Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες.

Θα σας πω πως παμε και τους προβληματισμους μου και ελπιζω να με βοηθησετε για αλλη μια φορα (τι θα εκανα χωρις εσας.... ή θα εδινα ολα τα λεφτα μου στους γιατρους ή δεν θα με δεχοταν κανενας πλεον απο τον βομβαρδισμο των ερωτησεων!)

Λοιπον.... το στηθος δεν πρηζεται αλλο. Αυτο τι σημαινει? Οτι προσαρμοστηκε στα "νεα δεδομενα" ή οτι σιγα σιγα οδηγουμαι σε αποθηλασμο (δεν θελω με τιποτα απο τωρα)??

Πως να διατηρησω την γαλουχια σε ικανοποιητικα επιπεδα?

Θα σας γραψω το ημερησιο προγραμμα και αν κατι δεν κανω καλα, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να με διορθωσετε, προκειμενου να μη χασω τον θηλασμο.

8.00 θηλασμος

10.00 φρουτοκρεμα

12,30-1,00 θηλαζει λιγο

2,30-3,00 λαχανικα

5,30-6,00 ρυζαλευρο

9,00 θηλασμος

Και κατα τη διαρκεια της νυχτα ξυπναει για γαλα 1-2 φορες και θηλαζει για κανενα 5λεπτο.

Πρεπει να αλλαξω κατι? Υπαρχει πιθανοτητα με αυτο το προγραμμα να μου κοπει το γαλα?

Επισης τωρα που μειωθηκαν οι θηλασμοι, να περιμενω την εμφανιση της περιοδου?

Αν τον δινω μετα απο καθε γευμα και θηλαζει εστω και λιγο, 1-2 λεπτα ας πουμε θα διατηρηθει?Εστω και με τοση λιγη ωρα θηλασμου?

Δεν υπαρχει τροπος να διατηρηθει η γαλουχια με 4-5 γευματα τη μερα?

Περιμενω τη γνωμη σας. Σας φιλω ολες.

Δημοσίευση

γεια σου ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ!!Κατάρχην να σου πω οτι εμεις ειμαστε πιο μικροι απο εσας αλλα ειμαι τρελαμενη με τον μητρικο θηλασμο!!! Εμενα το στηθος μου εχει σταματησει να πριζεται απο τον 4ο μηνα που θηλαζαμε ακομα αποκλειστικα(τωρα ξεκινησαμε σιγα σιγα κρεμουλες) και ειχα ρωτησει την παιδιατρο μας και μου ειχε πει ειναι φυσιολογικο γιατι απλα το στηθος βρηκε τον ρυθμο του. Και αυτο που λες για την περιοδο χαχα εμενα μου εχει ερθει ηδη τρεις φορες κανονικα ;););) ...Αυτα που κανεις νομιζω ειναι μια χαρα και δεν νομιζω να κοπει το γαλα εφοσον το θηλαζεις το παιδι οποτε το θελει, και αν εχεις καμμια αμφιβολια μπες εδω http://www.mitrikosthilasmos.com και πηγαινε στην ενοτητα ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, εχει ειδικους γαλουχιας οι οποιοι σου λυνουν ολες τις αποριες και ειναι πολυ κατατοπιστικοι. Εμενα παντως με εχουν βοηθησει παρα πολυ σε οτι εχω ρωτησει. Επλιζω να σε βοηθησα και περιμενω νεα σας!!! :D:D:D

Δημοσίευση
γεια σου ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ!!Κατάρχην να σου πω οτι εμεις ειμαστε πιο μικροι απο εσας αλλα ειμαι τρελαμενη με τον μητρικο θηλασμο!!! Εμενα το στηθος μου εχει σταματησει να πριζεται απο τον 4ο μηνα που θηλαζαμε ακομα αποκλειστικα(τωρα ξεκινησαμε σιγα σιγα κρεμουλες) και ειχα ρωτησει την παιδιατρο μας και μου ειχε πει ειναι φυσιολογικο γιατι απλα το στηθος βρηκε τον ρυθμο του. Και αυτο που λες για την περιοδο χαχα εμενα μου εχει ερθει ηδη τρεις φορες κανονικα ;););) ...Αυτα που κανεις νομιζω ειναι μια χαρα και δεν νομιζω να κοπει το γαλα εφοσον το θηλαζεις το παιδι οποτε το θελει, και αν εχεις καμμια αμφιβολια μπες εδω http://www.mitrikosthilasmos.com και πηγαινε στην ενοτητα ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, εχει ειδικους γαλουχιας οι οποιοι σου λυνουν ολες τις αποριες και ειναι πολυ κατατοπιστικοι. Εμενα παντως με εχουν βοηθησει παρα πολυ σε οτι εχω ρωτησει. Επλιζω να σε βοηθησα και περιμενω νεα σας!!! :D:D:D

Εστειλα ηδη μυνημα.

