Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσαρες μου Καλη Χρονια σε ολες!!!!!!!!! Υγεια κι ευτυχια!!!!!! Μονο καλα να φερει το 2011 σε ολες μας!!!!!! [smilie=wav.gif][smilie=wav.gif][smilie=wav.gif]

Να σας ζησουν τα μωρουλια φρεσκομανουλες!!!!! Να ειναι ολα τους γερα και τυχερα!!!!! :-*:x:-*:x:-* Κι εμεις οι υπολοιπες με το καλο να φερουμε στον κοσμο τα παιδακια μας!!!! :x

Δεσποινακι μου μια κουκλιτσα η ζουζουνα σου!!!! :-*:-*:-*

Λενακι μου αυριο τελικα;;;; Θα μας περνατε μια μερα!!!!! :lol::lol::lol: Ευχομαι ολα να πανε καλα γλυκια μου και πολλα πολλα φιλακια στην Ειρηνουλα!!!! :-*:-*:-*

Ρεββεκακι μου αμα επεσε η κοιλιτσα σου κοιτα μη μας προλαβεις...... ;):-*:-*:-*

Εγω κοριτσαρες μου εκανα χθες τα γεννεθλια της ζουζουνας μου γιατι την Τεταρτη (που ειναι κανονικα) θα εχω γεννησει και το μπεμπουλι μου!!!!! :x:x:x Τελειωσαν τα ψεματα 2 μερες μεινανε.............. 8-|8-|

Σας φιλω ολες μια μια :-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-* και σας σκεφτομαι!!!!!!

• Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

καλημερα ομορφουλες!!!!

λενακη σοφακι με το καλο να ερθουν τα μπεμπακια σας υγειης!!!!

ματα μου λες??κουραστηκα!!!με ποναει παρα πολυ σαν μαχαιριες απο κατω μου,ειναι υπερκινητικη τις τελευταιες μερες!!!!

σας φιλω οοοολεεεςςςς!!!!!

Δημοσίευση

Καλημερα και καλη χρονια!

Υγεια, αγαπη και.....ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Τρελλαθηκα με τη κορουλα της Δεσποινας, ειναι μια κουκλα!!!!

Εγω ειμαι στην 35η εβδομαδα εχω πρηστει σε ποδια χερια και μουρη κι εχω γινει μαι στρουμπουλο ευτυχως απο πιεση ειμαι καλα....

Ανυπομονω να παω στο γιατρο τελος της εβδομαδας για να με δει.

Βλεπω τις περισσοτερες που γεννανε δευτερη καισαρικη στις 37 εβδομαδες κι εμενα μ΄εχει βαλει στις 39 και ζηλευω λιγο....

Η βαλιτσουλα της μικρης ειναι ετοιμη, η δικια μου κατι μικροπραγματα να βαλω και ειναι ετοιμη, το μονο που με απασχολει ειναι η μικρη μου. Που θα κοιμαται? Ποιος θα τη πηγαινει σχολειο αν πηγαινει σχολειο και ολα αυτα.....

Απ΄την αλλη η μιση οικογενεια ειναι κρυωμενη. Ο αντρας μου με μπουκωμα, η κορη μου μ΄ενα γαιδουροβηχα και μπουκωμα, η μανα μου εκανε αλλαγη του χρονου με πυρετο και βηχα, μονο εγω και η αδερφη μου ειμαστε ακομα σωες......

Κατα τα αλλα τα ιδια, αν εξαιρεσουμε το πονο στη μεση, ολα καλα που λεει κι ο Σακης! Φιλακια λοιπον σε ολες και θα τα ξαναπουμε, ελπιζω να μην ξαναχαθω.

