Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βραδυνα γευματα και πως κοβονται.

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια.Για αλλη μια φορα χρειαζομαι την βοηθεια σας.Εχω μια μπεμπα 4,5 μηνων δεν την θηλαζω πια.Κοιματε γυρω στης 8 αφου την εχω κανει μπανιο και την εχω ταισει(πινει 120ml δεν πινει παραπανω με τπτ ουτε στην διαρκεια της ημερας).Αφου κοιμηθει λιγο αρχιζει το πανηγυρι ξυπναει καθε 1-1,5 ωρα για γαλα και γινετε αυτο ως και 7 φορες ολη την νυχτα,ουτε ο γαλατας να ημουν με τοσο γαλα που φτιαχνω αφου εχω παρει ολα τα μπιμπερο 2 θερμος και την σκονη στο κομοδινο και φτιαχνω.Αφου ξυπνησει την περνω αγκαλια μηπως θελει να ρευτει τπτ κλαιει,της αλλαζω πανα τπτ κλαιει ωσπου καταληγουμε στο γαλα.Πειτε μου βρε κοριτσια πως μπορω να κοψω γευματα αν οχι τελειος εστω να ξυπναει 1-2 φορες οχι 7.Της δινω και ρυζαλευρο πρωι απογευμα.

Υπαρχει καμια λυση η μονο η υπομονη???Ολοι μου λενε θα στρωσει καποια στιγμη αλλα ολο και χειροτερα γινετε το πραγμα.

Ευχαριστω πολυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα και να σου ζησει η μπεμπουλα σου

καταρχας το να πινει ξενο γαλα ανα 1-1,5 ωρα δεν ειναι καλο

το ξενο γαλα ειναι δυσκολοχωνευτο και θα της δημιουργισει προβλημα

μπορεις να δινεις σε καθε γευμα 10μλ παραπανω?

και οταν ξυπναει να την 'καθυστερεις' μεχρι το επομενο γευμα??

επεισης γιατι ρυζαλευρο τοσο μικρη???

ο δικος μου ενος χρονων εκοψε τα βραδυνα γευματα(που τα εκανε ανα 3ωρο αντε 2ωρο το λιγοτερο)

αλλα ακομη και τωρα που ειναι 2.5 χρονων το γαλα του το πρωινο το πινει μεταξυ 5 και 6

Ευχαριστω για την απαντηση σου.Ρυζαλευρο της δινω γιατι δεν πηρε οσα κιλα επρεπε να παρει τον τελευταιο μηνα.Εγω παντα της φτιαχνω λιγο παραπανω αλλα δεν θελει με τπτ την σπρωχνει με την γλωσσα την θηλη,αλλα σε 10 λεπτα αν της ξαναδωσω θα πιει.Μαλλον πρεπει να την πιεζω να πιει για να χορτενει.Αχ μωρε κατι κανω λαθος.

Καλημέρα κοπέλα μου και να χαίρεσαι την μπουμπού σου!

Από μπιμπερό δεν γνωρίζω γιατί θηλάζω, αλλά αφού λές πως αν της ξαναδώσεις μετά από 10 λεπτά, θα πιεί, μήπως το παιδάκι απλά θέλει να ρευτεί ή να ηρεμήσει για λίγο;

Κάνε της παραπάνω γαλατάκι, και βάζε την για ρέψιμο πιο συχνά. Ισως κάθε 50μλ να την σηκώνεις λίγο και μετά της ξαναδίνεις γάλα. Το ξένο γάλα δεν είναι εύπεπτο και ίσως την ενοχλεί στο εντεράκι.

Όσο τώρα για τα βράδια.... είναι πολλές οι 7 φορές..... προσπάθησε να πίνει λίγο παραπάνω γάλα στο γεύμα της, ετσι ώστε να είναι χορτάτη και να μην ξυπνάει συχνα. Ισως να μην κάνει καλό να πίνει τόοοσο συχνά γαλατάκι.... αν της έδινες λίγο χαμομηλάκι σε κάποιο απο τα ξυπνήματα; Μήπως διψάει και θέλει λίγο νεράκι;

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Διάβασα πως έχεις όλα τα σύνεργα για το γάλα στο κομοδίνο σου.