Σ' ευχαριστω για την ιδεα!!!

Απλα ξερω οτι καθυστερουν στην απαντηση και γι' αυτο περιμενω απο εσας βοηθεια :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Δημοσίευση
Δλδ συνολο το 24ωρο θηλαζει το πολυ 4-5 φορες?????

Αχ δεν ειμαι σιγουρη αλλα νομιζω πως αν συνεχισετε ετσι σιγα-σιγα θα μειωθουν

κ αυτοι οι θηλασμοι...

:((((((((((((((((((((((((((((((((((((

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Δημοσίευση

Για να καταλαβω ρε κοριτσια...

Ενα μωρακι που μπαινει στον 9ο μηνα και κανει 3 γευματα στερεων τροφων τη μερα, με πολυ ικανοποιητικο βαρος και υψος, ΠΟΣΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ????????

Δημοσίευση

απο την εμπειρια και τη συζητηση με αλλες μητερες θα σου πω οτι πιστευω πως ένας γιατρος θα σου έλεγε 2 (πρωί και βράδυ) ,ετσι ομως θα οδηγηθεις σε αποθηλασμο....σαφώς και θελει πανω απο 2 φορες θηλασμο...θα σου πουν και οι πιο εμπειρες....

Δημοσίευση
αχ καλε..... ειδα το τικερακι που λεει αλλους 4 μηνες για τα πρωτα γενεθλια!!!!

τι βλημα που ειμαι!!!

Το αλλαξα για να μη σας μπερδευω!

Δεν εισαι!!!!!

Τωρα που αποκαλυψαμε την πραγματικη μας ηλικια, ποσα γευματα ειναι καλα με γαλα?

Δημοσίευση
Λοιπον.... το στηθος δεν πρηζεται αλλο. Αυτο τι σημαινει? Οτι προσαρμοστηκε στα "νεα δεδομενα" ή οτι σιγα σιγα οδηγουμαι σε αποθηλασμο (δεν θελω με τιποτα απο τωρα)??

Μάλλον έχει πλέον προσαρμοστεί η παραγωγή σου.

Πως να διατηρησω την γαλουχια σε ικανοποιητικα επιπεδα?

Θα σας γραψω το ημερησιο προγραμμα και αν κατι δεν κανω καλα, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να με διορθωσετε, προκειμενου να μη χασω τον θηλασμο.

8.00 θηλασμος

10.00 φρουτοκρεμα

12,30-1,00 θηλαζει λιγο

2,30-3,00 λαχανικα

5,30-6,00 ρυζαλευρο

9,00 θηλασμος

Πρεπει να αλλαξω κατι? Υπαρχει πιθανοτητα με αυτο το προγραμμα να μου κοπει το γαλα?

Επισης τωρα που μειωθηκαν οι θηλασμοι, να περιμενω την εμφανιση της περιοδου?

Αν τον δινω μετα απο καθε γευμα και θηλαζει εστω και λιγο, 1-2 λεπτα ας πουμε θα διατηρηθει?Εστω και με τοση λιγη ωρα θηλασμου?

Δεν υπαρχει τροπος να διατηρηθει η γαλουχια με 4-5 γευματα τη μερα?

