Μετάβαση σε περιεχόμενο

Με τι τραγουδάκια νανουρίζετε τα μωράκια σας?

Recommended Posts

Με τι τραγουδάκια νανουρίζετε τα μωράκια σας? Εγώ στον γιο μου όταν έκλαιγε (ευτυχώς όχι συχνά), του τραγουδούσα το Νάνι νάνι το νινί θα κάνει..κλπ. και ηρεμούσε και κοιμόταν.:) Η μικρή μου τώρα, κλαίει κάθε φορά πριν τον ύπνο!!! στην αρχή της τραγουδούσα το ίδιο αλλά τίποτα, μετά της τραγουδούσα άλλα παιδικά τραγουδάκια, αλλά πάλι τίποτα, τελικά της τραγούδισα το: Πέρα στους πέρα κάμπους όπου΄ναι οι ελιές .... κλπ. και να΄σου σταμάτησε το κλάμα και κοιμήθηκε!!! απίστευτο κοιμήθηκε με ένα δημοτικό τραγούδι!! :woohoo:

Εσείς τι τραγουδάτε και ηρεμούν?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ουτε στη δική μου πιάνουν τα γνωστά νανουρίσματα γενικά δεν της αρέσει το νανούρισμα . Τραγουδάμε ομως ολη την υπόλοιπη ημέρα , οτι μας έρθει :laugh:

Να σου πω να γελάσεις . Τις προάλλες είχα μπει για μπάνιο η μικρή αρχισε να γκρινιάζει και να με ψάχνει και ο αντρας μου μη ξέροντας τι αλλο να κάνει αρχισε να τραγουδαει ...ποντιακά :blink: Ουτε ήξερα οτι ξέρει ποντιακα τραγούδια ! Η μικρη αρχισε να γελάει :silly: :woohoo:

Ουτε στη δική μου πιάνουν τα γνωστά νανουρίσματα γενικά δεν της αρέσει το νανούρισμα . Τραγουδάμε ομως ολη την υπόλοιπη ημέρα , οτι μας έρθει :laugh:

Να σου πω να γελάσεις . Τις προάλλες είχα μπει για μπάνιο η μικρή αρχισε να γκρινιάζει και να με ψάχνει και ο αντρας μου μη ξέροντας τι αλλο να κάνει αρχισε να τραγουδαει ...ποντιακά :blink: Ουτε ήξερα οτι ξέρει ποντιακα τραγούδια ! Η μικρη αρχισε να γελάει :silly: :woohoo:

Εγω δυστυχως δεν γνωριζω παιδικα νανουρισματα :( και οποτε χρειαζεται της τραγουδαω το ¨Νιαου ρε γατουλα¨ χεχε!!:S

...Το οποιο και λατρευει!! Καθεται και με κοιταει και ηρεμει...

..Τελευταια της τραγουδαω και την Α Β ξερετε...απο την διαφημιση της ΙΚΕΑΣ!!!

...Και με αυτο της αρεσει παααααααρα πολυ!!!!!!!:silly: :silly:

Πειτε κανενα τραγουδακι βρε κοριτσακια μου!!

Να μαθω και τιποτα να της λεω!!:P

Εγω δυστυχως δεν γνωριζω παιδικα νανουρισματα :( και οποτε χρειαζεται της τραγουδαω το ¨Νιαου ρε γατουλα¨ χεχε!!:S

...Το οποιο και λατρευει!! Καθεται και με κοιταει και ηρεμει...

..Τελευταια της τραγουδαω και την Α Β ξερετε...απο την διαφημιση της ΙΚΕΑΣ!!!

...Και με αυτο της αρεσει παααααααρα πολυ!!!!!!!:silly: :silly:

Πειτε κανενα τραγουδακι βρε κοριτσακια μου!!

Να μαθω και τιποτα να της λεω!!:P

Τα πολύ αγαπημένα μας είναι η Βαρκούλα (βγαίνει η βαρκούλα, βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά...) και "Ήταν ένα μικρό καράβι".

Τα πολύ αγαπημένα μας είναι η Βαρκούλα (βγαίνει η βαρκούλα, βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά...) και "Ήταν ένα μικρό καράβι".