Δεν αποστειρώνεις πια τα μπιμπερό; Επειδή ξέρω πως η αποστείρωση κρατάει μόνο οταν βγάλεις από τον αποστειρωτή τα μπουκάλια και τα βάλεις κατευθείαν στο ψυγείο. Εκτός ψυγείου χάνετε η αποστείρωση... Σορρυ για την επέμβαση, αν έχετε πει με τον ντόκτορ τέρμα η αποστείρωση, πάω πάσο!!!

Εύχομαι να βρειτε την χρυσή τομή γιατί θα είναι πολύ κουραστικό και για εσένα αλλά και για το νινάκι σου που δεν ξεκουράζεται....

Φιλιά!

Καλημερα maryloo.Νερακι δεν δινω δεν μου ειπε κατι ο γιατρος,οσο για το χαμομηλι θα το δοκιμασω,για την αποστειρωση μου ειπε ο γιατρος να την κοψω γιατι απο την στιγμη που βαζει τα χερια της στο στομα δεν εχει νοημα ετσι μου ειπε ετσι κανω.

καλημέρα Τζενη,

εμένα η μικρή μου άρχισε να κοιμάται έως τις 6-6:30 γύρω στην ηλίκια της κορούλας σου αλλά εγώ το τελευταίο γάλα της το έδινα γύρω στις 10:00. ωστε να κρατήσει έως τις 6:00. επίσης στα μισά του μπουκαλιού την έβαζα και ρευόταν και μετά συνέχιζε. ούτε η μικρή μου 'επινε πολυ γιατί είχε γεννηθεί λίγα κιλά και τα έπαιρνε σιγα σιγα. μηπως αν της ρύθμιζες τις ώρες του φαγητού και του ύπνου? τωρα είναι σε ηλικία να ακολουθήσει, ειδικά τωρα που τρωει και ρυζαλευρο. πάντως οι 7 φορές είναι υπερβολη για να ξυπνάει. μηπως έχει και κολικούς? γιατί αν ποναει της δινεις γάλα, πινει λιγο, ομως ο πονος μπορει να μην της περναει και συνεχιζεται όλο το βραδυ. μπορει να την ενοχλούν και τα ουλα.

Ωραία! Λοιπόν για το νεράκι ρώτησε τον γιατρό σου, γιατί μετά από την κρεμούλα θα θέλει μωρέ το μικρούλι....!

Το βράδυ απλά μπορεί να διψάει! Έχε έτοιμο χαμομηλάκι (όχι πολύ ζεστό) και δοκίμασε να δείς!

Κάτι άλλο, πιπίλα τρώει; Αν ναί (που το εύχομαι γιατί εγώ εχω καεί που δεν την θέλει) δίνε της απλά την πιπιλίτσα της....

Ελενη καλημερα κολικους ειχε τωρα δεν εχει,εχουμε τα ουλα μας τωρα.Maryloo θα τον παρω τηλεφωνο να τον ρωτησω για το νερο,πιπιλα περνει μονο στον υπνο αλλα οταν ξυπναει το βραδυ της την δινω αλλα την φτυνει.Θα δοκιμασω κοριτσια να την βαλω σε ενα προγραμμα οχι οτι δεν το εχω δοκιμασει αλλα στην διαρκεια της μερας το χανουμε το προγραμμα.

Kalhmera TZENI..

Otan ksipnaei ta vradia kai ths dineis galataki 7 fores poso troei kathe fora?? Kai thn hmera posa gevmata kanete kai den exei parei ikanopihtiko varos to mwro?? Emena h megalh mou pote den eixe to varos pou thelame (akomi me to zori troei) alla sterees trofes arxisame 6 mhnon, to enteraki tous den einai etimo akomi na dextei toso varia gevmata kai isos na thn enoxlei..Kai prhn arxisete to rizalevro ta idia eixate??