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσακια μου!καλη χρονια κ χρονια πολλα ευχομαι σε ολες μας.......δεσποινακι απλα μια θεα η κορακλα σου,,να σου ζησει κοριτσακι μου κ ευχομαι παντα χαρες να σας δινει,,,,ελενακι μου λογικα τετοια ωρα θα εχεις αγκαλια τον πριγκιπα σου,,να σου ζησει κ με το καλο να πατε σπιτακι σας,,,,,,μινι μου να σου ζησουν κ σενα τα παλικαρακια σου το καλυτερο δωρο σου εφερε ο αι βασιλης,,,,,κ σε οσες ακομα απο μας ειμαστε στην αναμονη κοριτσια με το καλο να αγκαλιασουμε τα πλασματακια μας,,,,,,σημερα παω στην γιατρο να με δει κ κ να δω κ το κοριτσακι μου που με χει ταραξει στις κλωτσιες,,,ρεβεκακι μου τα ιδια ακριβως εχουμε κ μενα καθε της κηνηση με ταραζει αλλα υπομονη τον φαγαμε τον γαιδαρο,,,,,,,λιγες μερες μας εμειναν ακομα,,,,,,,η βαλιτσουλα μου ειναι ετοιμη κ περιμενω με αγωνια ποτε θα θελησει η μικρουλα να βγει μιας κ παω φυσιολογικα εγω!!!!!!!!!!φιλακια πολλα σε ολα τα κοριτσακια μου κ στις κοιλιτσες σας!!!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!! Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά!!!!!

Να σας ζήσουν τα ζουζούνια! Δέσποινα πεθαίνω τι φατσούλα είναι αυτή βρε??? Να τη χαίρεσαι, πανέμορφη!

Μίνι συγχαρητήρια να σου ζήσουνε!!!!Δίπλο δώρο Χριστουγέννων!

Η Λένα θα είναι νοσοκομείο τώρα......

Ρεββέκα έχουμε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, ώρες ώρες νιώθω ότι θα βγει από κάτω, μιλάμε για σφαξιές! Άσε που τον πιάνει μέσα στα άγρια χαράματα και κλωτσαει σαν τρελός! Τουρνουά τένις κάθε βράδυ χαχαχχαχα!

Έκλεισα κι εγώ χτες τη βαλίτσα, ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα: 1 κουβέρτα χοντρή, 1 φλις, 1 λεπτη, επίσης 4 φορμάκια εσωτερικά και 4 εξωτερικά, ένα μπιμπερό μικρο (για παν ενδεχόμενο), πετσετούλες μικρες, 4 καλτσακια, γαντάκια, 1 σκουφάκι, 1 ζακετούλα, πάμπερς, αφρόλουτρο και κρεμα για συγκάματα. Ξεχνάω κάτι?????? Στο νοσοκομείο έχουν μόνο γάλα.....δεν δίνουν τίποτα άλλο.....

Σας φιλώ για τώρα!!!!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια!!!!!!!!!

Λενάκι τώρα θα έχεις γεννήσει και θα έχεις αγκαλιά το μπεμπάκι σου!!!!!!!!! Να σου ζήσει και καλή λοχεία!!!!!!!

Μάτα μου κι εσύ με το καλό αύριο να πάνε όλα τέλεια!!!!!!!!

Σοφία είσαι η επόμενη! Εγώ την Παρασκευή θα πάω για τον τελευταίο υπέρηχο μάλλον και θα με βάλει την άλλη εβδομάδα!

Αγγελική τα έχεις πάρει όλα βλέπω ε? :o Δεν δίνουν τίποτα στο νοσοκομείο? Εγώ ρώτησα την γιατρό μου γιατί θα γεννήσω κι εγώ σε δημόσιο και μου είπε να μην πάρω τίποτα από πάνες μωρομάντηλα και τέτοια. Ούτε αφρόλουτρα, κρεμούλες και τέτοια. Ούτε φορμάκια γιατί τους φοράνε εκεί. Λες να την πατήσω και να τρέχω τελευταία στιγμή?? :o

Άντε να γεμίσουμε μωράκιαααα!!!! :-*:-*:-*:-*

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσακια!!!!

λενακη μου να σου ζησει και οταν βρεις ευκαιρια πες τα μας ολααααααααα!!!!

αντε αντε μια μια!!!

