Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσαρες!!!!

ειρηνακη εγω κανω συχνα ντοπλερ παντως!!!αν λεω σωστα ειναι αυτο που κοιταει αν τρεφετε οξυγονονετε σωστα απο τον πλακουντα???τελικα δεν φαγαμε πιτσες μαγειρεψα!!! :shock:

μπαρμπιτσα οι κοιλιτσες μας πλεον δηλωνουν γεννα :D:D:D:D μια χαρα τεραστια κοιλιτσα εχεις :D

χρυσακη μου να τους χαιρεσε με το καλο το νεο μελος :-*:-*

μπιμπιμπο μου να τον ρωτας εσυ αμα δεν σου λεει!!!!οτι να ναι ολοι τους πια!!!

ιωαννιτσα περιμενουμε νεακια απο το γιατρο εεεεεεεεεεε!!!!

αννουλα μου θα μιλησουμε!!! ;):-*

κοριτσια πολλα φιλακια στις κοιλουμπιτσες σας!!!

και χρονια πολλα στους εορταζοντες!!!

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσακια!!!

Πηγα χτες στον γιατρο η μπεμπουλα μου εχει γινει 1350 γραμμαρια!Ειναι με το κεφαλακι επανω ακομα και εχει φορεσει ττον λωρο κολιε :D:D:D:D Δεν υπαρχει κανενα προβλημα βεβαια μου ειπε ο γιατρος συμβαινει συχνα!Αχ κοριτσια μου χαρηκα παρα πολυ τωρα ραντεβου παλι στις 29 και απο εκει και περα καθε 15 μερες!!!!

bibibo μου δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο καισαρικη αλλα αυτα που ξερω απο την συνυφαδα μου που εχει κανει 3 ειναι οτι την εβαζε περιπου 2 εβδομαδες νωριτερα απο την πητ.Ο γιατρος ξερει καλυτερα βεβαια αλλα επειδη απ οτι λες δεν ειναι και πολυ συζητησιμος μηπως να επαιρνες και αλλη μια γνωμη;

Χρυσα μου να χαιρεσαι τον μπαμπακα σου και την κορουλα σου!

Ειρηνακι εμενα μου κανει ντοπλερ καθε φορα στο ιατρειο του!Μηπως στο κανει και εσενα στο δικο του ιατρειο και απλα εννοει οτι δεν χρειαζεται να πατε καπου πιο εξειδικευμενα να το κανετε;;; ;););););)

barbitsa τι ομορφη κοιλουμπιτσα ειναι αυτη!!!!Εσυ η Αννουλα και το Ρεββεκακι θα γεννησετε και θα ειστε αμεσως κορμαρες :):):):) Φτου φτου μην σας ματιασω!!!!

Ρεββεκακι παλι πωπο κατω δεν εβαλες μαγειρεψες τελικα ε :?::!::?::!::?::!::D:D:D:D Ας τα κανουμε βεβαια τωρα γιατι μολις ερθουν τα μωρακια θα φανε πολυ πιτσα οι επισκεπτες μας μιας και δεν θα προλαβαινουμε :lol::lol::lol::lol::lol:

Παω για δουλιτσα τωρα φιλακια πολλα σε ολες σας και καλημερα!

Δημοσίευση

Kαλημέρα , καλημέρα σε όλες τις παλιοσειρές!!!! :lol::lol: Κοριτσάκια μου τι κάνετε???? Εγώ απο σήμερα μετράω αντίστροφα, σε ένα μήνα θα έχω αγκαλιά μου τον μπεμπουλη μου!!!!! Χθες πήγαμε στον γιατρό, ο γιος μου είναι 2377γρ , η ανάπτυξή του είναι πάνω απο τα μέσα φυσιολογικά , κάναμε κ το πρώτο μας doppler κ όλες οι μετρήσεις κ οι δείκτες είναι πολύ καλοί. Ο μπέμπης έχει πάρει κ θέση με το κεφαλάκι κάτω!!!!! Αχχχχχ κορίτσια άκουσα πάλι την καρδούλα του,κ δεν μπορώ κάθε φορά τρέχουν τα δάκρυα!!!! Το αγοράκι μου!!!! Εγώ ευτυχώς πήρα μόνο 700 γρ αυτό το μήνα οπότε μου είπε ο γιατρός μπορώ να κάνω κ καμιά ατασταλία κ να φάω κανένα μελομακάρονο αλλά με μέτρο ......

