Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΕΛΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ...

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδώ και 2 μέρες.. λόγο προβλήματος υγείας αναγκάστηκα να σταματησω να τον θηλ'ζω τον Χρήστο μου.. θηλάζουμε όχι αποκλειστικά εδώ και 7 μήνες. Το τελευταίο καιρό μόνο πρωί και βρ'αδυ και του δίνω και συμπλήρωμα μπιμπερό. Όμως εδώ και 2 μέρες που παιρνω αντιβίωση δεν θηλάζω με αποτέλεσμα μάλλον να γίνει δυσκοίλιος και την ώρα που τρώει ενώ σχεδόν πάντα έκανε και κακά του τώρα ζορίζεται και δεν μπορεί και έτσι κλαίει δεν τρώει και μόλις τον παίρνω αγκαλιά κοιμάται. Θα κοιμηθεί κανένα δίωρο και μετά όταν ξυπνήσει θα πρέπει να του δώσω το μεσημεριανό του το οποίο το αφήσαμε σχεδόν μισό, πρέπει να το ζεστάνω και ξανά προσπάθεια. με αυτό τον τρόπο βέβαια δεν τρώει την απογευματινή του φαριν λακτε. Πως να αντιμετωπίσω την δυσκοιλιότητά; είμαι πολύ στεναχωρημένη πρώτον γιατί δεν τον θηλάζω άλλο και ο γιατρός μου έδωσε και χάπια για να κόψω το γάλα μου (norprolac) δεύτερον γιατί ο καημένος ψάχνει μεμε και δεν έχω να του δώσω γάλα και τρίτον γιατί κλαίει μάλον από δυσκοιλιότητα και δεν ξέρω τι να κάνω... Είναι δύσκολα να κόβεις το γάλα σου έτσι απλά... είπα να μη πάρω το χάπι γιατί έχω διαβάσει διάφορα, αλλά δεν γινόταν το στήθος μου πρηζόταν σε κάποια σημέία ήταν και σκληρό και το έβγαζα με το θήλαστρο 3 φορες την ημέρα. Ο γιατρός μου είπε ότι πάλι θα πρέπει να βγάζω αλλά λίγο έτσι ώστε να μειωεί σιγά σιγά με την βοήθεια και του χαπιού βέβαια το οποίο θα το παιρνω γι 10 μέρες.Κορίτσια πολύ άσχημο feeling σίγουρα κάποις από εσάς θα το έχουν βιώσει και με καταλαβαίνουν... πως ξεπερνιέται και αυτό όμως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΩΡΑ!!ΟΤΑΝ ΕΚΟΨΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ,ΕΙΧΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ,ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!!ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΨΑΨΕ ΜΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΕΙ!!ΕΓΩ ΘΗΛΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΕΒΔΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ 15 ΜΗΝΩΝ!!ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ!!!ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ!!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!!ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ??

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ!!ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!!!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ!!

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ!!ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ??

το γάλα αυτό το πίνουμε καιρό... από την αρχή το frisolac και πλέον το frisomel δεν νομίζω να φταίει αυτό... όσο για την αντιβίωση είναι επιτρεπτή για θηλασμό αλλά μαζί με αυτήν παίρνα και mesulid που δεν είναι οπότε αναγκάστηκα να το κόψω :cry::cry:

Για το θέμα της δυσκιλοιότητας δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω απλά θέλω να σου πώ ότι υπάρχουν φάρμακα όλων των κατηγοριών που είναι συμβατά με τον θηλασμό. Οι γιατροί στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουν έχουν ιδέα και δεν βοηθούν τις θηλάζουσες μητέρες σε τέτοιες περιπτώσεις και λένε απλά κόψε τον θηλασμό :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Γεια σου κ απο μενα ...μην λυπασε ,εκανες τοσο καλο στο μωρακι σου που θηλαζες τοσο καιρο!!!!

τωρα ,αφου μπηκες σε αυτη την φαση ,ηρεμισε κ ολα θα παρουνε τον ρυθμο τους.

για την δυσκιλιοτητα μηπως να εβαζες σε ολα του τα φαγητα κολοκυθακια κ στα φρουτα ,ακτινιδιο...να ρωτησεις κ τον παιδιατρο σας φυσικα κ να σου πει κ για το γαλα ,εαν επιμενει η δυσκιλιοτητα ,ισως να θελει λιγες μερες ακομα για να ρυθμηστη το εντερακι του κ ολο το συστημα γενικος..

να σου ζησει ο μπεμπης σου!!!!!!

