Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Το μωρακι μου δεν ηταν ποτε απο τα ευκολα μωρα. Περναει μια φαση ανακαλυψης και δυαλυει ολο το σπιτι. Οκ σκεφτομουν και τον αφηνα. Κυριολεκτικα ανοιγει τα παντα και τα βγαζει ολα εξω. :mrgreen: Κααααθε βραδυ τα μαζευω και καθε πρωι τα ιδια. Ομως ποτε δεν ειναι ικανοποιημενος. Μετα απο λιγο βαριεται και γκρινιαζει. Τραβαει τα μαλλια μας και τσιριζει υπερβολικα για να περασει το δικο του.

Νομιζω οτι εχω κανει ενα λιγο κακομαθημενο αγορακι. :? Βλεπω οτι συμβιβαζετε με το καλυτερο που μπορει να εχει. Πχ. στην πεθερα μου. Δεν τον αφηνει να μπουσουλισει και ειναι ευχαριστημενος που τον ααφηνει στο κρεβατι να παιζει. Σπιτι? ουτε κατα διανοια!!!

η στον βρεφικο. Κοιματε οταν πρεπει, τρωει το φαγητο του και ειναι υποδειγμα παιδιου!! :shock:

Πως το αντιμετωπιζουμε? Ηρθε η στιγμη να βαλω καποια ορια? η ειναι μικρουλη ακομα? Προσπαθω να ικανοποιω ολες τις αναγκες του αλλα βλεπω πως ουτε αυτος ουτε εγω ειμαστε ευτυχισμενοι... Τελευταια ολο του φωναζω και δεν μ αρεσει καθολου αυτο!! :oops: Και τρομαζει και δεν καταλαβαινει. Αλλα φτανω στα ορια μου βρε κοριτσια. Πνιγομαι. Θελω να τον χτυπησω και χτυπαω το κεφαλι μου στην ντουλαπα για να εκτονωθω... Δεν μπορω αλλη γκρινια, κλαμα, τσιριδα παντου και παντα και ακομα αυπνια τις νυχτες!! Απλα δεν αντεχω αλλο!!! Ειμαι στα προθυρα καταθλιψης!!! Εχουμε σταματησει και τον βρεφικο και ο αντρας μου λειπει ολη μερα!!!! Βοηθεια!!!! :cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα, γιατί τον σταματήσατε τον βρεφικό?

η πεθερά σου πώς τα καταφέρνει? τι κάνει?

πάντως είναι λίγο δύσκολο, από την στιγμή που τα έδινες όλα, το παιδί θα αναρρωτιέται, "τι γίνεται τώρα γιατί δεν πρέπει να κάνω αυτό που πριν έπρεπε?" δλδ, πάντα κατ' εμέ, έπρεπε από την αρχή να του λες ότι κάποια πράγματα δεν τα κάνουμε, όπως π.χ. να βγάζει τα πάντα από το ντουλάπι!!

η γνώμη μου είναι να αρχίσεις σιγά σιγά τις απαγορεύσεις, όχι όλα μαζί!!

Βραφικο παει αλλα μια εβδομαδα και μετα 20 μερες σπιτι γιατι αρρωσταινει και τον κραταω μεχρι να γινει τελειως καλα. Η πεθερα μου δεν κανει κατι. Τον εχει κρατησει 6-7 φορες συνολο αλλα απο την αρχη δεν τον αφηνε να αλωνιζει! Σιγουρα δεν θα τον βαλω σε ενα παρκο να τσιριζει αλλα σταδιακα να μπουν ορια. Λες οτι ειναι ηλικια η ειναι μικρουλη ακομα? :roll:

τρισ μου βαλε ορια δεν ειναι μικροσ καταλαβενει μια χαρα .

σου φερετε ετσι γιατι ακριβοσ αυτο θελει ,σε φτανει στα ορια σου μπασ και βρει καπου ορια ....δεν ξερω αν καταλαβεσ :?

Βαλε ορια απο τωρα....δεν ειναι καθολου μικρος.

ετσι εκανα κι εγω με τον δικο μου.

υπομονη σιγα-σιγα και θα τα καταφερεις

Μικρούλης δεν είναι, εγώ από την αρχή έλεγα στα παιδιά, "μη" και "όχι"...η μικρή κάποια στιγμή άρχισε να ανεβαίνει στο τραπεζάκι του σαλονιού, το δικό μας είναι ξύλινο και να ανέβαινε δεν έγινε τίποτα, θα μπορούσα να την αφήσω, όμως πώς θα ξέρει ότι 1ον δεν ανεβαίνουμε στα τραπέζια γιατί είναι επικίνδυνο και 2ον αν πάει σε άλλο σπίτι, θα το θεωρήσει λογικό να ανέβει στο τραπεζάκι και αν αυτό είναι γυάλινο? :?

πράγματα τα οποία είναι επικίνδυνα για το παιδί καλό είναι να του τα μαθαίνουμε από την αρχή!!!

