Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσούδια!!!

Περιμένω τον διαιτολόγο και σε λίγο τις φιλενάδες στο σπίτι.

Rebbeka εγώ πήρα 2 σουτιέν και θα δείξει. Και εγώ μεγάλο στήθος δεν έχω. Πήρα τα 2 και θα δούμε αν θα τα βολευτώ.

Mata ωχ, ευτυχώς και εγώ μεγάλα τα πήρα (γιατί δεν είχε το νούμερο μου βασικά … χαχα)

Ρεβεκκάκι κουκλί είσαι στη φωτό!

aggeliki27 εμένα η ζυγαριά απειλεί τα 62,5 … άσε. Φαντάσου να μην έκανα και διατροφή με διαιτολόγο …

mini82 εγώ είμαι τόσο μαζόχα που κάθομαι και του κάνω γλυκά, και τον ταΐζω και στο στόμα παρακαλώ, ενώ εγώ δεν δοκιμάζω ούτε σταγόνα. Εχθές έκανα για μένα κεικάκια χωρίς αλεύρι, ζάχαρη αλλά με ασπράδια, ξηρούς καρπούς και δαμάσκηνα και με τους κρόκους που έμειναν του έκανα μους σοκολάτας με σαβουαγιάρ μέσα. Ήταν λέει σούπερ! Αχ τι τέλεια κοιλίτσα!!!

Filaki και εγώ τα πήρα αυτά τα εσώρουχα μιας χρήσης. Λένε βολεύουν.

Πολλά φιλάκια σε όοοοοοολα τα κοριτσάκια και καλές ετοιμασίες!!!

• Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσαρες!!!! [smilie=wav.gif]

τι να πρωτοσχολιασω!!!! :D χαιρομαι που σας βλεπω συχνα μεσα!!!

εγω θα παω την τριτη γιατρο οποτε θα ρωτησω τι δινουν για την μαμα και το παιδι εκει!!

ρε κοριτσια τι ειναι τα βρακακια μιας χρησης??απο που τα περνω???

ιωαννιτσα πωπω πολλα ψωνια με γεια!!!!!θελω και γω!!!απο αυριο θα χιονισει εδω λενε!!καλε πως θα ξεπορτιζω εγω τωραααα??? :shock:

μινι τελειο το δωματιακη και ακομα ποιο τελειο το κοιλουμπακι!!!καλε τι μορφονιες εχουμε στο μαμμυλαντ :D

κοριτσια εγω πιστευω νιωθω οτι τελος αυτουνου του μηνα θα γεννησω!!!ισα που θα μπω στον ενατο!!!για να δω τι θα πει η ντοκτορ την τριτη!!!

κοντευει να ερθει και η μανουλα μου το αλλο σαββατο θα ειναι εδω τι καλα!!!

κοριτσια καλημερα σε ολες σας!!!καλη δουλιτσα σε οσες δουλευουν!!!

Δημοσίευση

Χαιρετώ όλες τις γκαστρούλες!Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχούλες σας!!Σήμερα κλείνω τις 31 εβδομάδες και μπαίνω στην 32η!!Περνάει ο καιρός!!Από χθες το βράδυ άρχισε να χαλάει και ο καιρός και θα πέσουν απότομα οι θερμοκρασίες!!!Καιρός για δύο που λένε αλλά εγώ δυστυχώς δεν έχω το αντράκι μου να με ζεστάνει στην αγκαλίτσα του μέχρι την άλλη εβδομάδα... :? Αχχ..Μελαγχόλησα...

Κορίτσια που έχετε γεννήσει,για πείτε μας πόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το σουτιέν θηλασμού???Ακόμα δεν έχω πάρει,το αφήνω για μετά τις γιορτές.Από κιλά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν 50,5 σήμερα ζυγίστηκα 50,2!Περίεργο...Συνήθως κάθε εβδομάδα έπαιρνα και 300-400 γραμμάρια!Αλήθεια,ποιες άλλες κοπέλες είναι Αττική??Να κανονίσουμε κανένα καφεδάκι λίγο πριν γεννήσουμε!! :D

Μιας και άκουσα για αποχή...Δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχουμε κανένα μήνα να κάνουμε κάτι λόγο απόστασης αλλά τελευταίες μέρες όλο πονηρά όνειρα βλέπω!!Σαν να παρατηρώ ότι οι ορεξούλες μου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα!!Αλλά όταν σκέφτομαι ότι η κοιλίτσα έχει παραμεγαλώσει και δεν θα βολεύει καθόλου,ξενερώνω!!! :lol:

Mini82,πολύ όμορφα τα επιπλάκια!Με γεια!!

