Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεν εχει δωματιο..

Recommended Posts

Για λογους οχι μονο οικονομικους η προεκταση που σχεδιαζαμε αναβαλλεται Μεχρι 2 χρονων θα κοιμαται σιγουρα στο δωματιο μας (ευτυχως χωρεσε το κρεββατι της)

Γενικα κοιμαται μονη της χωρις βραδινα ξυπνηματα στο κρεββατι της

Αλλα ειναι ακομα μικρη Εχετε παρομοια εμπειρια; Ποσο κακο μπορει να της κανει να ειναι μεχρι τα2 στο ιδιο δωματιο με τους γονεις της;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η αληθεια ειναι οτι οσο καθυστερεις να την μεταφερεις σε δικο της δωματιο,συνηθιζει την υπαρχουσα κατασταση (στο δικο σας)κ μετα θα ειναι δυσκολο να μαθει να κοιμαται στο δικο της.οσο μεγαλωνουν καταλαβαινουν κ εχουν αλλες απαιτησεις.απο την στιγμη ομως που υπαρχει θεμα χωρου κ δεν μπορεις να την βολεψεις αλλου,θα κανεις υπομονη κ οταν ερθει η ωρα να παει στο δωματιο της,να ελπιζεις να γινει ομαλα κ χωρις γκρινιες κ παρατραγουδα.

Apis μην στεναχωρίεσαι και εγώ επειδή δεν μπορούσαμε οικονομικώς το δωμάτιο καθυστερήσαμε να το φτιάξουμε και η μικρή κοιμόταν στν κούνια της. Μετά που φτιάξαμε το δωμάτιο φοβόμουν εγώ να την βάλω. Και να σκεφτείς ότι ήταν όλα έτοιμα κραβάτι με κάγκελο όλα δεν έλειπε τίποτα. Της άρεσε πολυ το δωμάτιο της. Γύρω στα 2 λοιπόν μου λέει μια μέρα μαμά θέλω να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου. Και την έβαλα και κοιμήθηκε και όλα καλά. Ούτε γκρίνια ούτε μουρμούρα ούτε τίποτα πήγε μόνη της.

γεια χαρα κ απο εμενα

η αληθεια ειναι οτι οσο καθυστερει να παει στο δωματιο της θα γινει λιγακι πιο δυσκολη η μεταβαση αργοτερα ..Αυτο που εκαναν καποιοι φιλοι μας λογω ελειψης χωρου εμεναν κ εξακολουθουν να μενουν σε δυαρι με μια κρεβατοκαμαρα , ηταν να διαμορφωσουν το υπαρχον υπνοδωματιο σε παιδικο. Αγορασαν εναν ωραιοτατο καναπε κρεβατι πολυ μοντερνο κ ετσι δεν αντιμετωπιζουν προβλημα ..Αρχικα ειχαν πολλες δυσκολιες κ σκεφτοταν πως να τα καταφερουν αφου απο την μια δεν υπηρχε χωρος κ απο την αλλη το παιδι απο ενα σημειο κ επειτα χρειαζεται το χωρο του ..Δεν ξερω αν σε βοηθησε αυτη η ιδεα παντως ειναι μια σκεψη ..

Εμεις περασαμε προσφατα το μωρο στο δωματιο των κοριτσιων κ αντιμετωπισαμε θεματακι ελπιζω ομως οτι με την παροδο του χρονου θα λυθει ..

καλη επιτυχια σ'οτι δοκιμασεις να κανεις .. :)

Καλημερα!Εμεις κοιμομασταν με τη μικρη μας στο ιδιο δωματιο μεχρι που ηταν 19 μηνων λογω ελλειψης χωρου.Κοιμοταν κανονικα στο κρεβατι της κι εμεις στο δικο μας.Αποφασισαμε ομως και βαλαμε το κρεβατι στο σαλονι και της αφησαμε το χωρο να εχει το δικο της δωματιο.Ευτυχως ειναι ευκολη στον υπνο και δεν υπηρξε κανενα προβλημα.Αν δεν εχεις χωρο δεν γινεται αλλιως.Τωρα ειναι νωρις ακομα αλλα καποια στιγμη θα δεις κι εσυ οτι δεν μπορεις να κοιμαστε στο ιδιο δωματιο,οχι μονο για το μωρο αλλα και για σας.

Εμεις που εχουμε δωμάτιο άλλα επειδη δεν εχουν αναψει 8ερμανση και εχει πολυ υγρασια κοιμαται στο δικο μας στο παρκοκρεββατο , οταν εχει καλο καιρο κοιμαται στο δικο του (και μαλιστα πιο καλα κ πιο ηρεμα ).

