Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΤΕ


Recommended Posts

Καλημέρα σε ολες σας.

Σας παραθετω το παρακατω αρθρο ενός εγκριτου παιδιατρου για να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ να εχετε το μωρακι συνεχεια διπλα σας οσες μερες θα ειστε στο μαιευτηριο, κατι που εγω δεν εκανα (δυστυχως) λόγω κακης πληροφορησης και αγνοιας, παροτι η γεννα του πριγκηπα μου μου κοστισε 4.300 ευρω παρακαλω σε ενα απο τα καλυτερα!!! μαιευτηρια της Ελλάδας.

Να ειστε σιγουρες οτι αν με αξιωσει ο Θεος να κανω και δευτερο παιδακι δεν θα επιτρεψω να μου παρουν το μωρακι μου απο κοντα μου κατα την παραμονη μου στο μαιευτηριο.

Αναχρονιστικές φυλακές μεσαιωνικών μαιευτηρίων

Δημοσιεύθηκε από τον χρήστη αριάδνη στις Διάφορα, συμπεριφορά, υγεία, φυσικός τοκετός. 7 σχόλια

Ο θάλαμος νεογέννητων συνιστά μια αναχρονιστική φυλακή, ένα απαίσιο μέρος που θα έπρεπε να μην υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Ένα δωμάτιο για στοίβαγμα ευαίσθητων ανθρώπινων ψυχών.

Ένα από τα πιο λυπηρά, καταθλιπτικά, απάνθρωπα μέρη του κόσμου είναι η φυλακή για νεογέννητα σε μεσαιωνικά μαιευτήρια. Ένας θάλαμος γεμάτος μωρά στοιβαγμένα στα κρεβατάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο σαν από αόρατο αυτιστικό χέρι, απόλυτα μόνα, ξεκομμένα ξαφνικά από το άλλο τους μισό – τη μαμά τους. Να κλαίνε ομαδικά από άγχος και απόγνωση, να πιπιλίζουν με το ζόρι μπιμπερό που έχουν τους έχει στερεωθεί καταναγκαστικά στο στόμα τους, να κοιμούνται αποξενωμένα από τον κόσμο και παραιτημένα.

Ας παραμερίσουμε τα ωραία ρουχαλάκια με τα αρκουδάκια που ευχαριστούν τους συγγενείς και απομονώνουν το κακόμοιρο μικρό. Ας εξετάσουμε βαθύτερα αυτήν την μεσαιωνική πρακτική, που συνεχίζει κραταιά στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Τα μωρά γεννιούνται. Κάποια δεν οσμίζονται καν τη μάνα τους για ώρες ή μέρες από την στιγμή της γέννησης. Μπαίνουν πλυμένα, ντυμένα και τυλιγμένα με κουβέρτα στο κουνάκι τους. Κάποιες φορές και δύο μαζί στο ίδιο κρεβατάκι, «προς εξοικονόμηση χώρου». Θα περάσουν εκεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων κρίσιμων ημερών της ζωής τους.

Θα κλαίνε για ώρα, με τη μαία να έρχεται καθυστερημένα ή καθόλου για να τα παρηγορήσει. Θα κλαίνε ομαδικά, γεμάτα άγχος το ένα από το κλάμα του άλλου. Θα είναι στερημένα από τις βασικές τους αισθήσεις για την ηλικία τους: χωρίς μπούσουλα από τις μυρωδιές της μαμάς, τις μόνες οικείες, από τη φωνή της. Θα είναι περιορισμένα σαν έναν μεγάλο άνθρωπο που του έκλεισαν τα μάτια. Θα τους λείπει το συνεχές άγγιγμα, το χάδι, η σωματική επαφή, οι χτύποι της καρδιάς της μάνας τους. Θα κλαίνε πεινασμένα περιμένοντας μάταια άμεση ανταπόκριση από το περιβάλλον τους, γιατί δεν έφτασε ακόμα η ώρα για τα τρίωρα ταίσματα. Θα μαθαίνουν πώς να συνηθίζουν σε υποκατάστατα του αυθεντικού: πιπίλα και μπιμπερό αντί για θηλή της μαμάς. Σαν τον έφηβο που δε βρίσκει επαφή με την πραγματικότητα και καταφεύγει σε υποκατάστατά της ναρκωτικά. Κάποιες μαίες θα τα βάζουν πλαγιαστά και θα στερεώνουν ένα μπουκάλι στο στόμα τους, για να πιπιλίζουν αενάως τη δυστυχία τους, για να μουδιάζουν και να μη μπορούν να κλάψουν. Όλα θα ταίζονται ταυτόχρονα, προς ευκολία της νοσοκόμας. Εκείνη ξέρει, η μαμά όχι. Το προσωπικό του μαιευτηρίου έχει την ευθύνη των πρώτων ημερών της ανθρώπινης ύπαρξης, όχι η οικογένεια.