Αγγελικούλα,είπαμε!!Εγκυούλα είσαι...Άσε να λένε ότι θέλουν...Εγώ να δεις τι έχω ακούσει κατά καιρούς...

Φανίκο,άντε κοντεύεις!!Θα περιμένουμε να μας πεις την εμπειρία σου!!

Πέννυ,δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν πας για ντόπλερ στην 31η..Ρώτα τον θείο σου καλού κακού!

Ιωάννα,σε ζηλεύω που πήγες για ψώνια!!!Κι εγώ θέλωωωωω...Θα περιμένω μετά τις γιορτές να πάρω τα τελευταία πραγματάκια!!

Φιλιώ,θα έχει πολύ πλάκα να είσαι μέσα στα ροζ και να κρατάς τον μπέμπη μέσα στα γαλάζια!!Να βγάλεις πολλές φωτογραφίες!!!Για εσώρουχα μιας χρήσης έχω ακούσει διάφορα και δεν ξέρω τι να κάνω...Μάλλον θα πάρω και από αυτά και τα δικά μου καλού κακού και βλέπουμε τι θα με βολέψει καλύτερα!

Ρεββεκάκι,αντε να χιονίσει μπας και συμμαζευτείς λίγο!!! :lol:

Αυτά...δεν θυμάμαι κάτι άλλο!!Φιλάκια σε όλες σας!!

Δημοσίευση

geia sas koritsia mini ti oraia asprh kounia kai go asprh ithela alla mas thn ekane doro o pappous kai den mporousa na thn allakso

ego exo parei eidh 20 kila kai exo synhthisei pleon ti na kanoume tha ta xaso after den skao pleon.

kai me th balitsa mphka sto site tou lhto kai eida ti xreiazete.

ante koritsia genname tha gemisoume to thema me foto apo ta morakia masssss

h elena eksafanisthke kai 2-3 akoma poy einai?

ax anna kai go olo tetoia oneira blepo ti na po ase pou kammia fora einai toso entona les kai ginontai sta alhtheia gia gelia eimaste

filakia pola se oles...

Δημοσίευση

Ειρηνάκι σε ζηλεύω που θα δεις πολύ σύντομα το νινί σου!!Εγώ έχω ραντεβού 20 του μηνός για ντόπλερ!!Μπαρμπίτσα,δεν σου κάθεται ο δικός σου??? :lol: Μόλις με το καλό γυρίσει ο καλός μου σπίτι,θα τον βγάλω knock out!! :lol: Αλήθεια,που έχουν εξαφανιστεί κάποια κοριτσάκια??? Πάντως τελευταία,που και που με πιάνουν κάτι πονάκια χαμηλά και νομίζω θα γεννήσω!!Να δω τώρα στις γιορτές με τι κουράγιο θα πηγαίνω από τραπέζι σε τραπέζι!Αφήστε για τα ρεψίματα!!! :oops: Ευτυχώς είμαι μόνη στο σπίτι και δεν με ακούει κανείς!! :lol:

Δημοσίευση

πενυ μου μια χαρα εισαι και πριν και τωρα!!!!

ειρηνακη εμεις τα παμε παμε μαζι!!!τι ωρα εχεις??εγω πηρα το πρωτο ραντεβου 9 το πρωι!!!

αννουλακη σιγα το αντρακι σου!!!!! :D:D οσο για τα ρεψιματα να δεις εγω τι κανω χαχαχαχαχα!!!!!

Δημοσίευση

Μια χαρα περνατε εσεις κοριτσακια μου!!!!

Τι να πω και εγω το καημενο που απο οταν εμαθε οτι ειμαι εγκυος ουτε καν με εχει ακουμπησει!! Το φανταζεστε λιγο? Σαν καλογρια αισθανομαι....Τι τον παρακαλαω τι του κανω σχεδια τπτ αυτος...Βραχοοος!!!!

Σημερα πηγα και στο γιατρο..Οταν με ζυγισε επαθα σοκ!!! Μαντεψτε ποσα κιλα πανω....Ξεκινησα 54,5 και τωρα ειμαι 68,5!!Αφου να φανταστειτε οταν μου το ειπε μου σηκωθηκε η πιεση και χτυπησα ενα 12 με 8!!! Κατα τ'αλλα ολα καλα, το κεφαλακι της μπεμπας συνεχιζει να ειναι προς τα κατω (οχι πως το ειχε ποτε πανω) και θα ξαναπαω στις 24 να με ξαναδει και κολπικα!!

