Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και επιστροφή στη δουλειά

Recommended Posts

Καλησπέρα! Για βοηθήστε λίγο οι πιο έμπειρες γιατί δεν ξέρω τι να κάνω...

Σε ένα μήνα ξεκινάω δουλειά. Η μικρή μου θα είναι τότε 11 μηνών. Το πρόβλημά μου είναι ότι ακόμα τρώει ελάχιστες ποσότητες στερεές και θηλάζει πολύ πολύ συχνά - κάθε 1 με 1μιση ώρα όταν είμαστε σπίτι και άντε να πάει 2ωρο όταν είμαστε έξω που ξεχνιέται...

Νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο, για να αρχίσω να αντλώ και να την αφήνω λίγες ώρες με το μπαμπά της, αλλά αντλώ το πολύ 50-60 μλ μετά από 20 λεπτά και μόνο αν έχει περάσει τουλάχιστον 1 ώρα από τον τελευταίο θηλασμό...

Τι θα κάνω??? Πώς θα την αφήσω έτσι? Να ελπίζω ότι θα αρχίσει να τρώει καλύτερα αφού θα λείπω και να θηλάζει μόνο όταν είμαι σπίτι? Να προσπαθήσω πιο συστηματικά με το θήλαστρο μήπως και μπορέσω να αντλήσω περισσότερο γάλα (γίνεται αυτό?)? Να αρχίσω ήδη να αντλώ και να αποθηκεύω?

Έχω αγχωθεί πολύ... Μέχρι τώρα είμασταν συνέχεια μαζί, πάντα και παντού, και φοβάμαι ότι θα της είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να με αποχωριστεί. Αν δεν τρώει κι όλας... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

Πόσες ώρες θα λείπεις στην δουλειά?

Αν μέχρι τώρα δεν είχες χρησιμοποιήσει θήλαστρο είναι λογικό να μην μπορείς να βγάλεις μεγάλες ποσότητες

Το μωρό σου πάντως είναι αρκετά μεγάλο και δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα.

Θα συνηθίσει στα νέα δεδομένα και θα μάθει να τρώει στερεές τροφές όταν λείπεις και θα σε περιμένει να γυρίσεις για να θηλάσει. Άλλωστε δεν είναι σίγουρο ότι θα πιεί και το δικό σου γάλα από μπουκάλι αν δεν το έχει ξανακάνει μέχρι τώρα. Επίσης δοκίμασε να δώσεις κατεψυγμένο για να δείς αν το πίνει είναι μωρά που δεν το πίνουν μην το μαζέυεις και πάει χαμένο.

Καλημέρα κι ευχαριστώ!

Λοιπόν...θα φεύγω το πρωί στις 8 ή ότι ώρα ξυπνάει η μικρή (είναι ελαστικό το ωράριό μου) και θα λείπω για 8 με 9 ώρες. Τις ώρες αυτές θα μένει με το μπαμπά της που θα έχει άδεια για 10 εβδομάδες. Μετά σταθμό...

Το πρόγραμμά μας τώρα - στο περίπου...γιατί δεν είναι πολύ του προγράμματος ούτε η μικρή ούτε εγώ - έχει ως εξής.

Ξυπνάει κατά τις 8. Της δίνω φρούτα κατά τις 10-11. Μετά κοιμάται κανα 2ωράκι αλλά με διαλείματα θηλασμού. Μετά συνήθως βγαίνουμε για βολτίτσα. Φαγητό κατά τις 3-4. Κατά τις 4μιση έρχεται και ο μπαμπάς της. Το απόγευμα μπορεί να κοιμηθεί για κανα μισάωρο μετάξυ 4 και 5 μπορεί και όχι...Κατά τις 6 που τρώμε κι εμείς της δίνω πάλι λίγο φαγητό. 7μιση με 8 μπανάκι. Μέχρι τις 9 συνήθως έχει κοιμηθεί.

Οι ποσότητες στερεών που τρώει είναι ελάχιστες...Θηλάζει όμως όλη μέρα κι όλη νύχτα. Θηλάζει όταν πεινάει, όταν είναι κουρασμένη, όταν χτυπάει, όταν βαριέται, για να κοιμηθεί, για να παίξει, θηλάζει, θηλάζει... Μήπως πρέπει να αρχίσω από τώρα να αραιώνω τους θηλασμούς? Να προσπαθήσω να την αποσχολώ με κάτι άλλο? Μήπως παραθηλάζει για την ηλικία της? :?

Στην δουλειά θα κάνεις αντλήσεις ή όχι?