Kαταρχάς να σου πω οτι το γάλα σε θηλάζοντα μωρά είναι η βασική τροφή μέχρι και το χρόνο. Αυτό σημαίνει οτι θηλάζουν όλη μέρα και νύχτα χωρίς περιορισμό. Τα 3 γεύματα για την ηλικία σας είναι υπέραρκετά. Η γενική οδηγία είναι να θηλάζουμε 1 ώρα πριν από τα γεύματα στερεών τροφών. Προσωπικά θήλαζα και αμέσως μετά προσέφερα φαγητό. Είχαμε 2 γεύματα τη μέρα και όλα τα άλλα θηλασμοί. Κατά τις 12-1 έδινα λαχανικά και 6-7 το απόγευμα φρούτα. Ενδιάμεσα θήλαζα απεριόριστα. 4-5 θηλασμόι είναι πολύ λίγοι για την ηλικία σας. Πριν πόσους έκανε;

Αυτό που ίσως βοηθήσει είναι να τη βάζεις πιο συχνά στο στήθος χωρίς απαραίτητα να το έχει ζητήσει. Η περίοδος μου ήρθε στους 9 μήνες χωρίς να έχω μειώσει αισθητά τους θηλασμούς. Σε κάποιες κοπέλες έρχεται ακόμη στις 40 μέρες. Δεν υπάρχει κανόνας...

Δημοσίευση

Η γενική οδηγία είναι να θηλάζουμε 1 ώρα πριν από τα γεύματα στερεών τροφών. Προσωπικά θήλαζα και αμέσως μετά προσέφερα φαγητό. Είχαμε 2 γεύματα τη μέρα και όλα τα άλλα θηλασμοί. Κατά τις 12-1 έδινα λαχανικά και 6-7 το απόγευμα φρούτα. Ενδιάμεσα θήλαζα απεριόριστα. 4-5 θηλασμόι είναι πολύ λίγοι για την ηλικία σας. Πριν πόσους έκανε;

Σ' ευχαριστω για τον κοπο σου.

Δηλαδη εδινες γαλα και οταν χορταινε εδινες φαγητο?

Και ποσο φαγητο εδινες? Οσο ηθελε ή οσο επρεπε να φαει? Πιεζες το μωρο να φαει?

Θηλαζες επειδη ζητουσε το μωρο ή προσφερες εσυ το στηθος?

Γενικα ο μικρος ηταν βυζοπληκτος(!!!) απλα εγω του δινω αρκετη ποσοτητα κρεμας και φαγητου και ετσι αραιωσε τους θηλασμους.

Δηλαδη το πρωι τρωει 1/3 μπανανα, 1/2 μηλο και 1/2 αχλαδι με 50γρ νερακι και 2 μεζουρες κρεμα δημητριακων, το μεσημερι 1 μετρια πατατα με 1 μετριο καροτο και σελινο με κρεμμυδι για μυρωδια, περιπου 200 γρ φαγητο και το απογευμα 180 γρ ρυζαλευρο. Ειναι πολυ????

Δημοσίευση

Πασχαλιτσακι σου απανταω εδω .

Για να καταλαβω ρε κοριτσια...

Ενα μωρακι που μπαινει στον 9ο μηνα και κανει 3 γευματα στερεων τροφων τη μερα, με πολυ ικανοποιητικο βαρος και υψος, ΠΟΣΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ????????

Δηλαδη εδινες γαλα και οταν χορταινε εδινες φαγητο?

Και ποσο φαγητο εδινες? Οσο ηθελε ή οσο επρεπε να φαει? Πιεζες το μωρο να φαει?

Θηλαζες επειδη ζητουσε το μωρο ή προσφερες εσυ το στηθος?

Εχουμε πει οτι τον πρωτο χρονο το γαλα ειναι η κυρια τροφή του μωρου και το μωρο θηλαζει ανεμποδιστα . Απο οτι καταλαβαινω ομως , εσυ ηθελες να αντικαταστησεις καποια γευματα θηλασμου και απο οτι γραφεις ο θηλασμος θα διαρκεσει περιπου μεχρι το χρονο .

Με αυτα τα δεδομένα , συνεχιζεις να ακολουθεις το προγραμμα που ήδη εχετε , η γαλουχια θα ειναι επαρκής γιαυτο το χρονικο διαστημα (3-4 μηνες ακομα) . Βεβαια αν οι θηλασμοι πεσουν κατω απο τους 4-5 σιγουρα δεν θα ειναι επαρκής .

Αυτο που θελω να σου τονίσω ειναι πως το "οσο πρεπει να φαει" ειναι "οσο θελει" . Δεν πιεζουμε τα μωρα για να φανε , ειτε αυτα θηλαζουν ειτε πινουν μπουκάλι , προσφέρουμε φαγητό και το μωρο θα φαει οσο θελει . Το φαγητο θα πρεπει να ειναι για το μωρο μια ευχαριστη διαδικασια (και δεν εννοω τραγουδακια και χαζομάρες για να φαει ) οπως ειναι και για μας .