ζωουλα και γω παρασκευη εχω γιατρο και ελπιζω να μου πει οτι ειμαι ετοιμη!!!μα θελω να γεννησω επιτελους!!!σημερα μπηκα στην 38η!!!

αγγελικουλα και συ τα ιδια εε??εχω ετοιμασει και γω τα παντα στην βαλιτσουλα μου αλλα εγω θα κατσω μονο μια μερα μεσα και το νοσοκομειο ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι!!!αν χρειαστω κατι θα το χω αμεσως!!!

καλλι μου ναι λιγο μας εμεινε!!!!καθε πρωι κοιταω μηπως δω καμια βλεννα κοκκινη τιποτα νερα να μου τρεχουν χαχαχαχ!!!!

μπιμπιμπο το δοντι περασε????εχω δεν εχω πρηστει καθολου παντως!!!εσεις οι υπολοιπες εχετε πρηστει προσωπο ποδια???

βρε κοριτσια τρωω πολλα γλυκα,δηλαδη μια φορα την ημερα ετε μερεντα ειτε ενα μικρο σουφλεδακι η κουλουρια, μπισκοτα,κανω κακο ανεβαζω το ζαχαρο λετε??εσεις τρωτε????

αχ μην χανοσαστε τωρα που εχουμε μεινει οι τελευταιες πεστε κανα περιεργο που σας συμβαινει αυτες τις βδομαδες!!!!

Δημοσίευση

αααααααα ζωουλα βαλε σε μια τσαντουλα μερικα πραγματακια για σιγουρια!!!!να τα χεις ετοιμα,ισως κατι να μην σου αρεσει εκει η να τους εχει τελειωσει κτλ!!εχε εσυ μαζι σου!!!το αντρακι σου θα τα κουβαλησει μην σε νοιαζει :D:D:D:D

κοριτσια πια απο εσας θα εχει μαζι της τον αντρα της στον τοκετο?????

εμενα θα ειναι μαζι μου απο την αρχη!!!!ειναι φοβιτσιαρης με αυτα αλλα θελει να το ζησει και επισης να μου μεταφραζει :D:D

Δημοσίευση

xronia polla kai kali xronia se oles sas. :D:D:D:D efxomai igia kai eftixia se oles sas me to kalo ta morakia pou erxontai.emena o antras mou den ithele me tipota na einai mesa alla tora teleftaia mou ta girizi kai theli ego omos thelo na erthi otan tha exi gennithi i mpempoula mas den tgelo pio prin den ksero pistevo tha tromaksi :o:o:o ego exo mpi stin 36 evdomada kai apo xthes exo ponous kai moudiasmata xamila esis exete?kai simera apo to proi petroni i koilia mou den exo pari to giatro den nomizo na xriazetai.

Δημοσίευση

καλη χρονια κ απο μενα!!!!!!!!!!!!!

stk εγω εχω πετρωματα απο 12 νομζω βδομαδων..

ρεβεκα εγω να δεις τι γλυκα τρωωωω

ασεεεεε

κ ειμαι συν 10 κιλα... :D

λενα τωρα θα εχεις το γιοκα σου αγκαλια..τι κααλααα

ματα με το καλο κοριτσι μου...πω πω..μια μια γενναει..

εγω παω παρασκευη γιατρο :D

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια μου, τι κάνετε???? Το Λενάκι μας γέννησε έναν μπέμπη 2675γρ και 49εκ , όλα καλά κ για τους 2!!!!!

Σήμερα έχουμε κ την τελευταία μας επίσκεψη στον γιατρό για τις τελευταίες λεπτομέρειες, τελευταία φορά που θα τον δω απο τον υπέρηχο.Την Παρασκευή πρώτα ο Θεός πρωί πρωί μπαίνω κι εγώ στην κλινική κ μέχρι το μεσημέρι θα τον έχω αγκαλιά μου!!!!!!

Οπότε λέω μέχρι αύριο που θα έχουμε τραπέζι τους κουμπάρους μας να φάω ότι κ όσο θέλω, μετά θα πέσει πείνα για 2 μέρες στην κλινική κ έπειτα πολύ καλή διατροφή λόγω θηλασμου, οπότε ότι προλάβω μέχρι αύριο χαχαχαχαχαχα!!!!