Epidi anaferthike kai h apostirosh kapou prhn, thelw na prosthesw pos theorw kapos ipervoliko na eimaste toso (apostiromenoi).. Thn megalh mou thn gennhsa sthn Souhdia kai ekei kaneis den apostironei, oute sto sistinoun na to kaneis kathe fora. Kapou ,kapou mporeis na ta vrazeis mou eixan pei kai meta kalo plisimo..Egw vevea apostironw ta mpimpero kai tis pipiles mas alla pote den ta evala sto psigio kai den epathan pote tpt ta paidia mou..Outos h alos opos eipe kai h Tzeni olh mera me ta xeria sto stoma tou einai...

καλημερα κ να σου ζησει!

οταν λες οτι δεν πηρε ικανοποιητικο βαρος? να ξερεις οτι παιζει ρολο κ το ποσο γεννηθηκαν τα μωρα, απο εκει να ξεκινας.. οχι βλεποντας απλα τις καμπυλες

ποσο καιρο της δινεις το ρυζαλευρο? μηπως αρχισε να κανει ετσι απο τοτε?

κακα της κανει?

τη μερα ποσο γαλα πινει? ποσο γαλα πινει αυτες τις φορες που ξυπναει το βραδυ?

αν πινει πολυ το βραδυ μπορει να της καθεται βαρυ, το ξενο γαλα ειναι πιο δυσπεπτο. η μπορει να χρειαστει να αλλαξεις γαλα.

πως ηταν το βραδυ σας?

Καλημερα κοριτσια.Πινει 50μλ περιπου ,γευματα κανει 8 απο 100-120μλ.Βαρος πηρε 500γρ και μου ειπε να ξεκινησω ρυζαλευρο απο 4 μηνων τρωει και τωρα 5 μηνων μου ειπε να ξεκινησω φρουτοκρεμες.Γεννηθηκε 3610 κιλα.Εχει τωρα 3-4 μερες που ξυπναει τοσες πολλες φορες πριν ξυπναγε 2-3 φορες,λεω μηπως εχει περισσοτερη ορεξη μηπως μεγαλωσε το στομαχακι της λεω εγω τωρα.Γαλα πινει το aptamil ar γιατι εκανε αναγωγες με το απλο aptamil,o γιατρος μου ειπε 6 μηνων θα αλλαξουμε γαλα.Κακα της κανει μια φορα την ημερα.Δεν φαινεται παντως να της καθετε βαρυ το ρυζαλευρο μια χαρα το ανοιγει το στοματακι της και φαινεται σαν να θελει κι αλλο μετα.

Γεια σου Τζένη! Να σου ζήσει το κοριτσάκι!

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις σιγά σιγά να ελαττώνεις τα βραδινά γεύματα καθυστερόντας την κάθε φορά και από λίγο. Δηλ., έφαγε 8 και ξύπνησε 10; καθυστέρησέ την μέχρι τις 11 ή και παραπάνω αν αντέχει και μετά τάισε την. Σίγουρα θα πιει παραπάνω. Κάνε της το έτσι σε κάθε γέυμα μέχρι να φτάσεις τα 5 με 6 γέυματα ημερισίως. Έτσι θα ηρεμήσεις κι εσύ και αυτό, γιατί μην νομίζεις, και αυτά ταλαιπωριούνται όταν έχουν το αίσθημα της πείνας κάθε τρεις και λίγο. Εγώ της το έκανα έτσι και από 2 μηνών κοιμάται σερί το βράδυ. Κάποιες βραδιές που ξυπνούσε δεν την τάιζα, απλά την έπαιζα ή της έδινα χαμόμηλο.

Καλημερα και απο μενα!! λοιπον εγω θα σου θεσω πολλα ερωτηματα :)

1ον....η αποστειρωση νομιζω οτι ειναι απαραιτητη μεχρι τον 6ο μηνα τουλαχιστον γιατι το μωρακι δεν εχει αντισωματα ακομα....εστω και αν βαζει τα χερακια στο στομα!!!

2ον...ειχες τον ιδιο γιατρο απο τοτε που γεννηθηκε το μωρο σου?? γιατι εμεις ειχαμε εναν συγκεκριμενο που μας αλλαξε τον αδοξαστο μεχρι που αλλαξα γιατρο και υσηχασα! δοκιμασες και αλλο γιατρο???