Δημοσίευση

Εχουμε πει οτι τον πρωτο χρονο το γαλα ειναι η κυρια τροφή του μωρου και το μωρο θηλαζει ανεμποδιστα . Απο οτι καταλαβαινω ομως , εσυ ηθελες να αντικαταστησεις καποια γευματα θηλασμου και απο οτι γραφεις ο θηλασμος θα διαρκεσει περιπου μεχρι το χρονο .

Με αυτα τα δεδομένα , συνεχιζεις να ακολουθεις το προγραμμα που ήδη εχετε , η γαλουχια θα ειναι επαρκής γιαυτο το χρονικο διαστημα (3-4 μηνες ακομα) . Βεβαια αν οι θηλασμοι πεσουν κατω απο τους 4-5 σιγουρα δεν θα ειναι επαρκής .

Αυτο που θελω να σου τονίσω ειναι πως το "οσο πρεπει να φαει" ειναι "οσο θελει" . Δεν πιεζουμε τα μωρα για να φανε , ειτε αυτα θηλαζουν ειτε πινουν μπουκάλι , προσφέρουμε φαγητό και το μωρο θα φαει οσο θελει . Το φαγητο θα πρεπει να ειναι για το μωρο μια ευχαριστη διαδικασια (και δεν εννοω τραγουδακια και χαζομάρες για να φαει ) οπως ειναι και για μας .

Καταρχην σ' ευχαριστω για τον κοπο σου και για την αμεση απαντηση σου. Το εκτιμω πολυ.

Απορω γιατι οι παιδιατροι μας εισαγουν τοοοοοοοσο μεγαλη ποσοτητα τροφης με αποτελεσμα να βλαπτουμε τον θηλασμο. Αν το μωρακι μου παιρνει μονο απο την στερεα τροφη 600γρ περιπου φαγητο, ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΟΛΥ?????

Οταν λες οτι η γαλουχια δεν θα ειναι επαρκης, εννοεις δεν θα του φτανει ή θα αποθηλασω νωριτερα?

Ο μικρος δεχτηκε πολυ ευκολα τις κρεμες και τα λαχανικα και μαλιστα σε μεγαλη ποσοτητα. ΚΑι μαλιστα χωρις πιεση και παραμυθια.

Για να καταλαβω (!!!) .......

ΘΗΛΑΖΩ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΟΣΟ ΦΑΕΙ, χωρις πιεση? Αν θηλαζει κανονικα και τρωει ολο το φαγητο του δεν θα τον κανω τεραστιο?????

Δημοσίευση

Πασχαλιτσακι οπως σε διαβαζω μου γεννιουντε καποιες αποριες .

Απο τη μια αναφέρεις συνεχως τη λεξη πιεση , ενω οπως λες το μωρο τρωει ευχαριστα αρκετο φαγητο. Αρα γιατι να υπάρχει πιεση ? Να τον πιεσεις να φαει 2 κουταλιες παραπανω δηλ ? Οχι αυτο δεν πρεπει να το κανεις .

Επισης μιλας για το μωρο λες και ειναι ενα τελειως αβουλο πλασμα ... Αν οι ανάγκες του μωρου ειναι να τρωει αρκετο φαγητο και να θηλάζει αρκετά τοτε θα πρεπει να κανει και τα δυο . Σ΄αυτες τις ηλικιες δεν υπάρχει περιορισμος , αντιθετα με τους περιορισμους μπορει να φρενάρεις την αναπτυξη του . ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ , ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ισχυει και για το φαγητο και για τον θηλασμο .

Αν το μωρο δεν θελει να φαει δεν θα φαει , αν το μωρο δεν θελει να θηλασει δεν θα θηλάσει .

Αν ομως θελει να θηλάσει και συ δεν δινεις ή του προσφέρεις στον αντιποδα φαγητο τοτε λογικο ειναι η γαλουχια να μειωθει . Γενικα οταν τα μωρα ειναι θετικά με το φαγητο και δεν θελουμε να αποθηλάσουμε νωρις , επιμένουμε λιγο με τον θηλασμο . Προσφέρεις πιο συχνά , αναμεσα στα γευματα και περιμένεις τις αντιδράσεις του μωρου .

