Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες σας.

Οπως εχω πει πολλες φορες θηλαζω αποκλειστικα απο την αρχη.

Ειμαστε ήδη στον 6 μηνα και συγκεκριμενα 5 μηνων και 1 εβδομαδας. Καποιες φορες του εδινα με μπιμπερο το γαλα μου και το επαιρνε κανονικοτατα. Τελευταια φορα του ειχα δωσει πριν απο 2 εβδομαδες.

Δοκιμασα να του δωσω προχθες και αρνηθηκε. Αντεδρασε πολυ εντονα, το εσπρωχνε και εκλαιγε. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ. Ειλικρινα δεν το πιστευα, δεν περιμενα να μην παρει μπιμπερο. Μα αφου πριν 15-20 μερες το ηπιε κανονικα το γαλατακι μου τωρα τι αλλαξε? Ξαναδοκιμασα να του το δωσω μεσα στον υπνο, αφηνοντας τον λιγο παραπανω να πεινασει αλλα τιποτα. ΤΖΙΦΟΣ.

Προβληματιστηκα ρε κοριτσια. Τον αλλο μηνα που θα ρχισουμε κρεμα πως θα πινει το νερακι του? Αν δουλευα και επρεπε να λειπω απο το σπιτι τι θα καναμε?

Τι μπορει να φταει?

Πως θα καταφερω να τον κανω να το συνηθισει?

Και σκεφτομουνα να αρχισω λιγακι ..... ξενο (μη βαρατε ολες μαζι!!!!!! σκεφτομουνα ειπα) γιατι τα εχω παιξει απο την αυπνια και την κουραση.

Επισης τι ειναι αυτα τα εκπαιδευτικα ποτηρακια? Δινουμε και γαλα και νερακι με αυτα?

Τελος οταν θα αρχισω κρεμες ποιο πιατο και κουταλακι μου προτεινετε και ποια κρεμουλα για αρχη?

Ουφ σας κουρασα με τον καταιγισμο ερωτησεων

Φιλακια σε ολες σας και στα μωρακια σας.

Δημοσίευση

Καταγισμος δεν λες τιποτα , αφου ειχα ανησυχησει τοσες μερες που δεν ειχες αποριες :P

ΑΝ δουλευες θα εκανες οτι και οι υπολοιπες μητέρες που επεστρεψαν στη δουλεια τους .

Αν θελεις να δωσεις γάλα με μπουκάλι στο μωρο για να ξεκουραστεις , τοτε θα πρεπει να το δωσει καποιος αλλος . Το μωρο δεν ειναι χαζο , σε μυρίζει , βλεπει το στηθος , ξερει οτι εκει εχει γαλατάκι αλλα εσυ του χωνεις ενα μπουκαλι στο στομα .

Απο τα εκπαιδευτικά ποτηρακια μπορει να πιει νερο και γαλα . Αν εχεις σκοπο να δωσεις γαλα , προσπαθησε να βρεις ποτηράκι γυάλινο . Δεν χρειάζεται με το που θα ξεκινήσει τροφες να πιει οπωσδήποτε νερο . Σε μερικα μωρα (ειναι και χειμωνας ) αρκει ο θηλασμος . Αν θελει θα πιει , ξαναλέω , τα μωρα δεν ειναι χαζά !

Για τα υπολοιπα θα σου απαντησουν τα υπολοιπα κοριτσια , δεν εδωσα κρεμες , δεν αγορασα σκευη .

