Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια μου!! Αχχ τι ωραία που διαβάζω νέα σας!! Πόσο μεγάλωσαν τα μωρουδελια μας!!! 🥰🥰🥰 Αχχ πολύ δύσκολη φάση η αρχή του βρεφικού και για το παιδί και για τη μαμά.. μου είναι αδύνατο ψυχολογικά να την αφήσω.. θαυμάζω το κουράγιο σας κορίτσια μου που γυρίσατε στη δουλειά.. υπομονή φαντάζομαι σιγά σιγά πολύ σιγά θα συνηθίσει.. δεν βοηθάνε και αυτα τα άλματα ρε γμτ τώρα.. Να αυτή ακριβώς τη μαμακιαση περνάμε και εμείς.. αν με χάσει από το οπτικό της πεδίο ακόμα και στην αγκαλιά του μπαμπά, ξεκινάει ένα κλάμα..!! Υπομονή.. πονάει η ψυχή σου βέβαια να τα ακούς να κλαίνε αλλά αν δεν έχεις και επιλογή τι άλλο να κάνεις;! Α! Ωραία ιδέα αυτή στα πόδια σου μέσα στη μπανιέρα!! Και για τον ποπό δυσκολεύομαι, τη κάνω στο νιπτήρα ακόμα αλλά πλέον κλοτσαει και χτυπιέται ολόκληρη.. σκέψου ρώτησα και τη παιδίατρο και μου είπε μόνο έτσι.. ζοριζομαι όμως όταν πρέπει να τη λουσω/κάνω μπάνιο ολόκληρη ειδικά μετά από γεύματα που έχει τύχει ουκ ολίγες φορές να τρώνε και τα μαλλιά της.. και είμαι μόνη μου.. όχι η δικιά μου δεν στέκεται ακόμα σταθερά μόνη της.. πολλές φορές πέφτει, παραπατάει, πατάει το ένα πόδι με το άλλο..🤭 απλά είμαι μόνη μου με το παιδί τις περισσότερες ώρες της μέρας οπότε πρέπει να βρω τρόπους να την πλένω μόνη μου με ασφάλεια.. Για τα γεύματα, μην αγανακτείς.. συνέχισε να τα δίνεις με υπομονή όσο μπορείς.. είναι δυστυχώς μέσα στη φάση της ανακάλυψης.. το να τα λιώνει, να τα χτυπάει, να τα πετάει.. απλά ξαναδινε τα και λιωμένα όπως τα κάνει και ασ'του τα.. εμένα τα λιώνει παρατηρώ όταν είναι πλέον σχετικά χορτασμένη και αρχίζει να "παίζει" με το φαγητό.. την αφήνω.. δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει, θα συνεχίσει μετά να τρώει και άλλο μόλις "τελειώσει" την επεξεργασία του φαγητού της..🥴🤭 προσωπικά αγανακτώ με το κουτάλι όταν είναι να φάει κάτι πχ γιαούρτι, κρέμα βρώμης κτλ γιατί γινόμαστε π*****να!! Μέχρι και στα αυτιά μέσα.. πετάει και σε εμένα και γελάει.. 😔 χίλιες φορές πραγματικά τα κομμάτια..!! Αν και το καβούρι που έκανα τόσο κόπο να της το καθαρίσω/ξεψαχνισω επίσης το λυπήθηκα..🥴 Είστε όντως πολύ τυχεροί με τη γιαγιά!! Καλύτερα έτσι εφόσον έχετε τη δυνατότητα και με το νέο έτος τη πηγαίνεις στο βρεφικό όποτε το αποφασίσετε! Άντε το κορίτσι σας μπράβο!! Ποια δοντακια έβγαλε; Τα κάτω για εμένα πέρασε και δεν ακούμπησε.. τα πάνω μπορώ να πω με άνεση ότι υπήρξαν μέρες που έβαζαν "κάτω" τις εποχές των κολικών..🥴 Τέτοιου τύπου καρεκλακια έβλεπα και εγώ.. αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να τη σαπουνισω σωστά εκεί μέσα σε ποπό πλάτη μπούτια.. το βλέπω δηλαδή αρκετά ζόρι plus και αυτό που είπε η @_piripiri_ άντε να κάτσει εκεί μέσα..