Εγώ πιστεύω ότι στην ηλικία που είναι θα συνηθίσει γρήγορα και θα αρχίσει να τρώει μεγαλύτερες ποσότητες στερεών τροφών όταν λείπεις και θα σε περιμένει να θηλάσετε όταν γυρίσεις από την δουλειά

Κάνε μια μικρή τράπεζα να έχεις για εναλλακτική για το πρώτο διάστημα μέχρι να συνηθίσει.

Την έχεις ξανααφήσει με κάποιον άλλον για να δείς αν πιεί το γάλα σου από μπουκάλι?

Θα μπορώ να αντλώ και στη δουλειά αν χρειάζεται. Επίσης λέμε με τον άντρα μου να μου τη φέρνει 1 φορά να τη θηλάζω εκεί αν τα βρει πολύ σκούρα...

Θα μπορέσω να βγάλω περισσότερο γάλα με το θήλαστρο αν συνεχίσω να αντλώ?

Αν μπορεί να σου την φέρει στην δουλειά να θηλάσει ακόμα καλύτερα

Μετά τις 10 εβδομάδες όμως που θα πάει παιδικό τι θα κάνεις?

Λογικά μετά από κάποιες αντλήσεις θα βγάζεις περισσότερο

Εγώ την 1η φορά που πήγα να αντλήσω έβγαλα γύρω στα 30ml, η πλήρης απογοήτευση τελικά αντλούσα σε καθημερινή βάση στην δουλειά επί 9 μήνες ποτέ βέβαια δεν κατάφερα να βγάλω πολύ μεγάλες ποσότητες αλλά έφτασα κάποια στιγμή και τα 150ml απλά για να βγάλω 2 γεύματα έκανα συνήθως 4 αντλήσεις

Ε θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να πάει παιδικό θα τρώει καλά και θα περιμένεινα βρεθούμε για να θηλάσει...

Πριν λίγες μέρες πάντως που την άφησα λίγο το απόγευμα με το μπαμπά της ήπιε το γάλα που της είχα αφήσει σε μπιμπερό.

Ποιό θήλαστρο είχες έσυ?

Καταλαβαίνω το άγχος σου, αλλα θα πρότεινα να μην ανησυχείς. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θα συνηθίσετε, και η μικρή σου και εσύ. Οι πρώτες μέρες θα είναι κάπως, μετά που η απουσία σου για τη δουλειά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και την καθημερινότητα, θα έιναι όλα πολύ καλύτερα. Εγώ πιστεύω πως η ζουζούνα θα προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο. Είτε θα τρώει περισσότερες στερεές, είτε θα πίνει αντλημένο γάλα, είτε θα κοιμάται περισσότερο και θα σε περιμένει να γυρίσεις. Το σίγουρο είναι πως αν τρελαθεί από την πείνα, θα φάει. Κατά τα άλλα η μεγαλύτερη γρκρίνια θα είναι στην αρχή επειδή της λείπεις ή επειδή δεν καταλαβαίνει αυτή την αλλαγή στη ρουτίνα της. Για να μην ανησυχείς πάντως σου λέω εν ολίγοις τη δική μου περίπτωση. Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω λίγες ώρες το Σεπτέμβρη.Τις πρώτες 10 μέρες είχαμε κλάματα και κακό (την κρατούσαν οι γιαγιάδες). Δεν έπινε και το γάλα που αντλούσα, κάθε μέρα δοκίμαζα διαφορετικό μπιμπερό! Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Την τελευταία εβδομάδα δεν τρώει σχεδόν καθόλου, μέσα σε 5 ώρες που λείπω ζήτημα αν πίνει 50 ml, και να σκεφτείς ακόμα δεν έχουμε μπει σε στερεές, μόνο γαλατάκι. Κι όμως δεν κλαίει καθόλου. Και κοιμάται και παίζει, απλά με περιμένει να γυρίσω για να χλαπακιάσει τα μεμέ! ;)

τα μωρα προσαρμοζονται στο προγραμμα της μαμας και περιμενουν μεχρι να γυρισει και να θηλασουν!

δεν δυσανασχετουν!

αν θα μπορουσε να σου την φερνει θα ηταν οτι καλυτερο ωστε να μην αντλεις και να μην λειπει απο το μωρο!

κανε μια μικρη τραπεζα μητρικου για παν ενδεχομενο....και απλα να την ανανεωνεις!

λογικο να αντλεις τοσο λιγο γαλα!

εχεις οσο χρειαζεατι το μωρο σου το οποιο και θηλαζει συμφωνα με τις αναγκες του!

