Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS!!!!!! ΜΠΑΝΙΟ ΒΡΕΦΟΥΣ

Recommended Posts

Αχ κορίτσια έχω απελπιστεί!!! Το μωράκι μου είναι 50 ημερών και έχουμε ΤΡΑΓΙΚΟ πρόβλημα με το μπάνιο. Δεν θέλει με τίποτα το νερό. Με το που την βουτάω στο νερό γίνεται ο κακός χαμός. Τι γελάκια, τι τραγουδάκια, και τι δεν κάνω για να την ξεγελάσω αλλά τίποτα. Κλαίει τόσο πολύ που κυριολεκτικά "μαυρίζει" και κόβεται η αναπνοή της. Σε όλα τα παιδάκια αρέσει το μπάνιο στο μωράκι μου γιατί όχι????

Έχετε παρόμοια εμπειρία και τί κανατε???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαλάρωσε ούτε δύο μηνών δεν είστε καλέ!!!

Σε πολλά μωράκια δεν αρέσει αρχικά το μπάνιο, νιώθουν ανασφάλεια!!!

Έτσι κι ο γιός μου τρίριζε μόλις καταλάβαινε τι επακολουθούσε.

Όσο είναι τόσο μικρή δεν χρειάζεται να την βάζεις στο μπανιερό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την κρατάς με το ένα χέρι και να την μπανιαρίζεις γρήγορα.

Ένα καλό λουσιματάκι (με σκιμένο το κεφαλάκι, ώστε να μην βρέχονται τα ματάκια της) και λίγο το κορμάκι της, με ιδιαίτερη έμφαση στο πωπό.

να σου ζησει

μη στεναχωριεσαι, ειναι ακομα πολυ μικρη για να το καταλαβει

σε αυτη την ηλικια κρυωνουν και γρηγορα και δεν καταλαβαινουν πως μπορουν να το απολαυσουν

κ ο δικος μου γκρινιαζε, καθοταν πολυ λιγη ωρα στο μπανακι του και μετα τον ξεπλεναμε

ολο το μπανιο διαρκουσε το πολυ 5 λεπτα

ποση ωρα την εχεις γυμνουλα?

μπορεις να την γδυσεις, να πλυνεις μονο το κορμακι της, μετα να την τυλιξεις καλα με την πετσετουλα, και να την κρατησεις πανω απο το μπανακι με τετοιο τροπο ωστε να της πλυνεις γρηγορα και τα μαλλακια. ετσι δε θα κτυωνει πολυ!

μη βιαζεσαι... και ο αντρας μου ελεγε αντε ποτε θα καθεται στο μπανιο και θα παιζει και θα πλατσουριζει και απο 6 μηνων κανουμε αμαν να τον βγαλουμε απο τη μπανιερα!!

ναι αυτο ειναι οντως.πρεπει κατα την γνωμη μου να πετυχεις ακριβως στην τομη.γρηγορες κινησεις αλλα οχι με αγχος και φοβο γιατι το μεταδιδεις στο παιδι.και επισης δοκιμασε να μπειτε μαζι για μπανιο και να σε ακουμπαει.ισως νιωσει περισσοτερη ασφαλεια.αλλα παλι πολυ γρηγορα ολα.ιδικα την πρωτη φορα

ελπιζω να βοηθησα.καλο κουραγιο!

ΤΖΟΥΤΖΟΥ,

εγώ έχω δίδυμα, αγοράκι κοριτσάκι, κι αντιμετωπίζω μία παρόμοια κατάσταση, (δε φτάσαμε στο σημείο να μαυρίζουμε απ' το κλάμα, αλλά το χειλάκι της μπουμπούς τρέμει και τρελαίνομαι)

τα κάνουμε κάθε δεύτερη μέρα μπάνιο και πάντα με τον άντρα μου. τα βάζουμε στο μπανιερό πάνω σε πλαστική θεσούλα (ΤΖΑΜΠΟ) και με γρήγορες κινήσεις εκείνος τα βρέχει, πρώτα ποδαράκια, και συνεχίζει, εγώ κρατάω το χεράκι του μωρού και λέω ιστορίες, ότι μου' ρθει, του σαπουνίζω το κεφαλάκι ενώ ο μπαμπάς πλένει το υπόλοιπο κορμάκι, ξεπλένουμε και τυλίγουμε στο μπουρνουζάκι και συνεχίζω την πάρλα με ήπια, πολύ ήπια φωνή και χάδια. Δεν ξέρω αν έχει αποτέλεσμα, αν, αν είχαμε άλλο τρόπο είχαν άλλη συμπεριφορά τα μπεμπέδια, αλλά έτσι κάνουμε κι ελπίζουμε οτι θα αλλάξει η κατάσταση, είναι πολυ μικρά έτσι κι αλλιώς.