και εμενα η μικρη μου ειχε αναγωγες...αλλαξαμε 7 γαλατα (απο τον 1ο γιατρο) και δεν εκανε τιποτα...το μωρο ειχε απλα κολικους και ο 2ος γιατρος μου συστησε το sanilac AC που ειναι για κολικους και βρηκαμε την υγεια μας!!!...ηρεμησε για κανενα μηνα ΑΛΛΑ τωρα βγαζει δοντακια!!! στα μωρακια η που θα σε ξεσκισουν οταν βγαλουν δοντια η που δεν θα τα καταλαβεις!.....

επισεις....ρυζαλευρο απο 4 μηνων?????!!!!!!! και 2 φορες την μερα κιολας???? ειναι πολυ μικρο ακομα!!! εμεις κλεισαμε και τον 5ο και μετα ξεκινησαμε....μια φορα την μερα οσο θελει χωρις πιεση και μετα αμεσως γαλα....για να συνηθισει το στομαχακι της....2 φορες και 4 μηνων ειναι πολυ πιστευω! νερακι της εχω δωσει 2-3ς φορες και της αρεσε :) .....επισεις το βραδακι κατα της 7 που δυσανασχετη της δινω λιγο κιντερτε....οχι ομως αντικαθιστωντας γευμα...αναμεσα...!..εμενα γεννηθηκε 2650!!! και εβαζε 500γρ τον μηνα....και εμενα πανω απο 120 δεν πινει αλλα δεν ξεκινησαμε τοσο νωρις κρεμες! ποσο μαλλον φρουτοκρεμες!!!! οι φρουτοκρεμες και οι σουπιτσες ξεκινανε οταν κλεισεις και τον 6ο!!!....επισεις πολυ καλο γαλα και χορταστικο..(οταν τον επινε η καθολικη μου κοιμοταν τουλαχιστον 5 ωρες) ειναι το Humana AR Που ειναι και για της αναγωγες!

Διαβαζα κατι τωρα γιατι εγω κανω και τις ερευνες μου :) και σου εκανα ενα copy....

Η χορήγηση τροφών πριν την ηλικία των 5 έως 6 μηνών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Το πεπτικό του σύστημα πιθανόν να μην μπορεί να δεχτεί ποικιλία τροφών. Επίσης, επειδή η νεφρική λειτουργία δεν έχει ωριμάσει ακόμη, το μωρό δεν μπορεί να δεχτεί την αυξημένη ποσότητα νατρίου και πρωτεϊνών που περιέχεται σε μερικές στερεές τροφές.

Εάν οι στερεές τροφές δοθούν πολύ νωρίς, η ποσότητα που καταναλώνεται είναι πολύ μικρή και η συμβολή της στη διατροφή του μωρού σας είναι αμελητέα.Ακόμη, έρευνες έδειξαν ότι η πρόωρη εισαγωγή στερεών τροφών δεν βοηθά το μωρό σας να κοιμάται όλη τη νύχτα.

Καλημερα κατερινα.Συγνωμη για την αργοπορημενη απαντηση.Να σου απαντησω στα ερωτηματα σου.1ον Εγω παλι αποστειρωνω απλα δεν τα βαζω στο ψυγειο τα αφωνω μεσα στον αποστειρωτη και οταν στραγγισουν βαζω την θηλη και το καπακι.2ονΔεν εχω αλλαξει γιατρο εχουμε τον ιδιο απο την γεννησει,τωρα ουτως η αλλως θα αλλαξουμε γιατι φευγουμε απο το μερος που μενουμε,κι εγω παντως νομιζω οτι καθε γιατρος τα λεει διαφορετικα.Για το ρυζαλευρο τι να εκανα ετσι μου ειπε ετσι εκανα οσο ναναι γιατρος ειναι μου το ειπε και τον εμπιστευτηκα,γιατι μου το ειπε δεν ηξερε οτι ειναι πολυ νωρις?Τωρα τι να κανω να το κοψω?Να δινω μια φορα την ημερα?Να μην αρχισω φρουτα που μου λεει απο τον 5ο?Αχ δεν ξερω.Μακαρι να ηξερα πιο ειναι το σωστο εχω μπερδευτει.Νερακι αρχισα της δινω κι εγω και τσαγακι της δινω οχι σαν γευμα.Τι λες να αλλαξω γαλα απο μονη μου και να παρω το Humana?Το aptamil παντως βρωμαει.Τα νεα μας παντως ειναι οτι ξυπναει 3 φορες το βραδυ την κοιμιζω 8 ξυπναει 12:30,3,6 και το κανει αρκετες μερες τωρα ισως να ειχε ανησυχια απο τα ουλα της.

