Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες! Έχω ένα αγοράκι 3,5 μηνών κι έχω ξαναγράψει έχοντας διάφορες απορίες κι εγώ ως νέα μαμά.

Γενικά περάσαμε δύσκολο 1ο τρίμηνο λόγω κολικών κτλ, κλάματα σχεδόν κάθε βράδυ, γκρίνια και όλα τα συναφή. Του έδινα γάλα για κολικούς αλλά επειδή κάποια στιγμή άρχισε να αργεί να κάνει κακα (κάθε 2-3 μέρες), αρχίσαμε γάλα για δυσκοιλιότητα.

Γενικά σαν μωρό δεν μπορώ να πω οτι είναι και το πιο βολικό και το πιο ήσυχο, είναι αρκετά γκρινιάρης και ιδιότροπος.

Εδώ και αρκετό καιρό, ενω σταμάτησε να κλαίει από το απόγευμα και μετά όπως έκανε όταν είχε τα πονάκια του, σε τουλάχιστον 3 απο τα 5 γευματά του, απο τη στιγμή που θα φάει 50-100 γρ, αρχίζει να κλαίει τρομερά, λες και τον σφάζω, μαζεύει- τεντώνει τα ποδαράκια του, ιδρώνει, προσπαθει να φάει ο καημένος αλλά υποφέρει πολύ και έτσι όπως τον κρατάω απο τον ποπό του νιώθω πως βγάζει αέρια και αμέσως ανακουφίζεται. Τρώει πάλι λίγο και ξανά τα ίδια. Και δεν είναι οτι δεν θέλει να φάει γιατί παρόλο τον πόνο του το γάλα κακήν κακώς το ''τσακίζει''. Κλαίει πάρα πολύ βρε κορίτσια, σπαράζει η καρδιά μου. Μόλις φάει, όλα καλά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Υπάρχουν βέβαια και γεύματα που δεν παθαίνει τίποτα. Του έδινα κάτι σταγονίτσες infacolic αλλά δεν έιδα βελτίωση και τις σταμάτησα. Τζάμπα φάρμακα.

Η παιδίατρος λέει οτι απο όλα τα γεύματα μαζεύονται αέρια τα οποία συσωρέυονται και πονάει καθώς τα βγάζει. Δεν το θεώρησε κάτι ανησυχητικό, ήταν σίγουρη όμως οτι με το που θα κλείσει τον 3ο θα περάσουν όλα μαχαίρι. Είναι 3,5 τώρα και ακόμα σπαράζει το μικρό μου.

Σας παρακαλώ βρε κορίτσια, είχε καμιά σας παρόμοια εμπειρία?

Δεν αντέχω άλλο με τόσο κλάμα, θα καταρρεύσω στο τέλος. Να θέλει να φάει το δόλιο και να μην μπορεί ήσυχα να φάει?

Μήπως φταίει κάτι άλλο? Τι όμως? Τόσο πολύ πονάει καθώς αερίζεται ή μήπως το έχει πάρει στραβά κι επειδή πόνεσε μερικές φορές το έχει πάρει από φόβο? 'Η μήπως δεν έχει σχέση με τα αέρια?

Βοηθήστε με, πείτε μου καμιά γνώμη, τι να κάνω? Ευχαριστώ που με ακούσατε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σαν να το έγραψα εγώ!!!!

Μάλιστα πριν λίγο καιρό ανέβασα ένα τέτοιο ίδιο θεματάκι. Βέβαια εμένα είναι μικρό, 40 ημερών, αλλά γίνεται ακριβώς αυτό που περιγράφεις παραπάνω. Ο παιδίατρος μου είπε αν θέλω να πάρω το Infacolic αλλά δεν το έκανα γιατί φοβήθηκα αυτό που είπες ότι δε θα κάνει τίποτα.

Εγώ δεν του έδωσα κανένα άλλο γάλα. Θηλάζουμε αποκλειστικά. Τις τελευταίες μέρες είδα μια μικρή βελτίωση αλλά δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου.

Όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να σε συμβουλεύσω κάτι απλά να ξέρεις ότι κ άλλοι ίσως περνούν τα ίδια.

Πολύ θα με ενδιέφερε κ εμένα η γνώμη των κοριτσιών αν και η απάντηση κατα τη γνώμη μου ειναι...ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!

Κοριτσάκια μου, γεια σας κι από μένα. Ο Δημήτρης μου είναι πλέον 2 χρονών, όμως θυμάμαι ότι οι κολικοί του κράτησαν μέχρι 4,5 μηνών :shock::shock: . Είχε πολλά αέρια γιατί δεν ρευόταν εύκολα και φυσικά από που αλλου θα βγούνε;;;;; Δεν του έδωσα ποτέ σταγονίτσες για τους κολικούς. Με τον καιρό πέρασαν μόνοι τους. ;););)

Υπομονή κορίτσια μου, είναι μανίκι το ξέρω, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα. Αγκαλίτσα, χαδάκια στη κοιλιά για να τη κρατάτε ζεστή. Και κάντε και καμιά γυμναστικούλα (σηκώνουμε ποδαράκια -κάτω ποδαράκια) μπορεί να τα ανακουφήσει γιατί πιέζονται τα αέρια στο εντεράκι και βγαίνουν.