Αγορασα και καινουριο δεντρο πριν απο λιγο γιατι αυτο που ειχα ηταν λιγο μικρο για το σπιτι μας. Πολυ ωραιο δεντρο και οταν το στολισω θα σας το στειλω να το δειτε!!

Δημοσίευση

Αχ μίνι μου κουράγιο!!Κι εγώ στην αρχή φοβόμουν και δεν ήθελα ενώ ο καλός μου έτρεχε πίσω μου,μετά όμως όταν άρχισε να παραμορφώνεται το σώμα μου,μου άρεσε που υπάρχει ακόμα το πάθος αν και δεν είναι τόσο εύκολο!! :oops::oops::oops: Μην αγχώνεσαι για τα κιλάκια σου βρε!!Θα φύγουν και χαμπάρι δεν θα πάρεις!!Περιμένουμε να δούμε και το δεντράκι!!!! Ρεββεκάκι,αν αντέξω και δεν του ορμίσω με το που έρθει σπίτι,μάλλον θα το κάνει εκείνος!! :lol::lol::lol: Όσο αντέχουμε ακόμα..γιατί μετά....δύσκολα τα πράγματα!!!

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσακια τι κανετε;

για το επιμαχο θεμα λετε οντως υπαρχουν κ ονειρα κ σκεψεις τρελιαρικες αλλα το μπεμπακι κλωτσαει τοσο χαμηλα , με τιποτα δε θελω επαφη μη γινει κ τιποτα.κ ο αντρας μου εχει συνηθισει την αποχη τοσο καιρο οποτε...περιμενουμε οποτε νιωσουμε ετοιμες κοριτσια

barbitsa ειπες μετα τις σαραντα μερες, νωρις δεν ειναι;εχω ακουσει οτι κανουν κ μηνες ειναι κ η ψυχολογια μας μετα :(

Δημοσίευση

κοριτσια εμενα δεν θελει ουτε εκεινος!!!!εγω βεβαια θελωωωωωω!!!!αλλα και που θελω δεν το τολμω,νιωθω το κεφαλακι της τοσο χαμηλα και επισης φοβαμαι για συσπασεις γιατι κατι ονειρακια πονηρα που ειδα και γω και ηταν περα για περα σαν αληθινα :oops::oops::oops:εκανα συσπασεις με πονο μαζι και φοβηθηκα οποτε το εχω αποκλησει!!!!

θα περιμενουμε και οι δυο μας!!!!

δεν θα μας παρει και πολυ να επανελθουμε γιατι δεν ειμαστε και απο τα πιο συγκρατημενα ζευγαρια :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσίευση

Καλε λυσσαρες τι θεμα πιασατε βραδιατικα???? :lol::lol::lol:

Απαπαπα με κολλασατε πεινασμενη γυναικα!! :lol: Και εμεις μια φορα δοκιμασαμε να κανουμε σεξακι αλλα δεν μας αρεσε,νιωθαμε πολυ αβολα οποτε το αφησαμε για μετα τη γεννα.

Τι κανετε ζουζουνες??

Ειχα γιατρο σημερα!!! Ο μικρος εγινε 2100γρ. και 43 εκατοστα!! Απολυτος φυσιολογικος λεει ο γιατρος!! Με εξετασε και κολπικα μετα απο πολυ καιρο.Πηρε και επιχρησμα για να κανει τεστ για τον καρκινο και ολα καλα!! Θα με ξεγεννησει ο πατερας του μιας και εργαζεται στο νοσοκομειο που θα παω. Με εβαλε μαλλον για 05.01.2011. Για σιγουρα θα ξερω σε 2 εβδομαδες που θα μιλησω με τον ιδιο για τις λεπτομερειες.Ηθελε να με βαλει στης 12.01 αλλα μετα την κοπλπικη εξεταση αλλαξε γνωμη,Μπα μου λεει δεν θα φτασεις μεχρι εκει.Οποτε το καναμε 2 εβδομαδες πριν την τελικη ημερομηνια τοκετου.Οταν ηρθα στο σπιτι ειχα καφε υγρα και τον πηρα τηλ. αμεσως.Ειναι μαλλον απο το σκαλισμα λεει και αν συνεχισουν να παω νοσοκομειο.Ευτυχως σταματησαν μεχρι στιγμης.