οσο θα χρησιμοποιεις το θηλαστρο θα αυξηθει η παραγωγη σου!(αυξημενη ζητηση)

αρα σταδιακα θα αυξηθει και η ποσοτητα!

αν θες κατι σχετικα πιο "γρηγορο" μπορεις να παρεις μαγια μπυρας!

οταν ξεκινησα την δουλεια η κορη μου ηταν 8,5 μηνων αντλουσα στην δουλεια 2 φορες απο 120 μλ.

τωρα αν αντλησω (γιατι το εχω περιορισει) το πολυ που θα βγαλω ειναι 50-60 μλ αλλα η κορη μου ειναι 2,5 ετων οποτε μονο θηλαζει οταν ειμαι σπιτι!(4-5/ημερα)

το στηθος προσαρμοζεται στην ζητηση που υπαρχει και παραγει αναλογα!

οσο για το οτι τρωει λιγο απο στερεες δεν πειραζει...οσο θελει θα φαει!

και οταν εκεινη θελει να φαει!

θα υπαρξουν και απεργιες αλλα και μερες που δεν θα σταματα να τρωει!

Ε θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να πάει παιδικό θα τρώει καλά και θα περιμένεινα βρεθούμε για να θηλάσει...

Πριν λίγες μέρες πάντως που την άφησα λίγο το απόγευμα με το μπαμπά της ήπιε το γάλα που της είχα αφήσει σε μπιμπερό.

Ποιό θήλαστρο είχες έσυ?

στο σπίτι είχα το symphony και στη δουλειά το swing

Εχω λιγο διαφορετική αποψη , θα στην πω και οτι σου ταιριαζει το κρατάς .

Εγω στην θεση σου δεν θα εδινα μπιμπερο . Το μωρο ειναι αρκετα μεγαλο για να πινει με εκπαιδευτικό ποτηρακι .

Κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεσαι τραπεζα γαλακτος και τις αντλησεις στη δουλεια θα τις σταματησεις σε 1-2 μηνες μιας και το μωρο θα παει στο σταθμο . Εγω στη θεση σου δεν θα κανα καθολου αντλησεις στη δουλεια .

Εγω θα εκανα το εξης :

Το πρωι στις 8 , θηλαζεις το μωρο και φευγεις για δουλεια . Ο μπαμπας δινει τα φρουτα στις 10-11 μετα το μωρο κοιμαται ή βγαινει βολτα . Το μεσημερι (1-3) ο μπαμπας τρωει μαζι με τη μικρουλα . Αν δεν φαει ικανοποιητικά της προσφερει μετα απο λιγη ωρα ξανα φαγητό ή φρουτα . Στις 5 γυριζεις σπιτι και θηλαζεις κατευθειαν το μωρο . Απο εκεινη την ωρα και επειτα το μωρο θηλάζει ελευθερα μεχρι το πρωι .

Η μικρή μου ξεκινησε να τρωει στερεες στους 15 μηνες , πιο πριν ετρωγε σπανια και συνηθως τσιμπολογουσεποτε δεν εφαγε τα "σωστα" μλ . Ετρωγε ομως πιο ευχαριστα οταν ειμασταν εξω (ξεχνιοταν και δεν θηλαζε) γιαυτο και παντα ειχα μαζι λαχανικά (αγγουρακια/καροτακια) και φρουτα . Αν δυσκολευτει ο μπαμπας τον πρωτο καιρο με το φαγητο , η λυση της βολτας συνηθως πιανει .

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Λέω να αντλήσω και να αποθηκεύσω λίγο και βλέπουμε πόσο θα το χρειαστεί. Να υπάρχει...

Αν δεν αντλώ καθόλου όσο λείπω, μπορεί να μειωθεί η παραγωγή μου και να αποθηλάσω πριν την ώρα μου, ή δεν υπάρχει τέτοιος φόβος σε αυτή την ηλικία?

Μπιμπερό ούτε εμένα μ'αρέσει να της δώσω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι πίνει νεράκι σε εκπαιδευτικό ποτηράκι (και σε κανονικό αν της δώσω εγώ) αλλά της αρέσει να παίζει...Ρουφάει πολύ και μετά το φτύνει. Φοβάμαι ότι θα κάνει το ίδιο και με το γάλα.

Νατασούλα, με το swing κατάφερνες να βγάζεις την ίδια ποσότητα όσο και με το symphony?