Σε μαιευτήρια του εξωτερικού τέτοια δωμάτια έχουν καταργηθεί προ πολλού. Όλα τα νεογέννητα απολαμβάνουν το αυτονόητο, την συνδιαμονή με τη μητέρα τους (rooming in). Από την πρώτη στιγμή η μητέρα μαθαίνει να αφουγκράζεται την ανάσα του παιδιού της. Το νιώθει πλάι της, διστακτική αρχικά στις κινήσεις της, έπειτα, με την ενθάρρυνση του προσωπικού, πιο σίγουρη για την αγκαλιά της. Μαθαίνει να διαβάζει τα σημάδια, τη γλώσσα του δικού της παιδιού. Χτίζει τον ισχυρό σύνδεσμο που θα διαρκέσει μια ζωή. Το rooming in εφαρμόζεται ως απαραίτητο κομμάτι μιας Φιλικής προς τα Βρέφη πολιτικής και ως μέτρο για την προάσπιση του μητρικού θηλασμού, σύμφωνα με τα Δέκα Βήματα της UNICEF για Φιλικά προς τα Βρέφη νοσοκομεία.

Γιατί, παρά τον καταιγισμό επιστημονικών δεδομένων που μιλούν για έκδηλη ζημιά, πολλά ελληνικά μαιευτήρια δεν αλλάζουν πολιτική; Ως ένα βαθμό γιατί οι επαγγελματίες υγείας δε γνωρίζουν τα καινούργια δεδομένα, πράγμα βέβαια δύσκολο αλλά όμως αληθινό! Κάποιοι έχουν μείνει σε μια παλιά ιατρική που βασίζεται στην παράδοση, όπως έκαναν μάγοι της φυλής στους προιστορικούς χρόνους. «Έτσι κάνουμε γιατί έτσι μάθαμε!». Αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή και δεν έχουν μάθει να λειτουργούν με βάση τις επιταγές των νεότερων επιστημονικών αποδείξεων. Από την άλλη μεριά, κάθε αλλαγή είναι δύσκολη. Οι διοικήσεις των μαιευτηρίων πρέπει να σχεδιάσουν καινούργιες πολιτικές, να βεβαιώσουν την εφαρμογή τους, να εκπαιδεύουν τακτικά το προσωπικό τους στα καινούργια δεδομένα. Ο θάλαμος νεογεννήτων συνιστά ευκολία για ένα ιδιωτικό μαιευτήριο. Απαιτεί λιγότερο προσωπικό και σχετικά ανεκπαίδευτο. Αντίθετα, χρειάζονται περισσότερες και έμπειρες μαίες ώστε να καθοδηγούν τη μητέρα που έχει το μωρό δίπλα της και προσπαθεί να το φροντίσει, να το θηλάσει για πρώτη φορά. Οι διοικήσεις των ιδιωτικών μαιευτηρίων θα κάνουν διστακτικά τέτοιες αλλαγές εάν δεν αναγκαστούν από την Πολιτεία.