🤭 κάτι που δεν είχα σκεφτεί.. Οι ξηροί καρποί δεν είναι τα μόνα αλλεργιογόνα.. γενικότερα να ξέρεις το παράθυρο των αλλεργιών είναι μέχρι τους 12 μήνες και συγκεκριμένα 6-8 μηνών είναι το ιδανικό.. όσο περισσότερο μεγαλώνει τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία.. έχει αλλάξει η σύσταση που έλεγε να περιμένουμε να μεγαλώσουν και έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο μικρότερο το παιδί και όσο πιο συχνά τα τρώει τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία.. γενικότερα ο κανόνας είναι "δίνεις μια μικρή ποσότητα και περιμένεις 10', αν έχει σε κάποιο έντονη αντίδραση θα εμφανιστεί στα πρώτα 10', μετά από αυτό και εφόσον δεν εμφανιστεί κάποιο σύμπτωμα αλλεργίας δίνεις κανονικά να φάει και παρατηρείς για τις επόμενες 4 ώρες.. δεν κάνουμε ποτέ εισαγωγή αλλεργιογόνων βραδινές ώρες για να μπορούμε να έχουμε την επίβλεψη του παιδιού κατά νου. Εφόσον δεν εμφανιστεί κάποιο σύμπτωμα σε αυτές τις 4 ώρες πάει να πει ότι το παιδί δεν έχει αλλεργία.. παρόλα αυτά συνεχίζουμε να δίνουμε για τουλάχιστον 3 μέρες συνεχόμενα το αλλεργιογόνο χωρίς να εισάγουμε τίποτα άλλο αυτές τις μέρες". Επίσης εχε στο σπίτι σταγόνες τύπου ζιρτεκ για αλλεργία αν ω μη γένοιτο εμφανίσει.. και επικοινωνείς με το παιδίατρο να σε κατευθύνει μετά από εκεί.. πάντως και φίλη μου που η μία κόρη της έπαθε αναφυλαξια το παιδί στο αυγό, μου είπε ότι δεν εμφανίζεται απότομα από τη μια στιγμή στην άλλη δηλαδή κόβεται η ανάσα του παιδιού όπως βλέπουμε στις ταινίες.. έχεις μια ώρα τουλάχιστον μπροστά σου και παραπάνω.. οπότε προλαβαίνεις να πάτε νοσοκομείο.. δεν ξέρω αν σε βοήθησα.. Για τα αλλεργιογόνα ανέβασα και μια φωτογραφία λίστα να δείς αν θέλεις τη προηγούμενη φορά.. Καταρχήν καλή αρχή και καλή δύναμη!! 😆😆 Και με το "σχολείο" και με το μπουσουλημα..🫠 Για τις τρίχες που τρώει μη σε αγχωνει καθόλου!! Αν ήξερες τι τρίχα και κακό έχει φάει η δικιά μου με τόσα ζώα στο σπίτι..🥴😆😆 ειδικά τώρα που τα βουτάει κιόλας!! Τούφες ολόκληρες και δεν προλαβαίνω να τα πάρω από το χέρι της, τσουπ στο στόμα!! 🥴 Όσο για το μαλλί που χάνεις και έλεγες την άλλη φορά (και που δεν κατάφερα ποτέ να σου γράψω..) προσωπικά δεν είχα τέτοιο πρόβλημα ως τώρα.. βέβαια συνεχίζω και παίρνω μια πολύβιταμινη μετά το πρώτο μήνα από τη γέννα που είχα μια γενικότερη πτώση παντού οπότε και τη ξεκίνησα.. είναι πολύ καλή πιστεύω μια σουηδική τη παίρνω απ' έξω swedish nutra λέγεται η εταιρεία αν θέλεις να τη ψάξεις έχει διάφορα είδη κατά ανάγκη εγώ παίρνω το mega sport και με έχει βοηθήσει πολύ δηλαδή.. στα νύχια μετά παρατήρησα μια παράξενη καμπυλότητα και ύστερα από εξετάσεις είδα ότι είχα αναιμία οπότε και ξεκίνησα διπλό σίδηρο.. τώρα είναι οκ.. Α! Και με τη περίοδο που έλεγες την προηγούμενη φορά.. ε λοιπόν εγώ είχα το αντίθετο.. είχα καταβολευτει χωρίς περίοδο μέχρι τώρα..😆😆 μου ήρθε στους 5,5 μήνες περίπου από τη γέννα.. και σύμφωνα με τη φίλη μας chatgpt (καλά εννοείτε κολλητή μου φίλη πλέον και εμένα!!🤣🤣) η περίοδος έρχεται περίπου στο μήνα μετά το σταμάτημα των βραδινων θηλασμων.. μου ήρθε κάπου 10/6 αν θυμάμαι καλά και δεύτερη 13/8.. Ιούνιο Ιούλιο που περάσαμε πολλά ζόρια ειδικά με τα δόντια της μικρής και οι θηλασμοι αυξήθηκαν, δεν ήρθε.. βέβαια δεν σταθεροποιείται αμέσως μετά από μια περίοδο ο οργανισμός οπότε μπορεί να ήταν και άσχετο με τους θηλασμους απλά σου λέω εγώ τι παρατήρησα.. δεν θυμάμαι τώρα τι άλλο είχες γράψει θα πρέπει να πάω πίσω να τα δω.. μας έγραψες και πολλά!! 