Καλημέρα, με το swing έβγαζα την ίδια ποσότητα που έβγαζα και με το symphony (απλά το swing δεν είναι για πολλές αντλήσεις, μέχρι 2 την ημέρα)αλλά γενικά δεν έβγαζα μεγάλες ποσότητες. Την μέρα που νοίκιασα το symphony και έκανα την 1η άντληση μετά από μισή ώρα και από τα 2 στήθη κατάφερα να βγάλω 70ml :shock::shock: η πλήρη απογοήτευση. Μετά από κάποιες μέρες μάλλον ανταποκρίθηκε καλύτερα το στήθος και έβγαζα και μεγαλύτερες ποσότητες. Πάντως το περισσότερο γάλα το έβγαζα την νύχτα στις 2 που κοιμοταν η μικρή έβγαζα μέχρι και 160ml.

Αν πάντως σου την φέρνει α άντρας σου στην δουλειά 1 φορά μπορεί να μην χρεισατεί να κάνεις και καθόλου αντλήσεις.

Εγώ σταμάτησα να αντλώ στην δουλειά όταν η μικρή ήταν 11 μηνών και θηλάζουμε ακόμα τώρα είναι 19.

Βέβαια μέχρι 15 μηνών ξυπνούσε και την νύχτα 2-3 φορές, τους τελευταίους μήνες όμως θηλάζουμε 3 φορές πρωϊ, μόλις γυρίσω από την δουλειά και το βράδυ

Και μια ερώτηση περί αποθήκευσης.

Πόση ώρα μπορώ να αφήσω το γαλα στο ψυγείο πριν το βάλω στην κατάψυξη?

Χτες το βράδυ έβγαλα 50 μλ και σήμερα το πρωί 40 (με είχε ξεζουμίσει το μωρό μου). Μπορώ να αντλήσω άλλη μια το βράδυ, να τα ενώσω και να τα βάλω στην κατάψυξη?

Ταλαιπωρία πάντως το θήλαστρο... Άξιες οι μανούλες που πάνε νωρίς για δουλειά και αντλούν για το μωρό τους! Εγώ θα βγάλω κανά 500 μλ και θα περιμένω να δω πως θα πάει... Ελπίζω τελικά να μη χρειάζεται και να μπορεί ο μπαμπάς να την κουμαντάρει χωρίς γάλα. Να αρχίσει να τρώει και καλύτερα...

Λάλα, στους 15 μήνες άρχισε να τρώει από μόνη της η το "εσπρωξες" κάπως το θέμα? Μου φαίνεται ότι το δικό μου παιδί δε θα φάει ποτέ :?

pebii εσένα που θηλάζει ακόμα αρκετά, το φαγάκι της το τρώει? Τη νύχτα θηλάζεις?

Εγώ στο ψυγείο δεν τα άφηνα πάνω από 12 ώρες, δεν ξέρω πόσο μπορείς να τα αφήσεις

Σκεφτόμουν ότι αν τα αφήσω περισσότερο στο ψυγειό έχουν μετά μικρότερη διάρκεια στην κατάψυξη :?:?

μπορεί να είναι και βλακεία αυτό δεν ξέρω

Καλύτερα πάντως να αποθηκεύεις μικρές μερίδες στην κατάψυξη γιατί δεν ξέρεις αν και πόσο θα πιεί,

επειδή όπως λές είναι μανίκι η άντληση είναι κρίμα να το πετάς μετά

Έχω κάτι κυπελάκια της αβέντ των 160 μλ... Κρίμα να αποθηκέυω 40άρια. Δεν είχα βρει κάτι άλλο στο φαρμακείο... Τι υπάρχει?

Εγώ στην αρχή είχα πάρει σακουλάκια αλλά ήταν πολύ ακριβά.

Η Lala μου είχε πεί ότι μπρώ να αποθηκεύω σε γυάλινα βαζάκια (αυτά μου βάζουμε μαρμελάδες πχ) αφού πρώτα τα αποστειρώσω και μετά το αποθήκευα εκεί. Απλά δεν το γεμίζεις μέχρι πάνω

Και μια ερώτηση περί αποθήκευσης.

Πόση ώρα μπορώ να αφήσω το γαλα στο ψυγείο πριν το βάλω στην κατάψυξη?

Αν εχεις σκοπο να το βαλεις καταψυξη δεν χρειαζεται να περασει απο συντήρηση . Το γαλα στη συντηρηση αντεχει 2-3 μερες στα πισω ραφια του ψυγειου . Στην καταψυξη 5-7 μηνες .

Λάλα, στους 15 μήνες άρχισε να τρώει από μόνη της η το "εσπρωξες" κάπως το θέμα? Μου φαίνεται ότι το δικό μου παιδί δε θα φάει ποτέ :?