Σας διαβασα αλλα ειπατε τοσα πολλα που δεν τα θυμαμαι ολα.Θα κοιμησω την μικρη σε λιγο,θα σας ξαναδιαβασω να κρατησω και σημειωσεις :D και θα σας ξαναγραψω μετα! Φιλια σε ολες!!

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσακια μου ομορφα.

Τι κανετε?

Διαβασα τα νεακια σας και χαιρομαι που ειστε ολες καλα.

Πλησιαζουν οι μερες που θα παρουμε ολες τα βλασταρακια μας αγκαλιτσα.

Εμεις σημερα πηγαμε στην κλινικη για καρδιοτοκογραφημα και μετα στο γιατρο για υπερηχο.

Ολα ειναι τελεια και η μπεμπα εφτασε τα 2700.

Κλεισαμε και ημερομηνια,27/12 στις 8:30 το πρωι.

Ολα ειναι σχεδον ετοιμα και περιμενουμε τη μεγαλη στιγμη.

Μακαρι να ηταν και ο αδερφουλης μου μαζι μας.

Φιλακια σε ολα τα κοιλουμπακια.

Δημοσίευση

Να μαι παλι!!! :)

Αννουλα φοβερο το κολπακι σου! Πως δεν το σκεφτηκα?? Το εφαρμοζω ηδη και ξεκιναω! ;)

Δεσποινακι μου τι υπεροχα νεα!!! Με το καλο να την κρατησετε στην αγκαλιτσα σας!! Περιμενα πως και πως να μπεις να μας πεις νεα σου!

Ζωουλα μου πανεμορφα τα επιπλακια σας!! Με γεια!! Και η κοιλιτσα που ξεπροβαλει πισω απο την κουρτινα επισης τελεια!!!! :)

Ειρηνακι το καροτσι ειναι πανεμορφο!! Μολις ειπες μαγαζι Καβαλας καταλαβα αμεσως πως λες για τον Ναρλη.Κανει πολυ καλες τιμες.Εχε τον στο νου σου και για αργοτερα για βαφτιση.Εισαι τυχερη που η κολλητη σου ειναι και η μαια σου αλλα και νονα του μικρου! Πως πηγε το μαθημα?? Το στομαχι και εμενα ειναι χαλια πολλες φορες την μερα.Εχω πολλες αναγουλες τελευταια.Σημερα δε που εκανα και ψαρια απορω πως δεν τα εβγαλα...

Ματινακι μου πως πανε οι ζαλαδες?? Ελπιζω να συνηλθες! Κοτραγιο δεν εμεινε πολυς καιρος μεχρι να σταματησεις απο την δουλεια! Οσο για το μαζευα και το βοηθημα της μικρης ριχνω πολυ γελιο! Εγω βαζω και αυτη βγαζει πραγματα στις κουτες! Λεει και συνεχεια:: Μαμα τι ειναι ατο?? ατο?? Να μυρισω...να δω! :lol::lol: Με εχει τρελανει!!

Μινι82 και εγω τα εχω αυτα τα πονακια και σημερα που πηγα γιατρο του το ειπα και λεει οτι ειναι επειδη πλησιαζουμε στο τελος.Βαραινει το μωρο και πιεζει το κοκκαλο και η μητρα κανει μικροσυσπασουλες.Πανεμορφο το δωματιο της μικρης! Λατρευω τα λευκα επιπλακια! Και η κοιλιτσα σουπερ οπως και εσυ βεβαια! ;)

Αγγελικη μου μην την φοβασαι την καισαρικη βρε! Ειναι γυναικες που δεν πονανε σχεδον καθολου μετα αλλα εχει και γυναικες που κανουνε να συνελθουνε αρκετο καιρο οπως εμενα πχ.ενα μηνα μετα πονουσα ελεεινα! Και εγω την σκεφτομαι αλλα λεω δεν πειραζει οτι και να τραβηξω αξιζει! :) τι ωραια που θα εχεις και τον αντρουλη σου μαζι!

Βαρβαρα μου φτου φτου μια χαρα κιλακια ειναι το μπεμπε!!! Οσο για την κουρτινα εγω θα την εβαζα για λιγο και μετα θα την κατεβαζα και καλα για πλυσιμο και θα εβαζα μια δικια μου! ;)

Φιλιω μου που χανεσαι βρε? Μια χαρα θα πανε ολα.Οι σκεψεις που κανεις ειναι φυσιολογικες! Ολες οι ετοιμογενες τις κανουνε! Θα βγαλεις εναν παιδαρο εσυ 2 μετρα φτου φτου!! Τα εσωρουχα μιας χρησης οι πιο πολλες λενε πως δεν βολευουν.εγω δεν πηρα καθολου για να σου πω.ειχα μονο αυτα που ειναι σαν μποξερακια αλλα στο πιο κοντο και στενο και με βολεψαν αφανταστα.