Ρεββεκάκι μου κι εμένα όλο στα γλυκά είναι το μυαλό μου, αχχχχχχχχχχχχχχ!!!!!

Σας φιλώ όλες γλυκά γλυκά!!!! :-*:-*:-*:-*:-*

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια ,χρονια πολλα καλη χρονια σε ολες με υγεια! Να σας ζησουν τα μπεμπακια σας φρεσκομανουλες....και οσο για τις υπολοιπεςς να εχουμε γλυκια υπομονη~ Αργησα πολυ να σας γραψω γιατι τωρα τις γιορτες ο συζηγος με ετρεχε στο μαγαζι! Ευτυχως ειχαμε δουλιτσα δοξα το 8εο!

Οσο για μενα διανυω την 34η βδομαδα και στον 9ο μπενω στις 18 ιανουαριου! Αργω λιγακι αν και 8α η8ελα να γεννησω πιο νωρις! Βασικα συμφωνω με την bibibo....αισ8ανομαι πρισμενη σε ποδια χερια και τα κιλα τωρα ανεβαινουν σε πιο γρηγορους ρυ8μους! Πατησα τα 10 κιλα και μεχρι να γεννησω υπολογιζω αλλα 3!

Ποναει η μεση ...., λαχανιαζω οταν περπαταω δε μπορω να γυρισω πλευρο οταν κοιμαμαι γιατι η μπεμπα κανει party ολη την ωρα ;) Με λιγα λογια εχω διαλυ8ει :lol:

Anyway χαλαλι της ολα..... υπομονη 6 weeks ακομα αχχχχ :)

Παω στα μαγαζια να παρω δωρο του πατερα μου και του ανηψιου μου γιατι γιορταζουν την παρασκευη!

Πολλα φιλια σε ολες :D:D:D

Δημοσίευση

Καλημερα γκαστρουλες!!!!! Που χαθηκατε ολες? και δεν εννοω τις μανουλες γιατι αυτες ειναι δικαιολογημενες. Λενακι να σου ζησει ο γιοκας σου!!!!!! Ειδες μια χαρα γεννηθηκε το παιδι και σε βαρος αλλα και σε υψος. Εσυ που ελεγες οτι θα ειναι μικρουλης και κοντουλης :lol::lol: Αντε καλη λοχεια και περιμενουμε νεα σας οταν μπορεσεις!!!!Εμεις εδω θα ειμαστε και θα περιμενουμε (εγω τουλαχιστον μεχρι τις 21 Ιανουαριου). Την Παρασκευη θα παω στο γιατρο και ελπιζω να εχει μεγαλωσει αρκετα το ζουζουνακι μου. Το Δωματιο της ειναι ετοιμο και ολα της τα πραγματα, μονο αυτη λειπει!!!! Αντε να ερθει το καλο μου γιατι δεν ξερω αν συμβαινει και σε εσας αλλα εγω εχω αρχισει και αγχωνομαι πολυ :(

Αληθεια η Ειρηνη που εχει χαθει? Μηπως γεννησε και δεν πηραμε ειδηση?

Ρεββεκακι ολα καλα? Υπομονη και η μπεμπα θα βγει μονο οταν θελει αυτη. Απο οτι φαινεται μικρη η κοιλιτσα της μαμας αλλα πολυ βολικη ;)

Σας φιλω ολες και περιμενουμε νεα γεννητουρια (Ματα , Σοφακι, Ζωη)

Δημοσίευση

καλημέρα κορίτσια!!!

μάλλον δεν μείναμε πολλές γκαστρούλες πλέον, δεν βλέπω να μπαίνουμε συχνά!

