Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός : Σάββατο 6/11 13.00 , μπροστά

Recommended Posts

Αν και πιστεύω ότι αυτή η κίνηση γίνεται για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να βλέπει με καλύτερο μάτι τις μητέρες που θηλάζουν δε θα έπαιρνα μέρος.Το πρώτο μου παιδάκι δεν κατάφερα να το θηλάσω γιατί κανένας δε μου έδειξε ενώ στο δεύτερο τα κατάφερα με την βοήθεια της μαίας μου για δύο μήνες.Μετά επειδή με έπιασε κατάθλιψη και έπρεπε να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή σταμάτησα.Θεωρώ όμως οτι δε θα έπαιρνα μέρος γιατί δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα και σε κανεναν για το θηλασμό.Αποψή μου βέβαια.Καλή επιτυχία σε όσες θα πάρουν μέρος. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μακαρι να το δει εστω και μια μαμα η μελουσα μαμα και να την βαλει σε σκεψεις!

αν εχει καλο καιρο θα παω και εγω...αν και η κορη μου εκφερει μονη της αποψη για το ποτε θα θηλασει....!

Δεν χρειάζεται να πας και να θηλάσεις . Ακομα και για μωρα που θηλάζουν συχνά μπορει να μην τύχει να θηλάσουν εκεινη την ωρα . Φτανει και μονο να εισαι εκει με το παιδι σου ! Ειδικα εσυ που θηλάζεις ενα νηπιο ...ποσο ταμπου ειναι κατι τετοιο στην Ελλάδα !

καλο θα ηταν να γινονταν κα ημερδες πανω σε αυτο το θεμα!

αλλα αν δεν υπαρχουν χορηγοι....

Αυτο ακριβως ... Γινονται καποιες ημεριδες , εχουν γινει και στο Αττικο , αφορουν ομως κατα κυριο λογο τους επαγγελματίες υγειας (ορθως , γιατι αυτοι ειναι οι κοινωνοι ) .

Εγώ πιστεύω ότι το ιδανικό θα ήταν να ενημερώνονται σωστά οι γυναίκες στα μαιευτήρια και να τις βοηθούν οι μαίες ουσιαστικά. Και στη θεωρία αλλά κυρίως στην πράξη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το να μαζευτούν γυναίκες σε ένα κεντρικό σημείο και να θηλάσουν όλες μαζί, δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κανέναν..Μου φαίνεται πολύ υπερβολικό και ανούσιο. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο δε θήλασα σχεδόν καθόλου ήταν η έλλειψη ενημέρωσης και βοήθειας κατά τις πρώτες ημέρες. Σε τι θα με βοηθούσε λοιπόν αν έβλεπα τότε γυναίκες να θηλάζουν δημόσια τα παιδιά τους;; Σε τίποτα νομίζω. Επίσης πιστεύω ότι αυτοί που κοιτάνε περίεργα μια γυναίκα που θηλάζει δημόσια, δε θα αλλάξουν συμπεριφορά βλέποντας πολλές μαζί να το κάνουν...Άρα προς τι όλο αυτό;; Γι' αυτό και μίλησα για χάσιμο χρόνου. Δικιά μου οπτική αυτή..

Λαθος κανεις . Αλλα ακομα και ετσι να ηταν καλο ειναι να στηρίζουμε ή εστω να επωφελουμαστε απο διαφορες ενέργειες . Θα σου φέρω ενα παράδειγμα . Το "ΠεριΘηλασμου" ειναι κατάστημα με ειδη θηλασμου (και διαφορα αλλα) στη Θεσσαλονική και ανοικει σε δυο γυναικες οι οποιες ξερουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για τον θηλασμο και ειναι προθυμες να βοηθησουν ολες τις μητέρες που θα τις επισκεπτουν . Παρολο που αφενος ειναι επιχειρηματίες και φυσικά θελουν να πουλήσουν τα ειδη που εχουν (απο τα οποια καποια ειναι και λιγο δυσευρετα στην Ελλαδα) αφετέρουν πιστεύουν σ΄αυτο που κανουν το κανουν με αγάπη και πάθος . Διοργανώνουν συναντήσεις που λαμβάνουν μερος διακεκριμένοι επαγγελματιες υγειας (παιδιατροι/συμβουλοι θηλασμου , μαευτηρες κλπ) με σκοπό να προωθήσουν τον θηλασμο και να βοηθήσουν τις νεες μητέρες . Εγω τετοιες προσπάθειες οχι απλα τις επικροτώ αλλα κανω οτι μπορώ για να τις διαδώσω . .

άλλο αυτό!!!! και καλά κάνουν.....μπράβο....