Δημοσίευση

Συγνωμη αν σε εκνευρισα :(:(:(:(:( . Απεδωσε το στο οτι ειμαι νεα μανουλα, ζω (αναγκαστικα....) μακρια απο γονεις και φιλους σε ενα νησι της παραμεθοριου, ανθρωποι με τους οποιους θα μπορουσα να συζητησω τους προβληματισμους μου και τριτο και βασικοτερο ισως (!!) δεν εχω την σωστη καθοδηγηση απο τον παιδιατρο.

Πασχαλιτσακι οπως σε διαβαζω μου γεννιουντε καποιες αποριες .

Απο τη μια αναφέρεις συνεχως τη λεξη πιεση , ενω οπως λες το μωρο τρωει ευχαριστα αρκετο φαγητο. Αρα γιατι να υπάρχει πιεση ? Να τον πιεσεις να φαει 2 κουταλιες παραπανω δηλ ? Οχι αυτο δεν πρεπει να το κανεις .

Το λεω γιατι φανταζομαι οτι αφου ο γιατρος εγραψε οτι ο μικρος πρεπει να καταναλωνει τις συγκεκριμενες ποσοτητες φαγητου καθημερινα, ετσι πρεπει να κανω, θεωρωντας οτι αυτο ειναι το καλυτερο για το μωρο. Οποτε η απορια μου εχει να κανει με το "αν χορτασει με το γαλα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟ ΤΟ ΦΑΙ ΤΟΥ" ????

Αν ομως θελει να θηλάσει και συ δεν δινεις ή του προσφέρεις στον αντιποδα φαγητο τοτε λογικο ειναι η γαλουχια να μειωθει .

Αυτο εκανα απο τοτε που αρχισαμε στερεες. Αλλα θα το αλλαξω ;);););)

Γενικα οταν τα μωρα ειναι θετικά με το φαγητο και δεν θελουμε να αποθηλάσουμε νωρις , επιμένουμε λιγο με τον θηλασμο . Προσφέρεις πιο συχνά , αναμεσα στα γευματα και περιμένεις τις αντιδράσεις του μωρου .

Επειδη χορταινε προφανως και δικαιολογημενα με το φαγητο, δεν πολυζητουσε το στηθος.

Οποτε : 1. Θα μειωσω λιγο τις ποσοτητες φαγητου (ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ?????)

2. Θα προσφερω πιο συχνα, αναμεσα στα γευματα.

Να ρωτησω και κατι ακομη...... Διαβαζω οτι αλλες μαμαδες πρωτα θηλαζουν και επειτα δινουν φαγητο και αν το φαει εχει καλως. Αν δεν το φαει, δεν τις πειραζει.

Ειναι σωστο αυτο? Δεν πρεπει σιγα σιγα ενα μωρο στον 9ο μηνα να εχει στην καθημερινη του διατροφη ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ, ειτε ειναι φρουτοκρεμα, ειτε λαχανικα με ή ανευ κρεατος???

Υ>Γ. Μη μου θυμωσεις να λεω και καμια βλακεια παραπανω :roll::roll::roll::roll:

Δημοσίευση

Καλημέρα Πασχαλιτσάκι!

βασικά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν θες ή δε θες να αποθηλάσεις σιγά σιγά... Γιατί αν θες, συνεχίζεις το πρόγραμμα ως έχι, αν όχι αυξάνεις πάλι τους θηλασμούς.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού που ΠΡΕΠΕΙ να φάει το μωρό. Αν υπήρχε θα είχα φουντάρει γιατί η δική μου όπως σου είπα δεν τρώει τίποτα. Όταν πεινάει τρώει, όταν χορταίνει σταματάει. Εσύ του προσφέρεις κι αυτό αποφασίζει.

Το μωρό σου είναι πολύ βολικό από ότι κατάλαβα. Ότι του δίνεις τρώει. Η δική μου, δεν υπήρχε περίπτωση να ήθελε στήθος και να της έδινα να φάει φαγητό. Μου το έφερνε στο κεφάλι και τσίριζε. Γιαυτό και τη θήλαζα πρώτα. Εσένα είναι στο χέρι σου πώς θα το κάνεις ;)

Δημοσίευση
Καλημέρα Πασχαλιτσάκι!

βασικά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν θες ή δε θες να αποθηλάσεις σιγά σιγά... Γιατί αν θες, συνεχίζεις το πρόγραμμα ως έχι, αν όχι αυξάνεις πάλι τους θηλασμούς.

