Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεν του φτάνει το γάλα μου?

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια. Ο μικρός μου είναι 4 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Μέχρι τώρα έχει φάει ελάχιστα γεύματα έτοιμο όταν εγώ έλειπα στη δουλειά επειδή δεν του έφτασε αυτό που είχα αφήσει. Τις τελευταίες μέρες τρώει πολύ συχνά, μερικές φορές εκνευρίστηκε με το στήθος και έκλαιγε, αλλά το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι τη νύχτα ξυπνάει ανά 45 λεπτά ή 1 ώρα για να φάει. Μέχρι τώρα ξυπνούσε ανά 2-3 ώρες το πολύ, ενώ το καλοκαίρι που ήταν μικρότερος κοιμόταν και 4ωρα!

Να αναφέρω ότι το βάρος του είναι καλό (3 μηνών ήταν 7 κιλά) και πάνες αλλάζουμε πάρα πολλές τη μέρα. Εγώ από το μεσημέρι που γυρίζω από τη δουλειά προσπαθώ να βγάζω γάλα με το θήλαστρο για την επόμενη μέρα. Βγάζω με το ζόρι 2 μπουκάλια των 150ml αλλά μερικές φορές δεν του έφτασε μέχρι να γυρίσω και η μαμά μου του έδωσε και λίγο έτοιμο (Nativa 1). Τα αναφέρω αυτά γιατί νιώθω κι εγώ το στήθος αρκετά άδειο με το θηλασμό και βγάζοντας με το θήλαστρο.

Ξέρω ότι οι αδένες παράγουν γάλα όταν το παιδί ρουφάει και ότι ισχύει η προσφορά και η ζήτηση αλλά γιατί έχω την αίσθηση ότι το γάλα μου δεν του φτάνει; Χτες βράδυ μετά τις 3, αφού μέχρι εκείνη την ώρα ξυπνούσε ανά 1 ώρα κι εγώ τον είχα θηλάσει αρκετή ώρα, του έδωσα και έτοιμο (ήπιε περίπου 90ml) και κοιμήθηκε 2 ώρες συνεχόμενα!

Τελικά τι συμβαίνει; Μήπως αυξήθηκε η ποσότητα που πίνει και το γάλα μου δεν τον καλύπτει πια; Εγώ πάντως νιώθω φοβερά εξαντλημένη γιατί όλο το βράδυ μένω σχεδόν άυπνη και το πρωί έχω δουλειά. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!!!!!

Δεν νομίζω να ισχύει οτι δεν φτάνει το γάλα σου. Τα κιλάκια του μωρού άλλο δείχνουν! ;)

Ισως περνάει αλμα ανάπτυξης και θέλει να ρυθμήσει την παραγωγή σου για να βγάζει γάλα σύμφωνα με τις τωρινές ανάγκες του.

Μην μένεις ξύπνια τα βράδυα.... δεν σε βολεύει ο ξαπλωτός θηλασμός;;; Είναι εκπληκτικός και βοηθάει και τους δυο! Εμένα όταν ξυπνάει γύρω στις 3 για μεμε τον βάζω στο στήθος μου και πριν καλά καλά πιάσει τη θηλή έχω κοιμηθεί και ο μπέμπης κάνει τη δουλειά του. Βέβαια μετά τον ξεχνάω εκεί και οταν ξυπνήσω θα τον μεταφέρω στο δωμάτιό του :oops: καμιά ώρα αργότερα. Υπάρχουν και φορές που θα κοιμηθώ σερί αγκαλιά με τον μπέμπη με το στήθος μου έξω και εκείνος τρώει όποτε θέλει χωρις να με ξυπνάει! :D

Πάντως μην παρασυρθείς από το έτοιμο γάλα.... να προσπαθείς να αντλείς πρωινή ώρα για να είσαι ήρεμη και ξεκούραστη και μετά την άντληση να βάζεις το μωρό στο στήθος.

Όλα θα σου πάνε καλά! Αρκεί να το θες και να το πιστέψεις!!!! :-*

Το μωρό σου προφανώς προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου γιαυτό και θέλει συνέχεια στήθος

Όταν δίνεις ξένο υπονομεύεις την δική σου παραγωγή

Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ δουλεύω από όταν η μικρή μου ήταν 2 μηνών

Τράπεζα έχεις?

Στην δουλειά δεν κάνεις αντλήσεις?

Πόσες ώρες λείπεις?

