Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

η δασκαλα του γιου μου πριν λιγο καιρο μου ειπε οτι μαλλον εχει ελλειψη προσοχης αλλα να περιμενουμε λιγο να τον γνωρισει καλυτερα και θα μας πει. ψαχνοντας στο ιντερνετ αρχιζω να ανησυχω πως κατι τρεχει . ειναι εξυπνο παιδι , πολυ καλος στα μαθηματικα , αλλα θα μπορουσε να τα παει καλυτερα και στα υπολοιπα μαθηματα . δυστυχως , δεν μπορει να αποδωσει στο γραπτο λογο , ειναι τα γραμματα του ειναι χαλια , ολο λαθη . συμπτωματα που βρηκα στο ιντερνετ και τα εχει ειναι "

το οτι του πεφτει συνεχεια το μολυβι , ειναι ατσαλος , αγαρμπος , τον βαζουμε να κανει τις ασκησεις του και αυτος παιζει , πεταγεται και κανει διαλειμμα συνεχως ,ψαχνουμε τα βιβλια του τα τετραδια του , τα μολυβια του .

αυτα που του αρεσουν ειναι το σκακι και να παιζει στην φυση . ειναι καλο παιδι δεν τσακωνεται με τα αλλα παιδια . δεν παιζει ομως με αγορια γιατι λεει χτυπιουνται και κανουν βλακειες . εχει μονο μια φιλη..

πειτε μου και εσεις .. πως γινεται διαγνωση , ή αλλες πληροφοριες..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Ρούλα , μιας συναδέλφου μου η κόρη είχε μερικά από τα δικά σου συμπτώματα και φοβόταν ότι είχε έλλειψη προσοχής ή δυσλεξία.Θα την ρωτήσω αύριο και θα σου γράψω που την πήγε την μικρή για διάγνωση.Τελικά το κοριτσάκι ήταν μια χαρά απλά της είπανε ότι ήταν λίγο ανώριμη για την ηλικία της.

Ίσως και κάποιος παιδοψυχολόγος θα μπορούσε να κρίνει αν υπάρχει πρόβλημα με τον μικρό αν και δεν το πιστεύω , για όλα τα παιδάκια που ξέρω στην ηλικία του τα ίδια παράπονα ακούω από τους γονείς τους.Μήπως έχουμε γίνει λίγο υπερβολικοί-απαιτητικοί με τα παιδιά μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστω , θα περιμενω νεα . χαιρομαι που το παιδακι ειναι καλα . ελπιζω να μην εχει κατι σοβαρο και ο δικος μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η ελλειματική προσοχή δεν είναι κάτι κακό.

υπάρχουν επιστήμονες που μπορούν να το διαγνώσουν.

απ' όσο γνωρίζω... μπορεί να εξαληφθεί στο γυμνάσιο, αρκεί να γίνει σωστή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια!

πχ να φέρνεις δασκάλα για να τον διαβάζει.

να ξέρεις οτι αυτά τα παιδιά έχουν υψηλό iq.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ποσο ειναι ο γιος σου??

να ξερεις οτι καποιες "διαταραχες" οπως ειναι η αποσπαση προσοχης η υπερικινητικοτητα και η δυσλεξια δε μπορουν να διαγνωστουν πολυ ευκολα.. πολλες φορες λενε ενα παιδι υπερκινητικο ενω ειναι απλα ζωηρο η βαριεται..

παντως η ελλειματικη προσοχη οπως ειπε κ η νανουκα δεν ειναι κατι..

κ αυτα τα παιδια εχουν ψηλο δεικτη νοημοσυνης

μην ανησυχεις δε θα ειναι τιποτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην αγχώνεσαι είναι να απευθυνθείς σε ένα ειδικό αναπτυξιολόγο. Θα εξετάσει το παιδί και θα αξιολογήσει την κατάστασή του.

Είναι ο κατάλληλος για να σου απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα.