Όσο λοιπόν εμείς πασχίζουμε να πετύχουμε το στοιχειώδες, να φέρουμε τα φυσιολογικά μωρά πίσω στη μητέρα τους, οι οικογένειες χωρών του δυτικού κόσμου απολαμβάνουν περιγεννητική φροντίδα που έχει προχωρήσει σε επίπεδο επόμενο από εκείνο του απλού rooming-in. Η επιστήμη σήμερα μάς δείχνει ότι το μωρό δεν πρέπει να βρίσκεται δίπλα στη μαμά του, ντυμένο στο κρεβατάκι του, αλλά γυμνό επάνω στη μαμά του – και στο μπαμπά του κάποιες στιγμές, αγκαλιά όσο γίνεται, από τη γέννηση. Αντί να περιορίζεται μέσα στην κούνια-κλουβί, το μωρό από τα πρώτα λεπτά οφελείται τα μέγιστα σε κάθε τομέα εάν βρεθεί σε συνεχή και άμεση σωματική επαφή, δέρμα με δέρμα με τους δικούς του. Επιπρόσθετα, οι περιορισμοί στην επαφή με τους γονείς σε χώρο και χρόνο είναι ακόμα περισσότερο επιζήμιοι σε άρρωστα μωρά και σε γεννήσεις με προβλήματα. Αν στη χώρα μας η παραμικρή παρεκτροπή από το φυσιολογικό για ένα νεογέννητο σημαίνει συχνά νομοτελειακά απομάκρυνση από τη μητέρα του και τοποθέτηση σε θερμοκοιτίδα, με τη μαμά να μην επιτρέπεται να το χαιδέψει ούτε για μια στιγμή επί ημέρες, στο εξωτερικό και σε παρόμοια περιστατικά γιατροί και μαίες πασχίζουν να φέρουν το άρρωστο μωρό σε ακόμα πιο στενή επαφή με τη μητέρα του. Κάθε ιατρική παρέμβαση εκεί σε νεογέννητο δεν επιτρέπεται να απομονώνει το παιδί μακριά από τη μάνα του για περισσότερο από μία ώρα.

Προς το παρόν το –μερικό κι αυτό- rooming in αποτελεί προνόμιο ελάχιστων Ελληνίδων που πληρώνουν περισσότερα χρήματα ώστε να βρεθούν στο μαιευτήριο σε μονόκλινο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο η υγεία, κάτι που αφορά όλα τα παιδιά, εκφυλίζεται μέσα από κοινωνικοοικονομικές διακρίσεις και η σύγχρονη τάση να αποτελεί ο θηλασμός προνόμιο των ανώτερων τάξεων ενισχύεται. Η ψυχική υγεία ενός μωρού δε μπορεί να είναι προνόμιο πολυτελείας για οικογένειες που έχουν να πληρώσουν.

Το μωρό ανήκει στη μητέρα του. Έχει δικαίωμα να βρίσκεται κοντά – ακόμα καλύτερα, πάνω, αγκαλιά – στη μητέρα του. Ας το αφήσουμε γυμνό, σκεπασμένο μόνο από πάνω με μια κουβερτούλα, κοιλιά με κοιλιά στη μαμά του και ας δώσουμε την ευκαιρία στη φύση να κάνει τα υπόλοιπα.

Παπαβέντσης Στέλιος (Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C. )

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πραγματικα αυτα γινονται στο μαιευτηρια τα εχβ ζησει απο μεσα και οντως ειναι απαραδεκτα!!!!!!!!Τι να πω μακαρι ολοι να ακολουθησουν το rooming Ιn

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια τι προτείνετε δηλαδή να κάνουμε??

Μόνο σε μονόκλινο μπορούμε να έχουμε την ησυχία μας? Μα είναι πάρα πολύ ακριβά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια τι προτείνετε δηλαδή να κάνουμε??

Μόνο σε μονόκλινο μπορούμε να έχουμε την ησυχία μας? Μα είναι πάρα πολύ ακριβά...