Όταν γυρνάς από την δουλειά αντλείς και από τους 2 μαστούς?

Απάντησε σε αυτά για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε

Ίσωε χρειαστεί να πάρεις μαγιά μπύρας και να κάνεις περισσότερες αντλήσεις για να αυξήσεις την παραγωγή σου

Θα σου πεί και η Lala που γνωρίζει καλύτερα

Μπορει να περναει καποιο αλμα αναπτυξης. δοκιμασε να θηλαζεις ξαπλωτα, μην το φοβασαι ειναι ΣΩΤΗΡΙΟ!!!! το στηθος σου το νιωθεις αδειο γιατι εχει εδραιωθει η γαλουχια σου και δεν υπαρχει το πρηξιμο που υπαρχειστην αρχη μεχρι να ρυθμιστει λιγο πολυ η παραγωγη σου.

Προσπαθησε να μη δινεις ξενο, ξερω οτι ο πειρασμος ειναι μεγαλος, αλλα να ξερεις οτι αν παιρνει ξενο δε σημαινει οτι θα κοιμαται καλυτερα..

καλη συνεχεια!

Το πιο πιθανο ειναι οτι το μωρο περναει αλμα αναπτυξης και θελει να προσαρμοσει την παραγωγή σου στις αναγκες του . Επισης πολυ πιθανο ειναι να ξυπναει συχνα για να σε νιωθει διπλα του , δεν σε "χορταινει" ολη μερα.

Γραφεις οτι τις αντλησεις τις κανεις την ωρα που γυριζεις . Ποσες ωρες δουλευεις ? Στη δουλεια κανεις καποια αντληση ? Οταν γυριζεις ποσες φορες θηλαζει το μωρο μεχρι το βραδυ ? Το πρωι πριν φυγεις δεν προλαβαινεις να κανεις 1 αντληση ?

Τωρα ειδα οτι τα ιδια ρωτησα και η Νατασσουλα , οποτε περιμενουμε απαντησεις .

Δεν με κουράζει ο θηλασμός σαν στάση ή διάρκεια. Ο μικρός τρώει πλέον σχετικά γρήγορα και κοιμάται τρώγοντας. Το πρόβλημα είναι ότι ξυπνάει πολύ σύντομα κι εγώ δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ φυσιολογικά κάποιες ώρες!

Για τη δουλειά φεύγω περίπου 7:30 το πρωί και επιστρέφω κατά τη 1:30 το πολύ. Το ταϊζω πριν φύγω το πρωί και το μεσημέρι όταν επιστρέφω κάνω κατευθείαν άντληση με το θήλαστρο γιατί το στήθος μου είναι φουσκωμένο και βγάζει αρκετό. Μετά κάνω και άλλη μία ή δύο αντλήσεις μέχρι το βράδυ για να συμπληρώσω την ποσότητα στα μπιμπερό, αλλά το στήθος βγάζει πολύ λιγότερο γιατί ο μικρός τρώει. Όταν το μωρό έχει θηλάσει το στήθος μου δεν βγάζει με το θήλαστρο. Στη δουλειά μου δεν κάνω άντληση γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατον από άποψη χώρου και χρόνου (δουλεύω σε ειδικό δημοτικό σχολείο). Όσο είμαι σπίτι τον ταϊζω όποτε θέλει. Εντωμεταξύ περίπου την ίδια ανησυχία έχει και το μεσημέρι. Δεν προλαβαίνω να με πάρει ο ύπνος και ξυπνάει!!!

Όταν τον βάζω δίπλα μου στο κρεβάτι και κοιμάται μου φαίνεται είναι λίγο πιο ήρεμος αλλά φοβάμαι μήπως το μάθει και μετά δεν θέλει να πηγαίνει καθόλου στην κούνια του.

Πήρα τις τελευταίες μέρες και μερικά χάπια μαγιάς μπύρας (3 χάπια 3 φορές τη μέρα γιατί φοβήθηκα να πάρω παραπάνω) αλλά δεν είδα και μεγάλη διαφορά.

Το πρωί δεν προλαβαίνω να κάνω άντληση γιατί πρέπει να ξυπνήσω ακόμη νωρίτερα και ειδικά τις τελευταίες βδομάδες δεν άντεχα. Αλλά και το στήθος μου, όταν ο μικρός θηλάζει όλη τη νύχτα τόσο συχνά, το πρωί δεν βγάζει σχεδόν τίποτα. Οπότε την παραλείπω την πρωινή άντληση.