Δημοσίευση

πασχαλίτσα, δεν αρνήθηκε το γάλα σου, το μπουκάλι αρνήθηκε και τη διαδικασία. το γεγονός ότι το δέχτηκε κάποια στιγμή θεώρησέ το σαν τυχαίο γεγονός. τώρα όσον αφορά το νεράκι και πώς θα του το δίνεις. εγώ ευτυχώς είμαι από τις τυχερές που η μικρή μου δέχτηκε αμέσως το νεράκι στο μπιμπερό γιατί ποτέ πριν δεν είχε πιεί στο μπιμπερό.Άφησέ το λίγο καιρό να το ξεχάσει και όταν με το καλό ξεκινήσετε τις κρέμες το ξαναβλέπεις. ούτως ή άλλως δεν κόβεις με τη μία το γάλα μόλις ξεκινήσεις κρέμα. Σταδιακά το κόβεις, οπότε θα έχεις το περιθώριο να του δώσεις και νεράκι. Καλύτερα να μην συμβούν και οι δύο αλλαγές μαζί. Ξεκίνα με το νεράκι πρώτα και βλέπεις. Υπομονή!!

• 3 months later...
Δημοσίευση

Επανερχομαι...

Τρωμε εδω και 3 μηνες κρεμα. Ξεκινησε με ρυζαλευρο τελος Νοεμβριου, μετα μπηκε η φρουτοκρεμα και εδω και 1 μηνα περιπου τρωμε λαχανοσουπα με κρεατακι.

Εξακολουθει να θηλαζει οποτε θελει (καθ' υποδειξη σας), δηλαδη περιπου 5 φορες τη μερα και 1-2 τη νυχτα.

Με το νερακι εχουμε προβλημα.... Το μπιμπερο δεν θελει ουτε να το βλεπει. Του εχω αγορασει ποτηρακι εκεινο με το ρυγχος της σιλικονης και δεν πινει ουτε με αυτο. Του το δινω με το κουταλακι λιγο λιγο αλλα ποσο να πινει ετσι ρε κοριτσια????

Προσπαθω να του δωσω και με το γυαλινο μπουκαλι ΜΟΝΟ χωρις την θηλη, το σηκωνω και του δινω λιγο λιγο αλλα το περισσοτερο το ριχνει απ' εξω. ΜΑλλον δεν ξερει να το καταπινει σε μεγαλη ποσοστητα.

Πως θα του μαθω να πινει νερακι? Απορω τωρα με τις τροφες δεν διψαει?

ΚΑθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη :shock::shock::shock::shock:

Δημοσίευση
dokimase kai me kalamaki .

Το δοκιμασα αλλα δεν καταφεραμε τιποτα. Μαλλον δεν ξερει πως να το διαχειριστει. Το δαγκαει :):):):)

to mpimpero xlomo na thn bolepsei giati thelei alo pipilisma kai den kserei exei sinithisei alios me ton thilasmo.

Για το μπιμπερο το πηρα αποφαση οτι δεν θα το δεχτει. Τωρα κιολας ειναι ματαιο να προσπαθω. Κατευθειαν θα παρει καποια στιγμη ποτηρακι. Δεν το προσπαθω αλλο.

pare alo potiraki pou den exei apo silikoni stomio alla stathero

Απο που το παιρνω? Απο φαρμακειο? Θα μπορει να με αυτο να πιει νερακι, βοηθαει η κατασκευη του?

upomonh siga siga oso thelei mhn trelenese .

Δεν τρελαινομαι Αφροδιτη μου, απλα στεναχωριεμαι μηπως δεν παιρνει το νερακι που χρειαζεται. Τωρα κιολας που δεν θηλαζει οπως παλια, καθε 2-3 ωρες μερα νυχτα, σκεφτομαι μηπως δεν παιρνει αρκετα υγρα.

Ελπιζω οταν θα αρχιζει να καλοκαιριαζει να το ζητησει απο μονος του :)

Δημοσίευση

na anisixiseis mono ota deis oti ta tsisa einai polu kitrina ...skoura .tote nai xriazete nero .

an den ta deis etsi tote mia xara einai .

ta potirakia auta egw ta pira apo ta jampo opos kai ta prwta me thn silikoni stomio .

emena kalamaki emathe na roufaei 19 mhnwn .....mexri tote den katalabene :lol::lol::lol::lol: apla sto eipa giati kserw arketa mwrakia pou ta katafernoun apo polu noris .

akomakai me to koutalaki ginete douleia ,ligo alla malon toso xriazete .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...