Καλη συνέχεια!!!

Φιλιά.

εμεις δεν ειχαμε ιδιαιτερο προβλημα , φυσικα χρησιμοποιουσα infakolic και μια χαρα .

Δεν υπαρχει φοβος. Δυσκοιλιο ηταν κ εμενα κα8ως ειχε κ αλλεργια κ επινε almiron pepti , αλλα 1 η 2 φορες εβαλα βρεφικο υπο8ετακι γλυκερινης κ απο τοτε κανονικα παει .

υπομονη κ βαζε κ ζεστα πανακια στην κοιλιτσα (σιδερωνε , ακουμπα)

αχχχ ποσο σε καταλαβαινω!!! να κλαει το νινακι σου και να μην ξερεις τι να κανεις για να ηρεμησει!!!! και εμεις τα ιδια!! αλλαξαμε 7 γαλατα...ειχαμε και παλινδρομηση....και κολικους...η παλινδρομηση ευτηχως περασε...τωρα για τους κολικους και εγω της εδωσα infacolic αλλα δεν νομιζω να ειδα διαφορα και τα σταματησα απο μονη μου! το ΜΟΝΟ που μας εσωσε και ηρεμησε λιγο ειναι το γαλα sanilac AC ... δεν τα προλαβαινω τα κουτια!!! ενω τα αλλα διναμε μαχη για να τα φαει με κλαμα ενοειται...με αυτο το γαλα ειδα μεγαλη διαφορα...δεν κλαιει σε ολα τα γευματα μονο το απογευμα την πιανει η κριση της αλλα και παλι το πινει :) εχει βεβαια ακομα τα αερια της που κλαιει και μετα αεριζετε αλλα τουλαχιστον με αυτο το γαλα κανει 2-3 φορες την μερα κακα και ανακουφιζετε...ενω με τα αλλα ειχαμε δυσκοιλιοτητα....!! και εαν περασει μιση η μια ωρα απο τοτε που τρωει και κλαιει με αερια της κανω λιγο ροφημα κιντερτε η χαμομιλακι και ηρεμει! οχι ομως να αντικαταστησεις το γευμα με χαμομηλι!! απλα οταν ειναι και φαγομενη και αλλαγμενη και κλαει της δινω λιγακι και ηρεμει!!

και κατι ακομα...το πρωι που τρωει κατα της 7 μετα κοιμαται ...στης 8 αρχιζει να κλοτσαει και διαμαρτυρετε και εχει αερια....μια μερα δοκιμασα να την βαλω μπρουμητα και κοπηκαν μαχαιρι ολα!!!!!!!! και τωρα καθε φορα που κοιμαται και ποναει ενω ειναι φαγωμενη την βαζω μπρουμητα...καποτε μουρμουραει τα πρωτα 5-10 λεπτα αλλα μετα κοιμαται σαν πουλακι!!!! αυτα ελπιζω να βοηθησα καλη επιτυχια και υπομονη!!!! εμενα ειναι 2.5 μηνων και με παρηγορει οτι σε λιγο καιρο θα τελιωσουν αυτα και δεν θα ποναει και θα ξεκινησουμε κρεμουλες!!!! :P

Υπομονή.....Οι κολικοί μπορεί να κρατήσουν και περισσότερο από 3 μήνες (δε θέλω να σε τρομάξω). Ο γιός μου είχε μέχρι 2,5 μηνών αλλά πέρασα τα πάθη του Χριστού με το κλάμα του. Ολοήμερο το γλέντι. Θήλαζε αποκλειστικά και πολλές φορές δε μπορούσε να φάει ούτε 2 λεπτά. Οι infacolic εμάς δε μας βοήθησαν καθόλου. Μεγάλη βελτίωση είδα (δυστυχώς όταν το ανακάλυψα είμασταν λίγο πριν το τέλος των κολικών...) με τις σταγόνες Biogaia. Είναι βάκιλλοι (όχι φάρμακο) και βοηθούν στη χλωρίδα του εντέρου. Βοηθούν ακόμα και μωρά με δυσκοιλιότητα ή άλλα προβληματάκια στο πεπτικό. Δε χρειάζονται συνταγή γιατρού, επαναλαμβάνω δεν είναι φάρμακο (φαντάσου θέλει ψυγείο γιατί είναι μικροοργανισμοί) και είναι λίγο τσυχτερό στην τιμή (20€) αλλά σωτήριο. Βλέπεις αποτέλεσμα μέσα σε 5 μέρες. Δε σου λέω ότι θα περάσουν τελείως οι κολικοί αλλά θα δεις βελτίωση.

Επίσης, αν το πρόβλημα συνεχιστεί, ψαχτείτε λιγάκι και για Γ.Ο.Π. ή για καμιά αλλεργία.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...