Χρύσα μου γιατί αγχώνεσαι βρε? Έχουμε καιρό να αγχωθούμε μετά.. αν και θα πάρουν όλα το δρόμο τους και θα πάνε μια χαρά :D τα λέω για να τα ακούω ;)

Πέννυ μου σε καταλαβαίνω.. όταν κοντεύα κι εγώ τον 9ο ξεκίνησα να βαραίνω πολυ και τότε ξεκινήσαν και οι πόνοι στην μέση. Ευτυχώς εγώ δεν έχω πρηστεί καθόλου, κάτι είναι κι αυτό.. υπομονή και κοντεύουμε!!

Σοφάκι να πέράσεις καλά αύριο, να απολαύσεις το φαγητό σου και την Παρασκευή με το καλό να υποδεχτείς το αντράκι σου!!!!!!

Ρεββέκα μου έχεις δίκιο.. θα στείλω τον άντρα μου να μου ψωνίσει πάνες και τέτοια να έχω μαζί μου καλού κακού. Εγώ θα γεννήσω με καισαρική, οπότε δεν αφήνουν τον άντρα μου να είναι μέσα, αλλά αν μπορούσα θα ήθελα, αν και δεν θα τον άφηνε η γιατρός νομίζω γιατί είναι κι εμένα φοβιτσιάρης. Δύο φορές που έχει δώσει αίμα έχει λιποθυμίσει :lol::lol: οπότε δεν θα ήταν κι ότι καλύτερο να βγούμε σε διπλανά κρεβάτια από την αίθουσα τοκετού :lol::lol:

stk τον πήρες τον γιατρό σου για τους πόνους και τα μουδιάσματα??

Φιλάκια πολλά σε όλες!!! :-*:-*:-*:-*

Δημοσίευση

καλησπερα κοριτσια!!!

λενακη μου να σου ζησει το μικρουλη σου!!!!μια χαρα ολα μπραβο,αντε περιμενουμε νεα!!!

αχ κοριτσια σημερα ξυπνησα 5.30 το πρωι γιατι επρεπε να παω για την αδεια παραμονης,η σκετη ταλαιπωρια!!!και το βραδυ δεν ειχα κοιμηθει καθολου καθιστη κοιμηθηκα γιατι δεν αρεσε σε κανενα πλευρο στην λυδια και με κλωτσαγε τοσο δυνατα στο στομαχι μου,με αυτα και αυτα εχω πολλους πονους σημερα απο κατω που συνεχεια,αφηστε που πλεον περπαταω με ανοιχτα τα ποδια,νιωθω οτι ειναι εκει αναμεσα :D:D

αχ πολλες περιμενουμε για γεννητουρια αντε με το καλο κοριτσια και με εναν η κανεναν πονο!!!

σας φιλω ολες!!!!

εδω ειμαι ακομα και περιμενω με τις υπολοιπες με πολυυυυυυυυ αγωνια :shock::shock:

Δημοσίευση

Κορίτσια γεια σας!

Με χάσατε;

Με συντομια γιατι πρεπει να φύγω για επίσκεψη στον γιο μου.

Γεννησα στις 2/01

Μπήκα στις 01/01 στο νοσοκομειο με ενδειξεις πνευμονικής εμβολής.

Οι πόνοι στο στήθος και στην πλατη σε συνδιασμο με την δυσπνοια φοβεροι και στη διαθεσή μου μόνο μισή ώρα να αποφασισω αν θα κανω αξονική τομογραφια και το μωρο θα λαβει και αυτο μια α΄ ακτινοβολια ή θα γεννήσω με προκληση και θα κάνω την αξονική αμεσως μετά.