Δεν θελω γλυκουλα μου, τουλαχιστον για τους επομενους 4 μηνες.

Μετα εχει ο θεος.... ισως να μας φερει γρηγορα ενα νεο μωρακι ( :D:D:D:D:D:D ) και να αναγκαστω να αποθηλασω!!!!

ΥΓ. νομιζω οτι σας εκνευρισα ολες.... :(:(:(:(:(:(

Δημοσίευση

Δεν θελω γλυκουλα μου, τουλαχιστον για τους επομενους 4 μηνες.

Μετα εχει ο θεος.... ισως να μας φερει γρηγορα ενα νεο μωρακι ( :D:D:D:D:D:D ) και να αναγκαστω να αποθηλασω!!!!

ΥΓ. νομιζω οτι σας εκνευρισα ολες.... :(:(:(:(:(:(

Εγώ προσωπικά δεν εκνευρίστηκα, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι θες :)

Λοιπόν, αν είναι μόνο για 4 μήνες και έτσι να συνεχίσετε μάλλον καλά είναι. Αν θες για περισσότερο όμως, δεν είναι αρκετοί.

Επίσης, αν μείνεις έγκυος δεν είναι απαραίτητο ότι θα αναγκαστείς να αποθηλάσεις.

Δημοσίευση

Απο που συμπέρανες οτι εκνευριστηκα ? :roll: Καθολου δεν εκνευριστηκα , το στυλ μου ειναι αυτο :mrgreen:

Κοιτα να δεις τωρα , οι γενικες οδηγιες ειναι οι εξης :

Ο θηλασμος ειναι η ΚΥΡΙΑ τροφη του μωρου για το πρωτο ετος της ηλικιας του και οι τροφες ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ.

Θηλάζουμε 1 ωρα πριν το γευμα και μετα προσφέρουμε στερεες .

Καθε δυαδα ομως μαμα-μωρου ειναι διαφορετική και με διαφορετικες ανάγκες . Για ενα μωρο που ειναι πλεον πχ 10 μηνων και δεν δειχνει κανενα ενδιαφέρον για στερεες σιγουρα δεν θα φερθουμε το ιδιο με ενα αντιστοιχο μωρο που τρωει ευχαριστα απο τον 7ο το φαγητο του .

Το μωρο δεν υποχρεουται να φαει μια συγκεκριμένη ποσοτητα φαγητου . Θα φαει οσο θελει και οποτε θελει , οχι γιατι ειμαστε τοσο λαρτζ μαμαδες και ανετες αλλα γιατι αν δεν θελει δεν θα φαει που να χτυπιεσαι ολοκληρη .

Οταν το μωρο εχει μπει για τα καλα στις στερεες και ειναι δεκτικο , αν θελουμε να διατηρήσουμε τη γαλουχία εκτος απο το να προσφέρουμε συχνα ειναι να καταργήσουμε και ολα τα αχρηστα γευματα . Οχι κρεμες εμποριου , οχι ρυζι , οχι μακαρόνια , οχι ψωμια σαν σνακ ή με το γευμα . Κρεας , λαχανικα , φρουτα και θηλασμος !

Δημοσίευση
Απο που συμπέρανες οτι εκνευριστηκα ? :roll: Καθολου δεν εκνευριστηκα , το στυλ μου ειναι αυτο :mrgreen:

Χαιρομαι με αυτα που λες!!!!

Λοιπον, πριν σας πω τις εξελιξεις θα σας βαλω λιιιγο μεσα στο μυαλο μου...

Το ΠΡΕΠΕΙ να φαει εχει να κανει με τα βιωματα που εχω απο μικρη. Και εγω και η αδερφη μου υπηρξαμε παααααααααααααααααααρα πολυ αδυνατα κοριτσακια. Η καημενη η μαμα μου και τι δεν εκανε για να φαμε, αλλα εμεις τιποτα, ραμμενο το στομα. Οταν μας εβλεπαν στο δρομο νομιζαν (ειδικα για μενα) οτι ειμαι παιδι της Αιθιοπιας χωρις πλακα, τοσο αδυνατο παιδι ημουνα. Μαλιστα για να καταλαβετε οταν ημουν 2-3 χρονων εκανα καποια φορα να φαω 3 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. Η μαμα μου 22 χρονων τοτε με πηγε κλαιγοντας στον παιδιατρο και του ειπε οτι φοβοταν πως θα πεθανω ετσι που δεν ετρωγα, αλλα ο γιατρος την καθυσηχασε λεγοντας της οτι "οταν πεινασω θα φαω!!!!!".