Καλημερα κοριτσια!!Lala πολυ καλα και τα ποντιακα κανουν τη δουλεια τους!!Χαχαχαχα!

Εγω στο μεγαλο που ηταν πολυ δυσκολος στον υπνο και τον κουναγα και του μουρμουριζα και του χορευα μη σας πω!!!χαχαχαχα!!Μαλιστα το αγαπημενο του ηταν το "περα στους περα καμπους που ειναι οι ελιες" ....το οποιο το ξεκινουρα δυνατα και γρηγορα για να υπερκαλυψω το κλαμα του μαι οταν γλαρωνε το εκανα σιγανο και απαλο!!Ευτυχως με τον μικρο δεν ειχα κανενα προβλημα ...μαλιστα μονο του κοιμοταν με το που το εβαζα στη κουνια η στο παρκο ακομα κι αν ειχε φασαρια!!Δε θα ξεχασω μια φορα σε μα γιορτη που ειχαμε κοσμο ο μικρος τριγυρνουσε μεσα στη στρατα με μια κορα απο ψωμι πιτσας και καποια στιγμη το χασαμε!!!Ψαξαμε απο εδω ψαξαμε απο κει και τελικα τον βρηκαμε να κοιμαται πανω στη στρατα κατω απο ενα τραπεζι οπου δε φαινοταν απο το μακρυ τραπεζομαντηλο!!!Βεβαια ο μεγαλος ηρεμησε γρηγορα και εγινε αγγελουδι μετα τα 4 ενω ο μικρος μετα το χρονο εβγαλε μεγαλη γκρινια μεχρι και τωρα που ειναι 5,5!!!!Τι να πεις παραξενα πραγματα!!

Οπως και να ναι να τα χαιρομαστε τα μωρακια μας!!

Καλημερα κοριτσια!!Lala πολυ καλα και τα ποντιακα κανουν τη δουλεια τους!!Χαχαχαχα!

Εγω στο μεγαλο που ηταν πολυ δυσκολος στον υπνο και τον κουναγα και του μουρμουριζα και του χορευα μη σας πω!!!χαχαχαχα!!Μαλιστα το αγαπημενο του ηταν το "περα στους περα καμπους που ειναι οι ελιες" ....το οποιο το ξεκινουρα δυνατα και γρηγορα για να υπερκαλυψω το κλαμα του μαι οταν γλαρωνε το εκανα σιγανο και απαλο!!Ευτυχως με τον μικρο δεν ειχα κανενα προβλημα ...μαλιστα μονο του κοιμοταν με το που το εβαζα στη κουνια η στο παρκο ακομα κι αν ειχε φασαρια!!Δε θα ξεχασω μια φορα σε μα γιορτη που ειχαμε κοσμο ο μικρος τριγυρνουσε μεσα στη στρατα με μια κορα απο ψωμι πιτσας και καποια στιγμη το χασαμε!!!Ψαξαμε απο εδω ψαξαμε απο κει και τελικα τον βρηκαμε να κοιμαται πανω στη στρατα κατω απο ενα τραπεζι οπου δε φαινοταν απο το μακρυ τραπεζομαντηλο!!!Βεβαια ο μεγαλος ηρεμησε γρηγορα και εγινε αγγελουδι μετα τα 4 ενω ο μικρος μετα το χρονο εβγαλε μεγαλη γκρινια μεχρι και τωρα που ειναι 5,5!!!!Τι να πεις παραξενα πραγματα!!

Οπως και να ναι να τα χαιρομαστε τα μωρακια μας!!

να ενα νανούρισμα με το οποίο η δικιά μου κοιμάται εύκολα και της αρέσει πολύ. Το τραγουδάει και μόνη της πια ( είναι 2,5 χρονων). Τώρα περιμένω το 2ο ( κορίτσι)

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΩΡΑΚΙ

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΛΥΚΑ

Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΝ' ΚΟΝΤΑ, ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ,

ΦΙΛΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΥΦΕΡΑ,

ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΩΡΑΚΙ,

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΛΥΚΑ.

Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω και την μελωδία. Το άκουσα από την τηλεόραση.