Είμαι στη διάθεσή σου για τηλέφωνα κάποιον στην Αθήνα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρούλα μου καλημέρα. Και μένα η δασκάλα των αγγλικών του σχολειου, πριν τα χριστούγεννα με ρώτησε μήπως το παιδί μου έχει δυσλεξία γιατί δεν τα παει καλά στα αγγλικά και δεν είχε γράψει τίποτα στο τεστ. Της απάντησα λοιπόν ότι το παιδί δεν ξαναείχε ποτέ επαφή με τα αγγλικά, πάει τρίτη δημοτικού ενώ το υπουργείο παιδείας τα ξεκινάει από την β προκαταρκτική. Είναι δυνατόν; Τώρα όσο για τα άλλα που περιγράφεις τα ίδια περίπου κάνει και ο δικός μου. Του βγαίνουν απίστευτα νεύρα όταν είναι να ξεκινήσουμε το διάβασμα, πετάει τα μολύβια από τα νεύρα του, αν πάμε να του εξηγήσουμε κάτι δεν θέλει να το ακούσει, προσπαθεί να τα διαβάσει γρήγορα και να τελειώσει να πάει να παίξει,πολλες φορές αν θυμώσει την ώρα του διαβάσματος φεύγει λέγοντας εγώ δε θα διαβάσω άλλο, την ορθογραφία με το ζόρι την κάνουμε μια φορά. Το συζήτησα και με την δασκάλα του η οποία μου είπε να μην τον πιέζω, συνήθως τα αγόρια είναι έτσι, και να του αφήνω διαλείμματα.Δηλ.να διαβάσουμε ένα μάθημα και αν δω ότι κουράζεται να του πώ κάνε 10 λεπτά διάλειμμα αλλά μετα θα συνεχίσουμε. Γιατί κάποια παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν πολύ ώρα και χρειάζονται διάλείμματα κατά την ώρα της μελέτης. Κάποια άλλα πάλι μπορούν να καθήσουν να διαβάσουν χωρίς πρόβλημα έως και 3-4 ώρες. Εμένα το δικό μου ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Επίσης μου είπε να μην τον πιέζω. Όσο για την φίλη που λες και μένα με ένα κοριτσάκι παίζει που είναι μαζί από τον παιδικό και λέει ότι δε θέλει να κάνει άλλους φίλους. Τι να πω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρούλα αυτό που περιγράφεις εμένα μου θυμίζει τα περισσότερα παιδάκια που ξέρω όταν έρχεται η ώρα του διαβάσματος. έχω ασχοληθεί με το διάβασμα 4 ξαδελφάκια, ανήψια από 6 έως 10 ετών και πίστεψε με είναι σαν να τους περιγράφεις και βέβαια αυτά έχουν μεγαλώσει τώρα και κανένας τους δεν έχει έλλειψη προσοχής. μάλλον έλλειψη ενδιαφέροντος έχουν γιατί για να προσέχουν τα παιδάκια τους δασκάλους τους πρέπει να το καταφέρει ο ίδιος ο δάσκαλος. αμφισβητώ τους περισσότερους και για τις γνώσεις τους και για την συμπεριφορά τους στα παιδιά. μπορεί να μην έχω σπουδάσει παιδαγωγικά αλλά τουλάχιστον και τα πιο δύσκολα παιδάκια που δεν θέλανε να ασχοληθούν με τα μαθηματά τους τα έκανα να ενδιαφερθούν.

εμένα πιο πολυ μου φαίνεται ότι η δασκάλα του γιου σου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθηκοντά της και το πιο εύκολο είναι να ρίξει την ευθύνη στο παιδί <<έλλειψη προσοχής και ψάξτε το και κουραφέξαλα>>. αλλά και αυτό να έχει θα έπρεπε να ξέρει πως να του συμπεριφερθεί και να συμβουλεψει και εσένα για να βοηθήσεις το παιδί σου. ελπίζω τουλάχιστον εδώ οι κοπέλες να ξέρουν να σου συστήσουν κάποιον που τουλαχιστον να γνωρίζει γιατί αν περιμένεις από του δασκάλους σώθηκες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Ρούλα δεν σε ξέχασα απλά λόγω απεργίας δεν ήρθε σήμερα η κοπέλα στην δουλειά.Θα σε ενημερώσω μόλις μάθω.Πάντως κορίτσια και εγώ δυσλεκτική είμαι και μια χαρά τα κατάφερα στην ζωή μου το ίδιο και η μητέρα μου και η αδελφή μου (που είναι γιατροί!!!)Νομίζω όπως το είπαν και τα κορίτσια , ότι έχει γίνει της μόδας από τους δασκάλους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν την πήρα τηλ.και την ρώτησα :είχε πάει την μικρή της στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ,είναι του Δημοσίου ,έχει κάθε περιοχή το δικό της αλλά είχε αναμονή 3 μήνες αλλά μου είπε ότι άξιζε η αναμονή γιατί ήταν πάρα πολύ καλό και με πολύ μεγάλη εμπειρία.Είδαν το παιδί ,ζήτησαν και από τους γονείς και από τους δασκάλους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια,γενικά μου είπε πάρα πολύ καλά λόγια!!!!!!

για δες σε αυτό το σαιτ: www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/od8817c.php

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σημερα μιλησαμε με την δασκαλα του . μας ειπε οτι "με το μυαλο που εχει μπορει να φτασει στο πανεπιστημιο " , ειναι πολυ καλο παιδι, ευγενικο, αλλα καποιες φορες αφηρημενος .. σημερα π.χ τους ειχε βαλει να λυσουν κατι ασκησεις και αυτος απλα χαζευε και δεν εκανε τιποτα . δεν μας ειπε τιποτα για ειδικο αλλα προσπαθεια στο σπιτι , να ερχεται διαβασμενος . ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...