Bibibo μου κι εγώ δεύτερη καισαρική θα κάνω κ το προγραμματίσαμε 2 εβδομάδες πριν την ΠΗΤ, δηλ 38η εβδομάδα, απο εκείνη την εβδομάδα κ μετά θεωρείται τελειόμηνο ένα μωράκι. Δεν ξέρω γιατί ο γιατρός σου σου είπε τόσο αργά. Μάλλον εκείνον θα πρέπει να ρωτήσεις.

Iωάννα, Barbitsa, chryssa, rebbeka, ειρηνάκι, λενάκι κ σε όλες τις υπόλοιπες φιλιά πολλά!!!!! :-*:-*:-*:-*

Δημοσίευση

Καλημέρα ομορφονιές!!!

Ιωάννα μου μάλλον κάτι τέτοιο. Γιατί μου είπε, εφόσον τον παρακολουθούμε εδώ, δε χρειάζεται να πάμε στο Μητέρα για ντόπλερ. Ευτυχώς του έχω εμπιστοσύνη. Δε θα ρίσκαρε κάτι.

SOFIAEVA ζηλεύω τρελά αυτή την άδεια για ατασθαλίες!! Λες να πάρουμε και εμείς καμία τέτοια άδεια;;; μακάρι!!!

Δε σας είπα, εμένα πάλι άρχισαν τα όργανα και με πονά η πλάτη μου σε σημείο δύσπνοιας. Από τις 6:00 σηκώθηκα σήμερα. Θα κανονίσω μασαζάκι σήμερα η αύριο και ελπίζω να περιορίσουμε σε αυτό. Δε χαλά τουλάχιστον ο καιρός να ησυχάσουμε. Κάθε φορά που πάει να αλλάξει, τότε με ξετινάζει και εμένα…

Υπομονή!

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσαρες!!!! :D:D

σοφακη πωπω ο γιοκας σου ετοιμος ειναι αντε να περασουν οι μερες!!!!

ιωαννιτσα μπραβο η μπεμπουλα σου!!!! :P αχ βρε ιωαννα βαριεμαι να καθομαι!!!αφου ειπα και στο αντρακι μου να μου φερει απο το εργαστηριο μικρα κεραμικα να τα διακοσμισω να περναει η ωρα!!!

ρε ειρηνακη δικιο εχεις με το καιρο πια!!!ολο πιασμενες σηκωνομαστε το πρωι!!!ελπιζω να βοηθησει το μασαζακι!!!

αχ κοριτσια νομιζω πραγματικα πως θα μου τρυπησει τα πλευρα η μικρη!!!μα αυτο το πατουσακι τι εξογκομα!!καμια φορα ανατριχιαζω!!!το ευχαριστιεμαι ομως κιολας!!! :D:D:D

την αλλη βδομαδα εχω και γαμο!!δεν ξερω τι να παρω,οτι και να αγορασω δεν θα το ξαναφορεσω μετα!!!και λογο μεγεθους και επειδη δεν φοραω ποτε καλο ντυσιμο!!και παπουτσια??τι να παρω μπαλαρινες??πανε σε γαμο??απαπαπα και δεν μου αρεσουν καθολου!!!δωστε καμια ιδεα!!!

αντε κοντευω σε μια βδομαδα εχω και γιατρο!!σημερα μπηκα στην 34η!!!ολα εχουν μπει στο δρομο τους!!!

