Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Να χρησιμοποιήσετε βιολογικά προιόντα για το μπανάκι του μωρού. Είναι πιστεύω σημαντικό να προστατέψετε την βρεφική του επιδερμίδα από τις καρκινογόνες ουσίες και τα συντηριτικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Johnson, Fissan kai Chicco δεν θα έβαζα ούτε στο σκύλο μου όχι στο μωρό μου. Ολά αυτά τα χημικά δρούν προσθετικά μην σκέφτεστε ότι τα χρησιμοποιήσατε και εσείς και δεν πάθατε τίποτα. Δεν είναι αλήθεια (γι΄αυτό θερίζουν οι καρκίνοι, επειδή δεν πάθαμε τίποτα)

Δημοσίευση

Να χρησιμοποιήσετε βιολογικά προιόντα για το μπανάκι του μωρού. Είναι πιστεύω σημαντικό να προστατέψετε την βρεφική του επιδερμίδα από τις καρκινογόνες ουσίες και τα συντηριτικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Johnson, Fissan kai Chicco δεν θα έβαζα ούτε στο σκύλο μου όχι στο μωρό μου. Ολά αυτά τα χημικά δρούν προσθετικά μην σκέφτεστε ότι τα χρησιμοποιήσατε και εσείς και δεν πάθατε τίποτα. Δεν είναι αλήθεια (γι΄αυτό θερίζουν οι καρκίνοι, επειδή δεν πάθαμε τίποτα)

Δημοσίευση

Ενα πραμα δεν καταλαβα. Σιγουρα το κανεις το μωρακι το πρωτο του μπανακι αφου του πεσει πρωτα ο αφαλος και μετα? Επισης ξερει καμια να προτεινει ελαια και γενικα μια συγκεκριμενη προιοντα αντι για αφρολουτρο γιατι το χω ακουσει οτι δεν κανει να βαζεις αφρολουτρο στο ευαισθητο δερματακι τους στην αρχη.

Δημοσίευση

Ενα πραμα δεν καταλαβα. Σιγουρα το κανεις το μωρακι το πρωτο του μπανακι αφου του πεσει πρωτα ο αφαλος και μετα? Επισης ξερει καμια να προτεινει ελαια και γενικα μια συγκεκριμενη προιοντα αντι για αφρολουτρο γιατι το χω ακουσει οτι δεν κανει να βαζεις αφρολουτρο στο ευαισθητο δερματακι τους στην αρχη.

Δημοσίευση

gia ton afalo oloi oi syggeneis mou elegan oti den kanei an den pesei na kanoume mpanio sto mwro(eidika i mana mou me eixe trelanei me ayton ton afalo) alla sto nosokomeio to ekanan kathimerina mpanio apo tin prwti mera.epeidi eixa k egw akousei oti den kanei to sizitisa kai mou eipan oti den yparxei problima na to kanw mpanio kai mou edwsan mia skoni na bazw meta apo to mpanaki ston afalo kai na to tiligo me apales gazes gia na min tribete kai na gyrnaw to pampes ligo apo panw gia na min akoumpaei.etsi k ekana.o afaloulis mas epese se 2 ebdomades peripou kai den eixame kanena problima.

Δημοσίευση

gia ton afalo oloi oi syggeneis mou elegan oti den kanei an den pesei na kanoume mpanio sto mwro(eidika i mana mou me eixe trelanei me ayton ton afalo) alla sto nosokomeio to ekanan kathimerina mpanio apo tin prwti mera.epeidi eixa k egw akousei oti den kanei to sizitisa kai mou eipan oti den yparxei problima na to kanw mpanio kai mou edwsan mia skoni na bazw meta apo to mpanaki ston afalo kai na to tiligo me apales gazes gia na min tribete kai na gyrnaw to pampes ligo apo panw gia na min akoumpaei.etsi k ekana.o afaloulis mas epese se 2 ebdomades peripou kai den eixame kanena problima.

Δημοσίευση

Επειδή χρησιμοποιώ τα βιολογικά προιόντα weledα θα την πω την άτιμη την γνώμη μου (όχι που θα κρατιόμουνα)

1)Για το μωρό το νεογέννητο (των πρώτων ημερών) θα σύστηνα το Βρεφικό κρεμόλουτρο ή το βρεφικό βοτανόλουτρο που το βάζεις και σε ένα βρεγμένο πανάκι και περνάς το μωρό τις πρώτες μέρες που δεν κάνει να μπεί στο μπανιεράκι για να μην βραχεί ο αφαλός που δεν έχει πέσει. Και καθαρίζει το δερματάκι τέλεια και δεν χρείαζεται ξέβγαλμά και θρέφει και το δέρμα. Μετά που θα κάνει μπάνιο κανονικά του βάζεις μια μεζούρα (κουταλιά της σούπας) μέσα στο νερό. (δεν κάνει αφρό)

2)Παράλληλα και το αφρόλουτρο και σαμπουάν welεda για όλο το σώμα και τον πωπό του μωρού που κάνει αφρό και ξεπλένει τέλεια. Μετά τους 3 μήνες που το μωρό θα κάνει μεχρί και βουτιές νομίζω είναι το καλύτερο για το μπάνιο. Θα έχει και μαλλάκια και θα είναι ότι πρέπει.

