που κοιμούνται σερί όλο το βράδυ ακόμη και αν προσθέσεις στερεές στο διαιτολόγιό του μπορεί και πάλι να ξυπνάει......κάποια στιγμή, όμως, μεγαλώνοντας θα κοιμηθεί.....στο ερώτημά σου: δεν υπάρχει κάποια θαυματουργική συνταγή που να σταματά το βραδυνό ξύπνημα!!! και μάλιστα κάποια, η οποία να μην είναι επώδυνη για το μωράκι!!!...μπορεί κάποιοι να προτίνουν κάποιες μέθοδοι, αλλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα παιδάκια γιατί το κάθε ένα είναι διαφορετικό...... :)

φιλάκια στο παιδάκι σου, το οποίο είναι πανέμορφο :x

Δημοσίευση

Καλημέρα....Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με την άποψη "δώσε τσάι, νερό κ.λπ.". Εμένα ο μικρός ξύπναγε μέχρι 5,5 μηνών μία φορά κάθε βράδυ γύρω στις 3-4 και έπινε γάλα. Πεινούσε γιατί το κατέβαζε όλο και ξανακοιμόταν. Μου έλεγαν διάφοροι να τον κοροϊδέψω με νερό....Δεν το έκανα ποτέ. Μα είναι δυνατόν να ξεγελάς ένα μωρό που ξυπνάει γιατί πείνασε???? Το μωράκι σου δεν πίνει απ΄ότι διάβασα και την τρελή ποσότητα την ημέρα οπότε πιθανότατα πεινάει και ξυπνάει. Η γνώμη μου είναι να συνεχίσεις να δίνεις γαλατάκι μέχρι να το κόψει μόνο του το μωρό. Είναι μικρό ακόμα. Άλλωστε μία φορά την νύχτα τάισμα δεν είναι τραγικό....Άλλες μαμάδες ξυπνάνε 5-6 φορές και έχουν λιώσει στο ξενύχτι. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, μωρά έχουμε.....Πληροφοριακά σου λέω ότι ο δικός μου ο γιός από τη μία μέρα στην άλλη έκοψε το βραδυνό γάλα. Μέσα στην ημέρα όμως έτρωγε καλά και στο βράδυ στις 9 έπινε 270-300ml. Κι όμως όταν ξύπναγε πεινούσε και έπινε τουλάχιστον 200. Υπομονή και θα το κόψει όταν είναι έτοιμη η μπουμπού.

Δημοσίευση

Συνηθως δεν μπαινω στη διαδικασια να απαντησω στη γνωμη που εκφραζει καποιος,αφου αυτη ειναι η αποψη του αλλα επειδη κινδυνευω να κατηγορηθω για κακοποιηση ανηλικου :!::!: θα απαντησω :!:

Λοιπον,ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΗ ειμαι οτι δεν πειναει :!: γιατι οταν ενα παιδι ξυπναει συγκεκριμενη ωρα,ξυπναει γιατι αυτη τη ρουτινα εχει αποκτησει :!: Οταν ενα παιδι πειναι δεν ξεγελιεται με αγκαλια,πιπιλα,νερο,τσαικλπ :!::!:

Οταν λοιπον στο πανεπιστημιο εκανα παιδοψυχιατρικη,ελεγε η καθηγητρια μου,μια καταξιωμενη γυναικα και επιστημονας,οι μητερες εισαστε που μεγαλωνετε μικρους δικτατορες :!: μας ειχε πει λοιπον διαφορα "κολπα",για να καταλαβουμε τι θελει το παιδι ,τα οποια αργοτερα τα ακουσα και απο συμβουλους θηλασμου :!: Οταν λοιπον της εβαζα διπλα της ενα φουλαρι μου,γιατι δεν ξυπνουσε :?::?: δεν πεινουσε :?::?: οχι,απλα ηθελε τη μανουλα :!:

Και για να τελειωνω επειδη δεν θυμαμαι αλλα καπου διαβασα για "ευσεβη ποθο",θεωρω οτι το να αποκτησει

το παιδι προγραμμα ειναι καλο για το ιδιο :!: Εχετε διαβασει ποτε για τις ευεργετικες ιδιοτητες του συνεχομενου υπνου στην νευρολογικη αναπτυξη του :?:Αν δεν μαθει η μητερα στο παιδι οτι,"τωρα ειναι βραδυ και κοιμομαστε",πως θα το μαθει :?: μονο του :?: Αλλωστε πολυ πιο δυσκολο ειναι να μαθεις στο παιδι ενα προγραμμα παρα να το ταισεις :!::!:

Εξαλλου η ερωτηση ηταν "πως κοβεται,ο βραδινος υπνος" και σε αυτο ακριβως απαντησα :!::!::!:

Δημοσίευση

Καλημερα σας!!!! :) καλε γιατι πεσατε ολες πανω στην χαρουλιτα μου?? :) την γνωμη της λεει!! οπως ολες! γνωμες θελω οχι καβγαδες :):) και για να εξηγουμε και εγω δεν ειναι οτι εχω προβλημα που με ξυπναει..αλοιμονο!!! αλλα σκεφτηκα και εγω αυτο που ειπε η χαρουλιτα...πως να το ξεγελασεις αφου πειναει? η Καθολικη μου ομως δεν νομιζω να μπει στο προγραμμα "ξεγελαω" τελικα :):) με το που πεινασει το ματι ειναι γαριδα και κλαιει και πιανει με μανια την πιπιλα ....ενοειται οτι δεν θελω να πειναει το μωρακι μου!! το 120αρι το κατεβαζει παντως....ανοιξα το θεμα επηδει απλα εβλεπα μωρακια ποιο μικρα να κοιμουνται σερι και λεω ΜΙΠΩΣ πρεπει να μπει σε προγραμμα??? μιπως ειναι νωρις??? σκεψεις κανω..... :):) σας ευχαριστω πολυ παντως ... :) θα συνεχιζω να την ταιζω μεχρι να σταματησει απο μονη της

Δημοσίευση

καλημερα!

να σου ζησει το μωρακι σου κ να το χαιρεσαι.ειστε κ οι δυο πανεμορφες.

θα ηθελα να πω κ γω τη γνωμη μου.

καταρχην στη χαρουλιτα θα ηθελα απλα να πω πως συμφωνω με οσα λεει κ πολυ καλα τα λεει...αλλα αυτα ισχυον για το δικο της παιδι κ μονο.αυτα που διαπιστωσες τα διαπιστωσες στο δικο σου παιδι.ετσι λειτουργησε κ ετσι προχωρησες.

κ γω εχω διδυμα μωρακια 7,5 μηνων.ε το καθε παιδι εχει διαφορετικη νοοτροπια στον υπνο.τι να κανω εγω;να πω αφου ετσι λεει η παιδοψυχιατρικη ή θα τα ταιζω κ τα δύο ή κανενα;παω οπως πανε.φυσικα κ ακολουθω πρόγραμμα αλλα οταν πεινανε πεινανε.κ ουτε μπορω να μπω στη διαδικασια να σινω χαμομηλια,νερα,καφε,σοκολατα απλα για να μην φαει.γιατι αν του δωσεις χαμομηλι ποιος σου εγγυαται οτι δεν θα συνηθισει στο χαμομηλι κ θα θελει αυτο καθε βραδυ;

αυτο που θελω να πω ειναι πως οταν εκφερουμε μια αποψη να σκεφτομαστε οτι αυτο που ισχυει για το δικο μας παιδι δεν ειναι απαραιτητο να ισχυει κ για της φιλης μας.

κ σας το λεω γιατι το ζω με τα δυο δικα μου!!

καλημερα κ ευχομαι να κοιμηθεις περισσοτερο πολυ συντομα!!!!

Δημοσίευση
Καλημερα σας!!!! :) καλε γιατι πεσατε ολες πανω στην χαρουλιτα μου?? :) την γνωμη της λεει!!

Εγώ πάντως δεν είδα όλες να την πέφτουν σε κανένα.....Μία κοπέλα μόνο έκανε quote τα λόγια άλλης κοπέλας χωρίς να την πέφτει.

Ψυχραιμία κούκλες, έχουμε όλες ποοοοοοολύ δρόμο μέχρι να παντρέψουμε τα καμάρια μας :lol::lol::lol:

Δημοσίευση
Καλημερα σας!!!! :) καλε γιατι πεσατε ολες πανω στην χαρουλιτα μου?? :) την γνωμη της λεει!!

Εγώ πάντως δεν είδα όλες να την πέφτουν σε κανένα.....Μία κοπέλα μόνο έκανε quote τα λόγια άλλης κοπέλας χωρίς να την πέφτει.

Ψυχραιμία κούκλες, έχουμε όλες ποοοοοοολύ δρόμο μέχρι να παντρέψουμε τα καμάρια μας :lol::lol::lol:

Δημοσίευση

εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του προγράμματος στο παιδί και ειδικά στον ύπνο ότι πρέπει να ξέρει ότι το βράδυ κοιμόμαστε κ.λπ.....όπως επίσης δεν ξεφεύγουμε και από την βραδυνή ώρα του ύπνου, δλδ τα παιδιά μου δεν τριγυρνάνε στο σαλόνι μέχρι τις 24.00 το βράδυ.....και συμφωνώ υπάρχουν πολλά "κόλπα" για να κάνεις ένα παιδί να κοιμάται.....όμως είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να ακούμε τι θέλει να μας πει το παιδί μας και να ακούμε τις ανάγκες του όχι να το πιέζουμε να δεχθεί αυτό που εμείς θα θέλαμε.....

αλήθεια η κυρία στο πανεπιστήμιο αναρρωτιέμαι είχε δικά της παιδιά? γιατί απόψεις περί δικτατόρων κ.λπ μόνο γυναίκες που δεν έχουν δικά τους παιδιά μπορούν να τα πιστεύουν αυτά!!!! πάντως οι καινούργιοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν τελείως διαφορετικά από αυτήν την κυρία!!!

τελείως φιλικά και χωρίς καμμία κακία, κουβέντα κάνουμε και όχι επίθεση!!!! :)

επίσης άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη...................

και έκανα παράθεση όχι για να επιτεθώ απλά για να βοηθήσω κάποιον που μόλις το διαβάσει καταλάβει τι εννοώ και πού αναφέρομαι!!!

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις
  • Απαντήσεις

• Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...