Τι θα ελεγες να μην δινεις καθολου κρεμες τυπου φαριν λακτε κ

να δωσεις περισσοτερα πρασινα λαχανικα?

Επισης φρουτα που βοηθουν οπως ακτινιδια που σου ειπε κ η Αλεκα.

Αφου την πηρες την αποφαση μην το σκεφτεσαι!

Καντε πολλες αγκαλιες,μιλα του συνεχεια κ καθησυχασε τον!

Καλε μην στεναχωριεσαι με τον θηλασμο. 7 μηνες ειναι αρκετοι... Το δυσκολο ειναι που το εκοψες αποτομα! :( Θα το ξεπερασει ομως... Οσο για το φαγητο του και την δυσκοιλιότητα οπως ειπαν και τα κοριτσια οχι τυποποιημενες κρεμες και πολλα φρουτα και λαχανικα!!! Περαστικα και σε σενα!!!! :mrgreen::-*:-*

Εισαι σιγουρη οτι το μωρο κλαιει απο δυσκοιλιότητα ? Τα κακα του πως ειναι ? Το οτι δεν κανει κακα σε καθε γευμα δεν παιζει τοσο ρολο , μεγαλωνοντας τα παιδακια κανουν πιο αραιες κενωσεις . Προσπαθησε να κοψεις την φαριν λακτε και να του δινεις πολλα φρουτα και λαχανικά σε ολα τα γευματα .

Θα θελα να σου τονισω κατι για το μεσουλιτ . Το ξερεις οτι η χρηση του εχει απαγορευτει ? Νομιζα πως ήδη ειχε αποσυρθει και απο την Ελλάδα .

θα συμφωνησω με τη λαλα

απο τη στιγμη που ο αποθηλασμος εγινε "πιεστικα" ειναι φυσιολογικο να κλαιει το μωρο, θελει το χρονο του να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.

οσον αφορα τα κακα του μην αγχωνεσαι, δεν ειναι τιποτα, δινε περισσοτερα φρουτα και λαχανικα (οχι μπανανα κια μηλο ομως, γιατι σφιγγουν, μειωσε τα λιγο αυτα) και ολα θα πανε καλα

λαλα αληθεια εχει απαγορευτει? μηπως ξερεις το λογο?

ρωταω γιατι η μανα και η κουμπαρα μου το παιρνουν σα χαπακια..

MESULID: η κορυφή του παγόβουνου

Γράφει ο Ι. ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, τ. αναπλ. καθηγ. Ιατρικής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο αρμόδιος φορέας του υπουργείου Υγείας για την προστασία του πληθυσμού από φάρμακα, με ανακοίνωσή του προειδοποιεί τον πληθυσμό για επικίνδυνη βλάβη στο ήπαρ που προέρχεται από τη φαρμακευτική ουσία Νιμεσουλίδη (κύριο εμπορικό όνομα: Mesulid). Να σημειωθεί ότι η Φινλανδία και η Ισπανία ήδη από το 2002 απέσυραν το προϊόν, η δε Ιρλανδία τον Μάιο του 2007. Ο ελληνικός ΕΟΦ, όπως σχεδόν πάντα, καθυστερεί αφόρητα και δεν παρεμβαίνει (όταν παρεμβαίνει) αποφασιστικά.

http://archive.enet.gr/online/online_te ... d=30526960

Μαιμουδάκι διαβασε αυτο .

πω πω..

καλα το ηξερα οτι ειναι χαλια κ σκατα αλλα δεν ηξερα οτι ειχε δημιουργηθει θεμα...

η μανα μου πρεπει να παιρνει 2-3 τη βδομαδα στανταρ!!! κ δεν ακουει κ κανεναν...

(λαλα ειμαι η Lena_thess δεν ξερω αν ξερεις οτι αλλαξα ψευδωνυμο)

τα φιλια μου σε σενα κ τη μικρουλα σου!

Σοβαρα? πω πω!!! Κι εδω οι γιατροι το δινουν για ψιλου πηδημα... Ευτυχως μας πειραζει οικογενειακως και δεν το χρησιμοποιουμε!! :shock:

Λενα μου τι κανετε ? Τι κανει ο Αναστασης σου ? Ειχες αλλάξει και αβαταρ και δεν μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει να εισαι εσυ !!!

