Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες. Θα ήθελα να θέσω δύο θέματα για τα οποία θα ήθελα τη γνώμη σας...

Κοιμάμαι ακόμα στο ίδιο δωμάτιο με το νινί μου (6,5 μηνών) και δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Το σπίτι μας έχει 3 δωμάτια, το ένα είναι η κρεβατοκάμαρα, το άλλο γραφείο (ο άντρας μου δουλεύει απο το σπίτι) και το άλλο το κάναμε παιδικό, στο οποίο άφησα κι ένα κρεβάτι μέσα όπου κοιμάμαι εγώ. Με τον άντρα μου δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί πάντα κοιμόμασταν χώρια (είμαστε πολύ αγαπημένοι αλλά εγώ ροχαλίζω, εκείνος κοιμάται πολύ ανήσυχα, έχει tv ως αργά, βάζει ανεμιστήρες πάνω απ' το κεφάλι του κτλ) κι έτσι συνηθίσαμε απο την αρχή σχεδόν της σχέσης μας να κοιμόμαστε χώρια. Ο μόνος λοιπόν χώρος όπου υπάρχει κρεβάτι για να κοιμάμαι κι εγώ είναι το παιδικό. Λένε όμως οτι πρέπει να μένει απο τον 6ο μήνα και μετά το μωρό μονο του στο δωμάτιο. Του κάνω κακό που κοιμάμαι κι εγώ εκεί? Σε 1-2 χρόνια θα αλλάξουμε σπίτι και θα φροντίσω να έχει κι άλλο χώρο, αλλά τώρα πειράζει?

Ένα άλλο θέμα είναι οτι ο μπέμπης μου κοιμάται και το μεσημέρι και το βράδυ με κούνημα στο ριλάξ, γλαρώνει εκεί και μετά τον βάζω στο κρεβατάκι του και κοιμάται. Σε λίγο καιρό όμως το ριλάξ δεν θα τον χωράει και δεν ξέρω πώς να τον νανουρίζω. Στο καρότσι που δοκίμασα δεν κοιμάται με τίποτα, το έχει δει σαν παιχνίδι. Στα χέρια μου τεντώνεται σαν σκουλήκι και δεν μπορώ να τον φέρω βόλτα. Πώς να τον νανουρίζω χωρίς ριλάξ?

Συγνώμη αν σας κούρασα, περιμένω γνώμες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

fotin καλημερα

σιγουρα οταν θα θελησεις πλεον να φυγεις απο το δωματιο του θα ειναι δυσκολο,αφου θα σε συνιθισει και θα δυσκολευεται μακρια σου,αν δεν θελεις να γινει αυτο πρεπει να φυγεις συντομα,οσο μεγαλωνουν και καταλαβαινουν ειναι χειροτερα,θα ανοιγει τα ματακια του και θα σε αναζητα,οσο για το ριλαξ και τον μικρο μου μεχρι πριν κανενα μηνα τον κουνουσα στο ρηλαξ ας εβγαιναν λιγο τα ποδαρακια εξω δεν πειραζει,και τωρα πια τον αφηνω μονο του στο κρεβατακι του,του βαζω το παιχνιδακι του και κοιμαται μονος του,μην ανυσυχεις θα ερθει η ωρα που θα κοιμηθει μονος εχεις καιρο ακομα,απλα πρεπει να το προσπαθησεις και να μην επαναπαυεσαι!!!!