Ετσι απεκτησα το κατοχικο συνδρομο. Το μωρο πρεπει να φαει ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ, γιατι αλλιως θα ειναι αδυνατο οπως ημουνα εγω. Η μαμα μου φταει, που μας μπουκωνε με καθε ευκαιρια και μας πιεζε να φαμε, φυσικα καταφερνοντας το αντιθετο.

Τωρα στα δικα μας (αχ τι θα εκανα αν δεν ειχα και εσας....).

Αλλαξα σχεδιο! Νομιζα οτι απλα πρεπει να αντικαταστησω θηλασμους με τροφη και ολα καλα. ΚΑΙ γαλατακι θα εξακολουθησω να εχω ΚΑΙ το μωρο θα τρωει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!!!!

Αποδειχτηκε λαθος. Αν συνεχιζα ετσι, θα οδηγουμουν με μαθηματικη ακριβεια στον αποθηλασμο......

Κανω οτι μου ειπατε και ειμαστε μια χαρα. Του προσφερω το στηθος οποτε θελει, δεν κοιταω αν πλησιαζει η ωρα να φαει και οταν ειναι η ωρα για φαγητο του το δινω και οσο φαει.

Θα σας ενημερωνω για την πορεια μας. :):):):):):):):):):)

Δημοσίευση

Χαιρομαι με αυτα που λες!!!!

Λοιπον, πριν σας πω τις εξελιξεις θα σας βαλω λιιιγο μεσα στο μυαλο μου...

Το ΠΡΕΠΕΙ να φαει εχει να κανει με τα βιωματα που εχω απο μικρη. Και εγω και η αδερφη μου υπηρξαμε παααααααααααααααααααρα πολυ αδυνατα κοριτσακια. Η καημενη η μαμα μου και τι δεν εκανε για να φαμε, αλλα εμεις τιποτα, ραμμενο το στομα. Οταν μας εβλεπαν στο δρομο νομιζαν (ειδικα για μενα) οτι ειμαι παιδι της Αιθιοπιας χωρις πλακα, τοσο αδυνατο παιδι ημουνα. Μαλιστα για να καταλαβετε οταν ημουν 2-3 χρονων εκανα καποια φορα να φαω 3 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. Η μαμα μου 22 χρονων τοτε με πηγε κλαιγοντας στον παιδιατρο και του ειπε οτι φοβοταν πως θα πεθανω ετσι που δεν ετρωγα, αλλα ο γιατρος την καθυσηχασε λεγοντας της οτι "οταν πεινασω θα φαω!!!!!".

Ετσι απεκτησα το κατοχικο συνδρομο. Το μωρο πρεπει να φαει ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ, γιατι αλλιως θα ειναι αδυνατο οπως ημουνα εγω. Η μαμα μου φταει, που μας μπουκωνε με καθε ευκαιρια και μας πιεζε να φαμε, φυσικα καταφερνοντας το αντιθετο.

Τωρα στα δικα μας (αχ τι θα εκανα αν δεν ειχα και εσας....).

Αλλαξα σχεδιο! Νομιζα οτι απλα πρεπει να αντικαταστησω θηλασμους με τροφη και ολα καλα. ΚΑΙ γαλατακι θα εξακολουθησω να εχω ΚΑΙ το μωρο θα τρωει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!!!!

Αποδειχτηκε λαθος. Αν συνεχιζα ετσι, θα οδηγουμουν με μαθηματικη ακριβεια στον αποθηλασμο......

Κανω οτι μου ειπατε και ειμαστε μια χαρα. Του προσφερω το στηθος οποτε θελει, δεν κοιταω αν πλησιαζει η ωρα να φαει και οταν ειναι η ωρα για φαγητο του το δινω και οσο φαει.

Θα σας ενημερωνω για την πορεια μας. :):):):):):):):):):)

Χαζες αποριες συνεχεια.....

Αν θηλαζει το μωρο κανονικα, οποτε το ζηταει και τρωει και ολο το φαγητο που του βαζω, ειναι κακο? Υπαρχει πιθανοτητα να γινει παχυσαρκος? Μηπως απλα να του προσφερω λιγοτερη ποσοτητα για να το αποφυγω?