Κορίτσια καταρχήν ευχαριστώ πολύ όλες σας γι την βοήθειά σας. Για το mesulid έχεις δίκαιο lala και εγώ το έιχα ακούσει αυτό όμως τι να πω.. επειδή έχω βγάλει ένα απόστημα πρέπει να το πάρω για λίγες μέρες πρωι βράδυ έτσι ώστε μαζί με την αντιβίωση να μειωθεί σιγά σιγά, άλλωστε το Mesulid είναι και ο λόγος που έκοψα τον θηλασμό. Πολύ ταλαιπωρία.. παίρνω το norprolac για να κοπεί το γάλα μου και κάνω και αντλήσεις με το θήλαστρο γιατί το στήθος μου σκληραίνει σε μερικά σημεία και φοβάμαι.. δεν ήθελα καθόλου να το πάρω το χάπι, δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή να οτν θηλάσω, πέρασα άπειρα βράδυα να κλάιω από τον πόνο στις θηλές μου και τώρα... τελοσπάντων.. Ίσως το θέμα τις δυσκοιλιότητας να ρυθμιστεί σιγά σιγά πιστεύω ότι φταίει το ότι δεν τον θηλάζω πλέον... όμως όσο αφορά το απογευματινό τοου που τρώει κρέμα φαριν λακτε και μπισκοτοκρεμα μερικές φορές θα ήθελα και εγώ να το κόψω ή τουλάχιστον να το μειώσω αλλά τι να του δίνω στην θέση της κρέμας..?? πάλι φρούτα; γενικά το μενού έχει ως εξής (με βάση την παιδίτρο φυσικά): πρωί γάλα, 10-11 φρουτκρεμα (μηλο μπανανα αχλαδι πορτοκαλι) μεσημερι πατατα καροτο κολοκυθι και εναλλαξ κοτοπουλο 2 μερες και κρεας ποντικι 2 μερες, 18-19 φαριν λακτε και βραδυ γαλα.. η παιδίατρος μου είπε μόνο πρωι βράδυ γάλα και όχι ενδιάμεσα γιατί το ασβέστιο παρακρατεί τον σίδηρο που παιρνει και έτσι πολλά παιδάκια γίνονται ανεμικα... έτσι δεν πρεπει συνέχεια γάλα (εγώ τον θήλαζα στα ενδιαμεσα μερικές φορες). Γενικότερα ο Χρήστος έχει καλή ανάπτυξη είναι στον 7ο μήνα και έχει ύψος 75cm και βάρος 10,300Kg και μας είπε η παιδίατρος ότι αν βαρ΄λυνει κιαλλο θα κόψω την κρέμα... ούτως η άλλος δεν τρελαίνεται για την κρέμα ούτε και εγώ φυσικά!! Αν σας κούρασα ζητώ συγνώμη :oops::oops: φιλάκια να σας ζήσουν τα παιδάκια σας!!!

επερνα και εγω για χρονια μεσουλιτ και ναπροζιν ,οταν χρειαστηκα ομως τωρα να ξανα παρω αντιφλεγμονωδη ο γιατροσ μου εδωσε βολταρεν που ειναι συμβατα με τον θηλασμο .

λαλα μου ειμαστε παρα πολυ καλα!!! ο αναστασακος οσο μεγαλωνει ζωηρευει ολο κ περισσοτερο και μας τρελαινει με τα καμωματα του!!!

τι κανεις εσυ και η μικρη?? σε σκεφτομουν πολλες φορες αλλα δε σε πετυχαινω ονλαιν!!

βασικα μη στεναχωριεσαι...

υπαρχουν λυσεις για ολα..

μπορεις να του δινεις για απογευματινο καμια ρυζογκοφρετα, μπορεις να του δινεις κολοκυθα βραστη, τραχανα.. τα κοριτσια εδω ξερουν παρα πολλες συνταγες για απογευματινες τροφες!!!

Μαιμουδάκι καλή ιδέα ο τραχανάς.. έχουμε και σπιτικό.. κάνει όμως από τώρα να του δώσω τραχανά? Είμαστε στον 7ο μήνα δεν τον κλεισαμε... μήπως η φαρίν λακτέ θα του προσφέρει περισσότερα καλά( σίδηρο και τέτοια) απότι ο τραχανάς? Αφροδίτη έπρεπε να επιμείνω να μη πάρω Mesulid αλλά να σαν βόδι την πάτησα.. οι γιατροί θέλουν να προωθήσουν τις εταιρείες που παιρνουν προμήθειες και προτίνουν τα αντίστοιχα χάπια.. και εγώ την πάτησα!! Τι να κάνω.. και πιστεύω επίσης ότι το norprolac που θα πρέπει να παίρνω 10 μέρες για να με κοπεί το γάλα θα μπορούσα ν α παρω κάποιο άλλο που θα γινόταν πιο γρήγορα η δουλειά αλλά και πάλι τα συμφέροντα... τι να πει κανεις!!!

