Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Φτάσαμε στο 4!!!Πόσα ακόμα μέχρι να γεννήσουμε;;; :ymdaydream::ymdaydream: θα ξαναπώ όπως κ στα προηγούμενα..να το γεμίσουμε ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΕΑ!!!Να είναι ΌΛΑ τα μπεμπάκια ΓΕΡΑ κ εμείς πολύ ευτυχισμένες!!!! :x

  • Απαντήσεις 975
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλοριζικο γεματο χαρουμενα πραγματακια!!! Να ειμαστε ολες καλα και τα μπεμπακια μας ακομη καλυτερα!! Δεν εχω προλαβει να διαβασω τις τελευταιες σελιδες απο το Νο3 γι αυτο θα σας πω τα δικα μου ομορφα νεακια κανοντας καλο ποδαρικο!!! :) Πηγαμε το πρωι στον γιατρο μας! Ειμαστε μια χαρα κι εχουμε μεγαλωσει φτανοντας αισιως τα 870 γρ +-10% μας ειπε ο καλος μας ο γιατρος. Απο την χαρα μας αγορασαμε και το πρωτο μας φορεματακι απο τα πρεναταλ. Ειναι τελειο και με 50% εκπτωση παρακαλω. Samarcande μου εχει τελεια πραγματακια πραγματικα! Αυριο θα κανω και μια γενικη αιματος και σε 1 μηνα ξανα στον γιατρο! Θα διαβασω τωρα τα παλιοτερα μηνυματακια σας και θα επανελθω. Φιλια πολλα!!! :-*:-*:-*

Δημοσίευση

Πολυ καλη η μπουμπου σου Ηλιοδωρα! Με γεια τα πραγματακια και εγω αυριο θελω να ψωνισω οταν παμε στην συναντηση. Ειναι πολυ καλα σε ποιοτητα.

Γωγω που εισαι σημερα;

Ανδρια λιγο φυσιολιγικο ορο δεν σε βοηθαει; Περαστικα σου!!!!!!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ 4 ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

ELENAKOS ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ PRENATAL ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ??ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΥΡΙΟ ΤΗΛ ΝΑ ΠΑΩ...ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΗΤΩ(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ),ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ MOTHERBABY ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΠΡΟΙΚΑ....ΓΕΝΙΚΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ,ΘΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ...ΜΙΑ ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ,ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ....ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΓΑ ΙΚΕΑ Κ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ ΛΕΥΚΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ.....ΑΥΤΑ!!!!

Δημοσίευση

πω πω ηλιοδωρα πολυ μεγαλωσε η μπουμπου!!!σχεδον κιλο...

δηλαδη εμεις που ειμαστε 2 εβδομαδες μεγαλυτερες θα ειμαστε σιγουρα κιλο????ποσο πρεπει να ειναι τωρα????georgi τα φωτα σου!!!

γιουλακι ακομη λιγο κ θα μετρας αντιστροφα τι καλα!!!κανε κ τα τελευταια ψωνια να τελειωνεις!!!

ηρθε η πεθερα μου πριν κ της εδωσα τα ρουχαλακια του μωρου να τα πλυνη κ να τα σιδερωσει νωρις ειναι ακομη αλλα αφου θελει τι να την κανω??ας πλενει :lol:

Δημοσίευση

Ηλιοδώρα, τι καλά, μεγάλωσε πολύ η μπουμπού σου!! Μπράβο!!! Με γεια το φορεματάκι!!

Jule να κοιτάξεις και στα Prenatal, έχει γλυκούλικα πραγματάκια!Επίσης έχεις δει καθόλου σε Mothercare και Premaman? Είχα δει κάτι υπέροχες προίκες, δεν είναι πολύ φθηνές αλλά δεν ήταν και απλησίαστες. Εγώ έχω βάλει στο μάτι μια προίκα από το Mothercare...

Andria υπομονή και περαστικά!! Δοκίμασες καθόλου τζίντζερ, με λεμόνι και μέλι? Δε ξέρω αν το δοκίμασε καμία από τις αρρωστούλες των τελευταίων ημερών, εμένα με ανακούφιζε πολύ πάντως!

Happy μια χαρά με την πεθερά ε? Και βέβαια αφού θέλει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την εμποδίσεις!!!