Εγώ πιστεύω ότι το ιδανικό θα ήταν να ενημερώνονται σωστά οι γυναίκες στα μαιευτήρια και να τις βοηθούν οι μαίες ουσιαστικά. Και στη θεωρία αλλά κυρίως στην πράξη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το να μαζευτούν γυναίκες σε ένα κεντρικό σημείο και να θηλάσουν όλες μαζί, δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κανέναν..Μου φαίνεται πολύ υπερβολικό και ανούσιο. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο δε θήλασα σχεδόν καθόλου ήταν η έλλειψη ενημέρωσης και βοήθειας κατά τις πρώτες ημέρες. Σε τι θα με βοηθούσε λοιπόν αν έβλεπα τότε γυναίκες να θηλάζουν δημόσια τα παιδιά τους;; Σε τίποτα νομίζω. Επίσης πιστεύω ότι αυτοί που κοιτάνε περίεργα μια γυναίκα που θηλάζει δημόσια, δε θα αλλάξουν συμπεριφορά βλέποντας πολλές μαζί να το κάνουν...Άρα προς τι όλο αυτό;; Γι' αυτό και μίλησα για χάσιμο χρόνου. Δικιά μου οπτική αυτή..

Αν όμως περνούσες από εκεί που θήλαζαν μαζεμένες κάποιες γυναίκες και σου έδιναν και το φυλλάδιο που είχαν ετοιμάσει με κάποιες αλήθειες και μύθους για το θηλασμό, για τα οφέλη του θηλασμού και κάποια λινκς που παρέχουν πληροφόρηση και υποστήριξη για το θηλασμό, και αν έμπαινες στον κόπο να το διαβάσεις, ίσως και να ήσουν πιο ενημερωμένη και ίσως να είχες τα "όπλα" να διεκδικήσεις στο μαιευτήριο αυτό που σου στέρησαν οι γιατροί και οι μαίες εκεί.

Αν όμως περνούσες από εκεί που θήλαζαν μαζεμένες κάποιες γυναίκες και σου έδιναν και το φυλλάδιο που είχαν ετοιμάσει με κάποιες αλήθειες και μύθους για το θηλασμό, για τα ωφέλη του θηλασμού και κάποια λινκς που παρέχουν πληροφόρηση και υποστήριξη για το θηλασμό, και αν έμπαινες στον κόπο να το διαβάσεις, ίσως και να ήσουν πιο ενημερωμένη και ίσως να είχες τα "όπλα" να διεκδικήσεις στο μαιευτήριο αυτό που σου στέρησαν οι γιατροί και οι μαίες εκεί.

έτσι ναι, εγώ μπήκα στο σάιτ και δεν είδα τίποτα για καμμιά συγκέντρωση. αντίθετα λέει για κάποια σεμινάρια που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα!

δεν ξερω για πιο σαιτ λετε .εγω στο παρενσ που το παρακολουθω γινετε μεγαλοσ αγωνασ διοργανωσεισ σε πολλεσ πολησ με φιλαδια και ΜΜΕ .

δεν ξερω για πιο σαιτ λετε .εγω στο παρενσ που το παρακολουθω γινετε μεγαλοσ αγωνασ διοργανωσεισ σε πολλεσ πολησ με φιλαδια και ΜΜΕ .

Aκριβώς.

Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός : Σάββατο 6/11 13.00 , μπροστά απο τον 'Αγνωστο Στρατιώτη!!Διαδώστε το!! Ο θηλασμός είναι μεταδοτικός !!

http://www.mitrikosthilasmos.com/

Τα σημεία τα οποία θα συγκεντρωθούν οι μητέρες στην Ελλάδα είναι τα εξής :

Αθήνα - Σύνταγμα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος.

Κρήτη - Πλατεία Ελευθερίας,Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σύρος - Πλατεία Μιαούλη.

Σαββάτο 06/11 στις 13.00μμ

:D:D Λευκός Πύργος 6/11 στις 13.00

Όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμο Θηλασμού LLLI (http://www.thilasmos.net/index.html)

εγώ εδώ αναφέρομαι, δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.....

και θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη γιατί παρεξήγησα μερικά πράγματα, έκανα υποθέσεις......

καλούς δημόσιους θηλασμούς..... :x

εγώ εδώ αναφέρομαι, δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.....

και θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη γιατί παρεξήγησα μερικά πράγματα, έκανα υποθέσεις......

καλούς δημόσιους θηλασμούς..... :x

Τα κορίτσια από το πάρεντς έστειλαν την ανακοίνωση για τη συγκέντρωση σε αυτό το σάιτ και σε άλλα πολλά, ώστε να ενημερωθούν κι άλλα άτομα που δεν μπαίνουν στο φόρουμ και προωθηθεί η πρωτοβουλία αυτή. Συνάμα όμως ετοιμάζουν ενημερωτικά φυλλάδια και ανακοινώσεις για να ενημερώνεται ο κόσμος που θα περνά από εκεί.