Καλημέρα και από εμένα Τζένη,

ο λόγος που σου στέλνω το μύνημα είναι για να σε καθησυχάσω οτι υπάρχουν και άλλοι γιατροί σαν τον δικό σου. Και εμένα η γιατρός μου έκοψε την αποστείρωση από τον 4ο, ξεκινήσαμε τότε και ρυζάλευρο αλλά μια φορά τη μέρα. Από τον 5ο αρχίσαμε τα φρούτα και από τον έκτο το φαγητό. Εμένα ο δικός μου γεννήθηκε 2160 και αν και παίρνει βάρος κάθε μήνα ακόμη δεν έχει φτάσει το μέσο όρο (σήμερα είναι 8,5 μηνών και 7500 κιλά) αλλά δεν μας ανησυχεί μιας και τρώει όλο του το φαγάκι και παίρνει και βάρος κάθε μήνα :P .

Σχετικά με το γάλα, μην κάνεις καμία αλλαγή αν δε ρωτήσεις το γιατρό γιατί όλες εμείς λέμε τις προσωπικές μας εμπειρίες αλλά γιατροί δεν είμαστε!

Τέλος, για τον ύπνο εμένα στον 4ο έτρωγε στις 8 και ξυπνούσε κάθε 3 ώρες. Αυτό που έκανα άρχισα να του δίνω ένα γεύμα γύρω στις 11.30 και αυτό ήταν το τελευταίο γεύμα, δηλαδή αν ξύπναγε στις 3 ξεκίναγα με πιπιλάκι, κούνημα κλπ μέχρι να τον πάρει ξανά ο ύπνος (περίπου 15 λεπτά κρατούσε η διαδικασία). Αυτό το έκανα για 6 ημέρες και μετά έγινε το θαύμα ή μάλλον το είχε πάρει απόφαση οτι δε θα φάει και σταμάτησε να ξυπνάει!!!! Ξύπναγε κατευθείαν στις 6 με 6,30 το πρωί. Αυτό τον τρόπο μου το σύστησε η γιατρός μου μιας και έτρωγε όλα του τα γεύματα μέσα στην ημέρα κανονικά και ήταν "περιττό" να τρώει 2 φορές το βράδυ και ειδικά τόσο μικρή ποσότητα (και εμένα γύρω στα 50 έτρωγε) μιας και αυτό δείχνει οτι δεν πείναγε αλλά μάλλον είχε συνηθίσει το τάισμα ανά τρίωρο.

Ελπίζω να μη σε κούρασα και να σε βοήθησα. Νομίζω με λίγη υπομονή θα τη βρεις την άκρη και θα μπείτε σε πρόγραμμα.

mdion καλησπερα.Πραγματικα με καθυσηχασες ευχαριστω,κι εμενα οπως ειπα κοιματε στις 8 τωρα και ξυπναει 12:30 μετα στις 3 εχω δοκιμασει να της δωσω πιπιλα αλλα ξεκιναει το κλαμα οποτε της δινω γαλα.Δεν με πειραζει να ξυπναει 3 φορες παραπανω να μην ειναι.Τωρα στο θεμα του γιατρου πιστευω οτι ξερει τι του γινετε και δεν νομιζω οτι θα ηθελε να κανω κακο στο στομαχακι του μωρου.Ευχαριστω παντως ολες της κοπελες που με βοηθησαν.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...