καλημερα fotin κ απο μενα.η κορη μου ειναι τωρα 4 χρονων κ μπορω να σου πω οτι αλλαξαμε πολλες φορες συνηθειες στον υπνο.εφοσον θα αλλαξατε σπιτι μην σε απασχολει αν για λιγο καιρο ακομα κοιμαστε μαζι.αρκει να μην ξυπναει κ σε βλεπει οτι κοιμασαι στο ιδιο δωματιο γιατι πολυ πιθανον αργοτερα να σε αναζηταει.αν δεν σε παιρνει χαμπαρι οτι κοιμασαι μαζι του δεν πειραζει.εμενα η μικρη μου οταν ηταν 2-3 ηθελε να κοιμομαστε μαζι μεχρι να την παρει ο υπνος.κ πιστεψε με ηταν ζορι γιατι τις περισσοτερες φορες κοιμομουν νωριτερα απο αυτην κ μετα κουτουλουσα.οσο για το ριλαξ ειχαμε το ιδιο θεμα.μεχρι 1,5 χρονων το μεσημερι κοιμοταν στο ριλαξ.το βραδυ δεν ειχαμε ποτε προβλημα.αφου ανεβαινε κ κατεβαινε μονη της κ το ριλαξ ακουμποουσε στο πατωμα απο το βαρος.οταν πια παραεγινε το κακο την εβαλα σε κανονικο μονο κρεβατι,ξαπλωνα μαζι της, λεγαμε παραμυθακια κ κοιμομασταν αγκαλιτσα.τις αρεσε περισσοτερο κ το ριλαξ το κρυψαμε,μεχρι που το ξεχασε.βεβαια ετσι φτασαμε στο σημειο να θελει να κοιμαται μαζι μου.αλλα αφου ειχαμε κοψει το ριλαξ δεν με πειραζε.οσο παιρναει ο καιρος κ μεγαλωνουν αλλαζουν πολλες φορες.τωρα πια κοιμαται μονη της,λεμε παραμυθακι,φιλακι κ καληνυχτα.μην στεναχωριεσαι κ σιγα σιγα θα στρωσει.υπομονη κ επιμονη!

fotin, καλημέρα. εγώ θα σου πω για την μικρή μου αλλά όπως έχεις καταλάβει η καθεμιά μας έχει να πει την δική της εμπειρία. εμείς την είχαμε στην κούνια της μέχρι 12 μηνών στο δωματιό μας. αυτός που δεν μπορούσε να την αποχωρηστεί είναι ο πατερας της. με δυσκολία τον έπεισα ότι επιτέλους πρέπει να παει στο δωματιο της. δεν άλλαξε κάτι στις συνηθειες της. όπως κοιμόταν ψιλοανήσυχα μαζί μας έτσι κοιμάται και στο δωματιο της. ο χώρος για την μικρή μου δεν έπαιξε ρόλο. πάντα 1-2 φορές την νυχτα θα ξυπνήσει και την ξανακοιμίζω. απλά κάνω μεγαλύτερη διαδρομή. όσο αφορά ο τρόπος που την κοίμιζα ήταν με λιγο κούνημα στα χέρια. τώρα κατά την διάρκεια της ημέρας επειδή είναι στην πεθερά μου όταν την βλέπει να νυστάζει την βάζει στο παρκοκρέβατο κάνει 5-6 σβούρες μέχρι να βολευτεί και κοιμάται μόνη της. και το βράδυ αφού πιει το γάλα της εγώ ξαπλώνω στον καναπέ για να χαλαρώσω και την βάζω και εκείνη ε και μετά απο 5-6 σβούρες παραδινεται στον ύπνο. αν με ρώταγες όταν ήταν6,5 μηνων ότι θα μπορούσε 12 μηνών απο μονη της να κοιμηθεί θα σου έλεγα αποκλειεται και όμως μεγαλώνει και σιγα σιγα αποκτα συνήθειες μεγαλύτερου παιδιού. έχω την εντύπωση ότι θα σε αναζητά είτε κοιμάστε μαζί είτε χώρια μέχρι κάποια ηλικία. όσο για το κούνημα σιγα σιγα θα προσαρμοστει όσο εσυ θα τον καθοδηγησεις χωρις πιεσεις. δοκιμασε εναλακτικές λυσεις. εγώ δεν είμαι της άποψης βάλτο το παιδι στο κρεββάτι ας κλαίει θα συνηθησει...δεν το μπορω αυτό. ανάλογα με την εξελιξη του και το μεγαλωμα του κανε μικρα μικρα βήματα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Να σημειώσω όσον αφορά το θέμα του υπνου οτι το μεσημέρι εγώ δεν κοιμάμαι, οπότε είναι μόνος του στο δωμάτιο και δεν με ψάχνει, κοιμάται 2-3 ώρες σερι. Τα βράδια εκείνος κοιμάται στις 9.30 κι εγώ πηγαίνω μέσα για ύπνο μετά τις 12, οπότε πάλι δε φαίνεται να με ψάχνει, απλά τη νύχτα ξυπνάει 1-2 φορές, του βάζω την πιπίλα και ξανακοιμάται.

Όσο για το ριλάξ, μου δώσατε κουράγιο, πιστεύω να συνηθίσουμε σιγά σιγά χωρίς αυτό και αργότερα να κοιμάται μοναχούλι του!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...