επίσης, εγώ είμαι υπέρ της τάξης, δεν μου αρέσει στο σαλόνι να γίνεται ο χαμός από παιχνίδια και να μην μπορείς να περπατήσεις, στο δωμάτιό τους ας κάνουν ό,τι θέλουν....και εκεί τους λέω ότι πρέπει να υπάρχει μια σειρά, έτσι ώστε να βλέπουν που είναι τα παιχνίδια, για να παίζουν καλά!!!

εφατ=ρμόζω και την "τιμωρία κούνια" στην μικρή: αν δεν σταματήσει την σκανταλιά π.χ. να βγάζει το χώμα από την γλάστρα και να το πετάει στο πάτωμα, της λέω "θα σε βάλω στην κούνια σου" και επειδή αυτό δεν της αρέσει σταματάει!!!

αν τυχόν την βάλω, την βάζω τόσα λεπτά όσα και η ηλικία της, δλδ 2,....και κατόπιν της εξηγώ.....!

Καλημερα κ απο μενα...Απλα θα σου πω πως εχει η κατασταση με τον Σεμπ κ ελπιζω να βοηθησω..Αυτο με τα συρταρια το εκανε κ μενα, εκει περιπου 14μηνων, το εχει κοψει τωρα, μαλλον τα ανοιξε ολα κ ειδε οτι δεν εχει κατι..Βασικα, του αφηνα 2 συρταρια να τα ανακατευει κ τα υπολοιπα με τα επικινδυνα πραγματα δεν τα πολυπειραζε..Τωρα ανοιγει τα συρταρια κ πεταει πραγματα οταν δεν του δινω σημασια κ οταν θελει βολτα, το κανει δηλαδη επειδη βαριεται κ θελει να μου αποσπασει την προσοχη...Εβαζα καμια αγριοφωναρα κ εγω, καποιες φορες μαζευοταν, καποιες φορες οχι..Τελικα μια μερα εκει που τσιριζε να παρει κατι του λεω με σοβαρο υφος, τσιριζε οσο θες, αυτο ΔΕΝ θα το παρεις...βαζει παλι φωνη κ με κοιταει στα ματια, τον αγνοω..Απιστευτο αλλα το σταματησε...Μερικες φορες το κανει ακομα, του το λεω ηρεμα οτι δεν με νοιαζει οσο κ αν τσιριζει..εεεε λοιπον το σταματαει...μαλλον το καταλαβε οτι δεν κερδιζει τιποτα..Εκανα το λαθος ο οταν τσιριζε επειδη δεν τον αντεχα του εδινα αυτο που ηθελε να σταματησει..Ε το εκοψα αυτο, κ του λεω ξεκαθαρα οτι ΔΕΝ θα περασει το δικο του...οποτε εκοψε κ την τσιριδα διοτι τον αγνοω ΠΛΗΡΩΣ οταν το κανει..Μαλλιοτραβηγματα ο δικος μου δεν εκανε, πιο μικρουλης (ειναι 18 μηνων τωρα) τραβουσε κανα μαλλι, με το που το εκανε, σταματουσα αμεσως το παιχνιδι, κ εφευγα..με κοιτουσε εκει απορημενος...Εβλεπε οτι δεν ειχε αλλο παιχνιδι κ το εκοψε κ αυτο..Τωρα αν του ξεφυγει κανα μαλλιοτραβηγμα ερχεται κ με φιλαει...

Καποιες φορες ξεφευγει, εχω προσεξει οτι πλεον φερεται περιεργα (τσιριδα, εκνευρισμος) σε 2 περιπτωσεις μονο: οταν πειναει κ νυσταζει κ οταν βαριεται..Οποτε φροντιζω να μην φτανει σε τετοια κατασταση για να τον προλαβαινω..Βεβαια την βαρεμαρα, οκ δεν την προλαβαινω παντα...Βγαινει πολλες βολτες, ειμαστε κ Ροδο τωρα κ παμε πολυ θαλασσα κ παιδικη χαρα κ γενικα παιζω μαζι του, αλλα εχει στιγμες που βαριεται...Πχ εχει τυχει σε καφε, να βαρεθει μολις εφαγε το τοστ του κ να παρει επιτηδες ενα ποτηρι νερο να το χυσει..ειχα αγνοησει οτι εκανε πριν αλλα αυτο με το νερο ηταν ασυγχωρητο..Τον βουτηξα επι τοπου κ ναι το παραδεχομαι κ ΔΕΝ μετανιωνω καθολου, του εδωσα μια ελαφρια ξυλια στο χερακι (δεν το κανω αυτο αλλα ειχε ξεπερασει τα ορια)...Παντως βλεπω οτι αν αποκωδικοποιησεις τι θελει κ ποτε τα κανει αυτα θα μπορεσεις να προλαβεις συμπεριφορες κ να δρασεις αναλογως...

Μην στεναχωριεσαι, θα τα καταφερετε μια χαρα!

οκ!!! Με πεισατε... Θεωρουσα οτι ειναι μικρος αλλα εχω δει την τεραστια αντιληψη που εχει. Θα ξεκινησω αργα και σταθερα να τον βαζω σε μια ταξη γιατι δεν παει αλλο!! Ευτυχισμενο μωρο-ευ7τυχισμενη μαμα και τουμπαλιν!! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...