Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Από ότι γνωρίζω είναι μια αρκετά ακριβή εξέταση και μέχρι πριν από μερικούς μήνες την κάλυπταν τα ταμεία...Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται!! Και εγώ θα ήθελα να την κάνω (προληπτικά!) αλλά ο γιατρός μου είπε ότι γίνεται μετά από τις 2-3 αποβολές!!! Μπορώ να πω ότι η απάντησή του δεν μου άρεσε καθόλου...Δηλαδή τι? Πρέπει να περιμένω να μείνω 3 φορές έγκυος και να τα χάσω για να κάνω εξετάσεις?

ευτυχώς μέχρι στιγμής όλα πάνω καλά στην εγκυμοσύνη μου αλλά στην αρχή έτρεμα από την ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει το μωράκι μου!!!

Καλύτερα να κάνουμε όλες τις εξετάσεις από πριν παρά να τρέχουμε μετά και να προσπαθούμε να βρούμε τι έφταιξε!!!

Δημοσίευση
Από ότι γνωρίζω είναι μια αρκετά ακριβή εξέταση και μέχρι πριν από μερικούς μήνες την κάλυπταν τα ταμεία...Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται!! Και εγώ θα ήθελα να την κάνω (προληπτικά!) αλλά ο γιατρός μου είπε ότι γίνεται μετά από τις 2-3 αποβολές!!! Μπορώ να πω ότι η απάντησή του δεν μου άρεσε καθόλου...Δηλαδή τι? Πρέπει να περιμένω να μείνω 3 φορές έγκυος και να τα χάσω για να κάνω εξετάσεις?

ναι και εγω επρεπε να κανω το τεστ και μου ειπε ο γιατρος οτι στο ικα το δικαιολογούν μονο μετα απο 2-3 αποβολες. και ετσι αναγκαστικα πηγα σε ιδιωτικο και ξεμπερδεψα.

Δημοσίευση

Ελένη γειά σου!

Να σου ζήσει το παιδάκι σου :):)

Μήπως μπορείς να μου πεις για ποιον λόγο έκανες εσύ τις εξετάσεις αυτές? Πότε θεωρείς (από την εμπειρία σου) ότι πρέπει να πάει μια κοπέλα να τις κάνει?

ευχαριστώ!!!

Δημοσίευση

εγω δυστυχως το εκανα αφου εχασα 7 μηνων το παιδι. ειμαι της αποψης οτι πριν ξεκινησει μια κοπελα να προσπαθει για παιδι να κανει αυτην την εξεταση για να ειναι ησυχη. ακουω για πολλες αποβολες και πολλες παλινδρομες λογω της θρομβοφιλιας.

Δημοσίευση
εγω δυστυχως το εκανα αφου εχασα 7 μηνων το παιδι. ειμαι της αποψης οτι πριν ξεκινησει μια κοπελα να προσπαθει για παιδι να κανει αυτην την εξεταση για να ειναι ησυχη. ακουω για πολλες αποβολες και πολλες παλινδρομες λογω της θρομβοφιλιας.

και εγώ αυτό πιστεύω...αλλά οι γιατροί....δεν μας τα λένε καλά ώρες ώρες...

λυπάμαι για αυτό που σου συνέβη...δεν είχες καθόλου ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά? Τι συνέβη? (αν θέλεις βέβαια μου απαντάς...)

ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Δημοσίευση

παιδια στο Αρεταιειο κοστιζουν 500 περιπου ευρω. Εχω τηλεφωνα για οποια ενδιαφερεται.

Σαν εξεταση δεν την δικαιολογει το ΙΚΑ, οπως σωστα ειπατε οι γιατροι του ΙΚΑ λενε μετα απο 2 αποβολες...ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟΟΟ!!!! Ας μην το σχολιασουμε. :twisted:

Πρεπει να εχεις παραπεμπτικο απο γιατρο του Ικα για να παρεις καποια χρηματα πισω...που ειναι απ οτι μου χουν πει κι εμενα το 78% των χρηματων που εδωσες.

Εγω πηγα χωρις παραπεμπτικο και εφαγα πορτα!!!! :(:(

Δημοσίευση

samantha ολα πηγαιναν καλα οι εξετασεις οι καθιερωμενες ηταν αριστες και ξαφνικα μια μερα απλα σταματησε να κλωτσαει. στην βιοψια εκτος απο τον ομφαλιο λωρο που ηταν περιτυλιγμενη εδειξε και θρομβωσεις με αποτελεσμα να πεθανει με ανακοπη καρδιάς. αν το προλαβαιναμε θα εκανα αντιπυκτικες και θα ειχε σωθει. anyway, τωρα περασαν αυτα και εχω την κορουλα μου.

zaxareniz εγω ειχα δωσει λιγοτερο σε ενα εξειδικευμενο κεντρο δεν θυμαμαι αλλα πρεπει να ηταν κατω απο 400€ νομιζω 300-350€. οποτε αν ψαξει ισως βρει καλυτερη τιμη.

Δημοσίευση

Ελένη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου..Είμαι στον 8ο μήνα και ακόμη έχω άγχος για αυτό το θέμα...ενδείξεις ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά δεν υπάρχουν...αλλά μια ανασφάλεια την έχω...

Η κορούλα σου είναι μια κούκλα! Να την χαίρεσαι :) έχει και υπέροχα ματάκια!