Γλυκουλα μου δεν ξερω τι γινεται στα δημοσια μαιευτήρια, εχω την εντυπωση οτι θεωρουν "πολυτελεια" το να φροντιζουν αυτοι το μωρακι σου, οποτε το εχεις αποκλειστικα εσυ διπλα σου (το λεω με επιφυλαξη)

Εγω που γεννησα σε πολυ γνωστο μαιευτηριο της Θεσσαλονικης, λογω αγνοιας, το αποχωριζομουνα ολη την ωρα και το εβλεπα πολυ λιγες ωρες τη μερα...... Σε μονοκλινο LUX που ειχα ρωτησει ειναι το μονο δωματιο που μπορεις να το εχεις συνεχεια διπλα σου αλλα ειναι οντως πολυ ακριβα. Εγω ειναι δικλινο LUX πληρωσα 4.300 ευρω, 5.800 ευρω συνολο μαζι με τα βλαστοκυτταρα και σας ειπα τι επαθα. Επαθα και εμαθα!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Auto to thema me apasxolei edo kai evdomades twra kai den kserw ti na kanw...

To proto mou paidaki to gennusa sto eksoteriko kai den thn apoxoristika oute defterolepto, na fantastite pos to idiko krevataki me ta rodakia den to xrisimopihsa pote, to mwro to eixa dipla mou sto krevati mou..

Twra edw mou lene pos den mporw na to exw mazi mou sinexia kai pos ta fernoun 4-5 fores thn hmera gia thilazmo mono :shock::shock: Thn nuxta ti ginete, den tha thilazoume????? Egw thelw apoklistiko thilazmo...

Autes tis meres exw skopo na episkeftw to idiotiko maieftirio pou tha gennusw kai na tous kanw kapies erotisois... Alla prepei na pw pos gnostes kai files mou lene sixna pikna "kale siga mhn anxonese, katse na to kratane autes na ksekourasteis esu" :shock::shock: Den thelw oute na to skeftome to mwraki mou gia wres makria mou,den mporoume na apetisoume na ta exoume sto domatio???

To thema einai tha to dextei,dextoun oi ales mamades ston thalamo????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ το ποσό που λες για δίκλινο είναι κάπως νορμάλ...(λέμε τώρα)

το λουξ τι διαφορά εχει απο το απλο? Εδώ (Αθήνα) στο Ιασώ από ότι διάβασα το μονόκλινο κοστιζει 10.000 (στο περιπου...) και σοκαριστηκα απο τις τιμές!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινακι πολυ ωραιο αρθρο!

Κι εγω τον πρωτο μου γιο τον γεννησα Θεσσαλονικη και μου τον φερνανε για λιγη ωρα καθε 3ωρο αν θυμαμαι καλα και το βραδυ μονο αν το ζητουσες εσυ.

Τον δευτερο τον γεννησα εδω Μυτιληνη και τον ειχα μαζι μου απο την ωρα που βγηκα απο την αιθουσα τοκετων!

Τον αποχωριζομουν μονο οταν ερχοταν ο παιδιατρος να τον δει αλλα κι αυτο αν ηθελες μπορουσες να βρισκεσαι μαζι του.

Δυστυχως στην Ελλαδα θεωρειτε πολυτελεια να χεις το μωρο σου μαζι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε δυο δημοσια μαιευτηρια στην Αθηνα υπαρχει αυτο .το ενα ειναι το Αττικο οπου και γεννησα τον μικρο και τον ειχα διπλα μου και το αλο ειναι το Ελενα οπου θα γεννησω με το καλο τωρα το δευτερο .

Αποφασισα να παω σε αυτα τα δημοσια για αυτον τον λογο για να εχω τα παιδια μου εγω και οχι να ειναι παρατημενα καπου μακρια απο εμενα .

