Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φωτάκι νυκτός

Recommended Posts

Χρησιμοποιείτε φωτάκι νυκτός στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό?

Ξέρετε αν είναι καλύτερα να κοιμάται χωρίς?

Μπορεί αν συνηθίσει να κοιμάται με φωτάκι να φοβάται αργότερα το σκοτάδι μιας και δε θα του είναι οικείο? :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Snowgirl γεια σου!! Πως παει η Νορβηγια?? Θυμαμαι που τα ειχαμε πει μια φορα, εσυ Νορβηγια, εγω Δανια..

Κοιτα εγω δεν εχω φωτακι στο δωματιο αλλα κοιμομαστε χωρις παραυθροφυλλα με μια ανοχτοχρωμη κουρτινα κ ετσι υπαρχει φως...Ετσι τον κοιμιζα απο τοτε που γεννηθηκε...το ηθελα για να βλεπω διοτι δεν μου αρεσει το απολυτο σκοταδι..παντως τωρα που ειμαστε στη Ροδο για καποιους μηνες λογω της δουλειας μου, στο δωματιο μας υπαρχει απολυτο σκοταδι...μια χαρα κοιμαται κ ετσι...

Ισως ομως να μην ειμαι καταλληλη εγω να σου απαντησω γιατι ο μικρος κοιμαται μαζι μας, οποτε τι να φοβηθει...Οταν παει σε δικο του δωματιο, δεν θα εχω φωτακι αλλα παλι ανοιχτοχρωμη κουρτινα ωστε να μπαινει φως απεξω...

Γεια σου χιονοκοριτσο!!! :)

Εγω ειχα βαλει ενα μικρο φωτακι στο δωματιο της απο την πρωτη μερα που την εφερα σπιτι.Εκανε ομως πολυ ανησυχο υπνο και μολις το εσβησα καποια φαση σε πειραματα που εκανα για να δω τι φταιει κοιμηθηκε αμεσως σαν πουλακι.Απο τοτε καταλαβα οτι δεν της αρεσει και ετσι εχει μαθει να κοιμαται στο απολυτο σκοταδι.Βεβαια την εχω ακομα στο δωματιο μας στην κουνια της.Σε 2 εβδομαδες θα παει στο δικο της δωματιο και τοτε δεν ξερω πως θα αντιδρασει.

Εχω ακουσει οτι το φωτακι μπερδευει τα παιδακια σχετικα με το αν ειναι μερα η νυχτα και καλο ειναι να αποφευγεται.Αν ομως ενα παιδακι αισθανεται ασφαλεια και κοιμαται ησυχα με το φωτακι αναμενο τοτε δεν το βρισκω και τοσο κακο.Προεχει η ψυχικη υγεια των παιδιων μας! ;)

εγω εδω κ 1 βδομαδα τον εβαλα στο δωματιο του (μια χαρα) αφηνω φωτακι στον διαδρομο (κρινω απο εμενα , με κοιμηζε η μαμα μου στα σκοταδια κ ειχα εφιαλτες...)

αλλα κ μαζι μας οταν κοιμοταν ειχαμε 1 πορτατιφ.

8α βοη8ησει κ αργοτερα σαν μεγαλωσει λιγο να βλεπει φωτακι να πηγαινει τουαλετα η να πιει νερο κλπ κλπ :mrgreen:

κ εγω απο πολυ μικρη που την ειχα στην κουνια της ειχα ενα μικρο φωτακι.με βοηθουσε πολυ γιατι ετσι την εβλεπα μεσα στα σκοταδια κ δεν χρειαζοταν να ανοιγω φως κ να την ανησυχω.κ οταν πηγε στο δωματιο της παλι το ειχα.ακομα κ τωρα που ειναι 4 εχουμε ενα μικρο λαμπακι κ οταν ξυπναει την νυχτα για τουαλετα δεν σκουντουφλαει ή οταν παω να την σκεπασω την βλεπω.δεν νομιζω πως ειναι κακο ενα αχνο φως να υπαρχει.μπορει τωρα να μην το καταλαβαινουν αλλα αργοτερα μπορει να νοιωσουν φοβο για το σκοταδι.νομιζω πως ολες οι μαμαδες το χρησιμοποιουν γιατι βοηθαει κ τις ιδιες να εχουν μια οπτικη επαφη με το μωρο/παιδι,χωρις να χρειαζεται να ανοιγουν φως κ να τα ξυπνουν.

Χρησιμοποιείτε φωτάκι νυκτός στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό?

Ξέρετε αν είναι καλύτερα να κοιμάται χωρίς?

Μπορεί αν συνηθίσει να κοιμάται με φωτάκι να φοβάται αργότερα το σκοτάδι μιας και δε θα του είναι οικείο? :roll:

Καλημερα!

Και εγω μαθει στα παιδια να κοιμουνται στο σκοταδι με ενα φωτακι τοσο αχνο που ισα ισα φωτιζει να βλεπω εγω.

Πιστευω οτι ειναι καλυτερα ετσι.

Εχει τυχει να σβησουν τα φωτα και οι ανηψιες μου που ειναι μαθημενες με φως να ξυπνησουν και να κλαινε!

Δεν ειναι μονο αυτος ο λογος, αλλα κανουν και καλυτερο υπνο.

Εγω ειχα φωτακι στον διαδρομο και ετσι φωτιζε μεσα στο δωματιο, πιο πολυ για μενα το χρησιμοποιουσα για να βλεπω καλυτερα. το σταματησα αφου εχει λιγο φως απο το παραθυρο. παρατηρησα οτι κοιμαται πιο γρηγορα οταν ειναι σβηστα τα φωτα. γενικοτερα δεν φοβατε το σκοταδι γιατι τη βλεπω να μπουσουλαει στα υπνοδωματια μονη της οταν ειναι σβηστα τα φωτα. βεβαια καποια στιγμη μου ειπε ο γιατρος να μην χρησιμοποιω το φως γιατι θα μαθει το μωρο και δεν θα κοιμαται με σβηστα τα φωτα, σε μας παντως δεν ετυχε κατι τετοιο. το φωτακι το σταματησα οταν ηταν 7-8 μηνων.

Εγώ όταν ήταν μωρά και είχα τις κούνιες τους στο δωμάτιό μας είχα αναμμένο ένα μικρό φωτάκι μέσα στο δωμάτιο για να τα βλέπω. Μετά που τα μετέφερα στο δικό τους δωμάτιο άναβα ένα πορτατίφ γραφείου που έχω στο διάδρομο έξω απ' το δωμάτιό τους περισσότερο για να βλέπουν αυτά όταν σηκώνονται για τουαλέτα ή για ο,τιδήποτε άλλο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...