Δημοσίευση

Πασχαλιτσακι ακριβως επειδη εχεις προσωπική πειρα θα πρεπε να σαι πιο χαλαρή με το θεμα φαγητου . Η πιεση οπως ξερεις δεν βοηθά πουθενα .

Το μωρο σου ειναι σε ηλικια ταχειας ανάπτυξης . Αν θελει να φαει ολο του το φαγητο και να θηλάσει δεν μπορεις να του βάλεις "φρενο" γιατι μπορει ετσι να φρεναρεις την αναπτυξη του . Γιαυτο επιμένω στο να δινουμε ΣΩΣΤΕΣ τροφες , οσο το δυνατον μη κατεργασμένες και φυσικά μακρια απο ζαχαρη (οπου και αν κρυβεται αυτη) ψωμια , κρεμες κλπ .

Αυτο που μπορεις να κανεις σιγα σιγα ειναι να σταματήσεις τις λιωμένες τροφες . Πολλες φορες τα μωρα τρωνε μεγαλυτερη ποσοτητα φαγητου απλα γιατι ειναι λιωμένη . Μπορεις να ξεκινησεις να προσφέρεις μαλακο φαγητο απλα πατημένο με πηρουνι ή στο χέρι για να μπορει να το φαει μονο του .

Δημοσίευση
Γιαυτο επιμένω στο να δινουμε ΣΩΣΤΕΣ τροφες , οσο το δυνατον μη κατεργασμένες και φυσικά μακρια απο ζαχαρη (οπου και αν κρυβεται αυτη) ψωμια , κρεμες κλπ .

Καλημερα.

Οπως παντα κατατοπιστικοτατη!!!! Για την ωρα η μονη τροφη με ζαχαρη που παιρνει ειναι απο την απογευματινη κρεμα ρυζαλευρο που θα την αντικαταστησω σιγα σιγα με κατι πιο φυσικο και υγειινο.

Εχεις να μου προτεινεις κατι?

Αυτο που μπορεις να κανεις σιγα σιγα ειναι να σταματήσεις τις λιωμένες τροφες . Πολλες φορες τα μωρα τρωνε μεγαλυτερη ποσοτητα φαγητου απλα γιατι ειναι λιωμένη . Μπορεις να ξεκινησεις να προσφέρεις μαλακο φαγητο απλα πατημένο με πηρουνι ή στο χέρι για να μπορει να το φαει μονο του .

Οταν λες μονο του εννοεις να του δινω το κουταλι του και να φαει?

Το δοκιμασα, γιατι δειχνει ενδιαφερον απο μονος του να φαει, αλλα επαιζε και λερωνε τον τοπο!!!

Δημοσίευση

Την απογευματινη κρεμα την αντικαθιστας (αν δεν θελεις μονο να θηλαζεις) με λαχανικα . Καροτα , μπροκολο , κουνουπιδι , γλυκοπατάτα , κολοκύθα και τοσα που εχει αυτη την εποχη .

Ειναι πολυ μικρος ακομα για να μπορεσει να κρατησει σωστα το κουτάλι . Μπορεις ομως να του δινεις ενα κομματι μπροκολο βρασμένο ή καροτο ή οτιδηποτε , στο χερι και να το τρωει μονος του . Φυσικά και θα λερωσει και θα λερωθει πως αλλιως θα μαθει και θα ευχαριστηθει το φαγητο ? ;)

Ολα ειναι θεμα προταιρεοτήτων . Αν μια μαμα θελει να χει το παιδι της και το σπιτι παντα καθαρό τοτε δεν θα δοκιμάσει αυτη τη "μεθοδο" θα ταιζει το παιδι μεχρι μεγαλη ηλικια . Για μενα , δνε μου αφησε εξαλλου περιθωριο η μικρη μου , εχει μεγαλη σημασια το μωρο να γευεται και να νιωθει με ολες του τις αισθησεις το φαγητό . Νομιζω εξάλλου οτι αυτος ο τροπος βοηθά το παιδι να γινει ανεξάρτητο και η εμπιστοσυνη που του δειχνουμε οταν τρωει , το βοηθά να εχει καλυτερη σχεση με το φαγητο αλλα και με τον εαυτο του και τη μητέρα .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...