😅 Ααα!!! Πολύ ωραίο αυτό με το καθρέφτη και τη δοκο ισορροπίας!! Δεν έχουμε Aldi στην Ελλάδα γμτ.. πολύ μου άρεσε όμως θα το ψάξω για τη μικρή!! Σ' ευχαριστώ!! Αλλά να ρωτήσω τι είναι οι "σβούρες" που λες;!!  Αχ έτσι ακριβώς και εμάς όπως τα περιγράφεις!! Σα το κατσίκι πραγματικά!! Και επειδή δεν την αφήνω να κάνει του κεφαλιού της (τουτέστιν να σκοτωθεί όταν πάει να πηδήξει από τη πλάτη του καναπέ πχ..!) κλάμα!!! Η αλλαξιερα είναι όντως πρόβλημα.. εμείς δεν είχαμε πάρει σκέψου, κάναμε τη τραπεζαρία αλλαξιερα μέχρι να φτιάξουμε το δωμάτιο της τουλάχιστον (το οποίο ακόμα δεν έχουμε φτιάξει..🥴😅😅) στην αρχή έκανα το καραγκιοζη.. μετά τις έδινα διάφορα παιχνιδάκια να ασχολείται.. πλέον της βάζω τη κρέμα αλλαγής στον αέρα κρατώντας τη από το ποδάρι και την αφήνω ίσα μερικά λεπτά μέχρι να της βάλω τη πάνα ενώ της δίνω κάτι αισθητηριακά παιχνίδια.. επί του παρόντος έχει φάει κόλλημα με το "μπαλονάκι" από το σκατουλακι που ρουφάει/τραβάει τις μυξες της..🤭🤭 και η μλκια είναι ότι δεν είμαστε ακόμα σε βάρος για πάνα βρακάκι.. γιατί κατά τα άλλα τα ρούχα μόνο όρθια όταν στέκεται καταφέρνω να της τα βάλω/βγάλω.. εσείς έχετε δοκιμάσει τη πάνα βρακάκι; Μήπως βοηθούσε.. βάζεις ίσα ίσα τα ποδαράκια τους και τα σηκώνεις μπαμ μπαμ και ανεβάζεις το "βρακάκι".. όχι;! Έτσι της βάζω πλέον παντελονάκια κτλ..🫣🤭 Είστε τυχεροί που θα είναι το παιδί bilingual! Όσο πιο μωρά τόσο πιο εύκολα για ένα παιδί να μάθει δεύτερη/τρίτη κ.ο.κ γλώσσα.. εμείς της μιλάμε και στα αγγλικά για να ακούει και ο άντρας μου ότι γερμανικά μιλάει πλέον 20 χρόνια μετά που έφυγε από Γερμανία.. θα δείξει..🫣😆 Πάντως μπορεί να μην τα λέει πάντα (μαμά και μπαμπά) συνειδητά, αλλά όταν πχ (στη δικιά μου σου λέω εγώ τώρα τουλάχιστον) έρχεται ο μπαμπάς από τη δουλειά και τον βλέπει ενώ χοροπηδάει ολόκληρη και γελάει και λέει μπά-μπα εκεί καταλαβαίνεις ότι το λέει συνειδητά.. ή όταν φεύγω από το οπτικό της πεδίο και ξεκινάει κλαίει με λυγμούς και τσιριδες μάμα εκεί ξέρεις ότι το λέει συνειδητά.. καλά το δε μαμ και αν είναι ξεκάθαρο όταν χοροπηδάει και μου τραβάει το σουτιέν ενώ χώνει τη μούρη στο βυζί και λέει μαμ μαμ μαμ με ενθουσιασμό..🤣🤣 εδώ ψάχνει το κούμπωμα πλέον και λέει μαμ μαμ..😆😆 ξεκίνησε να τα λέει καιρό αλλά είχαμε πισωγυρισματα σε μουγκρητά.. μετά έλεγε συνέχεια μα-μα-μα-μα 😆 και μετά πήγαμε στα εεεεε εεεε εεεε και τώρα ξανά μαμά και μπα-μπά.. νομίζω μέχρι να πιάσει να λέει σωστά συλλαβές θα τα έχουμε αυτά τα πισωγυρισματα.. αλλά δεν παύει να καταλαβαίνεις πότε τα λέει συνειδητά.. καλά κάνει ο μπαμπάς σας να του απαντάει!! Να αρχίσει να τα συνδέει.. Και κάτι τελευταίο.. η παιδίατρος μας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δικιά σας.. δηλαδή.. εμάς μας είπε να τη βοηθάμε και να την στηρίζουμε όταν θέλει και προσπαθεί να σηκωθεί.. γενικότερα είναι της άποψης ότι κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και πρέπει να το στηρίζουμε στην διαφορετικότητα του, δεν χρειάζεται να