Το λινκ είναι αυτό : http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=72628

Εω δεν το ειδα στο parents αλλα σε καποιο αλλο φόρουμ και τυχαινει ένα συγκεκριμενο μέλος να θέλει την αυτοπροβολη , δνε λεω οτι μια κινηση για το εορτασμο του θηλασμου οτι ειναι κατι κακό αντίθετα αν το κανουν στα πλαισια της εβδομαδας θηλασμου πο μάλιστα και στον αντεννα είχε ενα αντιστιχο ρεπορταζ και μιλησε η Πατσουρου .Ας γινει μια κινηση οποιες μανουλες θηλαζουν καιθελουν ας πανε το οτι καποιοι θα μιλησουν αρνητικα αυτο το ξερουμε αλλα στο κατω κατω δεν κανουν και κατι κακο ακομα και αν εγω δεν επαιρνα μερος επειδη και μονο οπως αναφερα και παραπανωγια μενα ο θηλασμος ειναι κατι μεταξυ της μαμας και του παιδιου οποια γυναικα ενδιαφερετε μαθαινει .

Εγώ το βρίσκω πολύ όμορφη κίνηση :)

Είδα μάλιστα ότι θα συναντηθούν και στην πόλη μου (Πάτρα) που δεν έχω δει ποτέ γυναίκα να θηλάζει έξω από το σπίτι της.

Στη Νορβηγία που ζω, τα κέντρα υγείας φέρνουν σε επαφή γυναίκες που γέννησαν την ίδια περίοδο και μένουν στην ίδια γειτονιά. Έτσι οι μαμάδες κάνουν γκρουπάκια και βγαίνουν όλες μαζί με τα μπεμπάκια τους. Οι καφετέριες το μεσημεράκι γεμίζουν μαμαδοπαρέες, οι μαμάδες τρώνε το λαντς τους και πίνουν το καφεδάκι τους και τα μωράκια βεντουζάκια το στήθος τους (τα πιο μικρούλια).

Κανείς δεν τις κοιτάζει περίεργα, κανείς δε θεωρεί ότι το κάνουν για να προκαλέσουν, κανείς δε θεωρεί ότι προσπαθούν να αποδείξουν κάτι. Όλοι το βλέπουν ως κάτι αυτονόητο και φυσιολογικό. Ούτε "μα καλά, δε ντρέπονται" ούτε "αχ, τι ρομαντικό".

Μια παρόμοια κίνηση λοιπόν στη Νορβηγία δε θα είχε απολύτως κανένα νόημα. Στην Ελλάδα όμως που τα παιδιά νομίζουν ότι γάλα κάνει μόνο η καλή μας αγελάδα, και που ακόμα και οι μαμάδες που καταφέρνουν να θηλάσουν παρά την παραπληροφόρηση, ντρέπονται να βγουν να θηλάσουν έξω από το σπίτι τους, τετοιες κινήσεις είναι απαραίτητες.

Ελπίζω να έχει μεγάλη συμμετοχή. Έχουν ενημερωθεί και ΜΜΕ?

Snowgirl αναφερεσαι στα mother groups ε??? τα ιδια ειχαμε κ στην Δανια, φανταζομαι ειναι σκανδιναβικο φαινομενο...Και στη Δανια δεν ασχολειται κανεις με το αν θηλαζεις δημοσια η οχι...δεν το προσεχουν καν..Τεσπα...λοιπον ο καθενας εχει την δικη του αποψη επι του θεματος..εγω θηλαζω τον Σεμπ κ εχει παει αισιως 18 μηνων..τον θηλαζω δημοσια, ακομα κ τωρα, ειτε ειμαι στην Ελλαδα, ειτε στη Δανια, ειτε οπουδηποτε...δεν μου εχει τυχει ποτε κανενα τραγελαφικο περιστατικο ουτε με κοιταξε κανεις στραβα...Ισως ειμαι απο τις τυχερες..Προσωπικα δεν θα συμμετειχα με τιποτα στην εκδηλωση του δημοσιου ομαδικου θηλασμου, δεν με αντιπροσωπευει αυτη η κινηση κ δεν με αφορα. Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη κ φυσικα δεν σημαινει οτι χλευαζω η εναντιωνομαι σε οσους θελουν να συμμετασχουν κ το υποστηριζουν. Απλα εμενα δεν μου ταιριαζει κ δεν ειναι απο τα θεματα που με απασχολουν. Ο καθενας μας διαλεγει τις μαχες του, το θεμα του θηλασμου δεν ανηκει στις δικες μου "μαχες". Καλα να περασετε οσοι συμμετασχετε κ ειμαι πολυ περιεργη να δω τον αντικτυπο κ αν θα πασουσιαστει απο τα ΜΜΕ...

Πηγε τελικα καμια ? Περιμένουμε νεοτερα !

