Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βοήθεια!!!!Κόπηκε το γάλα από τον ένα μαστό!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια μου!

Θέλω να ρωτήσω τις κοπέλες που θήλασαν και θηλάζουν αν ξέρουν...

Η κουμπάρα μου γέννησε στις 4 Σεπτέμβρη!Θηλάζει τη μικρούλα Άννα - Μαρία,αποκλειστικά!

Κάποια στιγμή,το γάλα άρχισε να μειώνεται από τον ένα μαστό κι έτσι εκείνη ξεκίνησε να βάζει το μωρό στο στήθος που είχε το περισσότερο γάλα πιο συχνά,για να χορταίνει!

Μετά από μέρες διαπίστωσε οτι ο μαστός που παρήγαγε το λίγο γάλα(10γρ) ξεφούσκωσε τελείως και

δε βγάζει τίποτα!!!!

Μπόρει να κάνει επαναγαλακτισμό στο ένα μόνο στήθος?

Θα ξαναμιλήσω σε λίγο μαζί της,να σας πω κι άλλες λεπτομέρειες.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν εχω θηλασει αλλα το οτι ειναι ξεφουσκωτο το στηθος δεν σημαινει οτι δεν εχει γαλα

το μωρο αν το βαλει απο αυτο το στηθος δεν ρουφαει?

Αναστασία μου ευχαριστώ που απάντησες άμεσα!

Ναι,το βάζει στο προβληματικό στήθος.Για πέντε λεπτάκια στην αρχή του γεύματος μόνο και μόνο να κάνει την θηλαστική κίνηση,μήπως και αρχίσει να παράγει γάλα.

Βέβαια, η μικρή βαριέται και δεν το κρατάει πολύ(μετά βίας 5 λεπτά)!

Ξεκίνησε να κάνει και αντλήσεις κάθε 3 ώρες με το θήλαστρο σε αυτό τον μαστό!

Έχει το mini electric της medela!

Ο γιατρός της είπε οτι να επιμένει να βάζει το παιδί,γιατί εκείνο κάνει την πιο σωστή κίνηση και εκείνο θα καταφέρει να κατεβάσει το γάλα!

Το παράξενο είναι οτι το άλλο στήθος ξαφνικά άρχισε να παράγει υπερβολικά πολύ γάλα με αποτέλεσμα να είναι πρησμένο και να υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας!!!!!!!!!!!

απο την στγμη που δεν εβαζε το μωρο στο στηθος ειναι λογικ να συμβει!

μπορει να κανει επαναγαλλακτισμο!

αλλα δεν εχει το σωστο θηλαστρο για επαναγαλακτισμο

λογικο το αλλο να βγαζει περισοτερο....εχει να καλυψει τις αναγκες του μωρου...το μωρο ζητα και αυτο παραγει τοσο οσο να του φτανει!

einai logiko to alo sththos na paraagei gia 2 kai na apoktisei problhma .

auto pou prepei na kanei einai na bazei thn mikrh sto sththos pou afise paraponemeno oxi mono gia 5 lepta ,otan arxisei kai griniazei na thn bgazei gia ligo kai na thn ksana bazei an dei oti den antexei h mikrh na thn bazei apo to "kalo"kai molis xortasei arketa na thn ksana bazei sto alo sththos .

na epiminei me thn mikrh oso mporei ,panta afou faei na thn bazei kai apo ekeino to sththos na kathete ligo ....genika na thn bazei oses perissoteres fores mporei ,prwta ekeino ,otan blepei oti exei xortasei ligaki ksana ekeino ,otan teliosei apo to kalo ksana se ekeino .

Να σας ζησει το μωρακι !

Σε ολες τις γυναικες εμφανιζεται μια "δυσαναλογια" στο στηθος και το ενα παράγει περισσοτερο γαλα απο το αλλο . Αυτο γινετε (εκτος απο ανατομικους λογους , τα στηθη μας δεν ειναι ιδια) γιατι συνηθως μας βολευει περισσοτερο το ενα απο το αλλο και βαζουμε πιο συχνα το μωρο . Ετσι το ενα στηθος εχει μεγαλύτερη ροη , το μωρο το προτιμα και αν δεν γινουν οι σωστοι χειρισμοι , θα συμβει αυτο που συνεβει και στν κουμπαρα σου .

Θα θελα να ρωτησω γιατι χρησιμοποιει θηλαστρο ?