Δημοσίευση

Καλημερα!!!!! Αντε απο οτι βλεπω ολες ετοιμαζομαστε σιγα σιγα. Σοφια τεραστιος ο μπεμπης σου!!!! Και εγω 21 Ιανουαριου γενναω, καμια 15αρια μερες μετα απο εσενα.

Ειρηνη υπομονη, οσο μεγαλωνουν τα νινακια τα κοκαλα επιβαρυνονται. Εγω μετα που γεννησα την κορη μου ειχα θεμα με τον αυχενα μου λογω και του επισκληριδιου. Αλλα τωρα μια χαρα.

Ρεββεκα σιγουρα πρεπει να πας στο γαμο? Που να ψαχνεις τωρα για ρουχα? Ασε που θα κουραστεις κιολας. Εγω για τις γιορτες με ενα τζινακι θα τη βγαλω.Παντως μας βλεπω να γενναμε ολες μαζι. Τελεια θα ειναι καθε μερα και απο μια. Παντως εσεις που περιμενετε τα πρωτα σας μωρακια να ειστε προετοιμασμενες και για λιγες μερες μετα τις 40 εβδομαδες. Εγω την 1η κορη μου την γεννησα στισ 41 και κατι. Ειχα σκασει απο την αγωνια να δω τη φατσουλα της :lol:

Την καλημερα μου και φιλακια σε ολες!!!!!

Δημοσίευση

καλημερα χρυσακη μου!!!μωρε ναι πρεπει να παω στο συγκεκριμενο!!!ειναι ο κολητος του αντρα μου και πλεον απο τοτε που ηρθα ο καλητερος τουρκος φιλος που εκανα!!ασε που μου εχει προεδρικη θεση στο ξενοδοχειο που θα κανει το γαμο λογο εγκυμοσυνης!!!δεν το χανω χαχαχαχα!!!!

να σου πω εγω που εχω ηδη αυχενικο θα με επηρεασει πιο πολυ η επισκληριδιο???δεν γινετε στον αυχενα στην μεση γινετε!!!

Δημοσίευση

Ναι Ρεββεκακι μου η επισκληριδιος γινεται στη μεση. Ρωτησα ενα φιλο μου φυσιοθεραπευτη για την επισκληριδιο και μου ειπε οτι καποιες γυναικες μπορει να τις επηρεαζει αλλα οχι ολες. Το σιγουρο ειναι οτι σε ενα φυσιολογικο τοκετο ζοριζεσαι πιο πολυ απο μια κασαρικη και ειναι λογικο τα κοκαλα σου να πονανε λιγο παραπανω. Εγω βεβαια ζοριστικα πολυ στον τοκετο αλλα ανεπιφυλακτα προτεινω κανονικη γεννα. Το συναισθημα ειναι απιστευτο. Και να σου πω και κατι? Ο γιατρος μου παντα ελεγε στην εγκυμοσυνη εχουμε 2 αυτια απο το ενα μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν :lol::lol: Οτι συνεβει σε καποια αλλη δεν θα συμβει απαραιτητα και σε σενα. Εμεις που ειναι η 2η εγκυμοσυνη το παιζουμε και λιγο ξερολες :lol::lol:

Δημοσίευση

καλε ναι εσεις που εισαστε στην 2η εννοητε οτι ξερετε κατι παραπανω!!!

και ναι ολες οι εγκυμοσυνες και οι τοκετοι ειναι διαφορετικοι!!

θα δειξει!!!στο τελος ολες περνουμε το δωρακι μας για την ταλαιπωρια!!!! :D:D:D

Δημοσίευση

έτσι και εμένα αυτά τα πατουσάκια

από εχθές αλλάζει θέση και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ποζα αποφάσισε τελικά

αν και ακόμα το σκεφτεται όπως φαίνεται

έτσι και εμένα με ξεσκίζει ορισμένες φορές αλλά το διασκεδάζω εννοείται!