Πράγματι Αναστασία μπορείς να βρεις διάφορες τιμές για αυτή την εξέταση, ειδικά εάν δεν βιάζεσαι, αλλά για δες μήπως μπορείς να πάρεις κάποιο παραπεμπτικό για το ΙΚΑ για να τις δικαιολογήσεις (εγώ δεν είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ για να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες)

Αναστασία εσύ άνοιξες θέμα, εγώ κατέληξα να ρωτάω :lol::lol::lol: χιχιχι

Δημοσίευση

Εγω μετα απο δυδυμη αποβολη μου προτεινε ο γιατρος μου να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας. Στο Ικα μου τις εγραψαν και επρεπε να παω σε δυμοσιο νοσοκομειο να πλειρωσω 500ευρω και να μου επιστεψει το ΙΚΑ 75%. Το Ραντεβου ήταν μετα απο 5 μηνες αν εχεις το Θεό σου. Σε ιδιοτηκο πήγα και το εκανα πληρωσα 160 ευρω στο locus medicus. Αυτοι μου ειπαν ότι εχω θρομβοφιλια και πρεπει να περνω καθε μηνα salospir και στο ικα μου λενε ότι οι τημες ειναι μεσα στα φισιολογικα και δε μου καλίπτει τις clexan ας πουμε.΅Ενα καλοστημενο συστιμα εξαπάτισης δηλαδη. Ελπίζω ότι θα εχει αποτελεσμα με το salospir αλλα για περιορισμενο χρονικο διαστιμα. μετα τον τριτο μηνα να δουμε τι θα πρεπει να παρω και να με καλίψει το παλιο ΙΚΑ.

Δημοσίευση

Εγω πηγα στο Αρεταιειο μαζι με Νκ εδωσα 625 ευρω..πηγα στο ικα με το χαρτι που μου εδωσαν απο το αρεταιειο μου τα εγραψε παθολογος και πηρα πισω 410 ευρω 420 ευρω!!

Στο Αρεταιειο κανει πληρη πληρη ελεγχο..εχει πολυ καλο τμημα!!

Το σαλοσπιρ δεν επαρκει για την θρομβοφιλια!!!!!!!!

Δημοσίευση

κοριτσια την ολες αυτες τις εξετασεις τις γραφεισ στο ικα και πληρωνεις μια μικρη συμμετοχη στο νοσοκομειο ευαγγελισμος.πρεπει να στη γραψει ο γιατρος σου και μετα να πας στο ικα τησ περιοχης σου να στη γραψει και γιατρος του ικα και να βαλεις σφραγιδα.απο τα χρηματα που θα πληρωσεισ στο νοσοκομειο παιρνεις το 80 τις εκατο απο το ικα.δεν χρειζεται ραντεβου στο νοσοκομειο απλα πρεπει να πασ απο τις 6 παρα το πρωι να παρεις νουμερο.ο γιατρος πρεπει να στη γραψει αυτη και πολλες αλλες.εγω εκανα παρα πολλες στον ευαγγελισμο και απο τα 1800 που θα πληρωνα σε ιδιοτηκο πληρωσα 120 κααι πηρα πισω 80.καλη επιτυχια ;)

Δημοσίευση

Βρε παιδιά, εγώ έκλεισα ραντεβού και πήγα στον Δρακάκη (στα πρωινά), μου τις έκανε εκείνη τη στιγμή και πήρα τις απαντήσεις μετά από μερικές μέρες....

Βέβαια έχω 3 παλλίνδρομες και είμαι στο κλαμπ των ''καθ'έξιν''...

Καλό κουράγιο!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και το κατσικίσιο όμως δε προορίζεται για το κατσικάκι; 😅😅  πφφ εν τω μεταξύ εδώ Πορτογαλία είναι πολύ δύσκολο να βρω κατσικίσιο και να το αντικαταστήσω πλήρως απ το αγελαδινό... Και δη πλήρες... Τα περισσότερα που βρίσκω είναι ημιπαχα, και να ταν μόνο αυτό το πρόβλημα... Μόνο σε ΒΙΟ καταστήματα που και είναι μακράς διαρκείας κατσικίσιο, και κάνει και 5.5Ευρώ το λίτρο...! Το 1λτ μας πάει 2 μέρες - δε βγαίνει να δίνουμε 5,5Ε κάθε 2 μερες 😂😅 Του έχω δώσει και πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, τα βάζω εναλλαξ, αλλά κι αυτά δυσεύρετα και αρκετά ακριβά από ΒΙΟ μαγαζιά...  Κι είναι κι αυτό το καταστημα, που μάλλον βάζουν και το μαγικό ζωμό του Πανοραμιξ μέσα, αλλιώς δε μπορώ να δικαιολογήσω τα 25,29Ε/Λ 🤯🤯🤯🤯
    • Καλημέρα κορίτσια και καλή εβδομάδα.Σορυ που πετάγομαι αλλά πρώτη φορά ακούω ότι άλλαξαν τα όρια στην καμπύλη.Εγω την έκανα μέσα Δεκεμβρίου.Εχουν καταλάβει ότι πρόκειται για κύηση;Είναι αλλες οι μετρήσεις...Λέω μήπως μπερδεύτηκαν.
    • Πλάκα κάνεις τώρα ;;; Εγώ είπα πως είναι μια χαρά μολις την είδα στην μια ώρα η καμπύλη 157 και εγώ έτσι ήξερα 180 πως  είναι 🤦‍♂️ πωπω  στειλε μας τι θα σου πει ο γιατρός .. τι 140; Να γελάσω ή να κλάψω δεν ξέρω.. πόση γλυκόζη έκανες ξέρεις ; 75 ή 100 ;
    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...