λυσεις υπαρχουν αποφασεις χρειαζονται .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια δε διαβασα ολες τις απαντησεις σας!Συμφωνω κ εγω με το αρθρο!Ειναι τοσο σημαντικες αυτες οι πρωτες μερες,ωρες,λεπτα...!!Εγω γεννησα περσι το καλοκαιρι στο Ιασω σε 6κλινο κ ειχαμε τα μωρακια μοας συνεχεια διπλα μας ολη μερα!!!Εκτος απο το βραδυ που αν καποια μανουλα το ηθελε διπλα της επρεπε να υπογραψει ενα χαρτι οτι συμφωνει κ ειναι υπευθυνη!

Ηταν μια πολυ καινουρια τακτικη που τη εφαρμοζαν για 1η φορα να δουν πως θα παει(ετσι μου ειχαν πει εκει οι μαιες)!Αν δε κανω λαθος ομως,μου ειχαν πει οτι αυτο γινοταν μονο στον 6ο οροφο(κ ενταξει στα μονοκλινα κ λουξ)εκεινη την περιοδο,δεν ειμαι απολυτα σιγουρη!

Δε ξερω αν το εφαρμοζουν ακομα!Ελπιζω πως ναι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσια!!Εγω γεννησα τη μικρη μου νεραιδα πριν δυο μηνες στο Μητερα σε τρικλινο δωματιο με rooming in.το κοστος ειναι ιδιο με τα αλλα τρικλινα.εγω για παραδειγμα στο οικονομικο τρικλινο πληρωσα 2200 + 300 ( εξτρα εξετασεις του μωρου).νομιζω πως κ το ιασω πλεον διαθετει τετοια δωματια,απλα θα πρεπει να ζητησετε να ειστε σε ενα απο αυτα.εγω εμαθα παρα πολλα τις μερες που ημουν μεσα σε οτι αφορα το θηλασμο κ τη φροντιδα του μωρου(ακομα θηλαζω αποκλειστικα) κ ετσι οταν πηγα σπιτι μου δεν πελαγωσα!!!αξιζει πραγματικα!!!φιλια σε ολες και καλη λευτερια στις εγγυουλες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξέρω τι να πω...........Εδώ στη Κύπρο μόνο στο νοσοκομείο υπάρχει το rooming-in και τα μωρα ειναι συνεχεια με τις μαμαδες τους.........Εγώ που γέννησα σε ιδιωτικό δε με αφήσανε να το έχω κοντά μου απλά με ξυπνούσε η μαία για να θηλάσω........Θα το θελα αλλα φοβούνται τα μικρόβια τάχα.......Ξέρω κι εγώ??????Δεν ήταν και πολλά μωρά στο θαλαμο μόνο άλλο ένα..........

Μπορούμε να το απαιτήσουμε αλλα δεν ξερω αν θα δεχονταν..............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό το θέμα με απασχολούσε και εμένα πριν γεννήσω, πέρσι το Μάιο. Ήθελα να έχω τη σβούρα μου μαζί μου κάθε λεπτό... Το μονόκλινο δεν το πλησίαζα στο ΙΑΣΩ λόγω κόστους, οπότε και πήγα σε τρίλινο όπου ήταν σαν δίκλινο γιατί δεν υπήρχε τρίτη μανούλα...

Το μωρό ήταν συνέχεια μαζί μου χωρίς να τους το ζητήσω... :) Την έπαιρναν μόνο για να τη δεί ο παιδίατρος, να την κάνουν μπάνιο, να την αλλάξουν και όταν τους το ζήταγα εγώ γιατί είχαν έρθει πολλοί φίλοι στο δωμάτιο. Ούτε να υπογράψω με έβαλαν, ούτε τίποτα.

Μάλιστα το δεύτερο βράδυ τους ζήτησα να την κρατήσουν λίγο το βράδυ για να κοιμηθώ, αλλά έλα που κατέβηκε το γάλα και στις 6 το πρωί πήγα σχεδόν κλαίγοντας και τις παρακάλεσα να μου τη φέρουν γιατί υπέφερα;;; :?

Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλα μαιευτήρια, αλλά εκεί το μωρό το είχα μαζί μου συνέχεια χωρίς να είμαι σε μονόκλινο. Αυτά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και στο αλεξανδρας το ιδιο γινεται

τα μωρα ειναι μαζι με τις μανουλες

πανε πρωτα τις λεχωνες στα δωματια και μετα απο τον ελεγχο των μωρων πανε και τα μωρα!!

παντως να κανω μια ενσταση

ναι συμφωνω πως οι θαλαμοι νεογνων δεν ειναι καλυτεροι απο την αγκαλια της μανουλας αλλα οχι οτι το μωρο παθαινει 'ψυχολογικα' αν δεν ερθει σε επαφη αμεσως με την μαμα του

και αυτο το λεω γιατι υπαρχουν μωρακια,οπως το δικο μου,που δεν μπορουσαν να ειναι στην αγκαλια της μανουλας αλλα σε μια κρυα και ψυχρη θερμοκοιτιδα εντατικης

ας μην τα κανουμε ολα τοσο απολυτα!!!

εγω τον γιο μου τον εβλεπα απο την μερα που γεννησα μεχρι που εγινε ενος μηνων

2 φορες την ημερα και απο μιση ωρα το πολυ!!!!!!

μαιες και νοσοκομες τον φροντιζαν,εκεινες τον ταιζαν,εκεινες τον επλεναν

δεν ηξερε την μυρωδια μου,την ανασα μου,τον χτυπο της καρδιας μου.........κι ομως ειναι μια χαρα φυσιολογικο,κολλημενο με την μαμα του παιδακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ ζω στο εξωτερικό και το μωρό είναι δίπλα στη μαμά από τη στιγμή που γεννιέται. Τις θήλασα και τις δυο όσο ήμουν στην αίθουσα τοκετού, πριν με πάνε στο δωμάτιο. Το μωράκι μου έμενε μαζί μου, επισκέψεις δεχόμουν κανονικά, υπέυθυνη ήμουν έγώ και όλα ήταν φυσιολογικά. Εγώ θα το ταϊσω, εγώ θα το αλλάξω, τα μεγαλύτερα παιδιά μου θα έρθουν να το δουν αμέσως μετά τη γέννηση και θα το κρατήσουν αγκαλιά και το καλύτερο... θα φύγω όταν εγώ νιώσω ότι θέλω να πάω σπίτι (με μέγιστο 4 μέρες). Στη δεύτερη κόρη έφυγα στις 2 μέρες. Δεν είχε νόημα να είμαι εκεί.

Ρούχα, πάνες, πετσέτες, νυχτικά, σερβιέτες, ειδικά εσώρουχα και ό,τι χρειάζεται η μητέρα και το παιδί τις μέρες που είναι στο νοσοκομείο τα έχουν δωρεάν. Ο τοκετός δεν στοιχίζει τίποτα, απλά πληρώνω κάθε φορα το δωμάτιο για να είναι μονόκλινο 65€ την ημέρα. Μη φανταστείτε όμως ότι είναι τα νοσοκομεία εδώ σαν τα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας που είναι ξενοδοχεία πολυτελείας. Είναι απλοί χώροι και όχι απαραίτητα όμορφοι. Σαν να γεννάω σε ξενοδοχείο 2**!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το αρθρο το βρισκω υπερβολικο.δεν νομιζω οτι παθαινουν κατι τα μωρακια.σε ολα τα δημοσια παντως το μωρο το εχεις διπλα σου.αλλα δεν σε βοηθαει και κανεις.

εγω δεν εχω ακομη γεννησει.δεν ξερω πως θα νιωθω αλλα σκεφτομαι οτι την πρωτη μερα μπορει να εισαι πολυ χαλια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω γεννησα με καισαρικη επειδη ο μικρουλλης δεν ειχε "γυρισει". Παροτι εκανα επισκληριδιο, γιατι ηθελα να ειμαι ξυπνια κατα την ωρα της γεννησης του και στα πρωτα λεπτα της ζωης του εξω απο το σωμα μου, ημουνα παρα πολυ καλα. Απλα λογω του καθετηρα ειχα μια σχετικη δυσκολια στο να σηκωνομαι και να καθομαι. Αλλα γι αυτο υπηρχαν οι νοσοκομες, για να μας βοηθανε οποτε τις χρειαζομασταν.