αφου

- με την θεραπεια που μου ξεκινησαν οι πονοι αρχισαν να υποχορουν

- αφου ειχα διαστολη 2 που σιγά σιγά γινοταν 3

- και αφου φυσικα υπεγραψα πως δεν θα εκανα μεσα στο μισαωρο αυτο αξονικη

τελικα εξελιχτικε ο τοκετος και αμεσος μετα εκανα σπινθιρογραφιμα

ο μικρος μπηκε θερμοκιτιδα

εγω τελικα δεν ειχα πνευμονικη εμβολη

βγηκα απο το νοσοκομειο

ο μικρος ειναι καλα

σήμε μου επετρεψαν να ατον δω λογο ακτινοβολιας

ελπιζω μεχρι το τελος της εβδομαδας να τον παρω

θα ξανα μπω συντομα για νεοτερα

Δημοσίευση

καλησπερα σε ολες τις εναπομεινασες γκαστρουλες!ειρηνακι να σου ζησει ο γιοκας και με το καλο να επιστρεψετε σπιτακι σας!αχ αντε να τελειωνουμε σιγα σιγα και οι υπολοιπες εγω με το μπηκα στον μηνα μου εδω και 2-3 μερες ξεκινησα να εχω πονακια χαμηλα.προσπαθω να βρω τον γιατρο μου αλλα δεν τον βρισκω :evil: ουτε αυτον που πληρωνω εξω ουτε αυτον που εχω στο νοσοκομειο!!!!κοριτσια αυτον τον μηνα δεν πηγαινετε και εσεις καθε εβδομαδα στον γυναικολογο;δεν πρεπει να τσεκαρω τον μπεμπη μου, το αμνιακο υγρο και τον τραχηλο;ο γιατρος του νοσοκομειου μου ειπε να παω μονο την δευτερα για κορδελα ενω εχει να με δει εδω και 2 βδομαδες!

παντως και εγω πρηστηκα λιγουλακι σε ολο το σωμα αλλα οχι παρα πολυ.βεβαια η βερα μου δεν μου μπαινει :D παντως και ο αντρας μου ειναι φοβιτσιαρης και ειναι και γιατρος παναθεμα τον!!!! ( οδοντιατρος) ευτυχως για καλη του τυχη στο νοσοκομειο που θα γεννησω δεν επιτρεπεται να ειναι παρων κανεις!εχθες το βραδυ χεστηκε πανω του μιλαμε....επειδη με επιασε πονος οταν πηγαινα να του μιλησω πριν ολοκληρωσω την προταση μου ελεγε τι εγινε γενναμε;δεν εισαι καλα;παπαπα.......

σας φιλω γλυκα και ελπιζω να διαβασουμε συντομα νεα απο γεννητουρια!!!

Δημοσίευση

georgiasamar εμενα καθε βδομαδα μου εχει ραντεβου και κανουμε καθε βδομαδα καρδιοτοκογραφο και ελενχει το νερο στο σακο κτλ!!!και καμια φορα αν δεν μπορει να δει καλα στον υπερηχο λογο θεσης μωρου μου κανει κολπικη εξεταση!!!!

νομιζω οτι πρεπει να στα ελενχει ολα αυτα καθε βδομαδα οταν μπεις στο μηνα σου!!!

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου καλησπέρα!!! Δεν σας έχω ξεχάσει αλλά έχουμε αρχίσει τα ψιλοξενύχτια λόγω κολικών και είμαι με ελάχιστες ώρες ύπνου και όλη μέρα σέρνομαι.

Λενάκι μου να σου ζήσει ο γιόκας σου!! γερός και τυχερός να είναι. Καλή λοχεία!!!

Ειρηνάκι μου ταλαιπωρήθηκες πολύ κοριτσάκι μου αλλά τέλος καλό όλα καλά. Να σας ζήσει ο μπεμπούλης και με το καλό να τον πάρετε σπιτάκι σας!!!

Όσο για τις εναπομείνασες εγκυούλες εύχομαι υπομονή, ξέρω οι τελευταίες μέρες είναι ανυπόφορες αλλά μετά όλα ξεχνιούνται.

Πολλά φιλιά σε όλες!!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα και πάλι ...

Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχές σας!

Αντε και στα δικά σας αλλά ... όχι σαν τα δικά μου ... χιχι...

Γυρισα απο το νοσοκομειο.

Καλά είναι ο μπέμπης.

Σήμερα έφαγε χωρίς εμετό.

Εχει μια ταχυπνοια οταν τρώει και μετά αλλά η κατάσταση του είναι πολύ σταθερή και καλή.

