Μετάβαση σε περιεχόμενο

η μικρή μου ρουθουνίζει!!!!!

Recommended Posts

Βρε κορίτσια η μικρούλα μου ρουθουνίζει!Κάθε πρωί της βάζω αμπούλα clinofar κ μαζεύω λίγες μυξούλες αλλά έχω προσέξει ότι κ κατά τη διαρκεια της μέρας εξακολουθεί το ρουθούνισμα!Να της βάζω κ αλλη αμπούλα?Δεν θέλω να τη φλομώνω στα χημικά!Όσο αγνός κ να είναι ο ορος δεν παύει να είναι χημικό παρασκευασμα!Εν τω μεταξυ παλεύουμε για να το βάλουμε στη μυτούλα μας!Το μηχανηματάκι που τραβάει τις μυξούλες δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά φανταζομαι πως θα φάω ξύλο από το μωρό έτσι κ το επιχειρήσω!Εσεις τι κάνετε? :cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδη προσφατα περασαμε μεγααααλη περιπετεια με τα αφτακια και η ορυλα εγινε οικογενειακη φιλη ακου τι μας ειπε.

Οτι μυτη κι αφτακια μεχρι 3 χρονων συνδεοντε αααααμεσα και γι αυτο ειναι πολυ ευκολα να παθουν ωτιτιδες. Ρουθουνιζει? Φυσιολογικο ορο 567654343567 φορες την ημερα! Δεν ειναι χημικο, και κανει πολυυυυυυυ καλο! Αυτο που ρουφαει τις μυξουλες το χω κι εγω αλλα ειπε να μην το χρησιμοποιουμε γιατι τραυματιζει τα αγγεια της μυτης. βεβαια εμας που ειναι μεγαλυτερος μας ειπε να του βαζουμε ορο καθιστο κι οχι ξαπλωτο γιατι φευγει και παει το υγρο πισω στα αφτακια.

Συμβουλεψου τον παιδιατρο... Το μονο που ειμαι απολυτα σιγουρη οτι ο ορος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις στο μωρο σου οσες φορες μεσα στην ημερα μπορεις!!

μονο ορο και μετα πραβηγμα με οτριζαλιν ειναι μια συσκευη απο το φαρμακειο το οποιο τραβαει τον ορο.αν βαλεις σκετο ορο δεν θα μπορεσει να αναπνευσει το μωρακι σου.δεν ειναι ακριβο αλλα μονο με τον ορο δεν θα εχει νοημα πρεπει να βγαλεις τον ορο για να αναπνευσει.καλη επιτυχια οτι θες ρωτησε με,φιλια.

juliet, ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Κ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΚΡΥΩΣΕ. ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ Κ ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΟΥΦΟΥΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΕΤΣΙ Κ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ Κ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Κ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΦΙΛΑΚΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

Θηλάζεις ? Αν ναι , τοτε βαλε λιγο απο το γαλα σου σε μια συριγγα και ριχτο στη μυτουλα . Αν μπορεις βεβαια μπορεις και κατευθειαν απο την πηγη αλλα θα την πιτσιλισεις ολοκληρη :mrgreen::lol:

Εγω δεν εχω βαλει ποτε ορους και τα λοιπα . Ακομα και αν δεν θηλάζεις μπορεις να την κανεις μπανιο και να ριξεις πολυ πολυ νερακι στο προσωπακι και τη μυτουλα . Θα δεις αν ειναι να βγουν οι μυξουλες μετα το μπανιο θα γινει χαμος .

Κ ο μικρός μου κατα τον αυγουστο,ηταν κ εκείνος τοτε 3μηνών,ρουθούνιζε,αλλιώς απότι συνήθως. Κ λεω αλλιώς επείδη κ εμείς θηλάζουμε κ πολλές φορές το ρουθούνισμα ηταν απο γαλατάκια που ειχε στη μυτούλα το οποίο μετα απο λίγο υποχωρούσε.Τοτε αρχισε να ρουθουνλιζει κ βάζαμε κ εμείς ορό κ μετα με το οτριζαλιν ρουφούσαμε τις μυξούλες.Αυτό ποθ ξκατάλαβα ηταν πως μπούκωνε απο το air condition!Εκανε πολύ ζεστη κ το χαμε ανάψει 3-4 φορές.Μετά δενν το ξανα εβαλε κ δεν ξαναμπούκωσε.Πάρε κ το γιατρό σου κ ρώτα τον κ εμας για τη συσκευή εκείνος μου το είπε κ μου δειξε πως να το κάνω.Είναι λίγο κάπως εκείνη την ωρα,αλλά το ανακουφίζει.Οπως κ το γαλατάκι που σου είπε η lala,το καλύτερο φαρμακάκι!!

emas pali i paidiatros mas eixe pei na min xrisimopoiume suskebes g na travame mukses,mono oro , upoboithountai oi otitides me to roufigma..tora perno to sinomarin kai vgainoun ola!!!

