Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕ ΚΛΑΜΑ & ΚΛΑΙΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ?

Recommended Posts

Εχω ενα αγορακι 4 1/2 μηνων.

Από την αρχη δενμπορω να πω οτι ηταν και το πιο ησυχο μωρακι. Ηταν ανεκαθεν γκρινιαρης.

Αρχικα ειχαμε τους κολικους και ελεγα οτι ειναι απο αυτο.

Επειτα περασαμε τους καυσωνες και ελεγα ότι εφταιγε η ζεστη.

Πέρασαν οι ζεστες αλλα ο μικρος συνεχιζε να ειναι γκρινιαρης. Λέω θα περναει αλμα αναπτυξης.

Επισης σκεφτομουνα οτι μπορει να μην του φτανει το γαλα μου και να μη χορταινει και ενα σωρο αλλες αιτιες για την ανεξηγητη κατ' εμενα γκρινια του.

Πλεον κολικους δεν εχει απο τον 2ο μηνα, ο παιδιατρος την προηγουμενη εβδομαδα ειπε οτι ακομη δεν βγαζει δοντια, το γαλα του υποθετω οτι ειναι επαρκες εχει ολα τα καλα του Θεου που αλλα παιδακια δεν εχουν ουτε τα μισα και αυτος τα ιδια.

Πλεον δεν ξερω τι να σκεφτω οτι μπορει να φταει....

Θα σας δωσω μια μικρη περιγραφη της καθημερινοτητας μας ενος 24ωρου.

Ας υποθεσουμε οτι ξυπναει στις 9 το πρωι (μη γελιεστε δεν ειναι συνεχομενος υπνος, θα δειτε παρακατω!!!!) ΜΕ ΚΛΑΜΑ. Οταν λεω κλαμα κανονικο λες και κατι τον τρομαζει (να σημειωσω οτι κοιμομαστε στο ιδιο δωματιο, διπλανα κρεβατια).

Αμεσως τρεχω να τον παρω αγκαλιτσα και ξεκιναμε γαλατακι. Αφου τελειωσουμε και τον αλλαξω στο λεπτο που τον αφηνω κατω (ρηλαξ, παρκο, καναπες) αρχιζει να γκρινιαζει. Αναγκαστικα τον ξαναπαιρνω αγκαλια και οποτε τον αφηνω εχουμε τα ιδια. Καποια στιγμη ή βαριεται να γκρινιαζει ή κουραζεται και τον παιρνει ο υπνος.

Τρωει καθε 2 με τρεις ωρες μονο δικο μου γαλα και καθε φορα με ελαχιστες εξαιρεσεις ξυπναει με κλαμα και εχουμε επαναληψη. Νομιζω οτι τον ηρεμει μονο η βολτα πηγαινε-ελα αλλα δεν γινεται να τον εχω ολη μερα αγκαλια γιατι ειναι βαρυς και εγω λεπτουλα και η μεση κατεστραμενη. Δεν εχω βοηθεια εδω που μενω, μενω σε νησι και οι συγγενεις μου ειναι στη στερια, αρα εχουμε ελλειψη απο χερια μονο τα δικα μου και του αντρα μου διαθετει το καταστημα!!!

Τελευταιο γευμα μετα απο μπανακι στις 8,30 με 9. Κοιμαται ως τις 2 περιπου (καποιες φορες ξυπναει νωριτερα αλλες αργοτερα) και απο εκει τρωει παλι καθε 2-ωρες.

Σε γενικες γραμμες νομιζω οτι θελει να γινεται ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ και οταν αυτο για καποιο λογο δεν μπορει να γινει εκεινη τη στιγμη αρχιζει να γκρινιαζει και μετα κλαιει.

Τι να του φταιει ρε κοριτσια???

Γενικα ειναι ενα ζωηρο παιδακι που κινειται πολυ.

Βασικα γιατι ξυπναει με κλαμα?

Ως ποτε θα τρωει τοοοοοοσο συχνα?

Ως ποτε θα ξυπναει μεσα στη νυχτα και ποτε θα αρχισει να κοιμαται κανενα 8ωρο συνεχομενο?

Καποιες φορες νοιωθω τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο εξαντλημενη που με πιανουν τα κλαματα.