αν θυμαμαι καλα τραχανα μου ειχε πει η παιδιατρος απο τον 7ο.

αν δισταζεις για τον τραχανα δωσε πουρε γλυκοπατατας με κολοκυθα, ειναι πολυ ωραιες οι γλυκες οι κολοκυθες αυτη την εποχη, και αναμεικτα και ξεχωριστα.. μετα τον 10ο η 11ο μηνα μπορεις να δωσεις και κρεμα με σιμιγδαλι, η να βρασεις βρωμη με νερο η γαλα, μπορεις να κανεις πουρε με μηλο και γλυκοπατατα.. αυτα μπορω να θυμηθω τωρα..

υπαρχουν καιτα γιαουρτακια απο 6 μηνων. μπορεις να παρεις το απλο το γιαουρτακι και να λιωσεις μεσα μια μπανανα πχ

αχ μιχαελιτσα μηντα σκεφτεσαι τωρα αυτα... ετσι την παταμε πολλες φορες, λογω ελλειπους ενημερωσης.. για το καθε τι υπαρχουν χαπια συμβατα με το θηλασμο.

Michaelitsa den to egrapsa to para panw giati skeutomoun oti mporouses na kaneis kati alla gia na to doune ales kopeles kai na kseroun oti uparxoun kai ala farmaka .

ektos apo auto pou les gia tous giatrous oti proothoun sigekrimenes aiteries einai alithia kai kati alo ....h agnia tous gia thn simbatothta twn farmakwn.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καφέ πάντως αν σου λείπει μπορείς να πιεις έναν την ημέρα. ΄Έτσι μου είχε πει ο δικός μου. Πώς πήγε η Β' επιπέδου?
    • Κούκλα στο market place ρίξε μια ματιά κι εκεί. Τα αυγά θα τα έχετε σίγουρα για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο. Οπότε έξτρα τα port bebe θα σας χωράνε στο αυτοκίνητο? Νομίζω τα αυγά βολεύουν περισσότερο τον πρώτο καιρό που κοιμούνται ούτως ή άλλως εύκολα.
    • Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν έχω πιει καθόλου αλκόολ από όταν έμαθα ότι είμαι εγκυος. Ούτε μπύρα. Δεν τον έχω ρωτήσει βέβαια γιατί σε γενικές γραμμές δεν πίνω οπότε δεν μου λείπει. Αυτό που τον είχα ρωτήσει ήταν για τον καφέ που έπινα πολλούς και μου είχε πει ένα την ημέρα άντε δυο αν είναι ελαφρύς καφές. Όμως η μπουμπού ΄το πρώτο τρίμηνο είχε άλλη άποψη και μάλλον δεν της άρεσε ο καφές...😁 Οπότε τώρα παρόλο που μπορώ δεν έχω πιει προς το παρόν.. νοιώθω ότι συνήθησα χωρίς καφεινή. Θα δείξει μετά τη γέννα με τα ξενύχτια. 
    • Γειά σας κορίτσια!!! @Katerinioo σήμερα είναι η μέρα σου, λογικά εορτάζεις,  να σου ευχηθούμε χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα και με το καλό να έρθει το θαυματακι σας στην αγκαλιά σας ❣️   Κορίτσια θέλω να ρωτήσω,  πως είναι να έχεις μύκητες; αναρωτιέμαι αν έχω μύκητες λόγω της αγωγής που έκανα για το ουρεοπλασμα , βασικά δεν ξέρω αν είναι κάτι αλλά νιώθω ερεθισμό στη περιοχή και ένα τσούξιμο κάψιμο, όλα αυτά εξωτερικά και όχι εσωτερικά του κόλπου 
    • Καλησπέρα, αποστειρωτή τελικά αγόρασα. Βρήκα έναν της Philips Avents τον μεγάλο σε προσφορά για  Black Friday τώρα από 110 περίπου στα 66 ευρώ και τον πήρα. Για θήλαστρο μάλλον θα κάνω μία ερευνα να δω πιο θέλω και θα αγοράσω αργ΄ότερα. Μου πρότειναν να νοικιάσω κιόλας για ένα μήνα να δω πώς θα πάει και αναλόγως. Δεν ξέρω δεν έχω αποφασίσει ακόμα. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...