Εγώ δεν ήθελα το μπάνιο μέχρι την ηλικία των 4 (βρωμίλος έ; ελπίζω να μη μου μοιάσουν τα παιδιά μου).

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις συμβουλές σας. Μάλλον έχω πολλές απαιτήσεις από ένα μικρό ζουζουνάκι αλλά ήθελα να το απολαμβάνει και αυτό όπως κι εγώ.

να σου ζησει

μη στεναχωριεσαι, ειναι ακομα πολυ μικρη για να το καταλαβει

σε αυτη την ηλικια κρυωνουν και γρηγορα και δεν καταλαβαινουν πως μπορουν να το απολαυσουν

κ ο δικος μου γκρινιαζε, καθοταν πολυ λιγη ωρα στο μπανακι του και μετα τον ξεπλεναμε

ολο το μπανιο διαρκουσε το πολυ 5 λεπτα

ποση ωρα την εχεις γυμνουλα?

μπορεις να την γδυσεις, να πλυνεις μονο το κορμακι της, μετα να την τυλιξεις καλα με την πετσετουλα, και να την κρατησεις πανω απο το μπανακι με τετοιο τροπο ωστε να της πλυνεις γρηγορα και τα μαλλακια. ετσι δε θα κτυωνει πολυ!

μη βιαζεσαι... και ο αντρας μου ελεγε αντε ποτε θα καθεται στο μπανιο και θα παιζει και θα πλατσουριζει και απο 6 μηνων κανουμε αμαν να τον βγαλουμε απο τη μπανιερα!!

Δεν την έχω πολλή ώρα γυμνούλα. Με που την ξεντύνω τη βουτάω αμέσως, δεν έχω και ώρα για πολλά πολλά αφού σε χρόνο dt μαυρίζουμε από το κλαμα!!!!!

Καλά το λούσιμο δεν υπάρχει. Το αφήνουμε τελευταίο και πολλές φορές δεν το κάνουμε καν. Να φανταστείς σήμερα κάναμε μπάνιο, δεν καταφέραμε να τη λούσουμε γιατί της κοβόταν η ανάσα και τα παίξαμε από το φόβο, οπότε το αναβάλαμε για αύριο. Τη μία μέρα κάνουμε μπάνιο και την επομένη λουζόμαστε είναι τραγική η κατάσταση.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ. ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΠΑΡΑΖΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΦΑΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ!!!! ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΆΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΟΥΝΑ ΜΟΥΣΚΕΜΑ!!! ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ. ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΠΑΡΑΖΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΦΑΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ!!!! ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΆΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΟΥΝΑ ΜΟΥΣΚΕΜΑ!!! ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΚΕΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΠΑΝΙΟ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ. ΕΚΛΑΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΑ, ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ 2.710 ΣΑΜΙΑΜΙΔΑΚΙ. ΤΩΡΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 3.600 ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 50 ΗΜΕΡΩΝ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ RELAX ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.

Κοριτσάρα μου, όταν βλέπεις ότι του κόβεται η ανάσα φύσα το με δύναμη στο πρόσωπο. Θα αναπνεύσει αμέσως. Πίστεψέ με πιάνει!!!!!! Καλή συνέχεια!!!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ!!!

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΟΝΕΣΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 2-3 ΜΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΥΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΤΣΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ, ΟΠΟΥΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ- ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ- ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ 3ο ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ. :P

χαχα μη στεναχωριεσαι καλε δεν ειναι ολα τα μωρακια ιδια....φανταζομαι τι θα γινει στη βαφτιση χαχαχαχ πλακα κανω ετσι?

λοιπον λογικο και επομενο να ανχωνεσαι νεομανουλα.

το νερακι σου ειναι στους 37?οκ

δεν του μπαινουν σαπουναδες και νερα στα ματια?οκ

την κρατας σφιχτα ωστε να νιωθει ασφαλεια ?οκ

ασε που εγω τον εβαζα σενα θεσακι μπανιου και του αρεσε πολυ οταν του ριχνες το νερο..εχει φουσκωτα πλαστικα μονο κατι πανινα μην παρεις γιατι μαζευουν μικροβια

βαλε κανα παιχνιδακι μεσα για το μπανιο θα συνιθισει καλε μη στεναχωριεσαι....δε μου λες και με το πλυσιμο στα κακα ετσι κανει?

αν οχι μηπως κρυωνει το νινι

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...