Πεννυ μου σεξυ μαμα!!!! Τελεια η κοιλιτσα σου!!!

Φανουλα μου μια χαρα ειναι τα μωρακια σου σε βαρος!! Αντε κοντευεις!! Μαλλον θα εισαι η πρωτη που θα γεννησεις!! :)

Ρεββεκακι μου εγω να δεις τι γλυκα τρωω.Καθε μερα απο την μερα που εμεινα εγκυος σχεδον.Και βεβαια γλυκο χωρις σοκολατα για μενα δεν ειναι γλυκο.Ο μικρος μου η που θα μου βγει γλυκατζης η που θα βγει νευρικος με τοση σοκολατα που εφαγε! Τα δοντια του κατευθειαν χαλασμενα θα βγουνε!!! :lol::lol: Αφου δεν εχεις θεμα με το ζαχαρο μπορεις να τρως καθε μερα.Ασε με το ρεψιμο και εγω τα ιδια! χειροτερη και απο νταλικερης! :lol::lol: Το μαλλακι και η κοιλιτσα τελεια αλλα πρωτη φορα βλεπω εγκυουλα με τοσα μικρα μεμε!! :lol: Λιιιγο θα μεγαλωσουν ομως,κανενα νουνερο απο οτι σε κοβω μην φανταστεις πολυ!

Χρυσα μου με γεια τα πραγματακια σας!!! Και μην σκας για τα κιλα βρε συ! ολα θα τα χασεις!

Ιωαννα μου με γεια τα πραγματακια σας και εσας!! τι καλα που αρχιζουμε ολες να τα αγοραζουμε σιγα σιγα! Τι στρωμα λες να βαλεις στο μωρο??

Αννουλα μου χαιρομαι που τα πραγματα πανε καλυτερα! Υπομονη και μια εβδομαδα περναει γρηγορα μεχρι να ερθει ο αντρουλης σου.

Καλα σημερα και αν δεν εγραψα σεντονι!!! :oops: υπερδιπλο!! αλλα ειχα 2 μερες να μπω! Θα με συγχωρεσετε ε??

Ελπιζω να μην ξεχασα καμια σας! ειναι και περασμενη η ωρα! Τα φιλια μου και την καληνυχτα μου σε ολες!! :YMHUG::-*:-*

Δημοσίευση

Καλημέρα !!!

Χαμός σήμερα εεε;

Και χιόνια έχουμε!!!!!!!!!

Δέσποινα την ίδια μέρα 27/12 γεννήθηκε η ανιψιά μου!!! Και είναι ένα παιδί … τι να σου πω!!!! Αστερι!!! Με το καλό κούκλα!!!!!!

Λενάκι τελικά δεν είμαι και τόσο τυχερή. Πάλι μου το ακύρωσαν το ραντεβού. Σας συμβαίνει και εσάς ή παραείμαι ελαστική;;; Πλέον δεν ξανακανονίζω.

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσαρες!!!!!

καλε χιονισε εκει???εδω ακομα τιποτα!!!!

λενακη μου ειδες τι μικρα μεμε που εχω??φαντασου πριν αφαντα ηταν!!! :lol::lol::lol:

παντα ελεγα αντε οταν θα μεινω εγκυος θα αποκτησω το κατιτις μου και γω αλλα μπαααααααααα!!!!!

δεσποινακη τι τελεια κοριτσακη μου κοντευεις!!!!αντε να ρθει να σου φερει χαρα!!!σε φιλω!!!!

κοριτσια βαρεθηκα μεσα στο σπιτι!!!!επλυνα κατι σεντονακια της λυδιας μου θα σιδερωσω λιγο μαγειρευω!!!αλλα και παλι οσα και να εχω να κανω θελω να ειμαι εξω να περπαταω!!!στην προηγουμενη μου ζωη πρεπει να μου δρομεας!!! :D

Δημοσίευση

Αχ και εγώ βαριέμαι μέσα σήμερα...

Εχουμε και πτώση τάσης και δεν έχουμε θέρμανση ...

Ξεκινω να βλέπω ταινίες και βλέπουμε.

Μπρορεί μετά να πάω στη συνιφάδα μου που έχει τζάκι...

Φιλάκια!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...