Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έμπειρες μανούλες τη βοήθεια σας!

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια, για ακόμα μια φορά χρειάζομαι τη βοήθεια σας!!

Έχω ένα αγοράκι 6,5 μηνών σχεδόν και θηλάζει.Έχω σκοπό να θηλάσω...όσο πάει!! Εκτός αν κάτι προκύψει στην πορεία!!! Στην επίσκεψη μας σήμερα στον παιδίατρο, με ρώτησε μέχρι πότε θα θηλάσω και του είπα ότι είπα και πιο πάνω..δηλαδή, όσο πάει!! Και τότε μου είπε ότι τίθεται θέμα αν συνεχίσω, για το αν θα πρέπει να πάρει σίδηρο το παιδί :shock:

Μήπως ξέρετε κάτι για αυτό? Θα τον ρωτήσω καλύτερα την άλλη εβδομάδα που θα ξαναπάω..απλά σήμερα είχα τόσα να τον ρωτήσω και ήμουν τόσο χαρούμενη που ήταν καλά το μωράκι μου (ήταν κρυωμένο), που εκείνη την ώρα δεν έδωσα συνέχεια σε αυτό που είπε...

Όσες θηλάζετε μεγαλύτερα παιδάκια, τους δίνετε σίδηρο? Κάνουν κάποιες εξετάσεις?

Να σημειώσω ότι στον παιδίατρο μου έχω πολύ εμπιστοσύνη και ήταν αυτός που με βοήθησε να αρχίσω τον αποκλειστικό θηλασμό,αφού είχα λάβει ένα σωρό λανθασμένες οδηγίες.. Γιατί όμως αυτό τώρα???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σιγουρα ο σιδηρς που περιεχεται στο μητρικο γαλα ειναι λιγοτερος απο το γαλα εμποριου, το οποιο και αυτο αλλαζει στο 6μηνο για τον ιδιο λογο, καθως και τα γευματα ξενου γαλατος!

αλλα ο σιδηρος του μητρικου ειναι πληρως αφομιωσιμος απο ον οργανισμο του μωρο!

ελαχιστα μωρα που θηλαζουν εμφανιζουν σιδηροπαινικη αναιμια

σαν εργαστηριακες τιμες δεν λαμαβανονται υποψιν μονο οι τιμες του σιδηρου αλλα και της φερριτινης(αποθηκες).

πελονασμα σιδηρου μονο δεν χρειαζεται κανεις μας!

εμεις 2,5+ ετων θηλαζουμε και δεν υπαρχει θεμα με ελλειψη σιδηρου!

παρ΄ οτι ξεκινησε τις στερεες αργα!

οι στερεες (λαχανικα, φρουτα, μοσχαρακι κλπ) βοηθουν!

Εμείς ακόμα δεν φτάσαμε στις τροφές, αλλά θα σου πω την εμπειρία της ξαδέλφης μου. Και σε εκείνη ο παιδίατρος είχε πει να δίνει σίδηρο λόγω θηλασμού, όμως η ξαδέλφη μου δεν το έκανε ποτέ. Τώρα έχει μια κοριτσάρα 3 ετών και ποτέ οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάποιο θέμα με το σίδηρο.

Θα σου πω την δική μου εμπειρια. Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τον θηλασμο αλλα γενικότερα με την εξέλιξη του παιδιου. Αν ειναι λιγοφαγο κλπ. Οταν χρονισει το παιδάκι σου κανε εξετασεις αιματος και επαναλαμβανε καθε χρόνο να δεις που βρίσκεται. Εμενα ο γιος μου ειναι ενα παιδακι 5 χρόνων ψηλο αλλα πολυ αδυνατο βρε παιδι μου με υψος 1,10 ηταν δεν ηταν 15,5 κιλα.Αλλα επειδη δεν ειναι αρρωστιαρικο δεν ειχα ανησυχησει. Ομως καπου το πραγμα παρατράβηξε δεν ειχε και ορεξη του εκανα εξετασεις με την προτροπή του γιατρου ειχε φεριτινη με βαση 11,5 ο γιοσ μου ειχε 2,5 τιποτα δηλ του δωσαμε σιδηρο για 2 μηνες και τωρα ειναι 17 κιλα με πολυ ορεξη για φαγητο οποτε σιγουρα ο σιδηρος βοηθαει να μην τον φοβομαστε

εμενα θηλαζει ακομα και εχουμε θεμα με τον σιδηρο...ομως δεν οφειλεται στον θηλασμο...αλλα στην αλλεργια που ειχε..δεν ετρωγε μοσχαρι καθολου...με αποτελεσμα να κανει..

μην αγχωνεσαι...δεν δινεις παντως προκαταβολικα σιδηρο..

Aχ, σας ευχαριστώ πολύ όλες κορίτσια! Να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!

Είχα ανησυχήσει πολύ..επειδή και εγώ αραία και πού έπινα σίδηρο παλιά γιατί ήταν χαμηλό...

Ελπίζω να μη χρειαστεί..θα το συζητήσω και με το γιατρό να δω τί άποψη έχει αλλά όντως προκαταβολικά δεν πρόκειται να δώσω..με αυτά που μου είπατε κιόλας..πήρα τα πάνω μου..

Επειδή είχα ακούσει και από συγγενείς " το μωρό είναι αδύνατο...ε αδύνατη είναι και η μάνα του, αδύνατο θα ναι και το γάλα της..δεν το πιάνει το καημένο.."..φανταστείτε άμα πάρει και σίδηρο τί θα πουν!!

Θα με κοιτάζουν σαν να είμαι εγκληματίας που θηλάζω!!!

Όπως σου είπε και η pebi το μητρικό γάλα περιέχει μικρότερη ποσότητα σιδήρου αλλά πλήρως αφομιώσιμη από τον οργανισμό του παιδιού.

Εμείς θηλάζουμε σχεδόν μήνες, η παιδίατρος μας είπε να κάνουμε εξετάσεις αίματος στον χρόνο.

Ο σίδηρος όπως και η φεριτίνη ήταν σε φυσιολογικά απίπεδα οπότε και δεν χρειάστηκε να πάρει συμπλήρωμα. Τώρα θα επεναλάβουμε στα 2

Δεν υπάρχει πάντως λόγος να πάρει προληπτικά το μωρό χωρίς να προηγηθούν αιματολογικές εξετάσεις

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...