Με τί θήλαστρο κάνεις τις αντλήσεις?

Θα σου γράψω τί έκανα εγώ και με είχε βοηθήσει πολύ

Αντλούσα ταυτόχρονα την ώρα που θήλαζα, δηλαδή θήλαζα από το αριστερό στήθος και αντλούσα από το δεξί. Στο επόμενο γεύμα το αντίθετο θήλαζα από το δεξί και αντλούσα από το αριστερό.

Οι αντλήσεις βέβαια με νοσοκομειακό θήλαστρο, τα υπόλοιπα θήλαστρα δεν είναι κατάλληλα για πολλές αντλήσεις.

Το Swing της Medela χρησιμοποιώ και μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένη. Όταν έχω κάποιες ώρες να θηλάσω και το στήθος "γεμίζει" βγάζει πολύ εύκολα. Άλλωστε δεν κάνω και πολλές αντλήσεις την ημέρα. Την άντληση ταυτόχρονα με το θηλασμό το δοκίμασα αλλά δεν με βόλεψε. Κόντευε να μου πέσει ή το παιδί ή το μπουκάλι με το θήλαστρο!!! :lol: Μάλλον δεν το έκανα σωστά!

Οι 6 ωρες χωρις θηλασμο/αντληση ειναι πολλες για την ηλικια που βρισκεται το μικρο σου . Μηπως μπορεις να βρεις ενα 5λεπτο που να μπορεσεις να κανεις λιγη αντληση ? Καταλαβαινω πως ειναι δυσκολο αλλα θα σε βοηθούσε πολυ .

Η μαγια δεν μπορει να σε βοηθήσει αντιθετως μπορει να σου δημιουργησει προβληματα οταν περναει τοσο μεγαλο διαστημα χωρις αντληση/θηλασμο .

Ειναι πολυ βασικο να ξεκουραζεσαι αλλα παράλληλα να ειναι και το μωρο χορτατο και ευτυχισμένο .

Υπάρχει η αποψη οτι τα μωρα "κακομαθαινουν" αν κοιμομαστε μαζι τους και δεν θα φυγουν ποτε απο την κρεβατοκαμαρα των γονιων .

Υπαρχει ομως και η αποψη (η εμπειρια μου και η εμπειρια πολλων μαμαδων εδω) που λεει οτι τα μωρα δεν κακομαθαινουν . Αν ανταποκρινομαστε στις αναγκες τους , αν κοιμομαστε μαζι τους , αν τα παιρνουμε αγκαλια , αυτα δεν τα κανουν κακομαθημένα αλλα τα βοηθουν να γινουν αυριο ανεξαρτητοι και αυτονομοι ανθρωποι χωρις απωθυμένα . Ο ξαπλωτος θηλασμος , ο υπνος μαζι με το μωρο , βοηθουν τη μαμα να ξεκουραζεται και το μωρο να συνδεεται γερα μαζι της και να αναπληρωνει την "απωλεια" που νιωθει οταν η μαμα λειπει .

Η καθε οικογενεια βεβαια , αποφασιζει ποια αποψη της ταιριαζει .

Με το swing έκανα κι εγώ αντλήσεις στην δουλειά, στο σπίτι όμως είχα το sympony γιατί συνήθως η ποσότητα που αντλούσα στην δουλειά δεν επαρκούσε. Ο ταυτόχρονος θηλασμός με άντληση είναι όντως δύσκολος αλλά με βοήθησε γιατί εαν πρώτα θήλαζα και μετά πήγαινα να αντλήσω δεν έβγαζα τίποτα και εαν πρώτα αντλούσα και μετά πήγαινα να θηλασω η μικρή μπορεί να ήταν και 1 ώρα στο στήθος και παρόλαυτά δεν έδειχνε να χορταίνει.

Εαν δεν μπορείς να το κάνεις ταυτόχρονα θήλασε πρώτα από το ένα στήθος και μόλις τελιώσεις κάνε άντληση από το άλλο. Στο επόμενο γεύμα θήλασε από εκεί που έκανες άντληση και κάνε άντληση από το άλλο. Μην κάνεις δηλαδή άνληση και από τα 2 μόλις γυρίσεις και μετά κατευθείαν θηλάζεις. Εμένα με είχε βοηθήσει πάρα πολύ να αυξήσω την παραγωγή μου.