Πιστευω οτι αν επιτρεπονταν, θα μπορουσα να φροντιζω τον μπεμπακο μου. αν τοσο πολυ με ζοριζε ΕΓΩ θα ημουν αυτη που θα τους ζητουσα να τον παρουν για λιγο να ξεκουραστω. Εκει λεμε οτι δεν υπηρχε καν η δυνατοτητα να παρατεινουν την παραμονη στο δωματιο της μανουλας, περαν του ολιγολεπτου θηλασμου...

Οσο θυμαμαι τα ματακια του πως με κοιτουσαν την ωρα που μας χωριζαν....... Ελπιζω αν αξιωθω να ξαναγινω μανουλα να καταφερω να τον εχω συνεχεια διπλα μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ γέννησα τα διδυμάκια μου σε δημόσιο νοσοκομείο και τα είχα μαζί μου στο δωμάτιο. Πιστεύω κι εγώ ότι αυτό είναι το ιδανικό (να είναι δηλαδή το μωρό μαζί με τη μητέρα) ωστόσο αν δεν έχεις βοήθεια δεν είναι πάντα εύκολο ιδιαίτερα όταν έχεις κάνει καισαρική. Εγώ γέννησα με καισαρική λόγω διδύμου κύησης και τις δύο πρώτες μέρες δε μπορούσα να σηκωθώ καθόλου απ' το κρεββάτι. Αν δεν ήταν η μαμά μου δε θα τα βγάζαμε πέρα. Και οι μαίες δε μπορούν να είναι συνέχεια από πάνω σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pasxalitsaki pou gennhses?? Kai egw apo Thessalonikh eimai kai gennaw se liges evdomades sthn Bioklinikh..

Καλημέρα και με το καλο να ερθει το μωρακι σου.

Γέννησα στο Γενεσις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσια!!Εγω γεννησα τη μικρη μου νεραιδα πριν δυο μηνες στο Μητερα σε τρικλινο δωματιο με rooming in.το κοστος ειναι ιδιο με τα αλλα τρικλινα.εγω για παραδειγμα στο οικονομικο τρικλινο πληρωσα 2200 + 300 ( εξτρα εξετασεις του μωρου).νομιζω πως κ το ιασω πλεον διαθετει τετοια δωματια,απλα θα πρεπει να ζητησετε να ειστε σε ενα απο αυτα.εγω εμαθα παρα πολλα τις μερες που ημουν μεσα σε οτι αφορα το θηλασμο κ τη φροντιδα του μωρου(ακομα θηλαζω αποκλειστικα) κ ετσι οταν πηγα σπιτι μου δεν πελαγωσα!!!αξιζει πραγματικα!!!φιλια σε ολες και καλη λευτερια στις εγγυουλες!!![/quote

Να χαίρεσαι την νεραιδα σου!!!!! Επειδή το λιγότερο από μια βδομάδα θα γεννήσω στο Μητέρα σε οικονομικο τρίκλινο θα έχω και εγω την δυνατότητα να έχω το μωρό μου στο δωμάτιο? Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δωμάτια που πρέπει να ζητήσω από τον γιατρό μου για να κανονίσει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πολυ συγκινητικο το κειμενο!!ανατριχιασα!!κ συμφωνω απολυτα!!

δεν θα πηγαινα καν σε μαιευτηριο που θα απαγορευοτα η διαμονη του μωρου μου μαζι μου!με τιποτα ομως!!εχω γνωστες που μου ειπαν ''ευτυχως που ειχαν το μωρο αλλου γιατι ποναγα πολυ,γιατι δεν αντεχα να ξυπναω ολη νυχτα κ χιλια αλλα γιατι''!!!!δεν μ'αρεσει να τα ακουω αυτα,αλλα δεν ξερω κ πως νιωθει η καθεμια!!εγω παντως δεν θα αντεχα να το κρατανε μακρια μου,μακρια απ'την αγκαλια μου,μακρια απ'την φροντιδα μου,μακρια απο το χαδι κ τη στοργη μου!