Μην αγχωνεσαι , πηγαιντε με το καλο κ ολα 8α γινουν ! ;)

Λινα! σε σκεφτομουν..που χαθηκες???

Κοιτα ο Σεμπ ειναι 18 μηνων...εχει δικο του δωματιο αλλα δεν κοιμαται εκει...Κοιμαται μαζι μου στο κρεββατι κ οταν ερχεται ο πατερας του κοιμομαστε και οι τρεις...Εχει φτιαξει ο πατερας του ενα μεγαλο κρεββατι κ πεφτουμε εκει...Εχουμε τη ρουτινα μας πριν τον υπνο, βαζουμε μουσικουλα, χαλαρωνουμε κ κοιμαται...Εγω ειμαι υπερ του co-sleeping...Ταιριαξε κ στον τροπο ζωης μας (πολλα ταξιδια, μετακομισεις κλπ) αλλα και στην ιδιοσυγκρασια μας...Σε αλλους ανθρωπους δεν αρεσει, εμεις ομως δεν ειχαμε προβλημα..Ο Σεμπ ειναι εν απολυ κοινωνικο παιδι, δεν ειναι κολλημενος πανω μου κ μαλιστα τα πρωινα που φευγω για δουλεια, ξυπναει, με φιλαει στην πορτα κ μου λεει μπαι-μπαι :P ...Δεν ειχαμε ποτε προβλημα..Στο επομενο σπιτι θα του φτιαξουμε δωματιο κ θα τον μεταφερουμε σιγα σιγα (θα ειναι γυρω στα 2) αλλα παντα σεβομενοι τους δικους του ρυθμους κ τις επιθυμιες του...

Απ οτι βλεπω δεν ειμαι μονη.. ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις και τις ιδεες!

Φρανιτακι θα ταπουμε!!! Τον πρωτο μηνα και παραπανω κοιμομασταν μαζι ,και για το θηλασμο αλλα κυριως γιατι ηθελα να τσεκαρω οτι ανασαινει :lol: Ομως δεν μπορουσα να κοιμηθω καλα απο φοβο μην την πλακωσω Και η ιδια τωρα προτιμα το κρεββατι της Χαζευει τα σεντονια πριν κοιμηθει και μιλαει στα κουκλακια Εχει πολυ πλακα

εγω συμφωνο απολυτος με την μαμα ευα,καλυτερα να παρεις εναν καναπε κρεββατι κ να πατε στο σαλονι ο καθενας πρεπει να εχει τον χωρο του,η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη αλλα παιδακια πανε ευκολα μετα στο δωματιο τους αλλα ομως δυσκολευοντε φοβερα,η αποφαση ειναι δικη σας..κ μην ξεχνας εκτος απο γονεις ειστε κ ζευγαρι :oops::oops::D:D:D:lol:

Εμείς όταν η μικρή δεν είχε δικό της δωμάτιο και θέλαμε να [smilie=love3.gif] παίρναμε όλες τις κουβέρτες και πηγαίναμε στο σαλόνι είχε πολύ πλάκα.

Γεια σου κ απο μενα! εμεις ειχαμε το δωματιο ετοιμο...δεν κοιμηθκε ποτε στην κουνια της!!!!!! μαζι μας!!!

μολις πηγε 2 χρονων κ κατι...την πηραμε κ πηγαμε να αγορασουμε κρεβατι κ διαφορα στολιδια για να κανουμε το δωματιο απο βρεφικο σε παιδικο ,ετσι μια αλλαγη!αποτοτε δεν ξανακοιμηθικε μαζι μας ,δεν θελει !!! θελει το δωματιο της! κ οταν ξυπναει την νυχτα με φωναζει κ παλι δεν καταδεχετε να ερθει αυτη σε εμας!!!!!!!!! Μια χαρα θα το παρει θα δεις...θα της αρεσει ο προσωπικος της χωρος ;) εαν διαλεξη αυτη καποια πραγματα που θα εχει μεσα σιγουρα θα ξετρελαθει :D