να ενα νανούρισμα με το οποίο η δικιά μου κοιμάται εύκολα και της αρέσει πολύ. Το τραγουδάει και μόνη της πια ( είναι 2,5 χρονων). Τώρα περιμένω το 2ο ( κορίτσι)

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΩΡΑΚΙ

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΛΥΚΑ

Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΝ' ΚΟΝΤΑ, ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ,

ΦΙΛΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΥΦΕΡΑ,

ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΩΡΑΚΙ,

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΓΛΥΚΑ.

Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω και την μελωδία. Το άκουσα από την τηλεόραση.

Εγώ όταν κρατούσα το αγοράκι μιας φίλης μου(ήμουν άνεργη εκείνη την περίοδο-είχε ανάγκη και την βοηθούσα)του τραγουδούσα το νανούρισμα από το τραγούδι "Σφεντόνα" του Β. Παπακωνσταντίνου. Με κοίταζε στα μάτια και δεν κοιμόταν αν δεν τελείωνε το νανούρισμα, βέβαια ήταν και πολύ εύκολο μωρό. Ούτε έκλαιγε και κοιμόταν αμέσως, αλλά μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο νανούρισμα.

"Νάνι-νάνι το παιδί μας νάνι

Νάνι-νάνι και παρήγγειλα

νάνι-νάνι στην Πόλη τα προικιά του

και τα χρυσαφικά του τα παρήγγειλα

Νάνι-νάνι κι όπου

το πονεί να γιάνει, νάνι-νάνι,

νάνι-νάνι του,

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά,

έλα πάρε και τούτο

Μικρό-μικρό σου το 'δωσα,

άρχοντα φέρε μου το

Κρύψε και τη σφεντόνα του,

φρόνιμο κάνε μου το".

Εγώ όταν κρατούσα το αγοράκι μιας φίλης μου(ήμουν άνεργη εκείνη την περίοδο-είχε ανάγκη και την βοηθούσα)του τραγουδούσα το νανούρισμα από το τραγούδι "Σφεντόνα" του Β. Παπακωνσταντίνου. Με κοίταζε στα μάτια και δεν κοιμόταν αν δεν τελείωνε το νανούρισμα, βέβαια ήταν και πολύ εύκολο μωρό. Ούτε έκλαιγε και κοιμόταν αμέσως, αλλά μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο νανούρισμα.

"Νάνι-νάνι το παιδί μας νάνι

Νάνι-νάνι και παρήγγειλα

νάνι-νάνι στην Πόλη τα προικιά του

και τα χρυσαφικά του τα παρήγγειλα

Νάνι-νάνι κι όπου

το πονεί να γιάνει, νάνι-νάνι,

νάνι-νάνι του,

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά,

έλα πάρε και τούτο

Μικρό-μικρό σου το 'δωσα,

άρχοντα φέρε μου το

Κρύψε και τη σφεντόνα του,

φρόνιμο κάνε μου το".

και εγω το νανι νανι του ελεγα...

αλλα επιδη μας επαιρνε ωρα μεχρι να κλεισει επιτελους τα ομορφα ματακια του ειχα διευρυνει το ρεπερτοριο με... παπαριζου... χατζηγιαννη... ζηνα... και οτι μου κατεβαινε παντα ομως σε μουσικη νανουρισματος...

ο αντρας μου εριχνε πολυ γελιο... χα χα!

και εγω το νανι νανι του ελεγα...

αλλα επιδη μας επαιρνε ωρα μεχρι να κλεισει επιτελους τα ομορφα ματακια του ειχα διευρυνει το ρεπερτοριο με... παπαριζου... χατζηγιαννη... ζηνα... και οτι μου κατεβαινε παντα ομως σε μουσικη νανουρισματος...

ο αντρας μου εριχνε πολυ γελιο... χα χα!

• 3 months later...

Για να κοιμηθεί ο γιος μου έπρεπε να τον κουνάω και να ακούμε παιδικά τραγούδια η τραγούδια για αρκετή ώρα μπορεί και 1 ώρα ωσπου μου εδωσαν ενα cd με νανουρίσματα κλασικά μολις το ακούει ηρεμεί έρχεται στην αγκαλιά μου και το πολύ σε 10-15 λεπτά εχει κοιμηθεί .......

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΤΕ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ....:P (ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....:laugh: )

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΟ....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...