Ολες ετσι νομιζαμε . Εγω ,εσυ , η Αθηνα , η Θουλη , η Αναστασια και πολλες αλλες κοπελες που εχουμε συζητησει πολλες φορες αυτο το θεμα . Αν μπορουσα να το "σπρώξω" , δεν θα περιμενα 15 μηνες θα το ...σπρωχνα νωριτερα :-p

Αρχισε να τρωει απο μονη της (εγω παντα ή σχεδον παντα της προσφερα φαγητο) με κουτάλι ή πηρουνι οταν ενιωσε ετοιμη . Αυτο που χαιρομαι και καμαρώνω ειναι πως πλεον τρωει τα παντα , χωρις καμια ιδιοτροπια με το φαγητο , χωρις προβληματα κλπ κλπ . Δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα απλα να περιμενουμε !

Γεια σας!!!

Ηρθα να συμπαρασταθω κ εγω στο μεμεδοκοριτσο της Μαγδας!!!!Ή μαλλον στη μανουλα!!!

Κ εμεις μαζι σας!Ελαχιστα πραγματα σε στερεες κ γαλα-γαλα-γαλαααα!!! :D

Δε βαριεσαι...Ευτυχως δεν ειμαστε μονες!

Βεβαια αν δεν ηξερα τα κοριτσια απο εδω θα με ειχε φαει το

αγχος!

Λαμπρινη μου :ymapplause: στο κοριτσακι σου!

Μακαρι να την ακολουθησουν κ οι δικες μας!

Αν εχεις σκοπο να το βαλεις καταψυξη δεν χρειαζεται να περασει απο συντήρηση

Μιας και αντλώ πολύ μικρές ποσότητες σκεφτόμουν μήπως μπορώ να μαζεύω 2-3 αντλήσεις, να τις ενώνω και μετά να τις αποθηκεύω σε ένα κυπελάκι. Μπράβο στη μικρούλα σου! Άντε να δούμε τι θα κάνει κι η δική μου...

Φίλη Αναστασία ευχαριστώ για τη συμπαράσταση :) . Ευτυχώς που διαβάζω κι εσάς...Κάνω παρέα εδώ με άλλες μαμάδες με μωράκια στην ίδια ηλικία με τη δική μου και κατεβάζουν όλα τρελές ποσότητες φαγητού :shock: Εμείς μπορεί να είμαστε όλη μέρα με 1 κομματάκι μπανάνα, 1 φετούλα αχλάδι, 3 μπουκιές φαγητό...

Βασικά δοκιμάζει όοοοοτι της δίνω - κι ότι βρίσκει μόνη της στο πάτωμα :mrgreen: - αλλά ... ως εκεί... Δεν έχει κάνει ποτέ κανονικό γεύμα. Νομίζω πως δεν έχει κάνει ακόμα τη σύνδεση φαγητό = γέμισμα κοιλίτσας. Όχι ότι είναι και ποτε άδεια η κοιλίτσα τόσο συχνά που θηλάζει. Αν πέσει λίγο η στάθμη... τη φουλάρουμε αμέσως :lol:

MΑγδα μου ακριβως το ιδιο κ η δικια μου!

Εχει λιγες μερες που εφαγε καπως!πχ 15 φασολακια ή 7κγλ φακη!

Εγω κανω παρτυ!

Ποσο ακριβως ειναι η κορουλα σου?Θελουν χρονο μωρε....

Αλλα οτι κ να λεμε ειναι περιεργο συναισθημα!οσο ανετη κ αν ειναι η

μανουλα,οσο λογικη...

Οση υπομονη κ αν εχεις..Καμια φορα μου ερχοταν να ανοιξω το στομα με το ζορι!

1 φορα το εκανα κιολα.... :oops: Μετα βεβαια με εβριζα...

Ποσο ακριβως ειναι η κορουλα σου?Θελουν χρονο μωρε....

10 μηνών είναι το μικρό μου! Έχουμε ακόμα ε? :D

Πάντως πιο πολύ αγχωνόμουν όταν ξεκινήσαμε τις στερεές - δε μπορούσα με τίποτα να το πιστέψω ότι δεν τρώει. Ήμουνα κι Ελλάδα και με πρήζανε όοοολοι γιατί δεν τρώει το παιδί.

"Βάλε λίγο μπισκοτάκι στη φρουτόκρεμα...λίγο αλατάκι στο φαί να νοστημίσει..."κτλ...

Μετά το πήρα απόφαση... Αλλά τώρα αγχώνομαι πάλι που θα λείπω. Θα δούμε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...