Θα πρεπει σιγα σιγα να βαζει το μωρο , ειδικά οταν ξεκινα ο θηλασμος , στο στηθος που δεν παραγει πολυ γαλα . Το μωρο δεν θα καθεται ευχαριστα αλλα οσο κατσει ειναι οφελος , δινετε το ερεθισμα . Μετα θα αλλαζει στηθος στο μωρο . Παραλληλα , μπορει να αντλει για λιγο με το θηλαστρο (ποιο εχει ?) αλλα πιο πολυ θα βοηθήσει το ερεθισμα που θα δωσουν οι θηλαστικες κινησεις του μωρου .

Μπορει να θηλάζει και μονο απο το ενα στηθος , η παραγωγή θα ρυθμιστει ετσι ωστε να καλυπτει τις αναγκες του μωρου . Το θεμα ειναι ομως οτι οπτικά θα ειναι λιγο ..περιεργο και σιγουρα θα την ενοχλει . :roll:

Αναστασία μου ευχαριστώ που απάντησες άμεσα!

Ναι,το βάζει στο προβληματικό στήθος.Για πέντε λεπτάκια στην αρχή του γεύματος μόνο και μόνο να κάνει την θηλαστική κίνηση,μήπως και αρχίσει να παράγει γάλα.

Βέβαια, η μικρή βαριέται και δεν το κρατάει πολύ(μετά βίας 5 λεπτά)!

Ξεκίνησε να κάνει και αντλήσεις κάθε 3 ώρες με το θήλαστρο σε αυτό τον μαστό!

Έχει το mini electric της medela!

Ο γιατρός της είπε οτι να επιμένει να βάζει το παιδί,γιατί εκείνο κάνει την πιο σωστή κίνηση και εκείνο θα καταφέρει να κατεβάσει το γάλα!

Το παράξενο είναι οτι το άλλο στήθος ξαφνικά άρχισε να παράγει υπερβολικά πολύ γάλα με αποτέλεσμα να είναι πρησμένο και να υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας!!!!!!!!!!!

Τωρα το ειδα αυτο , εκανα ωρα να γραψω και να στειλω το μνμ μου .

Δεν χρειαζονται τοσο συστηματικες αντλησεις . Ο γιατρος εχει δικιο , αυτο σου γραφω και γω οπως και το οτι το ενα στηθος θα καλυψει την "απωλεια" του αλλου .

Τα 5 λεπτα ειναι μια χαρά αρκει να καθεται σε καθε γευμα τοσο . Σε λιγες μερες θα επανέλθει η παραγωγή . Για το στηθος που παραγει πολυ γαλα δεν υπάρχει κινδυνος μαστιτιδας , θα θηλάζει το μωρο κανονικά και οταν νιωθει καποια δυσφορια θα βγαζει ελαχιστο με το χερι της . Θα κανει κομπρέσες με κρυο νερο μετα τον θηλασμο και ολα θα πανε καλα .

Επαθα κ εγω το ιδιο..ο μικρος ειχε προτιμηση μονο στο αριστερο στηθος κ ειχε φτυσει κανονικα το δεξι...αποτελεσμα να εχω ενα τεραστιο αριστερο στηθος κ ενα ξεφουσκωτο δεξι...δεν εκανα κατι, τον εβαζα με το ζορι καθε φορα τουλαχιστον 5 λεπτα στο δεξι...αυτη η ιστορια κρατησε 3 μηνες...μετα αρχισε σιγα σιγα να συνηθιζει κ να πινει γαλα κ απο τα δυο...ακομα προτιμα το αριστερο κ υπαρχει δυσαναλογια (φανερη!!) αλλα οχι αυτο που γινοταν τους πρωτους μηνες...

Τα ιδια επαθα κι εγω!!!Και υποψιαζομαι οτι την πατησα απ οταν εβλεπα καποιο στηθος πιο γεματο το εδινα κι ας ηταν η σειρα του αλλου....με αποτελεσμα να το αδειασω....κι εγω αυτο κανω τον βαζω συνεχεια απο το πιο αδειο ευχομαι να ερθει παλι στα ισια του αλλιως θα εχω πολυ πλακα ετσι πως θα ειναι δυσαναλογα :lol:

Να ρωτησω την lala και οποια αλλη κοπελα ξερει να μου πει καποιο καλο θηλαστρο....δεν τα εχω παρει με καλο ματι και ηθελα να βγω ενα βραδυ μια φορα τωρα τα χριστουγεννα και θα ηθελα να βγαλω μηπως και ζητησει μες την νυχτα....στενοχωριεμαι αλλα εχω αναγκη να παω μια βολτα χωρις αγχος για τον γυρισμο!Ευχαριστω!