Δημοσίευση

Ιουλια λεμε αυριο να παμε στο Περιστερι, μπορεις να ερθεις; Τι χρωμα περιπου ψαχνεις;

Σαμαρκαδε καλυτερα παρε απο αλλου την παντα για την κουνια, γιατι στα Mathercare ειναι πολυ λεπτη αρα καθολου ασφαλης. Αυτο να προσεχετε στην παντα.

Σουλα κανονικα μου αλλαζει τα φωτα!!! Ειναι γυρω στο κιλα και κατι, τα δικα μας ζουζουνια. Ο Αλεξανδρος ηταν στην 30η εβδομαδα 1344γρ. Και στην 34η εβδ. 2300γρ. Απο δω και περα περνουν κιλο και μηνα!

Δημοσίευση

georgi mou den vgika ka8olou apo to spiti simera alla me tin prwti eukairia 8a paw na parw 8alassino oro..samarcande mou den to dokimasa alla pistevw pws den 8a mou aresei..exw idiotropies sta rofimata skefteite tsai den pinw KA8OLOU, mou prokalei anagoules ti apo ta pio apla (glikaniso,diosmo) ti apo ekeina pou exoun geuseis (karamela, fraoula) dokimasa tipota mou erxetai emetos..Prospa8ise k i mama mou na me ma8ei na ta pinw alla me tipota den ta katafere :?

Δημοσίευση

αντριουλα μου περαστικααααα... ειμαο στην ιδια κατασταση και ας ελπισουμε οτι σημερα στο φαρμακειο δεν κολλησα και τα υποδελοιπα

φτασαμε στο 4! ουαουυυυυ

ανυπομονω για οταν θα μιλαμε για πανες και πιπιλες, συμβουλες μετα τη γεννα!

Δημοσίευση

Ανδρια ουτε εγω δεν πινω τσαι, επειδη με πιανει τρεμουλο απο την καφεινη. Βραζω νερο, βαζο ζαχαρη ή μελι και μια φετα λεμονι. Απλα να εχει μια γευση το ζεστο νερο. εμενα μου αρεσει.

Δημοσίευση

πάντως εγώ δε μιλάω για τσάι με γεύση τζίντζερ, αλλά για κανονικό σκέτο τζίντζερ (πιπερόριζα δηλαδή), τριμμένο και βρασμένο... είναι λίγο καυτερό.

αχ κι εγώ σκέφτομαι πως θα είναι ωραία να τα λέμε και μετά και να περιγράφουμε και τα κατορθώματα των μικρών μας!!

Δημοσίευση

κοριτσια στην κοιλια μου γινεται τρελλο τουρλουμπουκι! κουνιεται η μικρη σα να ειναι σε ρέηβ παρτυ :lol::lol::lol::lol:

εγω το κανα αυτο με το τζιντζερ! και ειναι τελειοοοοο...

ο λαιμος μου περασε με αυτο και ενα απιστευτο φυτικο σιροπακι με σαλεπι, κανα γιατροσοφι για το μπουκωμα?

Δημοσίευση

Για ολες τις εγκυουλες που τους αρεσουν τα μουσεια σε ολο τον κοσμο, απλα ανακαλυψα ενα τελειο σαιτ, που οπως ειπε και μια φιλη μου πως ειναι δυνατον να αργησαμε να το βρουμε τοσο?

Ριξτε μια ματια !

http://www.googleartproject.com/

Δημοσίευση
Πολυ καλη η μπουμπου σου Ηλιοδωρα! Με γεια τα πραγματακια και εγω αυριο θελω να ψωνισω οταν παμε στην συναντηση. Ειναι πολυ καλα σε ποιοτητα.

Γωγω που εισαι σημερα;

Ανδρια λιγο φυσιολιγικο ορο δεν σε βοηθαει; Περαστικα σου!!!!!!

ΑΧ ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙ....ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ....ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΡΕΦΙΚΟ??ΠΟΣΟ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ?ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ??ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΜΕ ΔΕΧΤΟΥΝ??ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Δημοσίευση

αχ και μένα ο Άρης κουνιόταν νευρικά και του έβαλα μουσικούλα τώρα, τον αγαπημένο μου παιδικό δίσκο και νομίζω πως του αρέσει πολύ, έχει ηρεμήσει! χαίρομαι πολύ γιατί σκεφτόμουν ότι πολύ θα ήθελα να τον χαλαρώνω κι αργότερα με αυτόν!

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...