Αυριο το απόγευμα ίσως με αφήσουν να τον θηλάσω.

Αντε μακάρι ... και να μπορεσει να φάει και μετά ... σύντομα τον πήραμε και φύγαμε.

Να σας πω την αλήθεια καλύτερα βέβαια να είναι σίγουρα σταθερός και μετά να βγει γιατι στο σπίτι θα έχω περισσότερο άγχος.

Βέβαια και τα μικρόβια της εντατικής πάντα παραμονεύουν και είναι ο κακός μου ο εφιάλτης αλλά ας ελπίσουμε πως δε θα παιθουμε άλλα!

Αρκετα δε πάθαμε;

Με το θηλασμό πως τα πάτε ήδη μανούλες;΅

Εμένα το στήθος πονά παααρα πολύ.

Βγάζω συνέχεια το γάλα αλλά πονάω πολύ.

Πολύ το πρήξιμο και ο πόνος.

Αφήστε που πριστηκε και ο αδένας στην μασχάλη και δε μπορώ να κουνήσω το χέρι μου ...

Μια χαρούλα δηλάδή...

Αλλά αντέχουμε ... έιπαμε ... έχουμε και το Σπαρτιάτικο το αίμα μέσα μας ... χα χα χα

Φιλάκια σε όλες!!!

Δημοσίευση

Ειρηνακι, να σου ζησει ο γιοκας. Ταλαιπωρηθηκες μωρε αλλα τελος καλο ολα καλα. Ευχομαι μεχρι την αλλη εβδομαδα να εχεις και τον γιοκα σου σπιτι. Γιατι επρεπε να μπει θερμοκοιτιδα? Ειναι μικρουλης? Αντε καλη λοχεια να εχεις και απο εδω και περα ολα καλα!!!!

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσακια μου!!!Αυξηθηκαν τα μπεμπακια βλεπω :D:D:D:D:D Να σας ζησουν και με το καλο και οι υπολοιπες!!!

Λενακι να σου ζησει ο γιοκας σου!!!Μια χαρα ψηλος βγηκε που ανχωνοσουν!!!

Ειρηνη μου να σου ζησει ο μπεμπης!!!Φανταζομαι περασσες μεγαλο ανχος αλλα ευτυχως τελος καλο ολα καλα!!!Με το καλο να τον παρεις και σπιτι σου!!!!

Μαριελεν ξεκινησαν οι κολικοι ε :?:?:?:? υπομονη με το ξενυχτι :):):):)

Ρεββεκακι στην αναμονη ακομα ε;Της αρεσει της Λυδιας η ζεστασια της κοιλιτσας σου φαινεται ;);););)

georgiasamar και εμενα ο γιατρος μου μου ειπε οτι οταν μπω στον μηνα μου θα με βλεπει καθε εβδομαδα!Καλα κανεις που επιδιωκεις να βρεις εναν απο τους γιατρους σου!!!

Penny geozouli στην αναμονη εμεις :D:D:D:D Παντως οπως ξαναεχω πει αν γεννησετε ολες πριν απο εμενα θα ερθω στις φρεσκομανουλες και εγω να τα λεμε και ας ειμαι ακομα εγκυουλα!

Αχ κοριτσια μου χθες πηρα και ρουχαλακια για την μπεμπα μου και μπορω να πω πως ειμαι σχεδον ετοιμη!Αφησα μονο τα αφρολουτρα κτλ για να μου πει η παιδιατρος τι να παρω και πυτζαμουλες για το μαιευτηριο που θα παρω απο εβδομαδα!!!Το δωματιακι μας θα το τελειωσω αυτο το σ-κ μου μενουν μονο τα αυτοκολλητακια και ειναι πανετοιμο!!!Τωρα που περασαν οι γιορτες και κοβει η δουλεια θα σας βλεπω και πιο συχνα μιας και λεω σιγα σιγα να ελαττωσω τις ωρες δουλειας μην γεννησω και στον παγκο περυτιλιγματος :-p:-p:-p:-p=))=))=))=)) Σας φιλω ολες

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...