Μετάβαση σε περιεχόμενο

φοβαμαι οτι ειμαι εγκυος πανω που χωρισα επειδη με απατουσε

nefelise

Recommended Posts

Andria δεν έχεις άδικο όταν το θέτεις έτσι...αλλά ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πολύ εγωιστής και δεν το βλέπει έτσι...και βάζω και τον εαυτό μου μέσα...η άποψη αυτή που έχεις και εφαρμόζεις (φαντάζομαι) είναι άποψη αυταπάρνησης των προσωπικών 'εγώ' και θέλει πολύ προσπάθεια για να την τηρήσεις...

ούτε εμένα μου αρέσει να μετράμε τα παιδάκια από τον δείκτη νοημοσύνης τους αλλά η κοινωνία μας έχει διαμορφωθεί έτσι...

εδώ μετράμε πόσα παιδιά θα κάνουμε ανάλογα με το πόσα τετραγωνικά σπίτι έχουμε και πόσα δωμάτια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω πιστευω οτι σε μια εγκυμοσυνη ο καθενας κανει τις επιλογες του. Το τι θα εκανε ο καθενας ξεχωριστα ειναι προσωπικη επιλογη, ο τι και να εκανα η ιδια θεωρω απολυτα συνειδητη την επιλογη καποιας να μην κρατησει ενα παιδι αν πιστευει οτι πραγματικα δεν το θελει και δε θα την κανει ευτυχισμενη. Δε χρειαζεται να τη βαρυνει κανενας με παραπανω τυψεις απο αυτες που ουτως η αλλως θα εχει μετα απο μια τετοια επεμβαση η οποια εχει τρομερες ψυχολογικες συνεπειες για καθε γυναικα. Και πολυ φοβαμαι οτι αν η κοπελα ειναι εγκυος θελει υποστηριξη ειτε το κρατησει ειτε οχι. Και οχι ανθρωπους να της πουν οτι αν κανει εκτρωση ειναι εγκλημα, η ιδια κοπελα απ ο τι εγραψε εχει ηδη μια φορα υποστει αμβλωση και εχει περασει αυτο το μαρτυριο οποταν εγω θελω να της πω οτι ο,τιδηποτε και αν αποφασισει θα βρει υποστηριξη και αν αποφασισει να το κρατησει μπορει να κοιταξει και για επιδοματα που υπαρχουν για μονογονεικες οικογενειες , αν παλι δε θελει κουραγιο και παλι...

Na sou pw poias ideas eimai? O 8eos gia na mou to steilei mwro me opoiodipote tropo meta apo viasmo i me kapoio provlima igeias mipws kati 8elei na mou dida3ei? Mipws me auto ton tropo na 8elei na me kanei kalitero an8rwpo? Den 3erw k egw to 8elima tou poio 8a itan alla gia na itan epilogi Tou na ginei simainei eixe ton skopo Tou..Se oti mas steilei exei kapoio ma8ima/didagma na mas dwsei!

αχ!!τι ομορφα που τα ειπες!!συμφωνω οτι οταν ο θεος θελει να σου στειλει ενα παιδακι εχει λογους κ ειναι το θελημα του!!σε ολα συμφωνω βασικα!!ετσι ακριβως θα σκεφτομουνα κ γω αν μου τυχαινε κατι παρομοιο!βεβαια εξω απ'το χορο πολλα τραγουδια λεμε...ελπιζω να εχω την ιδια αποψη αν ου μη γενοιτο συμβει κατι τετοιο!

Υπάρχουν πολλές δυστυχισμένες και κατεστραμμένες ζωές εκεί έξω από έλλειψη πληροφόρησης ή ακόμα χειρότερα στο όνομα κάποιου θεού που όλα τα στέλνει για κάποιο λόγο...

Εϊναι επιλογή κάθε γυναίκας αν θα κρατήσει ή όχι το μωρό της.

Είναι προτιμότερο δηλαδή να έρθει στη ζωή ένα παιδάκι που θα νιώθει ανεπιθύμητο και δε θα έχει τη κατάλληλη φροντίδα;;

Είναι γεγονός πως ζούμε σε μια χώρα με τεράστιο ποσοστό εκτρώσεων. Μακάρι να υπήρχε η κατάλληλη παιδεία ώστε να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Από εκεί και πέρα όμως το δικαίωμα της έκτρωσης, το οποίο κατακτήθηκε μέσα από κοινωνικούς αγώνες, προστατεύει τόσο τη γυναίκα όσο και τα παιδιά!

Όσο για την επιλογή του να κάνουμε παιδί είναι πάντα μια εγωιστική επιλογή, ξεκινάει από το δικό μας θέλω κι έτσι είναι η φύση μας κι έτσι αναπαράγεται το είδος, γιατί αν δεν το σκεφτόμασταν εγωιστικά αλλά σκεφτόμασταν με κάποιον μαγικά αλτρουιστικό τρόπο μόνο το καλό του παιδιού, αμφιβάλω αν θα επιλέγαμε να φέρουμε παιδιά σ' αυτόν τον άθλιο κόσμο!