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια! apis μην ανησυχείς γι'αυτό τι είναι σωστό και τι όχι,ο καθένας όπως βολέυεται.Το παιδί πάντως σίγουρα δεν παθαίνει τίποτα! Εμείς έχουμε και δωμάτιο δικό του και πολύ ωραίο είναι αλλά ο μικρός μας 4 χρονών πλέον,απο μία φορά που τον πήραμε στο κρεβάτι μας απο την κούνια που ήταν άρρωστος και φοβόμασταν ξέρεις μη κάνει πυρετό και μας έχει πάρει ο ύπνος και τον είχα λίγες μέρες στο κρεβάτι μας (ήταν 9 μηνών τότε!!!) δεν έχει ξανακοιμηθεί στο δωματιό του!!! κοιμόμαστε και οι τρείς μαζί στο κρεβάτι μας!!! βγάλαμε την κούνια,πήραμε και ένα ωραιότατο κρεβάτι,φτιάξαμε και το δωμάτιο όπως ήθελε εκείνος αλλά και πάλι τίποτα! τον παίρνει ο ύπνος στο δικό μας,τον πάμε στο δικό του και τη νύχτα έρχεται πάλι.αυτή η δουλειά κάθε βράδυ.Πιανόμαστε έμεις βέβαια αλλά εκέινος το καταευχαριστιέται!Τώρα θα μου πούν κάποιες οτι αυτό δεν είναι σωστό γιατί είναι πολύ μεγάλος και τα σχετικά...έμας όμως να σου πώ την αλήθεια μας αρέσει,βέβαια τώρα που είμαι έγκυος πρέπει να προσέχω τις κλοτσιές! Οταν έρθει το μωρό με το καλό πιστέυω οτι θα πάει στο δωμάτιο "να το προσέχει"!Οπότε μην αγχώνεσαι υπάρχουν και χειρότερα!

Όσες κοιμόσαστε με τα παιδιά σας για καιρό και ειδικά με ένα δίχρονο ή τετράχρονο, εξηγείστε μου πως και πότε ακριβώς περνάτε στιγμές ως ζευγάρι?? Αναφέρομαι και στο σεξ αλλά και στην απόλαυση του να κοιμάσαι στην αγκαλιά του άντρα σου, να λέτε τα δικά σας κλπ.

Εμεις εχουμε βαλει κρεββατι στην κουζινα που ειναι σαν καθιστικο Εκει περναμε τις προσωπικες μας στιγμες samarcande!

Εμείς πάντως έχουμε βολευτεί και σε αυτό το θέμα samarcande! Τις προσωπικές μας στιγμές τις έχουμε όταν ο μικρός κοιμάται αυτές τις ώρες στο δωμάτιό του,έχουμε και τρίτο υπνοδωμάτιο οπότε μερικές φορές όταν βαριόμαστε να τον πάμε στο κρεβάτι του πάμε στο τρίτο και όσον αφορά τις αγκαλιές καθόμαστε πολύ στον καναπέ στο σαλόνι αλλά και στο κρεβάτι συζητάμε και ο μικρός νανουρίζεται!!!

Samarcande (ασχετο αλλα ωραιο ψευδωνυμο..απο το μυθιστορημα του Μαλαουφ?) οι προσωπικες στιγμες δεν ειναι μονο στο κρεββατι τη νυχτα με κλειστα τα φωτα οταν ολοι κοιμουνται...Ο γιος μου κοιμαται απο τις 8.30 με 9.00...εμεις παμε για υπνο κατα τις 12...εεε εχουμε οσο χρονο θελουμε κ ωραιους καναπεδες, κ ωραιο πατωμα, κ ωραιο μπανιο κ ωραιο κηπο (για τους πιο τολμηρους :lol: )

Οσο για αγκαλιτσες, κ εμεις καθομαστε στον καναπε, αγκαλια κ γενικα εχουμε πολλες στιγμες...

Εμας οπως ειχα γραψει, ηταν επιλογη να τον εχουμε μαζι παρολο που στην Ελλαδα εχει δωματιο δικο του. Θα του φτιαξουμε παλι μολις μετακομισουμε εξω κ πιστευω οτι θα παει..αλλα κ να μην παει δεν εχουμε προβλημα..Το co-sleeping ταιριαζει στη φιλοσοφια μας κ στον τροπο ζωης μας...Εαν παλι σε καποιον δεν ταιριαζει, κατανοητο, ο καθενας φτιαχνει την καθημερινοτητα του οπως πιστευει οτι ειναι το καλυτερο..

Apis :x:-*

Συμφωνώ με τη franita και όσο για το παιδί και την ψυχολογία του πίστεψέ με apis δεν παθαίνει τίποτα μια χαρά είναι ο δικός μας δεν βλέπω να τον επηρεάζει σε τίποτα ίσα-ίσα είμαστε πολύ δεμένοι όπως και οι γονέις βέβαια που τα παιδιά τους κοιμούνται μόνα τους,αλλά έχουμε μια ιεροτελεστία στον ύπνο,θα ξαπλώσουμε και οι τρείς,θα κουβεντιάσουμε,θα παίξουμε και μετά θα τον πάρει ο ύπνος.Πέρα απο το παιδί κακά τα ψέματα η αλήθεια είναι οτι το έχουμε ανάγκη έμεις γιατί το παιδί όπως το μάθεις,έμεις δεν το μάθαμε,σίγα δε χάλασε και ο κόσμος! φιλάκια σε όλες τις μανούλες!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...