Μετάβαση σε περιεχόμενο

συσπασεις?


Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια

είμαι 31 εβδομάδων έγκυος στο πρώτο μας παιδάκι. Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισα να έχω κάποιες συσπάσεις, πράγμα πρωτόγνωρο για εμένα, έτσι ρώτησα τον γιατρό μου και μου το επιβεβαίωσε. Δεν ήταν συχνές ίσα μια δύο φορές την μέρα. χθες όμως ένιωσα 4 φορές όλη την κοιλιά μου να πετρώνει και σήμερα από νωρίς το πρωι που ξύπνησα μέχρι τώρα έχει γίνει ήδη δυο φορές. τι μπορεί να είναι? είναι φυσιολογικό απο τόσο νωρίς τόσες συσπάσεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Βασω...εγω εχω ηδη ενα παιδακι και ειμαι εγκυος στο δευτερο...μην ανησυχεις ειναι φυσιολογικο μιας και η μητρα προετοιμαζεται για τον τοκετο,εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη αρχισα να εχω συσπασεις τον 7ο μηνα και ανησυχισα παρα πολυ γιατι καθε βραδυ για καμια ωρα δυο ειχα συσπασεις οπου τελικα σταματουσαν και κοιμομουνα,ανησυχουσα οπως και εσυ αλλα μου λεει η γιατρος θα αρχισεις να ανησυχεις μονο αν οι συσπασεις συνεχιζονται και δεν σταματανε και δεν μπορεις να κοιμηθεις γιατι ο πονος αυξανεται και επισεις μειωνεται η μεταξυ ωρα τον συσπασεων δηλαδη να εχεις καθε λεμε τωρα 8 λεπτα και μετα να ειναι καθε 6 μετα καθε 4 κλπ...οντως στον 9ο οταν ηρθε εκεινη η ωρα καταλαβα τη διαφορα...ολη νυχτα ποναγα ο πονος γινοτανε πιο δυνατος και ειχα φτασει στο σημειο να εχω καθε 4 λεπτα..εσυ να ξερεις πως παντα οτι απορια και να εχεις να τηλεφωνεις στο γιατρο γιατι οι γιατροι εχουν τετοια περιστατικα καθε μερα και ξεχνανε να μας τα πουνε ολα οσα χρειαζεται να ξερουμε.Δεν ειναι ντροπη να παρεις,καλυτερα να μην ειναι τιποτα παρα να ειναι..στο λεω γιατι και εγω δεν το εκανα αλλα τωρα καθε 3 και λιγο τηλεφωνο η παω απο το ιατρειο....αντε και με ενα πονο..η με κανενα καλυτερα!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ kiska

είχα σκοπό να πάρω τον γιατρό αλλά μιας και είναι κυριακή θα τον πάρω πιο μετά!

και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Bασω καλημερα

θα συμφωνησω με την Κισκα γιατι κ μενα ο γιατρος μου τα ιδια μου λεει.

ειμαστε στην ιδια βδομαδα αποτι βλεπω- αυτα τα πετρωματα κ τα τραβηγματα κατα καιρους τα εχω κ γω πιο συχνα απο αλλες φορες- απο τον 6ο μηνα περιπου- για να μην πω απτον 5ο.ειναι απολυτα φυσιολογικο- ωστόσο αν δεν αισθανεσαι ανετα κανε στον γιατρο ενα τηλ. να σε καθυσηχάσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάσω τα συμπτώματα αυτά τα έχω κι εγώ απο τα μέσα του 7ου, είμαι στην 32η βδομάδα τώρα. Ο γιατρός μου είπε οτι ειναι απόλυτα φυσιολογικά, μάλλον μιλάμε για τις συσπάσεις Braxton Heaks. Είναι καλό να τις έχουμε, προετοιμάζουν τη μήτρα για τον τοκετό. Αν είναι όμως παρα πολύ έντονες και συχνές δεν χάνεις τίποτα να πάρεις το γιατρό σου ένα τηλέφωνο για επιβεβαίωση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.123baby.me/braxton_hicks.html Διαβασε αυτο ισως σε ηρεμησει, και γω εχω μερικες τετοιες και οταν μιλησα με μια μαια μου ειπε οτι αρχιζουν απο τον 6 μηνα για να προετοιμασουν τη μητρα.

Δεν ειναι κατι κακο, ο δικος μου γιατρος ειπε πως αν κανω πανω απο 12-15 την μερα τοτε να ανησυχισω γιατι πρεπει να παρω χαπι.

φιλακια βαουλα ολα καλα θα πανε!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera Baso :) ime kai ego egios ston 5 mina :D stin proti mou egimosini ixa kai ego sispasis meta ton 7 mina giato min anisixis ine kati to fisiologiko apo oti mou exi pi o giatros mou ;) Me to kalo na paris agalia to moraki sou :D ola tha pan kala :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασουλα γεια σου κ απο εμενα!

το θεμα των συσπασεων ηταν κ εμενα ο φοβος κ οτρομος μου απο τον 4 μηνα της εγκυμοσυνης μου.οσο περναγε ο καιρος γινονταν ολο κ πιο εντονες.εγω χρειαστηκε να παρω κατι χαπια αλλα κατα τα αλλα ουτε απολυτη ξεκουραση κ κρεβατι ουτε τιποτα.απλα ο γιατρος μου μου ελεγε γενικα να ειμαι προσεκτικη οπως ολες οι κοπελες φυσικα που κυοφορουν.τελικα ολα πηγαν μια χαρα κ γεννησα στις 37 περιπου εβδομαδες κ παλι ομως με προγραμματισμενη καισαρικη κ οχι απο συσπασεις..

μην ανησυχεις καθολου απλα να ξερεις οτι οσο περνανε οι μερες ισως να τις αισθανεσαι πιο συχνα.αλλωστε εισαι κ σε σχετικα μεγαλη εβδομαδα ειναι φυσιολογικο!

με το καλο σου ευχομαι κ να περιμενεις οτι θα ζησεις στιγμες απολυτης ευτυχιας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου βασουλα!!!!

αυτα τα πετρωματα τα ειχα πανω απο 5-6 φορες την μερα!!!! ιδικα στον 8ο μηνα......οταν ειναι οι συσπασεις για να γεννησεις θα το καταλαβεις πιστεψε με!!!! :) και εγω λεγα συνεχεια γενναααααω γενναααωωωω αλλα μπα :lol: οταν θα πετρωνει η κοιλια σου καθε 5 λεπτα περιπου αυτες ειναι οι συσπασεις της γεννας......αχχχχ θυμηθηκα και τα δικα μου τωρα.....τι ωραια που την ενιωθα στην κοιλιτσα μου....

αααααα και κοιμησου τωρα οσο ποιο πολυ μπορεις!!!!!!!!!!!!! με το καλο φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...