Σκέψεις ενός βροχερού απογεύματος ενώ διανύω με λαχτάρα τη 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου...

Αχ βρε Νefelise ολόκληρη κουβέντα ξεσήκωσες κι ακόμα δε ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει και πως νιώθεις... Να ευχηθώ ότι καλύτερο κι αν τυχόν τελικά είσαι έγκυος να πάρεις την απόφασή σου με ψυχραιμία, μακρία από ενοχές και δήθεν πρέπει.

Συμφωνώ απόλυτα με τη samarcande!

Δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρά τα διάφορα φιλοσοφήματα του τύπου "όλα γίνονται για κάποιο λόγο". Μερικές φορές κάποια πράγματα απλά τυχαίνουν. Δεν είναι υποχρεωτικό όλα να συμβαίνουν γιατί υπάρχει κάποιος λόγος. Πολλές φορές η ζωή είναι απλά παράλογη...

Συχνά σε εκκλησιαστικούς κύκλους λέγεται υπό τύπον διδασκαλίας ότι ο Θεός δε στέλνει ποτέ περισσότερα απ' ό,τι ο άνθρωπος μπορεί να σηκώσει. Τότε πώς εξηγούνται η κατάθλιψη και οι άλλες ψυχικές νόσοι. Πώς εξηγείται η αυτοκτονία;;;

Κι αν ο Θεός "μου στείλει" ένα παιδί όταν είμαι στα χωρίσματα με το σύζυγο/σύντροφό μου ή μετά από βιασμό ή κατά τη διάρκεια σοβαρής ασθένειας, κι εγώ το κρατήσω, αλλά δε γίνω καλύτερος άνθρωπος, αλλά αντίθετα βασανίζομαι εγώ και βασανίζω και το παιδί μου, τότε ποιος θα φταίει; Ο Θεός που το "έστειλε" ή εγώ που το κράτησα;

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ελεύθερο. Ο άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και φτιάχνει τη ζωή του. Οι περί αμαρτίες διδασκαλίες, μας παρουσιάζουν το Θεό σαν δικαστή και τους ανθρώπους υποχρεωμένους να τηρούν κάποιες νομικές διατάξεις οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν είσοδο στον παράδεισο, αλλιώς αιώνια κόλαση. Φυσικά, αυτή η δικανική περί σωτηρίας αντίληψη, οδηγεί στην τυπική τήρηση ορισμένων κανόνων, και στην απώλεια του ουσιαστικού.

Στην πραγματικότητα, η Εκκλησία μας εφαρμόζει την αρχή της οικονομίας: κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γι' αυτό και αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Οι άνθρωποι ποτέ δε θεωρούνται ισοπεδωτικά, αλλά ως ξεχωριστά πρόσωπα. Γι' αυτό κι ο Ντοστογιέφσκι παρουσιάζει το Χριστό στην τελική κρίση να δέχεται στον Παράδεισο όλους τους μέθυσους και τους αλήτες, που είχαν, όμως, ταπείνωση.

Ελπίζω η φίλη μας να μπει σύντομα και να μας πει τα νέα της...

Άννα Μαρία, σίγουρα ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και θεωρώ ότι οι επιλογές του είναι αυτές που τον χαρακτηρίζουν και όχι τα λόγια του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράξεις του δεν είναι ΄'καλές' ή 'κακές', 'ηθικές' ή 'μη ηθικές'...Βέβαια το πως αυτές χαρακτηρίζονται ως τέτοιες είναι τελείως σχετικό και διαφέρει από εποχή σε εποχή και απο κοινωνία σε κοινωνία...

και εγω σε περίπτωση που μου επιτεθούν μπορεί να αναγκαστώ να κάνω φόνο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μετά δεν θα με βαραίνει η πράξη αυτή...

Το πρόβλημα εγώ το εστιάζω στην κοινωνική κατακραυγή που υφίσταται μια γυναίκα που μεγαλώνει ένα παιδί μόνη της και εκτός γάμου, καθώς και στην βοήθεια που δεν της παρεχεται από το κράτος...στο παρελθόν δαιμονοποιηθηκε πάρα πολύ το σεξ και η σύλληψη εκτός γάμου ή σε μικρή ηλικία που πραγματικά χάνεται η ουσία...

samarcande στο ερώτημά σου Είναι προτιμότερο δηλαδή να έρθει στη ζωή ένα παιδάκι που θα νιώθει ανεπιθύμητο και δε θα έχει τη κατάλληλη φροντίδα;; θα σου πω πως θεωρώ ότι πρακτικά ναι είναι προτιμότερο γιατί του δίνεις το δικαίωμα της ύπαρξης και της ίδιας της ζωής...από την άλλη φιλοσοφικά και μεταφυσικά, το να 'ζει κανείς ή να μην ζει' δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο εύκολα...

Και πολλές οικογένειες ξεκίνησαν με 'προγραμματισμένες' εγκυμοσύνες και τα παιδιά δεν ευτύχησαν στις οικογένειες αυτες...