Δημοσίευση

Καλημέρα και από μας!!Πόσο μ'αρέσει να ξυπνάω και να έχει λιακάδα!Βρε κορίτσια,έχω ένα θεματάκι...Σήμερα που ξύπνησα και πήγα τουαλέτα,είχα 2 σταγονίτσες κατακόκκινο αιματάκι στο σκούπισμα αλλά μετά ούτε ίχνος!! :roll: Τι μπορεί να είναι αυτό?Δεν με ανησύχησε αλλά προβληματίστηκα λίγο...Βλέπω αρχίσατε όλες να μετράτε αντίστροφα!!Άντε ωραία!!Αν δεν κάνω λάθος,το Δεσποινάκι θα γεννήσει πρώτη από όλες μας?Αχχχ...Μόνο που το σκέφτομαι αρχίζει να με πιάνει ένα άγχος!!

Σας φιλώ όλες!Να έχουμε μια όμορφη Τρίτη!!!

Δημοσίευση

αννουλα καλημερα!!!να παρεις τηλ τον γιατρο σου και να του το πεις για το αιματακι!!!δεν τα αφηνουμε ετσι αυτα!!!μπορει να εχεις καμια αιμοραιδα αλλα μπορει να ειναι και κατι αλλο η μπορει και τιποτα!!!

και μενα μου αρεσει να χει λιακαδα :D και σημερα εχει!!αν και εχει κρυο!!!

μου φαινετε θα ξεπορτισω παλι!!!! :P:P

Δημοσίευση

Καλημεραααα!! καλη εβδομαδα να εχουμε,δεν προλαβα να σας γραψω χθες! :)

Τι κανετε??

Αχ μπαινουμε σιγα σιγα σην τελικη ευθεια!! τι ωραια!!! Ηρεμησε το εντερακι μου επιτελους! Τι τραβηξα 2 μερες δεν λεγετε! Χτες ειχα παλι αυπνιες και δεν εφτασε αυτο,μολις με πηρε λιγο ο υπνος ειδα εναν εφιαλτη και αρχισα να τσιριζω στο υπνο μου.Κοριτσια επαθα πανικο γιατι με ακουγα να φωναζω.Βεβαια ο αντρουλης μου με ηρεμησε αλλα απο εκει και μετα δεν ξανακοιμηθηκα μεχρι να συνελθω.Ξυπνησα και την μικρη και ελεγε η καημενουλα μου: μαμα τι επαθες?? ευτυχως κοιμηθηκε ηρεμα μετα..Οπως καταλαβαινετε τωρα ειμαι ενα ζομπι.Αρχισα και το πακεταρισμα! σε μια εβδομαδα μπαινουμε στο νεο σπιτι!!!!!!

Αννουλα μου να παρεις οποσδηποτε τον γιατρο σου.Περιμενουμε να δουμε τι θα σου πει.Ευχομαι να μην ειναι κατι σοβαρο.

Σοφακι αντε τιποτα δεν εμεινε! Σβηνεις μερες?? :D

Χρυσα να μου να χαιρεσαι την κορουλα σου και τον μπαμπα σου.Χτες δεν μπηκα για να σου ευχηθω.

Δεν ηξερα οτι η επισκληριδιος επειρεαζει και το αυχενικο.Και σκεφτομουν να κανω αυτην την φορα επισκληριδιο και εγω μιας και με την ραχιαια την πρωτη φορα στην καισαρικη εφαγα φρικη.Για πες..τα ποδια σου μπορουσες να τα κουνησεις στην επισκληριδιο?? Νυστα ενιωθες?? Εμενα αυτα με πειραξαν πιο πολυ με την ραχιαια γιαυτο λεω αυτην την φορα να κανω επισκληριδιο αν με αφησουν.