Αραγε ετσι ειναι ολα τα αγορακια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

θα σου απαντήσω στην τελευταία ερώτηση: ΟΧΙ δεν φταίει το φύλο του παιδιού, η κόρη μου κοιμήθηκε σερί για πρώτη φορά όταν ήταν 18 μηνών!!!!...ο γιος μου άρχισε να κοιμάται όλη την νύχτα από 5,5 μηνών!!!!

γιατί δεν τον πας βόλτα έξω με το καρότσι? εγώ καθημερινά είμαι έξω μετο καρότσι, είδικά όταν τα παιδιά ήταν μικρά σαν τον δικό σου....η βολτούλα, ο καθαρός αέρας τα ηρεμεί, αλλάζουν παραστάσεις, έπειτα μπορεί να θέλει παιχνίδια.....το ότι τρώει κάθε 3 ώρες είναι εντάξει.....η μική μου κάθε 1 ώρα ξυπνούσε τα βράδια!!!!

άρα υπάρχουν και χειρότερα!!!!

Όπως λέει και η Argi το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με το φύλλο

Η κόρη μου κοιμάταν σερί το βράδυ από 2 έως 6 μηνών, μετά άρχισε να ξυπνάει άπειρες φορές και ξανακοιμήθηκε σερί 15 μηνών. Όχι ότι τώρα δεν ξυπνάει ποτέ αλλά τουλάχιστον δεν ξυπνάει κάθε μέρα.

Το ότι ξυπνάει με κλαμα δεν ξέρω τι να σου πώ μπορεί απλά να πεινάει πολύ. Μεγαλώνοντας σίγουρα θα αλλάξει η συμπεριφορά του, θα αρχίσει να έχει ενδιαφέρον για άλλα πράγματα θα παίζει με παιχνιδάκια και θα ξεχνιέται.

Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, μην κάνεις το λάθος να το συγκρίνεις με άλλα μωρά που βλέπεις

Πάντως και τα δικά μου τα παιδιά και τα 2 δεν ήταν από τα παιδιά που τα άφηνα στο ριλαξ ή στό πάρκο και καθόταν εκεί με τις ώρες. Καθόταν κανένα δεκάλεπτο και μετά ξεκινουσε η γκρίνια.

Καλημέρα,

θα σου απαντήσω στην τελευταία ερώτηση: ΟΧΙ δεν φταίει το φύλο του παιδιού, η κόρη μου κοιμήθηκε σερί για πρώτη φορά όταν ήταν 18 μηνών!!!!...ο γιος μου άρχισε να κοιμάται όλη την νύχτα από 5,5 μηνών!!!!

γιατί δεν τον πας βόλτα έξω με το καρότσι? εγώ καθημερινά είμαι έξω μετο καρότσι, είδικά όταν τα παιδιά ήταν μικρά σαν τον δικό σου....η βολτούλα, ο καθαρός αέρας τα ηρεμεί, αλλάζουν παραστάσεις, έπειτα μπορεί να θέλει παιχνίδια.....το ότι τρώει κάθε 3 ώρες είναι εντάξει.....η μική μου κάθε 1 ώρα ξυπνούσε τα βράδια!!!!

άρα υπάρχουν και χειρότερα!!!!

Καλημέρα Argi μου.

Η βολτα αυτες τις μερες με τον καιρο ειναι δυσκολο να πραγματοποιηθει... Εδω στο νησι βρεχει ή εχει αερα και δεν μπορουμε να κατεβουμε δυστυχως.

Η γκρινια και τα κλαματα δεν ξερω γιατι υπαρχουν........

etsi einai ta mwra ....den exoun kamia diafora ta agoria me ta koritsia .

ti perimenes ta agoria na einai baria kai asikota kai na mhn klaine :-p:-p:-p

se pirazw .

ola klaine otan ksipane ,olaklaine otan bariounte ,ola klaine gia na exoun thn manoula tous konta .

liseis twra .pare kounisto rilax kanei thaumata se kapoia mwra ,pare sling kai exe ton panw sou enw kaneis douleies kai telos upomonh upomonh upomonh ......ti sou lew twra e exeis barethei na akous authn thn leksh .....alla mono auto mporeis na kaneis ospou na megalosi ligo kai na asxolite me kanena paixnidaki .

Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό, μην κάνεις το λάθος να το συγκρίνεις με άλλα μωρά που βλέπεις

Πάντως και τα δικά μου τα παιδιά και τα 2 δεν ήταν από τα παιδιά που τα άφηνα στο ριλαξ ή στό πάρκο και καθόταν εκεί με τις ώρες. Καθόταν κανένα δεκάλεπτο και μετά ξεκινουσε η γκρίνια.

Δυστυχως τον συγκρινω με αλλα παιδακια και λεω "μα γιατι ειναι ετσι π.χ. η ξαδερφουλα σου η Ευη και εσυ κανεις αυτο??? ".

Επισης με πιανει το ενοχικο τυπου "κατι δεν κανω καλα και κλαιει το μωρο, εγω φταιω που ειναι ετσι ή ακομη χειροτερα το οτι επειδη δεν ειχα ηρεμη εγκυμοσυνη τον εκανα νευρικο".....

Ελπιζω μεγαλωνοντας να αλλαξει και να ηρεμησει, γιατι ειναι δυσκολο να τον εχω αγκαλια ολη την ωρα και γενικα να ασχολουμαι μονο μαζι του και με τιποτα αλλο στο σπιτι.

etsi einai ta mwra ....den exoun kamia diafora ta agoria me ta koritsia .

ti perimenes ta agoria na einai baria kai asikota kai na mhn klaine :-p:-p:-p

se pirazw .

ola klaine otan ksipane ,olaklaine otan bariounte ,ola klaine gia na exoun thn manoula tous konta .

liseis twra .pare kounisto rilax kanei thaumata se kapoia mwra ,pare sling kai exe ton panw sou enw kaneis douleies kai telos upomonh upomonh upomonh ......ti sou lew twra e exeis barethei na akous authn thn leksh .....alla mono auto mporeis na kaneis ospou na megalosi ligo kai na asxolite me kanena paixnidaki .

Ισα ισα Αφροδιτη μου προσπαθω να τον δικαιολογησω σκεπτομενη οτι ετσι ειναι τα αγορακια, γκρινιαρικα και ζωηρα!!!

Το κουνιστο ρηλαξ πως ειναι? Μεχρι ποσα κιλα σηκωνει?

Το σλινγκ δεν το αντεχει η μεση μου, ειχα προβλημα απο πριν και μετα την εγκυμοσυνη ειμαι χειροτερα. Ο μικρος ειναι ηδη 7 1/2 κιλα (τελευταια ζυγιση την προηγουμενη εβδομαδα) και εγω 56 κιλα.

Απο υπομονη αλλο τιποτα αλλα καποια στιγμη κουραζομαι και αρχιζω να κλαιω. Ποσο θα ηθελα την μανουλα μου κοντα........

Τα παιχνιδακια του που κρεμονται πανω απο το παρκο του και οσα του δινουμε στα χερια τα βαριεται πολυ γρηγορα δυστυχως.....

Καλημέρα Argi μου.

Η βολτα αυτες τις μερες με τον καιρο ειναι δυσκολο να πραγματοποιηθει... Εδω στο νησι βρεχει ή εχει αερα και δεν μπορουμε να κατεβουμε δυστυχως.

Η γκρινια και τα κλαματα δεν ξερω γιατι υπαρχουν........

και άμα βρέχει τι? εγώ μένω Γερμανία και ως γνωστόν βρέχει πολύ τον χειμώνα (και όχι μόνο!) και πάντα είμασταν έξω, ακόμη και με το χιόνι και με μείον 15 βαθμούς!!!....βρέχει? σκέπασε το καρότσι με το πλαστικό προστασίας για την βροχή και τον αέρα και όλα εντάξει!!

επίσης βάλε λίγη μουσική στο δωμάτιο που βρίσκεται το μωρό, μπορεί να τον ηρεμήσει και τέλος άσε τις πολλές δουλειές για αργότερα, κάνε μόνο τα απαραίτητα και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε εκείνον.......και η μικρή μου δεν καθόταν στο ρηλάξ, θυμάμαι μια φορά την είχα βάλει στο ρηλάξ και έκλαιγε και βάζω την ηλεκτρ. σκούπα για να ασκουπίσω και σταμάτησε το κλάμα αμέσως!!!! και μετά κοιμήθηκε!!!!