3) κρέμα καλέντουλας για την αλλαγή της πάνας οπωσδήποτε (τα έχουμε ξαναπεί)

4)βρεφικό λαδάκι ή βρεφική κρέμα καλέντουλας για μετά το μπάνιο για μασαζάκι που θρέφει το δέρμα και το κάνει για φίλημα και επίσης το σωζει από συγκαματα στο λαιμουδάκι ή στις μασχαλίτσες που μπορεί από τις βρεφικές "δίπλες" να κρατήσουν υγρασία.

Χωρίς χημικά χωρίς καρκινογόνες ουσίες χωρίς parabens (συντηριτικά) αυτά τα προιόντα έχουν ημερομηνία λήξης όπως τα τρόφιμα.

Επίσης όλα αυτά τα παραπάνω θα σε βγάλουν για 2-2,5 μήνες με καθημερινή χρήση.

Επίσης για την μαμά που θέλει να θηλάσει υπάρχει το τσάι θηλασμού weledα που βοηθάει περιέχει τριγωνέλα και μάραθο που είναι γαλακτογόνα. και, ναι, έχει ωραία γεύση!

Επίσης τα παίρνω πολύ φθηνά γιατί στα καταστήματα βιολογικών έχουν απαράδεκτες τιμές. Ομως τα φέρνει μια κοπέλα από την γερμανία και κοστίζουν σχεδόν τα μισά λεφτά.

Δημοσίευση

Επειδή χρησιμοποιώ τα βιολογικά προιόντα weledα θα την πω την άτιμη την γνώμη μου (όχι που θα κρατιόμουνα)

1)Για το μωρό το νεογέννητο (των πρώτων ημερών) θα σύστηνα το Βρεφικό κρεμόλουτρο ή το βρεφικό βοτανόλουτρο που το βάζεις και σε ένα βρεγμένο πανάκι και περνάς το μωρό τις πρώτες μέρες που δεν κάνει να μπεί στο μπανιεράκι για να μην βραχεί ο αφαλός που δεν έχει πέσει. Και καθαρίζει το δερματάκι τέλεια και δεν χρείαζεται ξέβγαλμά και θρέφει και το δέρμα. Μετά που θα κάνει μπάνιο κανονικά του βάζεις μια μεζούρα (κουταλιά της σούπας) μέσα στο νερό. (δεν κάνει αφρό)

2)Παράλληλα και το αφρόλουτρο και σαμπουάν welεda για όλο το σώμα και τον πωπό του μωρού που κάνει αφρό και ξεπλένει τέλεια. Μετά τους 3 μήνες που το μωρό θα κάνει μεχρί και βουτιές νομίζω είναι το καλύτερο για το μπάνιο. Θα έχει και μαλλάκια και θα είναι ότι πρέπει.

3) κρέμα καλέντουλας για την αλλαγή της πάνας οπωσδήποτε (τα έχουμε ξαναπεί)

4)βρεφικό λαδάκι ή βρεφική κρέμα καλέντουλας για μετά το μπάνιο για μασαζάκι που θρέφει το δέρμα και το κάνει για φίλημα και επίσης το σωζει από συγκαματα στο λαιμουδάκι ή στις μασχαλίτσες που μπορεί από τις βρεφικές "δίπλες" να κρατήσουν υγρασία.

Χωρίς χημικά χωρίς καρκινογόνες ουσίες χωρίς parabens (συντηριτικά) αυτά τα προιόντα έχουν ημερομηνία λήξης όπως τα τρόφιμα.

Επίσης όλα αυτά τα παραπάνω θα σε βγάλουν για 2-2,5 μήνες με καθημερινή χρήση.

Επίσης για την μαμά που θέλει να θηλάσει υπάρχει το τσάι θηλασμού weledα που βοηθάει περιέχει τριγωνέλα και μάραθο που είναι γαλακτογόνα. και, ναι, έχει ωραία γεύση!

Επίσης τα παίρνω πολύ φθηνά γιατί στα καταστήματα βιολογικών έχουν απαράδεκτες τιμές. Ομως τα φέρνει μια κοπέλα από την γερμανία και κοστίζουν σχεδόν τα μισά λεφτά.

• Απαντήσεις

• Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...