Ρεββεκακι ζορι με τον γαμο τωρα..Βαλε ενα ομορφο μαυρο παντελονακι με μια ομορφη μπλουζιτσα και θα εισαι οκ.Και για παπουτσακι μπορεις για λιγο να φορεσεις ενα με χαμηλο τακουνι.Αλλα γενικα προσεχε να μην κουραστεις πολυ.Αχ αυτα τα πατουσακια απο το στομα θα μου βγουνε εμενα! :lol: Τελευταια τον νιωθω ομως λιγο να ζοριζετε οταν κινειται.Για να δουμε την Παρασκευη ποσο θα μεγαλωσε.Α! και να κατσεις στα αυγα σου εσυ μην ερθω εκει :lol: ειδες καλο καιρο και αμεσως να ξεπορτισεις! :)

Ειρηνακι εμενα μου κανει ντοπλερ καθε 2 εβδομαδες και καρδιοτοκογραφο καθε εβδομαδα.Υπομονη με τους πονους.Ελπιζω με το μασαζακι να ανακουφιστεις λιγο.

Ιωαννακι μου πολυ μεγαλωσε η μικρη!! Μπραβο!!! Δωσε ενα φιλακι στην κοιλιτσα απο εμενα! :)

Παλι σεντονακι απλωσα! Θα βαριεστε να με διαβαζετε καθε φορα. :P Τα φιλια μου σε ολες κοριτσαρες μου!!! :YMHUG::YMHUG::-*:-*:x

Δημοσίευση

Τελικά κοριτσάκια μου δεν είναι τίποτα το αιματάκι αυτό.Μάλλον έσπασε κάποια φλεβούλα στον τράχηλο.Αν δεν ξαναβγάλω αιματάκι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. :D Άντε να έρθει 21 του μήνα που έχω το ντόπλερ για να δω και τον γιόκα μου!!

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσακια μου!!!!

Σαν να κουραστηκα λιγακι σημερα και με επιασαν πονακια στην κοιλια και στην μεση!!!Ισως το απογευμα να μην κατεβω για δουλεια αν συνεχισω να ειμαι ετσι!

Σοφια πωπω σε ενα μηνα!!!Απιστευτο πως περασε ο καιρος βρε κοριτσια ετσι!

Χρυσα δεν το ηξερα οτι μπορει να κανουμε και παραπανω απο 40 εβδδομαδες για να γεννησουμε :o:o:o:o βεβαια προτιμω να παρει οσες μερες χρειαζεται παρα να ερθει πριν την ωρα της και να ταλαιπωρηθει η μπουμπου μου :):):):)

Ρεββεκακι εγω παντως στον γαμο του αδερφου μου εβαλα ενα απλο φορεματακι και μποτουλες ισιες!!!Δεν με νιαζει αν με παρεξηγησαν εγω ενιωθα ανετα και αυτο ειχε σημασια!!!Ειδικα για τα τακουνια ειμαι πολυ κατα,μεγαλη ταλαιπωρια ;);););)

Παλι καλα που δεν ηταν τιποτα το αιμα τελικα Αννουλα!Καλα εκανες και πηρες τον γιατρο σου δεν κανει να παιζουμε με αυτα!!!

Ειρηνη κανει κωλοτουμπες η μπουμπου σου ε;;

Λενακι μου πολυ αυπνια ε;;;Το μεσημερι κοιμασαι συνηθως;;;Αν ναι μηπως να δοκιμαζες να τον κοψεις τον μεσημεριανο υπνο :idea::idea::idea: Τρομαξε και η κουκλα σου με τον εφιαλτη ε;;;Ψυχουλα μου σου λεει τι επαθε η μαμα μου!!!! :-*:-*:-*:-*:-*:-*

Ματα επεσε δουλεια ;;;; :-*:-*:-*:-*

Παω να φαω σουφλεδακι και να ξαπλωσω λιγο μηπως περασει ο πονος!!!Φιλακια σε ολες!!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κι από μένα!!! Τι μου κάνετε? Χαίρομαι που μαθαίνω καλά νέα!

Ιωάννα κι εσένα κολιέ έχει κάνει το λώρο ε? Άστα να πανε....

Λένα εσένα δεν σου είπαν να κάνεις τις δύο ενέσεις κορτιζόνης λόγω καισαρικής? Εμένα ο γιατρός μου επιμένει ότι είναι καλό να τις κάνουν όλες..προληπτικά..τι να πω..μίζα παίρνει????