αν τυχόν άκουγες κάποια μουσική κατά την κύηση βάλε την ίδια μουσική, θα του αρέσει.....τέλος, επειδή εσύ ξέρεις το παιδί σου περισσότερο από κάθε άλλον, προσπάθησε διάφορα πράγματα κάποια στιγμή θα βρεις αυτό που τον ικανοποιεί (εκτός της 24ωρης αγκαλιάς!!!)

Η μέση μου σταμάτησε να πονάει στους 8 μήνες που άρχισε η μικρή μου να μπουσουλάει. Έχεις λίγο ακόμα εσύ :-p:D

Το ρηλάξ και η κούνια της ήταν τα πιο άχρηστα πράγματα που πήραμε. Τα πληρώσαμε ένα σωρό λεφτά και δεν τα χρησιμοποιήσε καθόλου... Πάρκο δεν πήραμε ... μάθαμε το μάθημά μας :lol:

Εμένα ακόμη και τώρα δεν κάθεται να παίξει πολύ ώρα μόνη της. Θέλει κι εμένα να κάθομαι μαζί της. Εγώ προσωπικά όταν είμαστε μόνες μας αφήνω τις δουλειές και της αφιερώνομαι γιατί δε μπορώ τη γκρίνια. Δουλειές όταν έρχεται ο άντρας που ή την κρατάει αυτός ή ακόμη καλύτερα κάνει τις δουλειές αυτός 8-)

Άσε τις δουλειές, ντύσε το μωρό καλά, βάλτο στο καρότσι και βγείτε βόλτα γιατί όσο κάθεστε μέσα και αυτό θα βαριέται και θα γκρινιάζει και εσύ θα εκνευρίζεσαι! Κι εδώ που μένω εγώ χάλια είναι ο καιρός όλο το χρόνο. Αν περιμέναμε να φτιάξει δε θα βγαίναμε ποτέ!

ΑΧ ΠΟΣΟ ΣΕ ΝΙΩΘΩ! ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ...(ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ 21 ΜΗΝΩΝ) ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ. ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΓΜΑ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΑ ΔΙΠΛΑ Σ' ΑΥΤΟ. ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ, ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ, ΕΒΑΖΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ. ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΟΡΙΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΜ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΒΑΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ, ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΠΙΑΣΜΕΝΑ....ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΑ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ). ΟΠΟΤΕ ΜΑΖΕΨΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΕΠΙ 5 ΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΒΟΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΡΙΛΑΞ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΒΑΛΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ! ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ. Μ' ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΙΓΩΝΙΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟΝ 9ο ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΙ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ. ΑΣΕ!ΦΤΙΑΞΤΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΝΕ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!

. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΒΑΛΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ! !

Η τηλεόραση απαγορεύεται μέχρι τα 2 γιατί καθυστερεί την ομιλία!!!!