γεννησα σε ιδιωτικη κλινικη στην πατρα κ τα μωρακια εμεναν μονο με τη μαμα τους παντα κσ ε μονοκλινο κ σε δικλινο κ απ'ολα!!!δεν υπηρχε καν η επιλογη να τα πανε αλλου!ευτυχως!!!αλλα κ να μου ελεγαν θα παει αλλου θα γινοταν σαματας!!κανεις δεν εχει το δικαιωμα να παρει το μωρακι μου μακρια! :evil::cry:

ειμαι κατα αυτων των απαισιων κ μελαγχολικων δωματιων που τα βαζουν ολα μαζι...κ που νιωθουν τοσο μονα! :cry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KOΡΙΤΣΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ!!!

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ Κ ΟΤΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ Η UNICEF ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΒΡΕΦΩΝ!!!

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΜΟΥ Κ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, ΚΑΝΟΥΝ ROOMING IN!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΤΙ ΧΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ,ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ!

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Κ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θεωρω το αθρο υπερβολικο .Το αν εχει η μαμα το μωρο διπλα της συνεχεια η οχι ειναι καθαρα προσωπικο θεμα της καθεμιας .Περα ομως απο το γεγονος οτι αν μια μαμα μπορει να ανταπεξελθει στη φροντιδα του μωρου που ενταξει δεν ειναι καιτιποτα ιδιαιτερα δυσκολο αλλα αν η γυναικα εχει γεννησει με καισαρικη και εχει καθετηρα και οχι μονο ειναι δυσκολο και δεν ταλαιπωρειτε μονο εκινη αλλα και το μωρο .Το συγεκριμενο αθρο μιλαει για την απομωνωση που νιωθουν τα μωρακια μακια απο τη μαμα τους αλλα δεν αναφερει ποσα μικροβια γλτωνουν απο το οτι ειναιμακρια απο ενα δωματιο που εχει συνεχεις επισκεψεις απο συγγενεις και φιλους , πανε να δουν τη μαμα και αν ειναι εκει και το μωρο το γινετε ; Προσωπικα την πρωτη μερα που γεννησα ειχα μαζεμενα 18 ατομα φανταστειτε αν ειχαμε μεσα στοτρικλιοδω,ατιο που μοιραζομουν μαζι με αλλες δυο κοπελες τα μωρα τοσα χνωτα ; Δεν μου ελειψε καθολου το μωρο μου το εφερναν οποτε εγω ηθελα και μαλιστα οσες κοπελες θηλαζαν μπορουσα και πηγαινα στο θαλαμο των μωρων καιτα θηλαζαν εκει . Ακομα και το βραδυ αν το ζηταγες στο εφερναν - εγω επειδη δνε θηλασα το πρωτο βαδυ ο ημουν με καισραικη δνε μου τον εφεραν επρεπε να ξεκουραστω γιατι το μωρο πανω απο ολα θελει μια υγειη καιξεκουραστη μανουλα αλλα απο το επομενο πρωινο παρολο που εδεινα μπουκαλι μου το εφερναν ακομα και τη νυχτα οποτε το ζητουσα .

Επισης ακομα και εκεινα τα μωρακια που δνε ειναι τυχερα και δυστυχως πρπει να ειναι σε ερμοκοιτιδα οι γονεις πανε καιπολλες φορες μολις ο γιατρος θεωρησει οτι το μωρο ειναι σε καλη κατασταση οι γονεις το παιουν αγκαλιτσα . Επομενως δν εξερω σε ποιο νσοκομειο αναφερετε ο παιδιατρος; Απο την αλλη ειναι μονο 4 μερες η νοσηλεια στο νοσοκομειο δν ετο αφηνεις για κανενα μηνα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...