Άννα που χάθηκες ρεεεεεεε!!! Μας λείπεις!!

Μάτα φιλιά στην Κοζάνη!

Κορίτσια τι κακό σήμερα..μου μίλαγε ένας πελάτης στη δουλειά για καρμπονάρες...και εγώ δυστυχώς είχα ψάρι για μεσημεριανό...βρε κορίτσια λύσσαξα!!!

Να μην μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου!!!

Ρεββέκα παιδί μου δεν το λεγες νωρίτερα να σου στέλναμε κανα φορεματάκι να δοκιμάσεις? Έχω κανα δυο που θα σου πηγαίνουν ταμαμ (ωπα και το τουρκικο!).

Αχ όντως περνάει ο καιρός....και η αγωνία μεγαλώνει (και ο φόβος συνάμα)...ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη με σφάξουν, ναι ναι ξέρω τι θα πείτε, ότι και καισαρική να κάνω δεν πειράζει, αλλά ΔΕΝ θέλω... θα πεθάνω. Αυτάαααααα..

ας φιλωωωωωωωω

Δημοσίευση

Καλησπερα σας :)

Τελικα θα παω αυριο το πρωι για ντοπλερ....

Πηρα το γιατρο μου κι ευτυχως που τον πηρα γιατι μου ειπε οτι πρεπει να το κανω αμεσα.....

Να ρωτησω? Ειναι οπως η Β επιπεδου? Ενας υπερηχος δηλαδη? Σας λενε και κιλα, υψος, αμνιακο υγρο, αν εχει τυλιχτει ο ομφαλιος λωρος......Οπως καταλαβατε εχω αγωνια για αυριο......

Δημοσίευση

αγγελικη μου τι καλη που σκαιυτηκες να μου στηλεις φορεματακι!!!!αλλα θα ναι ταλαιπωρια τωρα δεματα κτλ!!!θα παρω μωρε κατι φτηνο και θα το πλασαρω για ντολτσε :D:D:D:D:D:D

μπιμπιμπο τα κιλα το υψος κτλ στα λενε παντα σε καθε υπερηχο,οταν μου κανει υπερηχο μου κανει εκεινη την ωρα και ντοπλερ και βλεπει με τι ταχυτητα παει το αιμα απο το πλακουντα στο μωρο,αμνιακα υγρα,κτλ,οταν το βλεπω στην οθονη ειναι σαν να βλεπω οταν ακουει την καρδια στον υπερηχο!!!σαν καρδιογραφημα κατι!!!!με τοσο ανχος και αγωνια σε αυτην την εγκυμοσυνη σου θα βγει το νινι και θα σου βαλει χερι :D:D χαλαρωσε ;) ολα πανε καλα!!!

Δημοσίευση

ιωαννιτσα κοιτα ξεκουρασου και μετα λετε για μενα!!!!οσο για το τακουνι δεν παιζει να το βαλω απαπαπα!!!!και γω κανα φορεματακι λεω δεν ξερω θα παω δευτερα να δω!!!

τελικα λενακη καθισα στ αυγα μου ηρθαν απο δω φιλοι μου και ετσι περασε η ωρα!!!!παντελονι λες ε???δεν ειχα σκαιυτει για παντελονι!!!για να δω τι θα κανω!!!!!

Δημοσίευση

Γεια σας κοιλιτσες ομορφες!!!

Επιτελους χθες ηρθανε τα επιπλακια της μπεμπας μου και το καροτσι....Το λικνο ειναι πολυ καλο (κουνιεται κιολας), η κουνια μας ομως εχει καποιο προβλημα με το καγκελο και δεν ανεβοκατεβαινει... θα την αντικαταστησουνε ομως εντος δεκαπενθημερου μου ειπαν (παλι καλα)...