μιπως εχει κολικους??? αχχχ μακαρι να μην εχει γιατι αν εχει σε νιωθω!!! εμενα την δευτερα θα κλεισει 2 μηνες και τωρα αρχισε να στρωνει στο θεμα υπνου....αν κοιμηθει στης 11.30 ξυπναει στης 3.30 η και 5 ξυπνησε 2 φορες! την κανω μπανιο τετοια ωρα και μετα μασαζακι με κρεμουλα χαλαρωνει τρωει και τελος!!! ειναι νυχτες και νυχτες ομως....μπορει κατα της 6-7 να ξυπνησει και να κλαιει ασταματητα...και κατα τηβ διαρκεια του φαγητου και μετα....εμενα το μικρο μου ειχε και παλινδρομηση....και τωρα εχει και κολικους!! και κλαιει συνεχεια! προχθες εκλεγα και εγω οπως λες γιατι σκεφτομουνα μιπως κανω εγω κατι λαθος?? και ενιωθα πολυ ασχημα που δεν μπορουσα να "μαντεψω" γιατι κλαιει και τι θελει!!! και εγω δεν ηθελα να την βγαζω εξω τωρα που αρχισε το κρυο γιατι φοβομουνα μην μου αρρωστησει απο τωρα αλλα λεω να αρχισω καμια βολτουλα...μου φερανε και ενα μαρσιπο να την εχω πανω μου..αν και ποναει και η δικια μου μεση που θελει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να την κραταω....βαλτου τραγουδακια που ακουγες οταν ησουν εγκυος οπως σου ειπαν..κανε του ζεστο μπανακι τραγουδοντας του και μετα μασαζακι σε ζεστο χωρο παντα....χαμηλωσε τα φωτα και ταισε τον! μακαρι να θηλαζα και εγω αποκλειστηκα και ας ηταν καθε 2 ωρες!! εγω τα βραδια σηκωνομαι ...προσπαθω να την θηλασω αλλα τωρα δεν πολυκαθεται γιατι ποναει η κοιλια της και εχει αγριεψει....μετα κανω μπουκαλακι....κανει κανενα μισαωρο τουλαχιστον να φαει...αλλο ενα τεταρτο να ρευτει ...κανενα 10λεπτο να την παρει ο υπνος...και αν κανει κακα οταν την αλλαξω ξυπναει και κανει αλλη τοση ωρα να κοιμηθει ....και μετα καθομαι στο σαλονι και κανω αντλησεις 10λεπτες και 15λεπτες για να ερθει πισω το γαλατακι μου ...οποτε υπαρχουν και χειροτερα....τρεχω σαν τον βεγγο και εγω το πρωι να τα προλαβω ολα πριν ξυπνησει γιατι η μανουλα μου δουλευει και οι αλλοι απλα δεν ερχονται....και καλυτερα!!! αργοτερα θα τα θυμασαι και θα γελας!! ετσι ειναι τα μωρακια....δοκιμασες να τον θηλασεις ξαπλωμενη στο πλαι?? ειναι τελεια!!!!!!!!!!!!!!

.....και εγω δεν ηθελα να την βγαζω εξω τωρα που αρχισε το κρυο γιατι φοβομουνα μην μου αρρωστησει απο τωρα αλλα λεω να αρχισω καμια βολτουλα...μου φερανε και ενα μαρσιπο να την εχω πανω μου......

μην σε τρομάζει το κρύο, φόρεσέ της την ολόσωμη φόρμα μπουφάν, από μέσα μόνο μπλουζάκι, παντελονάκι (εννοώ ψιλά ρουχαλάκια) και μέσα στο καρότσι είναι μια χαρά δεν κρυώνει.....τα παιδάκια αρρωσταίνουν στους κλειστούς χώρους γιατί κολλάνε από κάποιον άλλον και γιατί ο χώρος δεν αερίζεται σωστά ή πολύ, σε ανοιχτό χώρο, έξω πώς θα αρρωστήσει?

εμείς βγαίναμε έξω με -15!!!!! και χιόνι κανένα παιδί δεν αρρώστησε!!! :)

και άμα βρέχει τι? εγώ μένω Γερμανία και ως γνωστόν βρέχει πολύ τον χειμώνα (και όχι μόνο!) και πάντα είμασταν έξω, ακόμη και με το χιόνι και με μείον 15 βαθμούς!!!....βρέχει? σκέπασε το καρότσι με το πλαστικό προστασίας για την βροχή και τον αέρα και όλα εντάξει!!

αυτο ακριβως θα ελεγε κ εγω!!!

μενω ξανθη, γεννησα γεναρη κ μαρτη που σαραντισα κ ειχε ακομη πολυ κρυο ημασταν συνεχεια εξω με το πλαστικο!!!

εμενα η δικια μου που ειναι κοριτσι ειναι το πλεον νευρικο παιδι!κ επειδη ειχε μαθει συνεχεια εξω τωρα 8,5 μηνων οταν δε βγαινουμε η γκρινια πιανει κοκκινο!!!

το σιγουρο ειναι οτι δε κανεισ κατι λαθος!!!ολες ετσι σκεφτομαστε !!!συνεχεια!!!

κ εγω μπαινω στο τρυπακι να την συγκρινω με τον ανηψιο μου ο οποιοσ ειχε προγραμμα απο σαραντα ημερων!!!

κατι που εμας μασ απασχολουσε λιγο ηταν η κουνια τησ fisher-price!kouνια κανονικη με μουσικουλα!!!

ελπιζω κατι απο ολα αυτα να βοηθησουν!

φιλακια!!!!