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΑΛΑ

ΣΕ ΕΨΑΧΝΑ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΨΩ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ Η ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΑΓΙΑ???

φοβερη κινηση κοριτσια εαν ειχα αυτοκινητο γιατι μενω μακρυα απο την πολη θα πηγαινα και γω κιας μη θυλαζω!!!!!!!για ηθικη συμπαρασταση και για υποστηριξη

Πηγε τελικα καμια ? Περιμένουμε νεοτερα !

Για να σε βοηθήσουμε πρεπει να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες .

Το μωρο καθεται στο στηθος ? ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΑΠΛΑ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ.

Ποσα γευματα θηλάζε?

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΒΥΖΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

Με ποιο θηλαστρο αντλεις , ΜΕDELA ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.

ποσο αντλεις ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΑΝΑ 3 ΩΡΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 6.30 ΕΒΓΑΛΑ 60

ΚΑΙ ΣΤΗΣ 9 ΕΒΓΑΛΑ ΑΛΛΑ 100.

ποσες αντλησεις κανεις? 6 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!

Ποσο συμπληρωμα δινεις ? ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΕΙΩΝΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΤΗΝ ΜΕΡΑ.

Την ηλικια και ολες τις μετρησεις του μωρου απο την γεννηση ως σημερα .

3850 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

3650 ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΘΗΛΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝ ΝΑ ΦΑΕΙ.

ΤΩΡΑ 1 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 4850 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.

Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΖΥΓΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟΣΟ ΠΑΝΤΩΣ.

Δεν ξερω γιατι σου ειπε οχι η παιδιατρος , απαντησε σε αυτες τις ερωτησεις και θα δουμε αν χρειαζεται να παρεις μαγια .

Xιλια συγνώμη που δεν απάντησα , δεν ειχα δει το ποστ σου . Θα το βρω τωρα και θα απαντησω εκει για να μην μπερδευομαστε μεσα στα διαφορα θεματα .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σας ευχαριστούμε πολύ κορίτσια να είστε καλά!! @Barbiee@Elk @Christi.D.🩷🩷🩷
    • Καλημέρα κορίτσια!! Έτυχαν πολλά αυτές τις μέρες και δεν προλάβαινα να γράψω! Να ζήσετε @Tonakiv !! Εύχομαι να περάσατε υπέροχα και να το ευχαριστηθήκατε όλοι!!  @nasia94 εμείς έχουμε 3/12 τα γενέθλια μας, ήδη κανονίστηκε και το πάρτυ με λίγους και καλούς φίλους και τις οικογένειες μας! Αμέσως μετά ξεκινάμε και το σχολείο 🥹 Θα κάνουμε προσαρμογή για ένα μήνα που θα είμαι κ εγώ σπίτι. Ευελπιστώ να πάει καλά..η μικρή τρελαίνεται με τα παιδάκια! Στην παιδική χαρά μόλις βλέπει παιδάκι γελάει και χαιρετάει! 😂  Επίσης, έχω δυσκολευτεί πολύ κορίτσια! Πέρα από το ότι η μικρή είναι πολυυυυ ζωηρή, τρέχει και ειλικρινά σε κάποιες φάσεις δεν την προλαβαίνω, έχει και αρκετή γκρίνια και είναι κολλημένη πάνω μου. Κλαίει για τα πάντα, αν πεινάει (και ας τρώει ΟΛΗ μέρα) τσιρίζει μέχρι να φάει, κλαίει στην αλλαγή πάνας, ρούχων, στο μπάνιο, στο αμάξι…όπως καταλαβαίνετε ΚΛΑΙΕΙ!! 😂 Νιώθω πολλές τύψεις που κάποιες φορές δυσανασχετώ, αλλά πραγματικά τα έχω βρει λίγο σκούρα.. Ακόμη και με τον άντρα μου δεν ηρεμεί, που τα κάνουμε όλα από κοινού, αλλά προφανώς λόγω δουλειάς δεν τον βλέπει τόσο! Αυτααα…συγγνώμη για το σεντόνι, περιμένω να δω και τα δικά σας νέα 😊
    • Καλά και εμένα έχει καιρό που μου τα κάνει βασικά μετά το εμβόλιο το χάσαμε τελείως τον νυχτερινό ύπνο…από κει που ήταν μια χαρά …θα το βρούμε πάλι που θα πάει! 
    • Ναι εμείς είμαστε πολύ κοντά γι αυτό πάντα σε ρωτάω να παρηγορηθώ ♥️😅αχ υπομονή τι να πω την φοβάμαι αυτήν την 17η για να δούμε …ευχαριστούμε πολύ και για τις ευχές!! Άλλη μια Κατερίνα εδώ 💗🎀
    • Ναι ναι αυτό εννοώ! Την βλέπω προσπαθεί και μέσα στη νύχτα κοπανάει τα πόδια της 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...