Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου κοπέλα μου,  Το θέμα είναι κυρίως ότι εγώ είμαι στο εξωτερικό και όταν έκανα τα μαθήματα τοκετου η εικόνα που μας δωθηκε για τα μαιευτήρια εδώ ήτανε ιδανική και πολύ αλλιώς από ότι ξέρω από φίλες στην Ελλάδα πχ η εγκυος μπορεί να διαλέξει τι μουσική θέλει στην αίθουσα τοκετου, αρωματοθεραπεια, μπάλα γυμναστικής μέσα στα δωμάτια, πολύ χαμηλά ποσοστά καισαρικής, τεχνητων πονων κλπ... οπως και στα δυο ραντεβού γνωριμιας που εχουμε εδω με το προσωπικο, συζητηθηκαν ολες οι αναγκες/επιθυμιες μου (που ητανε απλα επισκληριδιος) ολοι ητανε ευγενικοί και προθυμοι... Οπότε το σοκ μου ήτανε διπλό όταν τελικά αντιμετώπιστηκα με αυτό τον τρόπο, τύπου "πως κανεις έτσι, δεν είσαι η μόνη που γέννας, τα φάρμακα θα κανουν το παιδί σου χαζο" (ναι το ακουσα πραγματικα αυτο απο μια βοηθο νοσηλευτη). Κάνω τον σταυρό μου που η νυχτερινη μαία και η γυναικολόγος σε εφημερία ήτανε τόσο καλές και έμειναν μαζί μου 4 ώρες και με βοήθησαν πραγματικά να φέρω στον κόσμο την κόρη μου. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, να ελπίζω να πέσω σε φυσιολογικό προσωπικό για να έχω φυσιολογικό τοκετο.  Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλες οι έγκυες/λεχωνες αντιμετωπιζονται με αυτό τον τρόπο πχ εγώ είχα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη με εμετούς σχεδόν μέχρι το τέλος, αλλά επειδή πέρασα τόσο πολλά δεν έπρεπε να παραπονιέμαι, μόνο να είμαι ευγνώμων. Είναι πολύ δύσκολο, και ευτυχώς που ο άντρας μου είναι το στήριγμα μου και με έχει βοηθήσει πολύ. 
    • Εμενα δε Μ Χε πει κάτι για νερό..εμένα αργήσαμε λίγο 1 ώρα κ κάτι γτ θέλαμε να αλλάξουν πλευρό..Με είδε κ κολπικά για τον τράχηλο κ μετά Μ ξανά έβαλε τον υπέρηχο στη κοιλιά κ ευτυχώς είχαν γυρίσει..αλλιώς με έβλεπα να έκοβαν βόλτες..
    • @Sotiria_94οχι δ θα πάρεις χάπι. Θα αραιώσεις τ θηλασμους κ αν δεις οτι εφτασες σε σημείο να έχεις μεν γαλα οταβ τ πατάς αλλα να μην πρηζεται κ βαραίνει θα τ αφησεις να απορροφηθεί απο μονο του. Εμεις τ αβγο τ έχουμε μόνο στο αυτοκίνητο.  Γυμναστήριο την έβαλα κάποια στιγμή αλλα δ της αρεσε τ μαζεψα κ θα τ ξανα επιχειρήσω κάποια στιγμή. Καθεται για λιγο στο ριλαξ. Της μιλαμε μας γελάει. Λιγο απο δω λίγο απο εκει. Περναει η ωρα κ η μερα. Στο μυαλό μ εχω μεταφερθεί στου χρόνου το καλοκαίρι χαχα.
    • Κορίτσια αυτό που έχετε υποστεί ονομάζεται μαιευτική βία και στην Ελλάδα μόλις τον τελευταίο καιρό αρχίζει να συζηταται πιο ανοιχτά. Δυστυχώς το υφίστανται πάρα πολλές γυναίκες, γιατί στην πλειονότητα τους γιατροί και νοσηλευτές τοκετού μας βλέπουν ως περιστατικά, δεν μας ακούν και δεν μας προσέχουν όσο χρειάζεται. Η μαιευτική βία επεκτείνεται από τον τρόπο που θα γεννήσουμε, ο οποίος μας επιβαλλεται συνήθως με τρόπο εκφοβιστικο και καταναγκαστικο, μέχρι περιστατικά την ώρα του τοκετού όπως αυτά που περιγράφετε, που χαρακτηριζονται απο ασέβεια στο γυναικείο σωμα κ αδιαφορια για τον πονο που περνάμε. Λυπάμαι πολύ για την εμπειρια σας. Πρέπει να τα συζητάτε, πρώτα με τους συντρόφους σας και δεύτερον με θεραπευτή, όπως σωστά λέτε, γιατί το τραύμα υπάρχει και παραμένει μέσα μας. Ο περιγυρος και η κοινωνια δεν καταλαβαινουν και μας γεμιζουν τυψεις και ενοχες. Δεν είστε υπερβολικές, ούτε σας "έχουν χτυπήσει" οι ορμόνες. Απλά η φροντίδα στη μητέρα και στα συναισθήματά της περιφρονουνται προκλητικά απ την στιγμή που ο τοκετός έχει επιτυχή έκβαση. Είναι παγκόσμιο και διαχρονικό το προβλημα. Πρόσφατα ανακάλυψα το Παρατηρητηριο για την Μαιευτική Βία, ιδιωτική πρωτοβουλία μιας δραστήριας μαιας. Ισως το εχετε πετυχει σε καποια αναζητηση. Η ιδια προσφέρει συνεδρίες, συμβουλευτικη για διαφορα θεματα και ανεβάζει άρθρα σχετικά με τη μητρότητα και τον τοκετό. Αν θέλετε αναζητήστε το, ίσως σας δώσει μία διέξοδο. Να χαίρεστε τα μωρακια σας και να έχετε υγεία!!
    • @Diwni χρησιμοποιησαμε καλαθουνα ολο το Μαιο που κοιμοταν αρκετα. Μετα αρχισε να θελει να βλεπει εξω και μου ιδρωνε κιολας (σας εχω πει τι ζεστες εχουμε στην Πατρα) κι ετσι αρχισα να χρησιμοποιω το αυγο το οποιο το λατρεψε και το βαζω και στο σπιτι και καθεται. Που λετε εμεις παμε απο δωματιο σε δωματιο με το αυγο πχ οταν κανω μπανιο τον βαζω εκει απεναντι για να τον βλεπω και οταν κανουμε αλλες δουλειες τον εχω στο μαρσιπο. Τις τελευταιες μερες ομως τον αφηνω κυριως στο γυμναστηριο που βλεπει τα παιχνιδακια π κρεμονται. Το χω βαλει σε ενα χαλι στο πατωμα για να μην κινδυνευει να πεσει. Αλλα τωρα παραλια ετσι θα τον παω οπως ειπες με καλαθουνα γιατι δεν κανει να καθεται πολυ ωρα στο αυγο. Ηθελα να σας ρωτησω κατι που με προβληματιζει. Πώς αποθηλαζουμε στην περιπτωση μου που δεν εχω μεγαλη παραγωγη; Απλα θα σταματησω ή πρεπει να παρω καποιο χαπι.; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...