μιπως εχει κολικους??? αχχχ μακαρι να μην εχει γιατι αν εχει σε νιωθω!!! εμενα την δευτερα θα κλεισει 2 μηνες και τωρα αρχισε να στρωνει στο θεμα υπνου....αν κοιμηθει στης 11.30 ξυπναει στης 3.30 η και 5 ξυπνησε 2 φορες! την κανω μπανιο τετοια ωρα και μετα μασαζακι με κρεμουλα χαλαρωνει τρωει και τελος!!! ειναι νυχτες και νυχτες ομως....μπορει κατα της 6-7 να ξυπνησει και να κλαιει ασταματητα...και κατα τηβ διαρκεια του φαγητου και μετα....εμενα το μικρο μου ειχε και παλινδρομηση....και τωρα εχει και κολικους!! και κλαιει συνεχεια! προχθες εκλεγα και εγω οπως λες γιατι σκεφτομουνα μιπως κανω εγω κατι λαθος?? και ενιωθα πολυ ασχημα που δεν μπορουσα να "μαντεψω" γιατι κλαιει και τι θελει!!! και εγω δεν ηθελα να την βγαζω εξω τωρα που αρχισε το κρυο γιατι φοβομουνα μην μου αρρωστησει απο τωρα αλλα λεω να αρχισω καμια βολτουλα...μου φερανε και ενα μαρσιπο να την εχω πανω μου..αν και ποναει και η δικια μου μεση που θελει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να την κραταω....βαλτου τραγουδακια που ακουγες οταν ησουν εγκυος οπως σου ειπαν..κανε του ζεστο μπανακι τραγουδοντας του και μετα μασαζακι σε ζεστο χωρο παντα....χαμηλωσε τα φωτα και ταισε τον! μακαρι να θηλαζα και εγω αποκλειστηκα και ας ηταν καθε 2 ωρες!! εγω τα βραδια σηκωνομαι ...προσπαθω να την θηλασω αλλα τωρα δεν πολυκαθεται γιατι ποναει η κοιλια της και εχει αγριεψει....μετα κανω μπουκαλακι....κανει κανενα μισαωρο τουλαχιστον να φαει...αλλο ενα τεταρτο να ρευτει ...κανενα 10λεπτο να την παρει ο υπνος...και αν κανει κακα οταν την αλλαξω ξυπναει και κανει αλλη τοση ωρα να κοιμηθει ....και μετα καθομαι στο σαλονι και κανω αντλησεις 10λεπτες και 15λεπτες για να ερθει πισω το γαλατακι μου ...οποτε υπαρχουν και χειροτερα....τρεχω σαν τον βεγγο και εγω το πρωι να τα προλαβω ολα πριν ξυπνησει γιατι η μανουλα μου δουλευει και οι αλλοι απλα δεν ερχονται....και καλυτερα!!! αργοτερα θα τα θυμασαι και θα γελας!! ετσι ειναι τα μωρακια....δοκιμασες να τον θηλασεις ξαπλωμενη στο πλαι?? ειναι τελεια!!!!!!!!!!!!!!

Γλυκια μου Κατερινουλα συνονοματη, δοξα τω θεο το περασαμε αυτο το σταδιο των κολικων, σταματησαν οταν μπηκαμε στον 3ο μηνα, οποτε σε καταλαβαινω πως ειναι να μην κοιμαται και να υποφερει και εσυ να μην μπορεις να κανεις τιποτα.......