Αριστίνα εγώ έχω το swing της medela και είμαι πολύ ευχαριστημένη κάνει βέβαια 150 ευρώ από το ιντερνετ όμως μπορείς να το βρείς και πιο φτηνό. Αν το θέλεις για περιστασιακή χρήση μπορείς να πάρεις και το mini electrik της medela που είναι πιο φτηνό

Σ ευχαριστω πολυ Νατασουλα μου!!!Και να πω οτι το αδειο μου στηθος επανηλθε καπως απο το βαζε βαζε και εχουν δικιο δεν θυμαμαι πια κοπελα το ειπε συγκεκριμενα συγχωρεστε με,οτι κανει καλο εστω και το πιπιλισμα! :P

Κορίτσια μου,αν και καθυστερημένα μπήκα να σας πω οτι το Σάββατο τα ξημερώματα το γαλατάκι επανήλθε στο μαστό!!!!!!Οπότε η μπέμπα μας βυζοπιπιλάει και τα δύο στήθη της μανούλας της!!!!

Δεν έβαλε καθόλου θήλαστρο τελικά!Μόνο τη μικρούλα,που απ οτι φαίνεται την έκανε πολύ καλά τη δουλειά της!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• ποτε βγαινετε σε αδεια οσες δουλευετε? με τι πητ? νομιζω ιανουαριο ειναι να βγω αλλα με δυσκολια συγκεντρωνομαι πια να δουλεψω..
    • Καλημέρα κοριτσια! πως ειστε? καλη εβδομαδα! εμεις τελικα λόγω black friday βρηκαμε καλη προσφορα και πηραμε λικνο και εχτρα στρωμα, καθισμα αυτοκινητου και καροτσι.
    • Καλημερα! Γενικά έχω διαβάσει οτι η εγκυμοσύνη "επιβαρύνει" τα δόντια.. αλλά όπως και να έχει ο οδοντίατρος θα σου πει τι είναι..
    • Σας ευχαριστούμε πολύ κορίτσια να είστε καλά!! @Barbiee@Elk @Christi.D.🩷🩷🩷
    • Καλημέρα κορίτσια!! Έτυχαν πολλά αυτές τις μέρες και δεν προλάβαινα να γράψω! Να ζήσετε @Tonakiv !! Εύχομαι να περάσατε υπέροχα και να το ευχαριστηθήκατε όλοι!!  @nasia94 εμείς έχουμε 3/12 τα γενέθλια μας, ήδη κανονίστηκε και το πάρτυ με λίγους και καλούς φίλους και τις οικογένειες μας! Αμέσως μετά ξεκινάμε και το σχολείο 🥹 Θα κάνουμε προσαρμογή για ένα μήνα που θα είμαι κ εγώ σπίτι. Ευελπιστώ να πάει καλά..η μικρή τρελαίνεται με τα παιδάκια! Στην παιδική χαρά μόλις βλέπει παιδάκι γελάει και χαιρετάει! 😂  Επίσης, έχω δυσκολευτεί πολύ κορίτσια! Πέρα από το ότι η μικρή είναι πολυυυυ ζωηρή, τρέχει και ειλικρινά σε κάποιες φάσεις δεν την προλαβαίνω, έχει και αρκετή γκρίνια και είναι κολλημένη πάνω μου. Κλαίει για τα πάντα, αν πεινάει (και ας τρώει ΟΛΗ μέρα) τσιρίζει μέχρι να φάει, κλαίει στην αλλαγή πάνας, ρούχων, στο μπάνιο, στο αμάξι…όπως καταλαβαίνετε ΚΛΑΙΕΙ!! 😂 Νιώθω πολλές τύψεις που κάποιες φορές δυσανασχετώ, αλλά πραγματικά τα έχω βρει λίγο σκούρα.. Ακόμη και με τον άντρα μου δεν ηρεμεί, που τα κάνουμε όλα από κοινού, αλλά προφανώς λόγω δουλειάς δεν τον βλέπει τόσο! Αυτααα…συγγνώμη για το σεντόνι, περιμένω να δω και τα δικά σας νέα 😊
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...