Έαν βέβαια βρεις λίγο χρόνο να κάνεις άντληση στην δουλειά θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Όσο για το βράδυ εγώ κοιμάμαι ακομα μαζί με την μικρή γιατί ακόμα ξυπνάει για να φάει και μας βολεύει και τις 2. Σηκώνω απλώς την μπλούζα και συνεχίζω τον ύπνο μου. Δεν είμαι της άποψης ότι το παιδί κακομαθαίνει. Άλλωστε κοιτάω τι εξυπηρετεί εμένα που στις 6 θα σηκωθώ για να πάω στην δουλειά ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• πραγματικά!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 εμάς εν τω μεταξύ μας έδειξε η μαία πως μπορεί να το κάνει ο σύντροφος σε μένα, αλλά ρε κορίτσια μου φαίνεται πολύ περίεργο και αμήχανο 🤣🤣🤣🤣 τώρα είνα η πεθερά μου εδώ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, που μας βοηθάει με το πλύσιμο/σιδέρωμα για το μωρό. Μόλις φύγει λέμε να δοκιμάσουμε, αλλά δε ξέρω πως αισθάνομαι γι αυτό 🤣🤣🤣🤣
    • Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε 😂 ΄Έβλεπα ένα βιντεάκι τις προάλλες που έδειχνε πώς πρέπει να γίνεται το μασάζ στο περίνεο... Μόνο το μαξιλάρι δεν είχα βάλει μπροστά για να μη βλέπω... λες και παρακολουθούσα θρίλερ. Η ψυχραιμία γενικά είναι κάτι που με χαρακτηρίζει!😅 @_piripiri_Με όλο το θάρρος... εσένα σου έκαναν τομή;
    • Πραγματικά όπως το περιγράφεις, "μιλούν στις καρδιές μας"! Είναι πιο ανθρώπινοι, πιο ανοιχτά μυαλά, πως το λένε 😅❤️ Εγώ στην αρχή για να είμαι ειλικρινής είχα προβληματιστεί με τον δικό μας που είναι τόσο νέος, και λέω ίσως να μην έχει την κατάλληλη εμπειρία, αλλά να που τελικά τον προτιμώ χίλιες φορές! Πάλι καλά που φάγαμε πόσα άκυρα απ την άλλη και βρήκαμε αυτό τον άνθρωπο - όλα για κάποιο λόγο γίνονται 🙏 Ορίστε και που σε σας λειτούργησε κάπως έτσι και βρέθηκε στο δρόμο μας ένας νέος άνθρωπος που ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα ! Παρεπιπτόντως, εδώ μου πρότειναν να κάνω ραντεβού και με παιδιάτρους, αλλά ρε κορίτσια, είναι τόσα τα ρεντεβού και τα πράγματα που πρέπει να ετοιμάσουμε που δεν έχω κουράγιο να κάτσω να το ψάξω κι αυτό 😅 είναι τόσο σημαντικό λέτε; Ο γιατρός μου είπε ότι θα υπάρχει φυσικά νεογνολόγος και παιδίατρος (αν κατάλαβα καλά) που θα δουν τον μικρό μετά τη γέννα, οπότε αν μας αρέσουν θα πάμε μ αυτούς. Αν όχι θα βρω κάποιον/α άλλο/η. 
    • καλώς μας ήρθες κορίτσι μου!! Με το καλό!! και εμένα το δευτέρο παιδάκι μου έρχεται.. έχω και εγώ ένα κοριτσάκι 5 χρονών. Με απασχολεί η διαφορά ηλικίας τους, θα είναι 5,5 η μεγάλη όταν θα έρθει το δεύτερο. Σίγουρα θα είναι πιο καλά ότι δεν θα έχουμε δυο μωρά να νταντέουμε αλλά θα καταφέρουν να δεθούν; Εγω με την αδερφή μου έχω 7 χρόνια διαφορά και είχαμε χάσμα όλα τα χρόνια. 
    • Α γυναίκα γιατρό έχεις;;; Κι εγώ για γυναίκα σκεφτόμουν να κοιτάξω μετά... Το πιο σημαντικό είναι που έχετε τόσο καλή συνεργασία!!! Στη φάση που είσαι τώρα... που βλέπεις το πλασματάκι σου να κοιμάται εκει δίπλα σου...ξεχνάς και τις εξετάσεις με το χέρι και όλα!   
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...