αίγουρα το να κάνουμε παιδιά είναι κάτι εγωιστικό (εκτός εάν μας 'προκύψουν', οπότε τότε είναι απλώς η εφαρμογή των νόμων της φύσης).

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι θεωρώ ότι ο άνθρωπος είναι ένα ατελές πλάσμα και κάνει λάθη και δεν θέλω να κρίνω κανέναν για τα λάθη ή τα σωστά του και ειδικά όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση...

Επίσης, για εμένα η 'καμπάνια' που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν όχι και τόσο για την αντισύλληψη (θεωρώ ότι στην κοινωνία της πληροφορίας που ζούμε είναι επαρκής η ενημέρωση) αλλά για να απενεχοποιηθεί επιτέλους το θέμα 'παιδί εκτός γάμου' και να σταματήσουμε να είμαστε υποκριτές...

1. Εγώ θα πρότεινα να μην μπλέκουμε θεούς και δαίμονες. Σεξ χωρίς επαρκή προφύλαξη αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης, εξ ου και η πιθανή εγκυμοσύνη. Τελεία.

2. Πιστεύω στο δικαίωμα της αυτοδιαχείρησης. Είναι σώμα της, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αν νιώθει έτοιμη για ένα παιδί, ας το κρατήσει, αν δεν νιώθει έτοιμη, να μην το κρατήσει. Αν πάλι αντέχει να το γεννήσει και να το δώσει, ας είναι δική τηςεπιθυμία και επιλογή, και όχι προϊόν ενοχής.

3. Θεωρώ πως, όποιος μιλάει για φονο ή "απειλεί" την κοπέλα μην τυχόν και το ρίξει γιατί θα αμαρτήσει κλπ κλπ, απλά ασκεί ψυχολογική βία και είναι αυτός που "αμαρτάνει".

4. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως είναι να προσπαθεί κάποια για παιδί και να μην μένει έγκυος. Φαντάζομαι ότι η αγωνία και η στενοχώρια θα είναι μεγάλη. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τις επιλογές οποιασδήποτε άλλης γυναίκας. Και στην Αφρική πεθαίνουν από την πείνα, όλες όμως έστω και μία φορά έχετε πετάξει φαγητό στα σκουπίδια.Όλα υπάρχουν στη ζωή κι ο καθένας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες και τα δικά του εμπόδια.

5. Το μόνο που έχω να επισημάνω στην κοπέλα είναι ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ!!!

-Για 1.000.000.000 που λέγονται σπερματοζωάρια και ναι μπορούν να εισβάλουν και πριν την εκσπερμάτιση.

-Για να μπορεί από εδώ και πέρα μια εγκυμοσύνη να είναι συνειδητή επιλογή και πηγή χαράς και όχι πηγή άγχους και πόνου.

-Γιατί τα ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ναι, μπορεί να συμβεί και σε εσένα.

-Για 4 γράμματα που μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή. AIDS!!!

Βρε κορίτσια...........καταρχήν καλημέρα.........δε μπορώ να καταλλάβψ το σκοπό όλης αυτής της συζήτησης..........

Σας ρώτησε η κοπέλλα τη γνώμη σας για τις εκτρώσεις????????Αν τη ζητήσει τότε να την πείτε..........Εδώ δε ξέρουμε αν είναι έγκυος και φτάσαμε στις εκτρώσεις...........Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!!Τώρα που δε θα μάθετε ποτέ τι έγινε κλείστε το θέμα..........γιατί εγώ αν ήμουν στη θέση της δε θα σας έλεγα με τόσα και τόσα που είπατε..............Φτανει

κοριτσια ευχαριστω για τις συμβουλες σας λεω να περιμενω μεχρι κυριακη και δευτερα παω να κανω τεστ χοριακης σε μικροβιολογικο..δεν εχω κανενα συμπτωμα περιοδου..οταν ειχα μεινει εγκυος νομιζα ολο οτι θα μου ρθει περιοδος και ειχα τρομερο πονο στο στηθος τωρα τπτ...

δε θελω να το κρατησω ειδικα πανω που χωρισα και φοβαμαι οτι δευτερη εκτρωση θα με στειρωσει..

marinah mou i idia anoi3e to 8ema ektrwsis !! Aplws epeidi rwtises!!!

Δε σας ρωτησε ομως!!!!!!!!!!Απλα ειπε οτι δε θελει να το κρατησει αν τυχον και ειναι εγκυος.............

Σταματηστε αυτη τη συζητηση δεν εχει νοημα..........

Καλημέρα!

Εγώ την γνώμη μου γράφω και διαβάζω και γνώμες των άλλων...άλλωστε για αυτό υπάρχουν τα forums ...και πρέπει σε αυτά να γράφει 'ελεύθερα' ο καθένας την γνώμη του :)

Το τι θα κάνει ο καθένας με την ζωή του είναι καθαρά προσωπικό θέμα...

τελικα τι εγινε με την κοπελα??ειναι η οχι??αφυστε την συζητηση δεν εχει πια νοημα,οι αποψεις ειναι δεκτες αλλα δεν μπορουν να αλλαξουν την γμωμη των αλλων!!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...