Δεν λεω ο αποκλειστικος θηλασμος ειναι θειο δωρο για το μωρακι και για την μαμα αλλα σκεψου τι δυσκολιες αντιμετωπισαμε και εμεις στην αρχη με ενα μωρακι να κλαιει απο τα πονακια του, να υποφερουμε και οι δυο απο την ζεστη, με μια μανουλα πρωταρα που ακουγε απο τον καθενα οτι του κατεβαινε και επρεπε να ισορροπησει, με κλαματα μερα νυχτα και ενα μωρο αγρυπνο οοοοοοολο το βραδυ και εμενα να κουτουλαω απο τη νυστα αλλα εγω εκει..... να δινω το πολυτιμο γαλατακι μου οποτε το ηθελε και για οση ωρα ηθελε. Για να καταλαβεις ετρωγε κανενα 40λεπτο (μουσκεμα και οι δυο!!!!) μετα ποοοοοοοση ωρα να ρευτει, στο μεταξυ εκανε κακακια και ηθελε αλλαγμα, μετα ποοοοοοοοοοοοοοοοοοση ωρα να κοιμηθει και οταν τον επαιρνε ο υπνος επιτελους ειχε περασει ηδη το 3ωρο και επρεπε να τον ξυπνησω για να φαει (Στην αρχη δεν ηταν φαγανος και τον ξυπνουσα για να φαει) και φτου και απ' την αρχη. Αρα καταλαβαινεις οτι δεν κοιμομουνα καθολου. Και να σκεφτεις οτι αφου σαραντησα και γυρισα στο νησι, δεν ειχα βοηθεια απο κανενα, εκτος απο τον αντρα μου (αν δεν ειχε υπηρεσια) και ειχα και το σπιτι (φαγητο, σιδερο) που σημαινει οτι δεν μπορουσα να κοιμηθω ουτε τη μερα.

Τα τραγουδακια τα δοκιμασα, ολα τα ειδη και δεν του αρεσει δυστυχως τιποτα. Η βολτα με βροχη για εμενα ειναι ακατορθωτη, με αερα κατι παιζει αλλα εδω στο νησι αν φυσαει.... ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!

Δοκιμασα να θηλασω ξαπλωμενη αλλα δεν τον βολευει, με κλωτσαει οταν τρωει...

Οποτε το μονο που μου μενει ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ. Ελπιζω μεγαλωνοντας να στρωσει...

Ευχομαι να καλυτερα και σε σενα και συντομα να γεμισει το στηθος σου γαλατακι πολυ και να το προσφερεις στο μωρακι σου.

Οσο για το κρυο ρε κοριτσια φοβαμαι οτι με τη βροχη και τον πολυ δυνατο αερα (οταν ειναι λιγος 2-3 μποφορ βγαινουμε) θα τον κρυωσω και θα εχουμε αλλα μετα.

Αν αρχισει και μπουσουλαει πιστευω οτι θα ασχολειται με αλλα πραγματα και θα ηρεμησει. Η κανω λαθος????????????????

Το κλαμμα ειναι τροπος επικοινωνιας. Το μωρο μου ηταν, ειναι και θα ειναι απο τα πιο γκρινιαρικα μωρα. βαριετε αμεσως, ειναι πεισματαρης και ισχυρογνομων!! :roll: Μεχρι 9 μηνων τον ειχα ενσωματωμενο πανω μου. εμαθα να κανω μεχρι και σιδερο με το ενα χερι!!!!!!! Και 9 μηνων μπουσουλισεεεεεε..... Κι αρχισα απλα να τον κυνηγαω!! :lol: Ακομα ξυπναει 4-5 φορες την νυχτα απλα τον γνωρισα και με γνωρισε καλυτερα κι ετσι επικοινωνουμε πιο ευκολα! Εμαθα να αποκωδικοποιω το κλαμμα του! Κανε λιιιιιιγο ακομα υπομονη. Μετα τον 6ο μηνα αρχιζουν τα ωραια! Αρχιζουν να πωπωκαθοντε, να βγαζουν φωνουλες, να σου εκφραζοντε με εναν δικο τους τροπο, και ως δια μαγειας θα καταλαβαινεις τι θελει να σου πει!!!! :D Πιστεψε με απο μερα σε μερα θα δεις ποσο πολυ θα αλλαζει η συμπεριφορα του!!!! ΑΑαΑΑ!!! Αυτο που με βοηθησε πολυ ειναι η ρουτινα. Ενα καθημερινο προγραμμα. Ακομκα κι αν τις πρωτες μερες κλαιει μετα θα συνηθισει την ρουτινα και θα του δημιουργει ασφαλεια! Ετσι θα εχεις και χρονο για ξεκουραση η δουλειες!!

κριμα που εισαι στο νησι, θα γνωριζες το δικο μου να ενωσουν τη μιρλα τους! με τα στερεα κοιμαται περισσοτερο τωρα στους επτα μηνες αλλα η μιρλα εκει! μια εικονα: γραφω κανοντας κουνια μπελλα το κοιμισμενο αγγελουδι μου. Παρε ζωνη για τη μεση. θα τη χρειαστεις

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...