καταπιέζουμε ένα παιδί να μην κάνει κάτι ενώ είναι έτοιμο το ίδιο να το κάνει.. δεν λέμε να πιέζεις εσύ να κάνει κάτι που δεν θέλει και δεν είναι έτοιμο το παιδί από μόνο του.. μιλάμε καλή ώρα που το παιδί παλεύει να σηκωθεί και εσείς παλεύετε να το κρατήσετε κάτω.. είχα παρόμοιο πρόβλημα με το δάχτυλο.. μου τα είχαν κάνει τσουρέκια οι γύρω γιατί το παιδί βάζει το δάχτυλο στο στόμα.. και να δώσω πιπίλα και και και.. πάλευα εγώ η καημένη να της το κόψω.. της το τράβαγα συνέχεια.. έλα όμως που ήρθε η στιγμή και έμαθα σε τυχαία αναφορά με την παιδίατρο ότι είναι αναπτυξιακό ορόσημο και μάλιστα θέλουμε το παιδί να βάζει το δάχτυλο στο στόμα για διάφορους λόγους ανάλογα το στάδιο ηλικίας του.. και μέχρι τα δύο έτη τουλάχιστον είναι απόλυτα φυσιολογικό! Πρόσφατα πάλι παρόμοιο άγχος γιατί το παιδί δεν κοιμόταν με τίποτα ανάσκελα.. ή χωρίς να με ακουμπάει... ή χωρίς να περνάει το ποδάρι της από πάνω μου και να μου κολλάει το πρόσωπο πάνω μου ενώ με σφίγγει αγκαλιά.. και οι κατευθυντήριες οδηγίες για SIDS λένε μόνο ανάσκελα χωρίς μαξιλάρια γύρω από το παιδί και στο κρεβάτι του.. όχι με τους γονείς, μέχρι το έτος.. κτλ κτλ.. πάλευα εγώ να κοιμηθεί στο λίκνο της.. να είναι ανάσκελα.. δίχως αποτέλεσμα φυσικά.. ξύπναγε!! Ύστερα από σχετική συζήτηση με τη παιδίατρο και ψάξιμο, έμαθα ότι δεν ισχύει απόλυτα.. δηλαδή εφόσον το παιδί είναι έτοιμο και γυρίζει μόνο του μπρούμυτα και ελέγχει τις κινήσεις του κεφαλιού της, δεν χρειάζεται και δεν υπάρχει λόγος να το γυρνάμε το παιδί ανάσκελα.. απλά σου λέει μέχρι το έτος γιατί δεν έχουν κατακτήσει όλα τα μωράκια αυτή τη δεξιότητα μέχρι το έτος οπότε και υπάρχουν ακόμα πιθανότητες sids.. anyway πλατιαζω.. εφόσον το παιδί είναι έτοιμο να σηκωθεί, αφήστε το και στηρίξτε το να σηκωθεί!! Δεν κατακτούν όλα τα μωράκια στο ίδιο στάδιο ηλικίας τις ίδιες δεξιότητες! Δεν υπάρχει λόγος να το πιέζετε να μη κάνει κάτι.. εμείς είμαστε εκεί για να το βοηθήσουμε να κάνει ότι θέλει όταν είναι έτοιμο.. άποψη μου πάντα..😶‍🌫️😶‍🌫️ P.S. βλέπω εντωμεταξυ το μπολ με βεντουζα και γελάω.. δεν γνώρισαν τη κόρη μου αυτοί οι άνθρωποι.. φυσικά τα ξεκολλάει με άνεση!! 🤣🤣 Πλέον της τα αφήνω πάνω στο δίσκο ενώ της τα δίνω ένα ένα.. δεν έχει και πολύ νόημα όταν πετάει ολόκληρο το πιάτο κάτω..🥴🤣🤣 της έχω και μια ολόσωμη σαλιαρα που καλύπτει και το δίσκο όλα οπότε έχω να καθαρίσω μόνο αυτό..😅 κάπου είδα ένα short βιντεάκι να σας το ανεβάσω.. ακριβώς έτσι όμως!!!     
    • Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια @almira @RAM21 @Ngsofia! @Ngsofia παμε γερα, παμε δυνατα! Ενα και καλο θελουμε για να μας δωσει το μωρακι μας! Ποτε δεν ξερεις! Θετικη σκεψη!! ❤️
    • @anna_30Κάπως ετσι νιωθω και εγω οταν πλησιάζουν οι μέρες της περιόδου. Προχωραμε οπως το είπες. Εγω τωρα ειμαι 15η μπαίνω στην ωχρινικη φαση.
    • Κ εγώ μαμ έχω από πιπίλες αλλά έχω πάρει επειδή είχα δει μια λογοθεραπεύτρια που έλεγε ότι της brown και οι Philips avent είναι καλές .Σορρυ για το σπαμ έχω απαντήσει σε διάφορα 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...