Αυτο ακριβως!! ;)

Ax βρε κοριτσια κ εγώ το έχω το μηχανηματάκι που τραβάει τις μυξούλες αλλά διστάζω να της το βάλω!Χωρια που το πιο πιθανό είναι να με δείρει το μωρό!!!!Με το μητρικό γαλατάκι τι να κάνω?πως να το βάλω?με συριγγούλα?Επίσης τον ορό της το βάζω όταν είναι ξαπλωμένη!Αυτό με τις ωτίτιδες με φόβισε!πρέπει να είναι όρθιο το μωρό?!! :roll:

Κοριτσάκι μου, ορο συνέχεια!!! Εγώ του το βάζω και με σύριγγα, οποτε το ίδιο μπορεις να κανεις και με το γάλα. Όσο για τη συσκευη την έχω αλλά δεν τη χρισημοποιώ ιδιαίτερα. Πάντως γίνεται με τον ίδιο τρόπο που βάζεις τον ορό. Ξαπλώνεις το παιδάκι και ρουφάς τις μυξούλες με το ειδικό σωληνάκι, εχει οδηγίες και το κουτί απάνω. Πρέπει να ρουφήξεις όμως με αρκετή δύναμη αλλιώς δεν θα βγουν.

Πάντως τον ορο πρέπει να το τηρήσεις γιατι μπορεί εύκολα να σου γυρίσει σε ωτίτιδα.

Καλή επιτυχία.

Πρέπει να ρουφήξεις όμως με αρκετή δύναμη αλλιώς δεν θα βγουν.

Αυτό δεν ξέρω πόσο καλό είναι... Μια φορά το χρησιμοποίησα και ρούφηξα δυνατά και έβγαλε αιματάκι :shock: το σακάτεψα το μωράκι μου. Μάλλον κάποιο αγγειάκι της πλήγωσα. Φοβήθηκα και δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει...

Άσε που και μένα παραλίγο να με δείρει :-p

Καλησπέρα κορίτσια!!!Και εμένα η κόρη μου που είναι στον δεύτερο μήνα έχει το ίδιο πρόβλημα ακριβώς.Την ακούω πιο πολύ τα ξημερώματα.Της βάζω ορό και όποτε την ακούω πολύ μπουκωμένη χρησιμοποιώ το οτρισαλιν.Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι το πρόβλημα είναι από τα καλοριφερ και το τζάκι που είναι ανοιχτά όλη μέρα.Σκέφτομαι να αγοράσω υγραντήρα μήπως και λυθεί το πρόβλημα γιατί δε μπορώ να την ακούω να ταλαιπωρείται τόσο :(

Εχει αγοράσει καμιά ? Λύθηκε το πρόβλημα?

TWEETY μου, τον είχα αγοράσει και εγώ τον υγραντήρα. Διστυχώς δεν έκανε τίποτα σε εμάς. Το ρουθούνισμα σταμάτησε μόνο του κατά τον τέταρτο μήνα. Εβαζα και πάνω στα καλοριφέρ και βρεγμένες πετσέτες και είχα και ανοιχτό ένα παράθυρο μέσα στο σπίτι λίγο για να μην στεγνώνει τελείως η ατμόσφαιρα. Βάζε ορό συχνά. Αλλά αν θες την απόψη μου από την εμπειρία μου, αυτό θα σταματήσει με την πάροδο του χρόνου. Καλή συνέχεια και μην ανυσυχείς, θα περάσει ;););)

Φλωριάνα κάνω όλα αυτά που λες αλλά δεν γίνεται τίποτα.Καθε πρωί την ακούω που υποφέρει... :(:(

Της ξεραίνεται και ο ουρανίσκος.Λέω πάρω τελικά τον υγραντήρα μήπως και δω αποτέλεσμα.Τουλάχιστον να πω η οτι έκανα τα πάντα.Διαφορετικά όπως λες και εσύ υπομονή να μεγαλώσει...

Αγόρασέ τον. Ελπίζω να δεις αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι να βάζεις ορό. Συνέχισε να βάζεις και κάνε υπομονή θελει χρόνο.

Φιλάκια

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι;; Εγώ του βάζω ορό μόνο και μετά δεν τραβάω τίποτα. Τρέχει ο ορός από τη μυτούλα του λιγάκι αλλά μετά είναι πολύ πιο καλή η ανασούλα του. Πρέπει να τα τραβάω;; Από μωράκι που ήταν, απλώς τον ορό έβαζα και δεν έκανα τίποτα άλλο. Επίσης τον ξαπλώνω για να του τον βάλω και μετά τον σηκώνω αμέσως. Πρέπει να είναι όρθιος;; Αν είναι όρθιος δε θα βγει όλος ο ορός έξω;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...