Αnnoula ευτυχως δεν ηταν κατι ανησυχητικο αλλα μηπως κουραστηκες λιγο παραπανω απ'οτι επρεπε?

Rebbeka σε καταλαβαινω απολυτα...πολυ σπαστικο να μην εχεις τι να φορεσεις αλλα μην αγχωνεσαι και πολυ..Σιγουρα κανενας δε θα σε παρεξηγησει!!!Ασε που λογω εγκυμοσυνης θα εχεις και ιδιαιτερη προσοχη απ'ολους!

Lenaki, τρομαξε και η μικρουλα και ανυσηχησε για τη μανουλα της!!! Ψυχη μου!!! Παντως εγω πιστευω οτι λογω αγχους συνεβει αυτο, λιγο η εγκυμοσυνη, λιγο η μετακομιση...δεν ειναι και λιγο!

Βibibo, απ'οτι ξερω στο ντοπλερ ο γιατρος κοιταει κυριως οτι εχει να κανει με αρτηριες, την καρδουλα, το λωρο καποια βασικα οργανα, αμνιακο και πλακουντα και μετρανε και την περιμετρο του κεφαλιου και της κοιλιτσας για να προσδιορισουν ακριβως την ηλικια του μωρου!!!

(Ουφ μολις τελειωσε και ο παναθηναικος, ο αντρουλης μου ευτυχως δεν στενοχωρηθηκε μονο εχει κατι νευρα.... :twisted::twisted::twisted: )

Αυτα απο μενα...Σας φιλω γλυκα!!!!

Δημοσίευση

post-5130-13873934650245_thumb.jpgDSC07503.JPG[/attachment:4pt1ke41]

post-5130-13873934650118_thumb.jpgDSC07504.JPG[/attachment:4pt1ke41]

post-1311-13873934649868_thumb.jpgDSC07505.JPG[/attachment:4pt1ke41]

DSC07509.JPG[/attachment:4pt1ke41]

Μετά από πολύ προσπάθεια σας στέλνω φωτό από το δωματιάκι και την κοιλουμπίτσα!!! Καληνύχτα σε όλα τα κοιλουμπάκια, τα λέμε το πρωί!!!!! :-*:-*:-*:-*

post-11144-1387393572854_thumb.jpg

post-11144-13873935729305_thumb.jpg

post-11144-13873935730456_thumb.jpg

post-11144-13873935731746_thumb.jpg

Δημοσίευση

Καλημέρα!!!!!!!!!!!

Σήμερα έχω κανονίσει μάθημα ανώδυνου τοκετού. Με την κολλητή μου - νονά του μπέμπη που είναι μαία! Μετά το μασάζ και μετά καφεδάκι σε μια φιλενάδα. Θα αλητέψω για τα καλά!

Βρήκα καρότσι σε κατάστημα της Καβάλας (με δωρεάν διανομή σε όλη την Ελλάδα) Peg Perego 3 κομμάτια μόνο 439.90 ενώ εδώ στα μαγαζιά το βρίσκω 600 στο ένα και 650 περίπου στο άλλο. Τεράστια διαφορά. Να το πάρω … να μη το πάρω;;;

Λενάκι ναι … περιμένω πως και πως το μασαζάκι σήμερα!

annoula1987 περαστικά! Μην ανησυχείς … τίποτα δε θα είναι!

Ζωούλα … όλα τέλεια και πανέμορφα!!!!!!!!!!!!!! Άντε με το καλό!!!!!!!!

Φιλιά σε όοοοοοολες!!!!

Δημοσίευση

Κοριτσια μου καλημερα ,

σημερα εχω ραντεβου στο γιατρο να δω τι κανουν τα παιδακια μου και ποτε θα με βαλει να να γεννησω , την προηγουμενη φορα μου ειχε πει για 1/1 αλλα να σας πως την αληθεια δεν το βλεπω , δυσκολευομαι παρα πολυ και μερικες φορες ποναω χαμηλα πολυ.... λιγες ωρες εμειναν και θα μαθουμε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...